10 razloga zasto zene ne zele decu!

jedva da nam ostane četiri sata dnevno da napunimo baterije baveći se nečim što nam prija.
Tih četiri sata nestane onog momenta kad dobijete dete. Postajete apsolutni rob. Morate da udovoljavate šefu, mužu, deci, roditeljima... Svima, samo ne sebi.

...По овоме испада да су деца нешто што не прија.....:confused:...

Meni je drugarica (koja ima devojčicu od dve godine) juče rekla: "A u čemu je svrha življenja ako nemaš dete?".
"A šta ako ne mogu da imam dete?", pitala sam.
"Pa onda treba da se razvedeš! Zar da budeš na grbači tom sirotom mušu celi život! Treba mu dati šansu da ima dete sa nekom drugom!"...
:eek:

Znači džaba sve, ako nemaš dete, konopče i pravac drvo......:dash:

Ima gi razni....

yup, ovaj je post skandalozan, a skoro svi na temi su isti takvi samo u sjajnom omotu
pa se na njih nije odreagovalo
nod-1.gif

..pile - koliko ja vidim, ta tvoja drugarica je rodila dete muzu, da mu ne bi dzabe bila na grbachi ceo zivot..:roll:
..i time je ispunila svrhu svog zivota..koja ochigledno ni sa njom, ni sa detetom veze nema.. :(
..ko zna - mozda je on postavio stvari tako, a ona prihvatila, pa misli da tako treba svuda da bude... :think:

A šta je sa ženama koje štancuju desetoro dece u 2 kvadratna metra i žive od socijalne pomoći.....
Prostitutke koje zatrudne sa mušterijom...narkomanke kojima se trudnoća dogodi sa ko zna kim, ko zna gde.....
Šta je sa decom po domovima, napuštenom, odbačenom? Šta sa decom silovanom, pretučenom, maltretiranom, ubijenom? Šta sa njima? Da li su i ona svojim majkama bila "najbolja stvar na svetu"? Ili je bolje bilo da te žene nemaju decu?
Nisu svi za roditelja! I poštenije je priznati sebi "ne, ja ne želim potomstvo" nego davati detetu do znanja čitavog života da je neželjeno....

I još nešto, nije reprodukcija jedina moja svrha na planeti. Nije ni najbitnija. Ne čini me plodna materica vrednom. I ne mislim da me ništa na svetu neće usrećiti kao dete.

e, pa ti nabroja same ekstremne slučajeve...
Ja sam govorila o situaciji kad se živi normalno...u normalnim uslovima i pod uslovom da žena može zatrudniti...na to sam mislila, pobogu!

po meni postoji samo jedan razlog zasto zena ne zeli da ima dete, a to je da partner koji je u tom trenutku pored nje - nije onaj pravi.

ni siromastvo (pa svi mi smo rodjeni u vremenu kad je materijalnog bilo manje),
ni strah od radjanja bolesnog deteta ( ne kazem da je lako, ali koliko porodica funkcionise sa zaostalim ili invalidnim detetom..i to dete ih ispunjava jer su partneri pravi)..
ni bioloski sat (poznanica u 47.svojski radi na tome da rodi)

kad je pravi partner tu, dileme nema.

Poslednja izmena:
po meni postoji samo jedan razlog zasto zena ne zeli da ima dete, a to je da partner koji je u tom trenutku pored nje - nije onaj pravi.

ni siromastvo (pa svi mi smo rodjeni u vremenu kad je materijalnog bilo manje),
ni strah od radjanja bolesnog deteta ( ne kazem da je lako, ali koliko porodica funkcionise sa zaostalim ili invalidnim detetom..i to dete ih ispunjava jer su partneri pravi)..
ni bioloski sat (poznanica u 47.svojski radi na tome da rodi)

kad je pravi partner tu, dileme nema.

Избор ''правог'' партнера се само делимино поклапа са жељом за родитељством и родитељством самим. ''Прави'' партнер је променљива категорија, а родитељство није. Можеш дете зачети или родити са правим партнером, а онда остати без партнера, на овај или онај начин....а родитељство не престаје губитком правог партнера.

Значи - јесу у вези, али партнерство није од пресудног значаја за родитељство.

Поготово ми се не допада ово о заосталом и инвалидном детету. Испада да те такво дете испуњава само ако имаш ''правог'' партнера поред себе, а ако немаш ''правог'' или немаш никаквог, онда те ни дете неће испуњавати....:think:

Znaci,ako nemas dete,onda ne udovoljavas sefu,ne udovoljavas muzu..to mi nikako nije jasno??Zasto udovoljavas sefu?Sta mu udovoljavas??I kakve veze ima dete tu??

..ja sam taj "razlog" razumela tako da,
ako vec morash da udovoljavash roditeljima ( :dontunderstand: ),
shefu ( :roll: ), muzu ( :eek: ) - protiv svoje volje ( :sad2: ),
onda nisi valjda luda da svojom voljom rodish dete pa i njemu da udovoljavash
u tih 4 sata shto ti preostane za punjenje baterija.. ( :dash: )

..shto jes' - jes', onaj ko sve oko sebe dozivljava kao one kojima treba udovoljavati
protiv svoje volje i kao one koji mu kradu vreme predvidjeno za njega samog,
onaj kome ne prija nijedan trenutak zivota koji nije posvecen "njegovom velichanstvu"
- i nije za dete.. :neutral:

Back