1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

-Zar nije moguce da se iz recenice1:4 da je bog rastavio svjetlost koju je stvorio na zemlji od tame u svemiru.Ovdje uopste nije receno da bog odnese tamu na jedan dio planete dok ostavi svjetlost na drugom djelu planete.U pojasnjenju je u recenice ubacena priloska odredba za mjesto sto se ne smije raditi.Ovo je cista jezicka manipulacija.
-u recenici 1:5 se govori o obicnoj smjeni dana i noci na zemlji koju su ljudi tada uocavali a nikako o razlozima te smjene.

Ovdje je opisano "pjesnicki" more koje je promatrano sa obale jer se spominje magla gusta sto se ne moze vidjeti iz svemira.Nisu nigdje spomenuti niti se naslucuju bilo kakvi zakoni fizike

O ovome sam na forumu govorio.Stupovi napisani u Bibliji postadose zakoni kretanja.Kada se odredjene recenice u bibliji pokazu netacnim onda vjernici(tumaci) samo promjene znacenja pojedinih rijeci kako recenica ne bi bila ocito lazna.Ovakvim promjenama znacenja rijeci bajka o crvenkapici moze postati stivo iz atomske fizike.Ovo je cista jezicka manipulacija jadnih vjernika.

Psalam 104:5 - Zemlju si stavio na stupove njene: neće se poljuljati u vijeke vjekova,
Knjiga o Jovu 26:7 - On povrh praznine Sjever razapinje, On drži Zemlju o ništa obješenu.
Iz ove dvije podvucene recenice (104:5 i 26:7)u Bibliji mogu samo zakljuciti da su oni koji su pisali Bibliju mislili su da Zemlja nije o nista objesena vec da stoji na stubovima.

Ovo je ociti primjer devijantnoga zakljucivanja.
Pogledajte devijantnim zakljucivanjem sta bi ja mogao zakljuciti iz ovoga teksta
Zar si ikada zapovjedio andjelima(jutro je pocetak dana a dan je svijetlost pa su andjeli bica od svjetlosti) zar si kazao onome ko slijedi andjele(zora prednjaci za jutrom tako da zora slijedi jutro)
da sa planete sve bezboznike istrese i skameni ih(pretvori u glinu pecatnu)
Sa ovim sam htio pokazati da devijantni nacini zakljucivanja mogu dati vise rezultata(jedan autorov a ovaj drugi moj) od kojih naravno ni jedan nije tacan.

Ovdje u citatima iz Biblije fino se spominje da je zemlja krug.Krug je geometrijsko mjesto tacaka u ravni cije su razdaljine od centra kruznice manje od poluprecnika kruznice.Znaci krug predstavlja povrs kruznice.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Krug
A sfera ili lopta je geometrijsko mjesto tacaka u prostoru
http://bs.wikipedia.org/wiki/Sfera
Znaci krug cini dvije dimenzije a sveru tri dimenzije(sirina visina i duzina)Na slikama na datim linkovima vidjecete razliku.
Iz ovoga me uopste ne zacudjuje zakljucak ljudi, koji su vjerovali u Bibliju, da je zemlja ravna ploca .Posto je krug u prostoru ravna ploca beskonacno male debljine.
Osim toga zemlja nije ni sfera nego elipsoid

унаточ огромној навали и пожртвовности конкурената, једногласно проглашавам победником
све честитке...

Tebi izgleda samo seks u glavi.
Rekoh da telesna manifestacija Ljubavi izvire iz duhovne manifestacije Ljubavi, jer Ljubav je duh, i bez duha nema Ljubavi.
A telesna manifestacija Ljubavi je i suza u oku, i osmeh na licu, ali samo ako suza u oku i osmeh na licu izviru iz duha Ljubavi.
A ako osmeh na licu i suza u oku ne izviru iz duha Ljubavi, onda su to suza u oku licemera i osmeh na licu idiota.

Sto se onda raspravljas samnom,ako ovako razmisljas?I moj stav je takav,i iz tog razloga ne prihvatam da sam gresna,kako Servant tvrdi,jer svoju ljubav manifestujem ljudskim ponasanjem!

Sto se onda raspravljas samnom,ako ovako razmisljas?I moj stav je takav,i iz tog razloga ne prihvatam da sam gresna,kako Servant tvrdi,jer svoju ljubav manifestujem ljudskim ponasanjem!

