1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

ALO!!! Tektonske ploce su nastale (cak i u biblijskim bajkama) PRE nego sto su natali ljudi. Znaci, ljudi se naseljavaju na razlicitim mestima. Evo npr, slucajnost je da smo i mi, Srbi JAKO blizu granice 2 tektonske ploce. Nasi poznati geolozi pricaju da zbog toga u proseku na svakih 100tinak godina Beograd pogodi Veliki Zemljotres. I to se dogadja bez obzira dal ovde zive Kelti, Iliri, Avari, Rimljani, Srbi ili bilo ko drugi.

A ta tvoja prica o pomeranju trusnih podrucija pokazuje da si OPASNO neobrazovan. Tacno je da se tektonske ploce pomeraju, odatle i dolaze zemljotresi, ali to je jako malom brzinom.

Opet pokazujes da bas i nisi najbolje obavesten. Cim je osnovan Las Vegas, nemoral se razvio do kraja. Bar o tome postoji konsenzus.

Te evolucionisticke gluposti ti mogu proci kod naivnih ljudi...Jadan ti kada sve to smatras obrazovanjem!

Opet tvoje neobrazovanje. Vidi se da nisi glup, ali si neobrazovan.
Teorija evolucije nema veze sa tektonskim plocama.
Probaj sa GEOLOGIJA.
I nisu samo one u totanloj suprotnosti sa propovedanjem vernika. Sve nauke i naucne teorije su u suprotnosti.
Ne mogu da verujem da sad u 2010. ima ljudi koji ne veruju da bakterije i virusi svakodnevno evoluiraju i da to moze da se posmatra.

Znači, tvorac je ispao glup... Shame on him. :cool:
Zašto tvorac ne uništi Sotonu? Postao je jednako jak kao tvorac, a?
Ovo je malo opsirniji odg. ali cu pokusati da ga skratim.
Do Luciferove pobune, stvorenja su sluzili Tvorcu...kada se Lucifer pobunio, tj. poceo da radi suprotno od Bozje volje...nastalo je 'zlo', zlo koje do tada nije postojalo, nije se pojavljivalo. Da je Tvorac odmah unistio Lucifera, druga stvorenja bi to mogla pogresno razumeti..pomislili bi da ne sluze Tvorcu iz ljubavi, vec zato sto moraju, u suprotnom bice unisteni. Da bi Tvorac slicne pomisli izbegao, odlucio je da svojim svorenjima pokaze kakvo je zlo, da stvorenja vide gde ono vodi. Sada sva stvorenja u Univerzumu vide gde zlo vodi...i kada Tvorac resi problem greha na ovoj planeti, sva stvorenja ce znati sta je zlo, i vise nece biti onih koji ce se pobuniti. Dakle, Tvorac zeli da resi problem greha jednom zauvek....zato je potrebno da prodje jedan period.
Znači ne mogu da verujem dokle ide ljudska glupost.

A zašto je Bog čoveka stvorio takvog da može da ODREDI KOLIČINU LJUBAVI PREMA SVOM TVORCU?

Neverovatno! Ajnštajn je bio u pravu, ali za ono da je ljudska glupost beskonačna.
Tvorac je stvorio idealnog coveka, ali nasom pobunom mi smo mnogo sta izgubili, i sada smo ovakvi kakvi smo....ali kada Bog resi ovaj problem na planeti, dobicemo novo telo i bicemo mnogo napredniji...naravno oni koji to zele, oni koji ne zele bice vecno unisteni.
I još bitnije - da li to Bog šalje grešnike u pakao kod Sotone? Oni sarađuju? Baš lepo...
To je Sotonina zelja,..zato je i uveo tu glupost sa navodnim ''paklon''...Pakao ne postoji...postoji vecno unistenje.

Opet tvoje neobrazovanje. Vidi se da nisi glup, ali si neobrazovan.
Teorija evolucije nema veze sa tektonskim plocama.
Probaj sa GEOLOGIJA.
I nisu samo one u totanloj suprotnosti sa propovedanjem vernika. Sve nauke i naucne teorije su u suprotnosti.
Ne mogu da verujem da sad u 2010. ima ljudi koji ne veruju da bakterije i virusi svakodnevno evoluiraju i da to moze da se posmatra.
Znas..kada bi se u skolama ravnopravno predavali i evolucionizam, i kreacionizam...deca bi imala malo bolju sliku o svetu..i umela bi da raspoznaju laz od istine...ovako... Ako ponavljas laz vise puta, ljudi ce u to da poveruju.

