1,5 milion ljudi na protestu u Beogradu snimak iz vazduha na X mreži i slika. Procenite vi koliko je na ovom snimku - Anketa

Procenite koliko ljudi ima na ovom snimku ?

• 500.000

glasova: 29 48,3%
  • 1 milion

glasova: 17 28,3%
  • 1,5 milion

glasova: 14 23,3%

• Ukupno glasova
    60
Тешко је рећи колико је људи било, на основу пар снимака... Ипак, могу рећи да изгледа као највеће окупљање још од 5. октобра.

Уз услове да је основа (студенти) стигла пешке из разноразних крајева, да гсп није радио... Сигурно шестоцифрени скуп оних који нису залутали, него су добро морали да се потруде да стигну.

Kada god hoćeš. Energija u narodu i studentima je takva, da ovo mogu da izvode jednom nedeljno

Energija je takva da ce kroz dve nedelje ovo biti davna proslost. Zvala je danas pobedio 100:0 jer protesti nemaju nikakvu artikulisanu politicku poruku niti grupu licnosti koja bi tu poruku sprovela u delo, a bez toga ce i sve ovo da zamre veoma brzo.

Energija je takva da ce kroz dve nedelje ovo biti davna proslost. Zvala je danas pobedio 100:0 jer protesti nemaju nikakvu artikulisanu politicku poruku niti grupu licnosti koja bi tu poruku sprovela u delo, a bez toga ce i sve ovo da zamre veoma brzo.
Toliko je pobedio da njegovi već nedeljama beže i iznose novac van zemlje. Slamarica bato. Nema na računima. Prevoznici sa kojima sarađujem su morali da učestvuju u tome. Ljudi u šoku i neverici

Toliko je pobedio da njegovi već nedeljama beže i iznose novac van zemlje. Slamarica bato. Nema na računima. Prevoznici sa kojima sarađujem su morali da učestvuju u tome. Ljudi u šoku i neverici

Novac vec 25+ godina uredno izlazi iz zemlje i tu ne vidim nista cudno. Svi su i dalje na okupu u Srbiji i rade projekte neometano, recimo "Milenijum" tim samo njihov projekat kosta preko 600M na mestu hotela Jugoslavija.

Ok. Ovu godinu su propustili. Preguraće do jeseni i nove školske godine. Šta će dalje da rade? Da opet šetaju i preko leta?

Ma kakvo setanje, dogodice se jos par protesta znacajno manjeg intenziteta i to je to. Protracena sansa kao i oni protesti 1968-me. Zahtevas od dikatora da se odrekne svoje moci dobrovoljno - potpuna besmislica.

Ok. Ovu godinu su propustili. Preguraće do jeseni i nove školske godine. Šta će dalje da rade? Da opet šetaju i preko leta?
Ne budi malodušan. Preci nam to nisu bili. Moj pradeda je na konju sa zabačene planine došao da se bije u prvom svetskom ratu. Na njegovoj planini ljudi nisu ni znali da je rat počeo. Povlačio se preko Albanije, probijao solunski front. Dobio metak i šrapnel. Preživeo. Vratio se kao pobednik. Godinama se koorčio u svom selu na planini. Nosio uniformu i ordenje. Bio faca. Umro sa 102 godine. :mrgreen:

Iz neke perspektive sa strane, kao gledatelja, ja bi ovako zaključio. Za Srbiju, dugoročno, najbolje bi bilo da je već noćas pao režim. Ali to bi podrazumjevalo nasilje što su možda i Vaši vladajući priželjkivali jer tu su kao ribe u vodi. Ovako, držiš press konferenciju i tješiš se kako je skup bio velik sa nekih 80-100 hiljada ljudi, a dobro znaš da je brojka bila barem tri puta veća. Ako je danas ovaj proces završio onda si stvarno pobjednik. Ali, što ako nije, što ako se blokade fakulteta nastave.Dobro, ovi što oće da uče morati će malo dulje od planiranog da kampiraju. Kome više odgovara neizvjesnost u zemlji, vladajućim ili studentima?Ovako, sa strane mi se čini da proces ide dalje. A tanki su živci. Upotrijebe li vladajući silu ode sve u q....Zato se i suzdržavaju. Zato je za studente ključno da nastave. Sad će de težište prebaciti na Dodika, a gospodin precednik će da poziva na jedinstvo i prijeti svi neprijateljima srskog naroda na domaćim portalima, a istovremeno kukati po svijetu i podvijati rep te na kraju pustiti Mileta niz vodu.

Iskreno ne sećam se da sam ikad video toliko ljudi na ulicama , možda jedino 2002. tokom dočeka košarkaša nakon osvajanja Svetskog prvenstva u Indijanapolisu kada je od aerodroma u Surčinu do skupštine ceo grad bio pun ljudi i zatvoren , iskreno ne znam koliko je bilo ljudi ali da je bilo do nekih 500 hiljada mi deluje sasvim kao realna brojka , viđao sam oko 100 hiljada ljudi na ulici ali ovo je bilo daleko više od toga , tako da ono 400-500 hiljada mi je neka sasvim realna brojka , a verovatno ih je još više procirkulisalo kroz celu tu gužvu tokom dana.