Svako robovanje telu, preko neophodne mere je greh, tj, blud nad telom.
Onaj koji je grešan, treba da se pokajava zbog svojih grehova.
Pokajanje je put, kojim se čovek oslobađa greha, tj. pokajanje je svest o postojanju greha.

Onaj, kome je seks, kako kažeš, telesno zadovoljstvo, a veruje da nije greh, Taj može da nađe načina i pola dana da provede u seksu.
Pa da li Ti misliš da je to greh, tj. blud nad telom?

Svako robovanje telu, preko neophodne mere je greh, tj, blud nad telom.
Onaj koji je grešan, treba da se pokajava zbog svojih grehova.
Pokajanje je put, kojim se čovek oslobađa greha, tj. pokajanje je svest o postojanju greha.

Onaj, kome je seks, kako kažeš, telesno zadovoljstvo, a veruje da nije greh, Taj može da nađe načina i pola dana da provede u seksu.
Pa da li Ti misliš da je to greh, tj. blud nad telom?

Kako ja definisem blud nad telom?To je kada osoba,bilo zena ili muskarac,menja partnere,ne bira ih ni po kom kriterijumu,vec joj je primarni cilj,telesno zadovoljenje!
Ali,ako bracni drugovi,upraznjavaju seks,onda kada to oboje zele,ne vidim razlog da se niko od njih kaje!

Šta si to pobrkao mana zaman...čoveče... Ž.P.Sartr je u prošlom veku osmislio egzistencijalizam a malo pre njega praosnove je postavio Soren Aabye Kierkegaard.
Nemoj brkati filozofsko učenje o egzistenciji sa verovanjem u večni život i pakao.

Hoces da kazes da hriscani ranije nisu smatrali Hrista ontoloskom makismom?

"Covek je bice kome je naredjeno da postane bog"-Sv.Vasilije Veliki

"Covek je prizvan da bozanskom blagodacu postane sve ono sto Bog po svojoj prirodi jeste"-Sv.Maksim Ispovednik

Spasenje prema hriscanstvu oduvek je znacilo usinovljenje,tj.mi treba da se izjednacimo sa Hristom i ostvarimo sinovski odnos sa Ocem.Kada to postignemo,Bog nas priznaje za svoje sinove,a mi ga priznajemo za svoga Oca.Hriscanstvo i jeste egzistencijalizam u svojoj srzi.Hristos je savrseni model licnosti sa kojim treba da se identifikujemo.On je ontoloska Istina.

-Zar nije moguce da se iz recenice1:4 shvati da je Bog rastavio svjetlost koju je stvorio na Zemlji od tame u svemiru.Ovdje uopste nije receno da Bog odnese tamu na jedan dio planete dok ostavi svjetlost na drugom djelu planete.U pojasnjenju je u recenice ubacena priloska odredba za mjesto sto se ne smije raditi.Ovo je cista jezicka manipulacija.
-u recenici 1:5 se govori o obicnoj smjeni dana i noci na zemlji koju su ljudi tada uocavali a nikako o razlozima te smjene.

Ovdje je opisano "pjesnicki" more koje je promatrano sa obale jer se spominje magla gusta sto se ne moze vidjeti iz svemira.Nisu nigdje spomenuti niti se naslucuju bilo kakvi zakoni fizike

O ovome sam na forumu govorio.Stupovi napisani u Bibliji postadose zakoni kretanja.Kada se odredjene recenice u bibliji pokazu netacnim onda vjernici(tumaci) samo promjene znacenja pojedinih rijeci kako recenica ne bi bila ocito lazna.Ovakvim promjenama znacenja rijeci bajka o crvenkapici moze postati stivo iz atomske fizike.Ovo je cista jezicka manipulacija jadnih vjernika.

Psalam 104:5 - Zemlju si stavio na stupove njene: neće se poljuljati u vijeke vjekova,
Knjiga o Jovu 26:7 - On povrh praznine Sjever razapinje, On drži Zemlju o ništa obješenu.
Iz ove dvije podvucene recenice (104:5 i 26:7)u Bibliji mogu samo zakljuciti da su oni koji su pisali Bibliju mislili su da Zemlja nije o nista objesena vec da stoji na stubovima.