Znas..kada bi se u skolama ravnopravno predavali i evolucionizam, i kreacionizam...deca bi imala malo bolju sliku o svetu..i umela bi da raspoznaju laz od istine...ovako... Ako ponavljas laz vise puta, ljudi ce u to da poveruju.

...a pošto se kreacionizam zasniva na poluistinama i lažima,ne postoji ni jedna razlog da se uči u školama uporedo sa TE.

Do Luciferove pobune, stvorenja su sluzili Tvorcu...kada se Lucifer pobunio, tj. poceo da radi suprotno od Bozje volje...nastalo je 'zlo', zlo koje do tada nije postojalo,

A da nam objasniš kada je bila ta Luciferova pobuna...malo konkretnije...ako može...
I kako je to ...nastalo... zlo nakon te pobune...Kako to nešta može da nastane a prethodno nije postojalo kao ...stvoreno.

To je Sotonina zelja,..zato je i uveo tu glupost sa navodnim ''paklon''...Pakao ne postoji...postoji vecno unistenje.

Očekivao sam da mi ovu tvrdnju predočiš na temi biblija kada sam juče postavljao prilično stihova u vezi sa paklom po bibliji.
z:poz:

A ti bi srednjoškolce ubedio da je zemlja stvorena pre 6000 godina i neku više...
Koga češ ubediti u O V O

I možeš ponavljati bezbroj puta ali...teško da će u to poverovati oni koji imaju neka elementarna znanja o nekim stvarima.

Ovo je malo opsirniji odg. ali cu pokusati da ga skratim.
Do Luciferove pobune, stvorenja su sluzili Tvorcu...kada se Lucifer pobunio, tj. poceo da radi suprotno od Bozje volje...nastalo je 'zlo', zlo koje do tada nije postojalo, nije se pojavljivalo. Da je Tvorac odmah unistio Lucifera, druga stvorenja bi to mogla pogresno razumeti..pomislili bi da ne sluze Tvorcu iz ljubavi, vec zato sto moraju, u suprotnom bice unisteni. Da bi Tvorac slicne pomisli izbegao, odlucio je da svojim svorenjima pokaze kakvo je zlo, da stvorenja vide gde ono vodi. Sada sva stvorenja u Univerzumu vide gde zlo vodi...i kada Tvorac resi problem greha na ovoj planeti, sva stvorenja ce znati sta je zlo, i vise nece biti onih koji ce se pobuniti. Dakle, Tvorac zeli da resi problem greha jednom zauvek....zato je potrebno da prodje jedan period.

Tvorac je stvorio idealnog coveka, ali nasom pobunom mi smo mnogo sta izgubili, i sada smo ovakvi kakvi smo....ali kada Bog resi ovaj problem na planeti, dobicemo novo telo i bicemo mnogo napredniji...naravno oni koji to zele, oni koji ne zele bice vecno unisteni.

Da li ti hoćeš da kažeš da je Tvorac neke stvari stvorio pogrešno, te su se one okrenule protiv njega i sad mora da ih ispravlja?
Ja sam mislio da je svemoguć.

A ti bi srednjoškolce ubedio da je zemlja stvorena pre 6000 godina i neku više...
Koga češ ubediti u O V O
.
Evo jedna laz bas iz tog teksta.

Poznato je da teorija evolucije zagovara neverovatne dogadjaje iz proslosti, kao sto su nastanak prvog zivota od nezive materije, pretvaranje ribe u organizme koji hodaju, pretvaranje bubojeda u majmune i ljude, i slicno. I sami evolucionisti priznaju da je do ovako necega tesko moglo da dodje, ali oni ne kazu da je to nemoguce. Po teoriji evolucije je sve moguce ako ima dovoljno vremena.

Netacno.Te se ni na koji nacin ne bavi time kako je nastao zivot.Time se bavi abiogeneza.
Istini za volju,nisam ni siguran da li je ovo laz.Pre bih rekao da je odsustvo elementarnog znanja,koje je tako karakteristicno za kreacioniste.