Iskreno meni je bio lepši dan onaj juče i onaj doček studenata na Terazijama, baš je bila onako prelepa i kul atmosfera , ovo danas ono zaista svaka čast za ovoliki broj ljudi, baš je ono bio impozantan broj ali ovo danas je već bilo malo nekako malo već haotično i stresno za moj ukus , ono juče na Terazijama je bilo zakon.

Inače ja sam bio tamo kod Beograđanke negde tokom one velike tišine kada je odjednom počela panika, niko ne zna šta se u tom momentu desilo i ljudi su počeli da idu u stranu i beže ka hotelu Moskva, jbt ja mislio kreće stampedo.

Mislim da niko nije realno ni očekivao da će ovo biti Dan D ili da će Vučić dati ostavku ili se ne znam šta desiti , kao što sam i govorio ovih dana ovi protesti nisu sprint već maraton, litije u Crnoj Gori su trajale 17 meseci , tako da ono skup jeste bo veličanstven (sve do onih nemili scena koje su se posle desile), bio je zaista ogroman broj ljudi (iskreno ne sećam se kad sam video toliki broj ljudi na ulicama) ali ništa još nije gotovo i verujem da ćemo ovakvih skupova u Beogradu imati barem još nekoliko tokom ove godine (ukoliko naravno ovi i dalje budu odbijali da odstupe sa vlasti).

Takođe pno što bi pohvalio u toj zaista nepreglednoj gomili ljudi osim viđao sam samo srpske zastave (osim naravno transperaneta zastava fakulteta, rudara i paz zastava sa likom Isusa Hristosa), nisam video ni jednu jedunu zastavu ni EU, ni SAD, pa čak ni Rusije (mada kako se Rusi poneli mislim da ni ne zaslužuje da se nađe tamo, barem na ovaj put, niti ičija zastava , jer realno narod je sam u ovome i možemo da se uzdamo samo jedni u druge i u Gospoda Boga i Isusa Hrista sina Božijeg, tako da ni Putin, ni Tramp ni EU niti iko od njih zaslužuje da tamo bude promovisan na bilo koji način niti treba bilo šta da očekujemo od njih, već imamo kriminalnu i uzurpatorsku vlast sa jedne strane i sa druge strane imamo narod i možemo jedino da se uzdamo jedni u druge i u pomoć Božiju kao i do sad uostalom što je zapravo davalo odlične rezultate).

Veličanstveno tu ima 1,5 milion ljudi po mojoj proceni
rezim je pukao kao zvecka, ajd sad da vidimo caci koliko ce da skupi za svoj miting 28, par hiljada sendvicara, ako i toliko?

Новак Ђоковић одушевљен, подржао студентске протесте: „Историја! Величанствено“

Mislim da niko nije realno ni očekivao da će ovo biti Dan D ili da će Vučić dati ostavku ili se ne znam šta desiti
samo se prebrojavamo, ovo su kao izbori, nas milion, a on koliko ce da skupi maksimalno 28 marta? 10 hiljada? pa nas ima 100 puta vise, rezim je pukao, kraj price, vlast 1% podrske, a opozicija 99% podrske, i to je kraj, ne treba visa matematika za ovy racunicu, KRAJ!

Poslednja izmena:
Ne budi malodušan. Preci nam to nisu bili. Moj pradeda je na konju sa zabačene planine došao da se bije u prvom svetskom ratu. Na njegovoj planini ljudi nisu ni znali da je rat počeo. Povlačio se preko Albanije, probijao solunski front. Dobio metak i šrapnel. Preživeo. Vratio se kao pobednik. Godinama se koorčio u svom selu na planini. Nosio uniformu i ordenje. Bio faca. Umro sa 102 godine. :mrgreen:
Svaka čast! On je bar nesto uradio. Ovi danas i ubuduće neće ništa. Nisu se potrudili bar malo.

This video is unavailable - to meni pise, ko blokira ovaj video? aha, sad se pojavio, uf, PUNO KO OKO, rezim nema sansi protov ovoliko naroda, samo saljite celom svetu da svi vide ko je aljek, mora da izgubi podrsku, a sa njom i krediti padaju u vodu, puca za par meseci najdalje
1,5 milion u Beogradu na protestu, još jedan dobar snimak iz drona gde se vide okolne ulice i ovaj put noćni snimak

1,5 milion u Beogradu na protestu, još jedan dobar snimak iz drona gde se vide okolne ulice i ovaj put noćni snimak

Tokom ove Veliki tišine bio sam kod Beograđanke.