Ovo je ociti primjer devijantnoga zakljucivanja.
Pogledajte devijantnim zakljucivanjem sta bi ja mogao zakljuciti iz ovoga teksta
Zar si ikada zapovjedio andjelima(jutro je pocetak dana a dan je svijetlost pa su andjeli bica od svjetlosti) zar si kazao onome ko slijedi andjele(zora prednjaci za jutrom tako da zora slijedi jutro)
da sa planete sve bezboznike istrese i skameni ih(pretvori u glinu pecatnu)
Sa ovim sam htio pokazati da devijantni nacini zakljucivanja mogu dati vise rezultata(jedan autorov a ovaj drugi moj) od kojih naravno ni jedan nije tacan.

Ovdje u citatima iz Biblije fino se spominje da je zemlja krug.Krug je geometrijsko mjesto tacaka u ravni cije su razdaljine od centra kruznice manje od poluprecnika kruznice.Znaci krug predstavlja povrs kruznice.
A sfera ili lopta je geometrijsko mjesto tacaka u prostoru
Znaci krug cini dvije dimenzije a sveru tri dimenzije(sirina visina i duzina)Na slikama na datim linkovima vidjecete razliku.
Iz ovoga me uopste ne zacudjuje zakljucak ljudi, koji su vjerovali u Bibliju, da je zemlja ravna ploca .Posto je krug u prostoru ravna ploca beskonacno male debljine.
Osim toga zemlja nije ni sfera nego elipsoid
Pa, da..svako vidi ono sto zeli. Zaista nemam nameru raspravljati oko ovoga...po meni ovo nije toliko vazno, ali da su ljudi mogli da zakljuce da je zemlja okrugla (kada kazem okrugla, zna se na sta mislim,...nije potrebnoo da filozofiram da bi me razumeo), mogli su...Svi citati su izvuceni iz konteksta, tako da citalac koji cita redom, ima mnogo bolju sliku i moze razumeti o cemu je rec...mada je i ovde mnogo lepo objasnjeno, da svako ko zeli da razume razumece, ko ne zeli nece.

U,bre,ovde sami Sveci ili imate problem sa muskoscu!?
Idite momci u manastir ili ne licemerite!Tako i katolicki svestenici apstiniraju za javnost,ali da li je bas tako,pitanje je sad!?
Ti napravi od sexa najveci greh!Neka,neka,samo vi apstinirajte,samo zbog toga cete u Raj!
Po tebi je to ''muskost''? E sve si mi rekla....i onda kazes da lupam bzveze. Bas zbog toga, sto znam kakva je slika ljudima ubacena u glavi po pitanju ovog ili bilo cega drugog,...pa me i ne cudi sva ova uzdizanja onih koji menjaju parnere, koji svoju polnu cistotu izgube u ranim godinama, koji se napijaju pa se udvaraju, takve devojke najvise vole! ..oni koji su face (da ne nabrajam sta se pod tim podrazumeva)..ali sve je to danas IN, sve se to trazi, ko nije takav on je slabic, i nista vise...da pricam o sitemu vrednosti, ne vredi.

Kako ja definisem blud nad telom?To je kada osoba,bilo zena ili muskarac,menja partnere,ne bira ih ni po kom kriterijumu,vec joj je primarni cilj,telesno zadovoljenje!
Ali,ako bracni drugovi,upraznjavaju seks,onda kada to oboje zele,ne vidim razlog da se niko od njih kaje!

Da, onda kada oboje žele.
Ako želiš seks, jer veruješ da Ti je potreban, onda želja izvire iz duha, jer vera je duh. Tada veruješ da ćeš zadovoljiti sebe, tj. da ćeš zadovoljenjem sebe zadovoljiti drugoga. To je ok, kada želja izvire iz vere, jer tada je želja na temelju vere, tj. želja je pod kontrolom vere, tj. vera upravlja željama. A onako Ti je kako veruješ. To je razum, kada želiš ono u čega veruješ.

