1. Мај као празник сатанизма

Ovde nisi ipak u pravu, Tihi. To što je neki iblisov sluga, Adam Vajshaupt, vođa satanističke sekte iluminati, rođen baš na ovaj dan nema veze sa Radničkim Ustankom, koji se odvio baš 1. maja, te se danas obeležava kao Dan Radnika i Rada. Imaj u vidu da je čedo Iluminata, Amerika, upravo surovo gušila i uništavala Pokrete za Radnička Prava. Imaj u vidu i da mnoge Slobodarske Države, koje se bore protiv iluminatske Amerike, recimo Venecuela, Kuba, Kina, pa čak i Rusija, obeležavaju ovaj dan kao Dan borbe za Prava Radnika.
Iluminati i masoni su buržuji i kapitalisti, Tihi, ne Radnička Klasa.

Inače, ja sam danas ovaj dan obeležio onako kako smatram prikladnim — radio sam sa familijom oko vinograda i po bašti onda smo malo zamezili, naravno posnu hranu jer je Post i još Velika Sreda.

Da sam vlast, inače, ja bih svakako zabranio taj krkanluk i opijanje za Prvi Maj, pogotovo kad je u toku Posta.


Mi smo u postu. Ove nedeje je nastrozi post u godini . I nema rostiljanja ko je Srbin pravoslavac pravi.

 
Mi smo u postu. Ove nedeje je nastrozi post u godini . I nema rostiljanja ko je Srbin pravoslavac pravi.
Naravno, Tihi, naravno. Samo sam hteo da ti kažem da Dan Rada nije ustanovljen zbog krkanluka i, roštiljanja i da poenta tog, da kažem, praznika, nije da se roštilja i opija. To je kasnije ušlo kod nas, nažalost.
A i složićeš se da većina onih, zapravo svi, koji danas roštiljaju i ošijaju se, nose kokarde i pevaju četničke pesme, a ne internacionalu.
Ja sam Pravoslavni Srbin, ali smatram da Radnik treba da ima dan posvećen borbi za njegova prava, i ne vidim utome nikakvu zaveru. A protiv krkanluka i, opijanja na ovaj dan sam svakako, niti to ima veze sa,smislom ovog datuma, a pogotovo što je Post. Da smo pametna zemlja, uveli bi zakon da roštiljanje u vreme Posta bude krivično gonjeno.
 
Није без значаја ни околност да је Марксова ћерка Елеонора била удата за познатог активисту сатаниста, Едварда Евелинга и да су заједно извршили самоубиство.
Edvard Eveling je živeo još 25 godina posle Eleonorine smrti, i nije imao nikakve veze ni sa kakvim satanistima.

Neko ti je poturio lažnu istoriju... ali već smo naučili da je tebe lako preveslati.
 
Edvard Eveling je živeo još 25 godina posle Eleonorine smrti, i nije imao nikakve veze ni sa kakvim satanistima.

Neko ti je poturio lažnu istoriju... ali već smo naučili da je tebe lako preveslati.

Snapinsta.app_440628917_1934014083708037_506661138627379789_n_1080.jpg
 
DANAS NEMA VESELJA, OBELEŽAVAMO VELIKI ČETVRTAK: Narod veruje da se i najvećim grešnicima, koji urade OVO, opraštaju gresi

Foto: TV Hram Printscreen

CRKVENI KALENDAR​

DANAS NEMA VESELJA, OBELEŽAVAMO VELIKI ČETVRTAK: Narod veruje da se i najvećim grešnicima, koji urade OVO, opraštaju gresi​


Pravoslavni hrišćani, koji se pridržavaju (staro)julijanskog kalendara, obeležavaju danas Veliki četvrtak. Hrišćani se sećaju poslednjeg obedovanja Isusa Hrista, Tajne večere, a danas je prilika da se i najveći grešnici razreše greha.

U hramovima se služi liturgija Svetog Vasilija velikog, a na Veliki četvrtak je ustanovljena i Sveta tajna pričešća, zbog čega se veruje da će i najvećim grešnicima koji se tog dana pričeste biti oprošteni grehovi.


Mirovarenje

Pravoslavne crkve na Veliki četvrtak obavljaju mirovarenje. Miro se kuva tri dana, od ponedeljka do srede, u kazanima u kojima se stavlja osvećena voda, čisto vino i maslinovo ulje, a potom razna ulja, smole, biljke i mirisi. Kod nas se koristi tridesetak materija, njihov spisak ne mora da je uvek u potpunosti isti, dok Carigradska patrijaršija koristi uvek oko 60 materija. Tokom trodnevnog varenja neprestano se čita Jevanđelje. Osvećenje se obavlja na Veliki četvrtak. Sveto miro se šalje u eparhije u zemlji i van nje. Samo autokefalne crkve imaju pravo mirovarenja, to je ujedno i simbol njihove samostalnosti.

Veliki četvrtak
FOTO: TV HRAM PRINTSCREEN
Na Veliki četvrtak nema veselja, ali ima okupljanja verujućih. Kod nekih pravoslavnih naroda i u nekim krajievima Srbije tog se dana, a ne na Veliki petak, boje uskršnja jaja, dok se u Rusiji na Veliki četvrtak mesi uskršnji slatki kolač. Prema jevanđeoskim zapisima, Hristos je na Tajnoj večeri blagoslovio hleb i podelivši ga apostolima rekao "Ovo je telo moje koje se za vas lomi radi oproštenja grehova".

