1. maj, slavite ga ili ne?

Tri stvari o kojima slusam vec godinama su:
1. Stedeti
2. otpustati radnike
3. rast
”Ako se svi drzimo ovog politickog manifesta drustvo ce biti bolje za sve nas”.
...
I

NEVERUJEM VISE TIM LAZIMA

Kako su do sada politicari radilili na tim progamima stednje, otpustanja radnika I rasta, rasta, veceg i veceg.Kakav rast, pitam vas ja???
...
Kako ce te proslaviti sutrasnji praznik 1.maj?

Раст на њиховим банковним рачунима?:think: На мом сигурно не.

**бе ми се за 1.мај.

Rast je potreban najvise zbog toga da bi se poplacali svi radnici i njihovi sve veci apetiti. Sto radnici zele vise para, onda rast mora da bude veci, da bi mogle te pare da im se polacaju. Potrosacko drustvo je nuzna stvar, takvo drustvo je logicna posledica povecavanja radnickih prava. To je ABC modernog drustva i moderne kulture. Potrosac i veca potrosnja je nuzna potreba radnika. Svi oni debeli Ameri kojima se smejete, svi ti konzumenti moderne vulgarizovane kulture po Duciju Simonovicu su posledica povecanja radnickih prava. Duci Simonovic je matori izlapeli deda koji ne vidi dalje od svog nosa.

Tako je.
Ove godine sve Srbe za 1.maj najviše muči to što je ružno vreme, pa se odmah razmišlja o roštiljanju i druženju. A vreme je uobičajeno kakvo je npr. u većem delu Zap. Evrope i to kad su im vremenske prilike naklonjene i slinavo im je 8 meseci godišnje :lol: A ne, mi ružno vreme ne možemo da podnesemo oko 1. maja, nismo navikli ( o prostestima, simboličnim u čast rada i radnika niko ni ne razmišlja)...
Zar nema okupljanje na nekim mestima gde neko od politicara drzi govor povodom 1. maja?

Ovde se to jako praktikuje, poneki od politicara dobiju po neko jaje u glavi u znak protesta i slicno, naravno to nije preporucljivo, uvek postoji obezbedjenje:).

Zasto ukinuti sindikate? Postoje li oni uopste u Srbiji? Rade li nesto?
Постоје у јавном сектору. Представници добијају плату на плату, а ништа не раде и испуњавају налоге власти. Треба и ту штедети. Или поставити друге марионете који ћше то да одрађују за џабе.

Da ti kazem, ne vidim ni sta je to sto je atraktivno u Vrnjackoj Banji. Most sa katancem i kafa od 300 dinara, tzv. klepa, i to bi bilo to. I kao leciliste je pecenjena do besvesti. Soko Banja je daleko kvalitetnija i turisticki i kao leciliste, ako cemo pravo. Al`, `ajd sad, nije to ni tema.

Pa dobro sve to spada u razvoj Srbije, samim tim i u privrednu rast, vise radnih mesta, tako da moze biti dodirna tacka ovoj temi.
Kad se vec spominje Sokobanja, pre nekoliko godina, dolazeci u Sokobanju zbog vodenog parka, primetila sam prelepo jezero kraj puta. Razmisljali smo da se spustimo do jezera, medjutim nigde ni jednog putokaza niti puta do dole. Izgleda da je jezero namenjeno samo lokalnom stanovnistu. Steta za one koju dodju sa strane, sto nemaju potrebene natpise Koji ce ih odvesti na mestima koja su zanimljiva.

- - - - - - - - - -

Постоје у јавном сектору. Представници добијају плату на плату, а ништа не раде и испуњавају налоге власти. Треба и ту штедети. Или поставити друге марионете који ћше то да одрађују за џабе.

Zar ne postoje sindikati za zaposlene kod privatnika?

Zasto ukinuti sindikate? Postoje li oni uopste u Srbiji? Rade li nesto?

Rade. Organizuju zdranje i oblokavanje po kafanama.

- - - - - - - - - -

Zar ne postoje sindikati za zaposlene kod privatnika?

Privatnici rade po ceo dan, nemaju vremena da se bakcu sa sindikatima. Zamisli ti coveka koji radi kod privatnika, i koji bi davao svoje pare da bi se tamo neki Sindikalac oblokavao u kafani. Pa hoce to malo morgen.

Rade. Organizuju zdranje i oblokavanje po kafanama.

- - - - - - - - - -

Privatnici rade po ceo dan, nemaju vremena da se bakcu sa sindikatima. Zamisli ti coveka koji radi kod privatnika koji bi davao svoje pare da bi se tamo neki Sindikalac oblokavao u kafani. Pa hoce to malo morgen.
Pa dobro, vidim da je prva greska-kafana:)...pa zar se ne placa mesecno kao ovde na Zapadu sindikatima da podrzavaju prava radnika. Mislim ovde svaki radnik to placa, svakog meseca, mada ima i onih Koji ne placaju, takvi ne mogu da dobiju nikakvu pravnu pomoc od sindikata, vec sami plate advokata kad im zatreba.