Isto pitanje mozemo postaviti roditeljima. Zasto se odlucuju da prave dete?
Da li deca svojim roditeljima sluze kao neka vrsta igrice?
Tvorac (roditelj) nas je stvorio u zelji da zivimo sa Njim ali mi to nismo hteli, i sada smo na neki nacin "odvojeni"...ali i tome ce doci kraj, pa ce oni koji to hoce biti sa Njim.

a shta s onima koji ne zele da "budu" s njim
kazan?

attachment.php

ma sto se ne bi ravnopravno predavali i
hemija i alhemija
fizika i magija
astronomija i astrologija
neurologija i frenologija

neka deca odluce.

kad moze veronauka u skolama sto ne uce evoluciju u crkvama?

A da nam objasniš kada je bila ta Luciferova pobuna...malo konkretnije...ako može...
I kako je to ...nastalo... zlo nakon te pobune...Kako to nešta može da nastane a prethodno nije postojalo kao ...stvoreno.
Pa kao sto sam rekao, ako stvorenja cine samo dobro, sluze Tvorcu, a znamo Njegov karakter i osobine...onda nema zla...Lucifer je prvi koji je u sebi poceo da gaji mrznju, poceo da se stavlja na mesto Svevisnjega jer ima vecu funkciju od ostalih andjela. Kasnije je poceo da nagovara i ostale andjele da se pobune protiv tvorca...kako ostali andjeli nikada nisu culi za laz, neki su poverovali Luciferu i tako se pridruzili u pobuni i nastanku zla!

Očekivao sam da mi ovu tvrdnju predočiš na temi biblija kada sam juče postavljao prilično stihova u vezi sa paklom po bibliji.
Sada sam pogledao...tvoji argumenti su prevodi koje si citirao. Kasnije cu ti odgovoriti i tamo...pored toga sto si na isto pitanje dobio odgovor i na ovoj temi.

Koga češ ubediti u O V O

I možeš ponavljati bezbroj puta ali...teško da će u to poverovati oni koji imaju neka elementarna znanja o nekim stvarima.
A ti si u stanju to da osporis?
Mi vidimo u praksi da se deci klasiraju evolucionisticke lazi vise puta... i deca u to poveruju...pogledaj sebe.

Da li ti hoćeš da kažeš da je Tvorac neke stvari stvorio pogrešno, te su se one okrenule protiv njega i sad mora da ih ispravlja?
Ja sam mislio da je svemoguć.
Ne! Tvorac je stvorio savrsena bica..ali njehova neposlusnost nema nikakve veze sa savrsenoscu. Mi kao ljudi nismo savrseni, ali imamo slobodnu volju, i mozemo da cinimo dobro....to zavisi samo od nase slobodne volje! Zasto je Lucifer poceo da seje seme zla u sebi, nema logican odgovor, jer ni zlo samo po sebi nema logicno objasnjenje. Lucifer je bi najlepsi andjeo medju svim andjelima, i mao je vece funkcije od ostalih..tako da ga je to moglo navesti da pocne da razmislja o losim pomislima...ali to svakako nema opravdanja...zlo se ne moze opravdati.

Evo jedna laz bas iz tog teksta.

Poznato je da teorija evolucije zagovara neverovatne dogadjaje iz proslosti, kao sto su nastanak prvog zivota od nezive materije, pretvaranje ribe u organizme koji hodaju, pretvaranje bubojeda u majmune i ljude, i slicno. I sami evolucionisti priznaju da je do ovako necega tesko moglo da dodje, ali oni ne kazu da je to nemoguce. Po teoriji evolucije je sve moguce ako ima dovoljno vremena.

Netacno.Te se ni na koji nacin ne bavi time kako je nastao zivot.Time se bavi abiogeneza.
Istini za volju,nisam ni siguran da li je ovo laz.Pre bih rekao da je odsustvo elementarnog znanja,koje je tako karakteristicno za kreacioniste.
Da li ti uspeva da kazes nesto pametno?
Abiogeneza je protekla iz evolucionisticke glave...iz jednoumlja...prema tome, baci se na drugi posao...pokusaj da nadjes neku gramaticku gresku.

Back