A ako veruješ da Ti je potreban seks, jer želiš seks, onda vera izvire iz želje, a to znači da je vera pod kontrolom želje, tj. da je vera na temelju želje, a to onda nije prava vera, jer vera je temelj svega. To je onda želja bez vere, jer je želja pre vere, a želja bez vere je glad, a glad je laž, želja bez vere je laž, jer jednog trena postoji, a sledećeg ne postoji, i kao da nije postojala. To je bezumlje, kada se veruje u laž.

Dok vera nije glad, već vera je istina(onako je kako veruješ), pa je tako i želja koja izvire iz vere istina, tj, nije laž.

Poslednja izmena:
Pored ostalih stvari u mojim bracnim odnosima!Moj muz je zdrav muskarac,a ja sam zdrava zena,i da naravno da me sex sa muzem cini srecnom!Ali mi ga ne upraznjavamo na svakih sat vremena,jer nas odnos nije cisto sexualan,i nije mi sex centar zivota,mi zivimo zajedno,delimo i hleb i cemer,zajedno se veselimo nasim uspesima,i uspessima nase dece!
I tebi kazem,idi lepo u manastir,jer nisi ti za brak i stvaranje porodice!
Kada bi pitali jednog narkomana, da li ga droga cini srecnim...sta mislis sta bi ti rekao?
Samo bih izbegao vredjanja...ovom zadnjom recenicom na to pozivas. Znam da nisam za brak...jer ocigledno nisam dostigao nemoral koji treba da dostignem da bih usao u brak.

Ne mozes biti tako iskljuciv!Ne mozes razgranicavati nacin na koji neko drugoj osobi tu ljubav iskazuje!Sex,uopste fizicku dodir,cisto kada te draga osoba zagrli,pomiluje,poljubi,to ucvscuje odnos tih ljudi!Opet ponavljam,retki su ljudi kojima je sex sve na svetu,ali takvi se smatraju bolesnima!
Ljubav se pokazuje na mali milion nacina,pa i sexom,ali ne samo sexom!
Ne mogu da verujem da i ovo mislis ozbiljno!?! U pravu si da su takvi ljudi ludi, zato mozemo reci, ''Ceo svet je lud!!!''.. Pa pogledaj na sta se sveo ljudski zivot: sex, jedi, pij i veseli se!

Kada bi pitali jednog narkomana, da li ga droga cini srecnim...sta mislis sta bi ti rekao?
Samo bih izbegao vredjanja...ovom zadnjom recenicom na to pozivas. Znam da nisam za brak...jer ocigledno nisam dostigao nemoral koji treba da dostignem da bih usao u brak.

Necu vise odgovarati na tvoje postove,jer tvoja percepcija zivota je....Pazi,molim te,po tebi su ljudi koji su u braku visoko nemoralni ljudi!Svasta!

Necu vise odgovarati na tvoje postove,jer tvoja percepcija zivota je....Pazi,molim te,po tebi su ljudi koji su u braku visoko nemoralni ljudi!Svasta!
Pa da, navikli smo da vodimo diskusije samo sa istomisljenicima...nebi li sto vise nahranili svoj ego.
Ako brak smatramo kao dogovorenu zajednicu dvoje ljudi, ljudi koje ce uci u polni odnos pre svega zbog deteta, pa tek onda zbog zadovoljstva...mozemo nazvati idealnim brakom.(naravno da se poklope i druge okolnosti, pre svega sloznost). Brak gde je polni odnos, zarad zadovoljstva, uzbudjenja...ne mozemo nazvati idealan brak...ali ni los brak. Dakle, sve zavisi od ostalih okolnosti...ja tebe nijednom nisam uvredio, ili rekao da imas los brak...u to ne bih ni ulazio. Govorili smo o telesnom zadovoljavanju, ...ne secam se ni kako smo do toga dosli.

Hoces da kazes da hriscani ranije nisu smatrali Hrista ontoloskom makismom?

"Covek je bice kome je naredjeno da postane bog"-Sv.Vasilije Veliki

"Covek je prizvan da bozanskom blagodacu postane sve ono sto Bog po svojoj prirodi jeste"-Sv.Maksim Ispovednik

Spasenje prema hriscanstvu oduvek je znacilo usinovljenje,tj.mi treba da se izjednacimo sa Hristom i ostvarimo sinovski odnos sa Ocem.Kada to postignemo,Bog nas priznaje za svoje sinove,a mi ga priznajemo za svoga Oca.Hriscanstvo i jeste egzistencijalizam u svojoj srzi.Hristos je savrseni model licnosti sa kojim treba da se identifikujemo.On je ontoloska Istina.