Pa dobro, vidim da je prva greska-kafana:)...pa zar se ne placa mesecno kao ovde na Zapadu sindikatima da podrzavaju prava radnika. Mislim ovde svaki radnik to placa, svakog meseca, mada ima i onih Koji ne placaju, takvi ne mogu da dobiju nikakvu pravnu pomoc od sindikata, vec sami plate advokata kad im zatreba.

Ima, i te pare sindikalci potrose na meso i alkohol u kafani. Vlasnici kafana najvise na svetu vole Sindikalce.

da Turizam..ali taj turista treba da doputuje u Srbiju Vozom na primer koji putuje 30km na sat ili putem sa milijardu rupa i bez infrastrukture pored njih..ili avionom..a od aviona do banje katastrofa..
Pa jeste. Infrastruktura je jako bitna.

- - - - - - - - - -

Ima, i te pare sindikalci potrose na meso i alkohol u kafani. Vlasnici kafana najvise na svetu vole Sindikalce.

hmmm...cudno to funkcionise...

- - - - - - - - - -

Satanistički praznik koji je nametnut radnicima. Ni ne znaju šta u stvari slave i zašto pale vatre.

Ne mislim tako...mislim samo da je potrebno pravilno iskoristiti tu mogucnost kad vec postoji.Traziti svoja prava.

Komunizam je totalitarni sistem koji su Rusi gurali u XX veku. Taj sistem nastoji da upravlja životima svih ljudi.

Zato su pokušali da ubede populaciju da je "rad" nešto najlepše. Onda su ti nesrećnici učestvovali u prinudnom radu za dž, i još to proslavljali.

Umesto da se posle poraza Putinove komunističke opcije 1989. narod osvesti od toga, oni sutra ponovo obeležavaju radost ruskih gulaga.

Komunizam je totalitarni sistem koji su Rusi gurali u XX veku. Taj sistem nastoji da upravlja životima svih ljudi.

Zato su pokušali da ubede populaciju da je "rad" nešto najlepše. Onda su ti nesrećnici učestvovali u prinudnom radu za dž, i još to proslavljali.

Umesto da se posle poraza Putinove komunističke opcije 1989. narod osvesti od toga, oni sutra ponovo obeležavaju radost ruskih gulaga.

1. maj nije praznik komunizma, vec internacionalni praznik, Koji se slavi u svim zemljama sveta.I ne slavi se "rad" vec prava radnika, sto je po meni sasvim u redu, inace bi se vratili u robovlasnicko drustvo.

Ne mislim tako...mislim samo da je potrebno pravilno iskoristiti tu mogucnost kad vec postoji.Traziti svoja prava.

U redu je da se traže prava. Zašto samo prvog maja. Prava se mogu tražiti bilo kad.

Cela priča je oko prvomajskog uranka kada se lože vatre i izlazi pre sunca.
Nekad se uranak odvijao celo veče uoči prvog maja i celu noć je bilo programa a i kad svane narednog dana.
Logorske vatre su bile obavezan noćni "rekvizit".
U isto vreme se dešava neki poznati satanski praznik, koji se dešavao i godinama pre nego što je isti dan proglašen za međunarodni praznik rada.

U redu je da se traže prava. Zašto samo prvog maja. Prava se mogu tražiti bilo kad.

Cela priča je oko prvomajskog uranka kada se lože vatre i izlazi pre sunca.
Nekad se uranak odvijao celo veče uoči prvog maja i celu noć je bilo programa a i kad svane narednog dana.
Logorske vatre su bile obavezan noćni "rekvizit".
U isto vreme se dešava neki poznati satanski praznik, koji se dešavao i godinama pre nego što je isti dan proglašen za međunarodni praznik rada.

Tih logorskih vatri nisam vidjala ovde na Zapadu. To je verovatno vezano samo na Srbiju i ostale drzave bivse Jugoslavije.
U pravu si da je potrebno boriti se za svoja prava svaki dan ali je lepo pokazati svoje nezadovoljstvo i na 1.maj.

- - - - - - - - - -

Mislim da ce biti prilicno orgijanja sutra ipak se dosta nakupio drzavni aparat koji ne radi nista a ima dobre plate i jedva cekaju praznik neki.

Ako je to cilj, onda je super st su najavili kisu za sutra :)

- - - - - - - - - -

Mislim da ce i ovaj Prvi Maj ostati upamćen po velikom broju krpelja koji će narod danima loviti po svom telu posle uranka!

:lol:

Back