Zatim je uzeo čašu vina i dodao, "Pijte iz ove čaše svi, ovo je krv moja Novoga Zaveta, koja se proliva za vas i za mnoge, radi otpuštanja greha".

Hristove reči se na Veliki četvrtak, ponavljaju na liturgijama pre pričešća vernika, po uzoru na prvu pričest Hristovu i njegovih apostola. Praznovanje u svim hramovima SPC počinje liturgijom Svetog Vasilija Velikog koja se služi deset puta godišnje, na sve velike pravoslavne praznike. Na taj dan uveče, čitaju se dvanaest jevanđelja o stradanju Hristovom, i dok se čitaju jevanđelja narod u crkvi kleči.

Praznik je jedan od dana određenih za pričešće vernika koji su, poštujući pravoslavni kanon, postili na vodi najmanje pet poslednjih dana. Na liturgijama se vernici pričešćuju hlebom ili naforom - telom Hristovim i vinom koje je simbol njegove krvi prolivene za spas ljudskog roda.

Običaji

Narod veruje da i najvećim grešnicima, koji se pričeste na današnji dan, bivaju oprošteni gresi. Završetkom liturgije prestaje se za zvonjenjem, već se klepa, udara u drvenu dasku, sve do sahrane Hristove. Posle liturgije je dozvoljeno jesti na ulju i popiti nešto vina.


Veliki četvrtak je pokretni praznik jer je deo Velikog, Časnog ili Vaskršnjeg posta, koji traje šest nedelja. Vernici koji se pridržavaju pravila posta, prve i poslednje nedelje ne jedu čak ni ribu, već drugu posnu hranu, pripremljenu na vodi, bez ulja. Na Veliki petak je čak poželjno da se ništa ne jede ceo dan. Na liturgiji na Veliki četvrtak osvećuju se i pripremaju pričasni darovi za bolesnike, koji se na časnim trpezama čuvaju preko cele godine.

Za Veliki četvrtak u narodu postoje razna verovanja i običaji, pa tako u manastir Tronošu seljaci iz obližnjih sela donose na ovaj dan veliku sveću, tešku više desetina kilograma od čistog voska, koja se pali tokom čitave godine, dok se ne donese sledeća. Ovaj dan se u nekim krajevima slavi kao slava orača, oni odu do njive sa zaprežnom stokom, ali ne rade ništa.

U takovskom kraju na ovaj dan se boje uskršnja jaja. Ponekad farbanje jaja traje tri dana, protežući se na Veliki petak i Veliku subotu, i to isključivo pre podne. Nekada su se jaja farbala koprivom i ljuskom od luka, a prvo obojeno jaje. "čuvarkuću" deca odnose na njivu i tu ga ostavljaju da ga sunce ogreje. Posle podne se jaje vraća u kuću, gde se čuva cele godine.

Srbi na KiM na ovaj dan u ranu zoru oboje samo jedno jaje. Njihova "čuvarkuća" se zove "strašnik". Dok je još sveže boje, majka ga trlja po obrazima dece. Posle toga se boje ostala jaja, a "strašnik" se ostavlja na vidno mesto u kući i dobro se čuva da se ne razbije.

Narod veruje da su ovoga dana otvorena rajska vrata na nebu, i ko god toga dana što udeli za mrtve, to mu se vidi. Ovoga dana služi crkva. Žene idu u crkvu i ostavljaju poneko jaje za dušu umrlih. Na Veliki se čertvrtak ne radi.

Svoje običaje za Uskrs imaju i Vlasi iz Pomoravskog okruga. Tako etnolog Miodrag Aleksić iz Jagodine, autor više monografija o selima tog kraja i knjige "Zanati stare Jagodine", kaže da Vlasi na Veliki četvrtak rano izjutra beru burjan (bobice slične crnoj zovi) i nose pokojnicima "da se svane u groblje". Stavlja se kod uzglavlja pokojnika i pali se vatra da bi se on ugrejao.
 
1.Maj…
На жалост, комунизам је и нашем Православном српском народу подметнуо празновање ових сатанистичких празника под маском „празника рада
1. маја“.

Празновање „1. маја“ се толико усадило у свест народа да огромна већина Православних Срба, чак и целе породице, 1. маја одлазе у природу, пале ватре, роштиљају и празнују „празник рада“, углавном не знајући скривено значење овог „празника“…

ауторска
ti znaci iskljucujes mogucnost da ako se dva dogadjaja dese na isti dan i taj dan kao sto je slucaj sa 01.05. , da ne moraju da imaju veze jedan sa drugim?
znaci i ti radnici u Cikagu tacno planirali prema datumu rodjenja ovog osnivaca iluminata gledali kad ce da izadju na ulice i time zapravo "operu" taj datum?
ja bi rekao druze, Tihi, da si ti psihicki obolela osoba, i da ti je potrebno lecenje od paranoje.
to ti kazem kao najdobronamerniji savet da se obratis prvo lekaru opste prakse, pa da te on uputi dalje kod specijaliste.
tebi, kao i jos nekoliko pojedinaca sa ovog foruma, je strucna pomoc preko potrebna.

https://n1info.rs/magazin/zdravlje/...psihicki-poremecaj-uzroci-simptomi-i-lecenje/
 

Back
Top