1. maj, slavite ga ili ne?

Више вреди од Мис једна сиса
Него Павла Корчагина триста.

may_queen_by_emilysoto-d4yuggc.jpg

kaj se tiče naslova teme..NARAVNO DA GA SLAVIMO:.samo treba pogledati pozadinu tog slavlja..tko slavi??..najvise neradnici..zbog čega se slavi??...zbog zajebancije..:hahaha:
da nam živi,živi rad...:hahaha:
tko radi zaradit će..tko ukrade imat će..:hahaha:

Tri stvari o kojima slusam vec godinama su:
1. Stedeti
2. otpustati radnike
3. rast
”Ako se svi drzimo ovog politickog manifesta drustvo ce biti bolje za sve nas”.

I excuse me: HAHAHA……..What a “song” – what a joke…….it has never gone that way I zato prijatelji naroda-svi mi-sa osecanjem ljubavi prema ljudskosti-ja koja volim ljude, ljude sa misljenjem :

NEVERUJEM VISE TIM LAZIMA

Kako su do sada politicari radilili na tim progamima stednje, otpustanja radnika I rasta, rasta, veceg i veceg.Kakav rast, pitam vas ja???
Rast u parama, u materijalim dobrima, stvarima, garderobi, stanovima, automobilima, brodovima, putovanjima, Bozicnim proslavama …..rast u slobodnim radnim mestima, skolstvu, integraciji pridoslih izbeglica----rast u kvalitet zivota?

Rast u cemu---u medicinskoj industriji???Antidepresivnim medikamentima, alkoholu ili nekim drugim sredstvima psykofarmacije, koje mozemo da progutamo da bi podneli zivot i jedni druge(????????)Videli smo vise bogatasa---ali I pored toga sto su bogati, zivot im je djavolje gnezdo, pa se cesto samoubiju itd…itd. ?????Ali takvi nisu interesantni I ne mogu se koristiti ni u cemu.

Rast da radimo sto vise sati na dan ?????Da nas je sve manji broj koji rade odredjenu vrstu posla ali za isto vreme koje su radili njih duplo vise, tri puta vise---da bi se razboleli, bili pod stresom, ne respolozeni----uhhhhh-----da rast da ne mozes ni napred ni nazad, zaduzenim skupim pozajmicama u bankama---gde je banka vlasnik nasih stanova, nasih firmi, cafica, restorana itd.-----a mi obicni ljudi placamo ….radimo da bi placali ono sto nije nase I sto ce mozda biti kad se penzionisemo ako imamo snage da radimo istim tempom ali jos brze I vise nego do sada.

Rast u upotrebi energije na birokratsku administraciju, na kontrolu, na sumnju i optuzbu kolega na radnim mestima, na spijunazu. Rast u povecanju stanarine, cene nekretnina? Rast u placanu parkinga za automobile ovde, tamo, bilo gde…rast u upotrebi vremena na proracunavanju svega svacega.Rast u placanju kazni, ekstra placanju kasni u slucjevima zakasnjenja?
Rast u izdrzavanju kazni?Rast u velicini: veliki trgovinski centri, velike multinationalne kompanije(koje ”kradu” i prenose melione i milione na sigurnim bankovskim racunima u inostranstvu, dok obican covek treba da stedi i isplacuje krizu, zato sto drzava/politicari ne zele da promene zakon na tom planu. Velike banke, veliko ovo, veliko ono. Centralizovanje u svemu. Zasto se politicari ne popnu i helikoptor pa iz pticje perspektive ne pogledaju na svoju drzavu i svoj narod, da vide, da prepoznaju zalost i tugu, najvecu na periferiji drzave, jer sve je centralizovano, cak i radna mesta.
Moramo da vozimo vise kilometra do velikih trznih centra,do radnog mesta, sedeci u dugim kolonama na putu do istog, trositi vise novaca i vremena …da bi nas sacekala potrosacka muzika u trznim centrima, kako bi trosili, trosili i trosili sto vise trosili na istom mestu, vecerli na istom mestu, isli u bioskop na istom mestu..dok male prodavnice u istoj ulici izumiru, pojedene od velikog konkurenta.

Uhhh..pomazemo rastu, pomazemo napretku!?!

I onda se veselimo velikim multinationalnim firmama…..DA…. stvaraju nova radna mesta u drzavi…..ali zaboravimo koliko je njih moralo da okrene kljuc u bravi, zbog ove zloupotrebljene konkurencije, zaboravimo da ce takve multinationalne firme da iznose novac iz drzave….

Rast? Jadna deca i jadni roditelji, jadna mladost, jadni stari, jadni stranci i izbeglice, jadni beskucnici, jadni zatvorenici, jadni svi mi koju smo zaslepljeni svim ovim lazima o stednji zbog rasta…stednja do jos vece krize ne samo u drzavi vec i u citavom svetu….i sta reci o svim razvodima, o deci razvedenih roditelja koju su posledica novonastalog drustva?
Sta reci o deci koja su sve nemirnija na casovima (mene raduje sto je tako), sta reci sto takvu decu sve vise dignsoticiramo kao ADHD deca, hyper aktivna ili sta vec…..za nesto sto ta pametna deca zele da kazu odraslima- ”kakvi ste vi to odrasli kad pravite krize”. Problem u odraslima ili deci?

Rast u lezecim policajcima, jednosmernim ulicama, zatvorene ulice, obilizanice….manje vremena za kvalitetno vreme provedeno sa nama dragima, sa nasom decom.
Rast za nekolicinu ljudi, a cena velikih ljudskih resursa, ljudske patnje, siromastva….. a sve to zbog nedostatke politicke volje da se stane na put ovom nacinu kriminaliteta i ekonomskog silovanja.?

Rast u broju besmislenih ratova, gde odrasli ”odgovorni ” ”zreli” ljudi jos uvek 2014 misle da treba raditi i razmisljati u slikama neprijatelja i juriti kao u kameno doba buzdvanom protivnike. ?
Rast gde ”odrasli ljudi” ne mogu da se dogovore kako da formulisu ljudska prava izmedju drzava, rast u proizvodnji nauruzanja, rast u smanjenju radnih mesta, rast gladi, rast samoubijanja….
I ovo nije sve…ovo je najkraca verzija… ali sam samo zelela da pitam:

Kako ce te proslaviti sutrasnji praznik 1.maj?

Da, ali kada znamo da je zahvaljuci protestima radnika, napravljena radna nedelja od 37 sati ..sta mislite da li je realno traziti u danasnje vreme, radnu nedelju od 30 sati?( ovo pitam sve vas na forumu).

Ја сам налетео на оглас за граф. дизајнера. Нека забит у Енглеској, 4 и по радна седмица (вероватно 36 сати) и плаћа од 2200 евра.

Back