1. maj, slavite ga ili ne?

Prtvi maj nije obavezno radnicko slavlje.

Mugu da budu i protesti.

Pa i trebaju biti protesti a ne slavlja....ili sam ja pogresno razumela svrhu praznika:think:

- - - - - - - - - -

Ja ga ne videh, mozda mi je promaklo. Secam se samo da nema nicega unaokolo.

Bila sam pre 3 godine tamo i bilo je..mozda si bio pre toga?

Da, i ja bih tako rekla.

Tako je.
Ove godine sve Srbe za 1.maj najviše muči to što je ružno vreme, pa se odmah razmišlja o roštiljanju i druženju. A vreme je uobičajeno kakvo je npr. u većem delu Zap. Evrope i to kad su im vremenske prilike naklonjene i slinavo im je 8 meseci godišnje :lol: A ne, mi ružno vreme ne možemo da podnesemo oko 1. maja, nismo navikli ( o prostestima, simboličnim u čast rada i radnika niko ni ne razmišlja)...

Pa šta su? Onaj čuveni hotel npr. gde je sniman Dž. Bond nije radio još pre 5 godina, pola zvrji prazno. Poenta je da je rupa rupa i ne može reku da izmeste, brdo da pomere, kotlinu da nadvise. ako je nekome do Rusa u kožnim gaćama i zlatnim kajlama, pa puna ih letovališta svuda. Znaju tvoji prijatelji šta valja.

Da ti kazem, ne vidim ni sta je to sto je atraktivno u Vrnjackoj Banji. Most sa katancem i kafa od 300 dinara, tzv. klepa, i to bi bilo to. I kao leciliste je pecenjena do besvesti. Soko Banja je daleko kvalitetnija i turisticki i kao leciliste, ako cemo pravo. Al`, `ajd sad, nije to ni tema.

Jesmo li spremni za krkanac?

rep-prvi-maj-proslava.jpg

Jedna autopista evropskog kvaliteta od Subotice do izlaza iz Srbije na jugu prema Bugarskoj i Grckoj donela bi ogromnu korist i rentu Srbiji.

Ma citavu bi je uzdigla.

I jedna brza pruga takodje, pa makar je napravili i Kinezi.

Та фора више не пролази од пада комунизма. Сад су се и Пољаци сетили да су мост, па су и Чеси мост, и Бугари су мост, и Румуни, и Турци су ваљда мост, и Мађари су мост....

Мораћемо да смислимо неку другу значајну улогу, али како кад нема друга Тита да буде идејна каписла :(

Та фора више не пролази од пада комунизма. Сад су се и Пољаци сетили да су мост, па су и Чеси мост, и Бугари су мост, и Румуни, и Турци су ваљда мост, и Мађари су мост....

Мораћемо да смислимо неку другу значајну улогу, али како кад нема друга Тита да буде идејна каписла :(

Srbija jeste spona Evrope i Bliskog Istoka.

Sve sto zemljanim putem ide prema Bliskom (i Dalekom) Istoku, obavezno ide preko Srbije.

Secam se kako su 60-70 -ih godina isle danonocno kolone kamiona na Bliski istok kao pomoc Arapima od strane Varsavskog ugovora.

I kamioni mnogih drugih zemalja su isli preko Srbije preko medjunarodnog puta E-5 od Subotice prema dole.

Mozda idu i danas, ali sada treba jedna moderna autopista od barem 8 via u jednom i 8 u drugom pravcu.

Srbija jeste spona Evrope i Bliskog Istoka.

Sve sto zemljanim putem ide prema Bliskom (i Dalekom) Istoku, obavezno ide preko Srbije.

Secam se kako su 60-70 -ih godina isle danonocno kolone kamiona na Bliski istok kao pomoc Arapima od strane Varsavskog ugovora.

I kamioni mnogih drugih zemalja su isli preko Srbije preko medjunarodnog puta E-5 od Subotice prema dole.

Mozda idu i danas, ali sada treba jedna moderna autopista od barem 8 via u jednom i 8 u drugom pravcu.

Која смо ми бре спона са истоком кад су те земље на истоку већ у ЕУ и у НАТО :)

То ти је као она анегдота са Пајом Вујисићем који се мамуран и бесан пробуди на неком снимању на Косову и опсује земљу којој је Албанија - Запад.

Која смо ми бре спона са истоком кад су те земље на истоку већ у ЕУ и у НАТО :)

То ти је као она анегдота са Пајом Вујисићем који се мамуран и бесан пробуди на неком снимању на Косову и опсује земљу којој је Албанија - Запад.

Pa ja jos uvek verujem da oni gledaju gde im je krace i jeftinije.

Moze da se ide na Terazije preko Male Azije, ali to nije ideja. :kez:

Lakse im je da "premoste" Srbiju nego da idu OKO Srbije...

Ili gresim? :think:

Pa ja jos uvek verujem da oni gledaju gde im je krace i jeftinije.

Moze da se ide na Terazije preko Male Azije, ali to nije ideja. :kez:

Lakse im je da "premoste" Srbiju nego da idu OKO Srbije...

Ili gresim? :think:

Писало малопре, одјебали нас само тако. Праве коридоре преко Румуније, коридор десет врховна команда избрисала са списка живих.

Back