Iz podvucenoga se jasno vidi ogromna egocentricnost ljudi.

Pa, da..svako vidi ono sto zeli. Zaista nemam nameru raspravljati oko ovoga...po meni ovo nije toliko vazno, ali da su ljudi mogli da zakljuce da je zemlja okrugla (kada kazem okrugla, zna se na sta mislim,...nije potrebnoo da filozofiram da bi me razumeo), mogli su...Svi citati su izvuceni iz konteksta, tako da citalac koji cita redom, ima mnogo bolju sliku i moze razumeti o cemu je rec...mada je i ovde mnogo lepo objasnjeno, da svako ko zeli da razume razumece, ko ne zeli nece.

Mislim da je ovo vrlo vazno jer pokazuje da Biblija u sebi sadrzi neistine.

Pazi,molim te,po tebi su ljudi koji su u braku visoko nemoralni ljudi!Svasta!
Jos bih i ovo dodao...nisam video koji si mi post prokomentarisala...
Ja sam samo promovisao pravi sistem vrednosti...a ti si nazvala muskarce kojima sex nije mnogo bitan slabicima (prevedeno sa onim - 'muskost'). I onda kazes da ja ne zasluzujem brak sa ovakvim razmisljanjem. Ja sam iz toga izvukao da mladic treba da bude dovoljno nemoralan da bi zasluzio brak, po tvom razmisljanju...mada mi u praksi vidimo da svi tako razmisljaju....neka rezultat budu uspesni brakovi!

Znači,to što neko želi zajednicu slobode i ljubavi sa Bogom je egoizam?
Iz ovoga se vidi da ljudi zele biti kao svemocno bice ili da su tik do svemocnoga bica.U bibliji je ljudima data ogromna vaznost i obecavano im je sve i svasta ali naravno ono sto se nikako ne moze provjeriti.Islo se toliko daleko da im se obecava da ce biti tik uz tvorca svega vidljivog i nevidljivog.Ja cu vas samo pitati zasto mislite da su ljudi toliko vazni Bogu

Za to su ti potrebni citati koji govore da je zemlja ploca...a mi vidimo da takvih citata nema. I onda svako tumaci kao mu volja.
Pa kada se kaze da je zemlja krug onda kao da se kaze da je zemlja ploca jer krug u prostoru upravo kako sam rekao i jeste ploca.Objasnio sam to u svom postu i dao linkove gdje se vidi razlika izmedju kruga, kruznice i sfere.
Budite malo objektivni i shvaticete.Osim toga jasno je u biblijskim iskazima receno da zemlja nije o nista objesena nego stoji na stupovima sto danas znamo da nije tacno.Vi to ne uvidjate jer ste subjektivni i ne zelite da uvidite.
linkovi za krug i sferu

Iz ovoga se vidi da ljudi zele biti kao svemocno bice ili da su tik do svemocnoga bica.U bibliji je ljudima data ogromna vaznost i obecavano im je sve i svasta ali naravno ono sto se nikako ne moze provjeriti.Islo se toliko daleko da im se obecava da ce biti tik uz tvorca svega vidljivog i nevidljivog.Ja cu vas samo pitati zasto mislite da su ljudi toliko vazni Bogu

Ne može čovek postati Bog po prirodi,već po blagodati.Oboženje ne znači da će čovek postati svemoguć.To znači poznati Boga kao Ličnost,a tu nema mesta egoizmu.U suprotnom,taj sa kime želimo da stupimo u zajednicu predstavlja pretnju ka ostvarenju cilja koji smo sami zacrtali.
Čovek je bitan zato što je predodredjen da svu tvorevinu zajedno sa sobom oboži.Andjeli to ne mogu,pošto nisu organski povezani sa mateorijom,a čovek i duša i telo.

Ne cude ste ti narkemana ubacujs u dijalege jer ti si taj narkeman ali se dregiraš biblijetinem slevim a njenim .
Ta drega je gera ed svije zajedne..
Em ste sebe prepastuješ ali kege brig za te tvej izber,ali šte druge maltretirati peradi tega narkemantsva te je vrle dangerus..

Back