Nego danas uopšte nije bilo nikakvog prevoza u BG-u, goWnar namerno obustavio čitav gradski prevoz da bi manje ljudi došlo, ja reko e nećeš mamu ti hebem ima sad peške da idem , ali mamu vam hebem smrdljivu nećete me sprečiti da odem tamo i makar malo budem među sugrađanima i sunarodnicima, i ništa ja negde oko 5 sam krenuo od kuće, negde oko 6 i 15 - pola 7 sam bio u gradu , ostao negde možda do 8 i ajd opet nazad pešaka i negde oko 9 - pola 10 stignem kući , kako sam došao tako sam jeo jer sam bio mrtav gladan i zaspao ko klade i evo probudio se sad , mozda pre 20-ak minuta.
Znači prepšačio sam nekih dobrih 20-25 km, jedan onako polumaraton. ; )

This video is unavailable - to meni pise, ko blokira ovaj video? aha, sad se pojavio, uf, PUNO KO OKO, rezim nema sansi protov ovoliko naroda, samo saljite celom svetu da svi vide ko je aljek, mora da izgubi podrsku, a sa njom i krediti padaju u vodu, puca za par meseci najdalje
Tu ima 1,5 milion ljudi, to je sa njihovim porodicama i ukućanima ukupno 6 miliona.
A Srbija ima 6 miliona stanovnika.
A to znači da je za studente i opoziciju 99,9% građana Srbije, a Vučić ima 0,1%.
Plus evo ja i niko iz moje kuče nije bio na protestu ali sam potpuno na strani studenata i naroda

Tu ima 1,5 milion ljudi, to je sa njihovim porodicama i ukućanima ukupno 6 miliona.
A to znači da je za studente i opoziciju 99,9% građana Srbije, a Vučić ima 0,1%.
Plus evo ja i niko iz moje kuče nije bio na protestu ali sam potpuno na strani studenata i naroda

Pa sad iskreno mislim da je 1,5 miliona ipak malo preterana brojka ali nekih možda 500 hiljada mislim da je dosta realnija priča , plus verovatno još par stotina hiljada ljudi koji su tu ono šetkali i cirkulisali kroz grad tokom protesta.
Inače ovaj protest je pokazao da Vučić i naprednjaci apsolutno nemaju više šta da traže u BG-u (a verujem ni u Novom Sadu, Nišu i još brojnim mestima).

Mislim da samo treba nastaviti ovako i samo treba nastaviti što sa protestima , štrajkovima i pritiskom na institucije.

to je i bio nas cilj, da njemu podrska padne na manje od desetine, pa sada neka izvoli i organizuje svoj kontramiting cacija 28. marta, mi jedva cekamo da ih prebrojimo i sarovic da ih intervjuise... plan je u stvari jako prost i jednostavan. a zahteve ako nece da ispunjavaju samo ici u generalni strajk, propsce mu pljackaski ekspo u roku od odmah, strani kreditori ce da odustanu prosto, i rezim ce da bezi u emirate gde su im pare koje su pokrali...

jednom kada se vidi da je bezanija u toku, sistem cemo resetovati na fabricka podesavanja... ma izmislicemo novi sistem. garantovano studenti vec imaju ideja i ideja, pa oni su sve ovo i izneli na svojim plecima, posteno je i da se pitaju u kakvoj zemlji zele da zive... umesto da beze iz nje kao mi, aljekova generacija

Poslednja izmena:
to je i bio nas cilj, da njemu podrska padne na manje od desetine, pa sada neka izvoli i organizuje svoj kontramiting cacija 28. marta, mi jedva cekamo da ih prebrojimo i sarovic da ih intervjuise... plan je u stvari jako prost i jednostavan

Iskreno što se mene tiče uopšte ne čekamo, biće to opet neki loš i jeftin pokušaj kopije ovoga što je bilo juče i danas (kao što su i negovi ćaci felk, loša kopija i loš pokušaj kopiranja pravih studenata) sa sve svojim sendvičarima što ih dovlači s brda s dola , kao i svi njihovi kontra-protesti do sad delovaće to sve opet dosta onako mučno i otužno, pa čak i ti intervjui Šarovića koji su postali hit , mislim njemu svaka čast ali brate ko da ne znamo o kakvim ljudima se radi, ono neki mučenici što ne znaju ni dal su došli ni dal su pošli, nekako mi je to sve više onako mučno i otužno za gledanje nego što mi je smešno.

Iskreno što se mene tiče uopšte ne čekamo, biće to opet neki loš i jeftin pokušaj kopije ovoga što je bilo juče i danas (kao što su i negovi ćaci felk, loša kopija i loš pokušaj kopiranja pravih studenata) sa sve svojim sendvičarima što ih dovlači s brda s dola , kao i svi njihovi kontra-protesti do sad delovaće to sve opet dosta onako mučno i otužno, pa čak i ti intervjui Šarovića koji su postali hit , mislim njemu svaka čast ali brate ko da ne znamo o kakvim ljudima se radi, ono neki mučenici što ne znaju ni dal su došli ni dal su pošli, nekako mi je to sve više onako mučno i otužno za gledanje nego što mi je smešno.
ti i ja znamo o kakvim ljudima se radi, ali nase taste ne znaju, i diskutantkinje kao kerci npr... znaci i one moraju da vide koja je komeNdija rezim, i da odagnaju strah od njega - samo nastaviti sa pumpanjem, mladi ste, valjda imate snage jos, a najbolje tek dolazi... moramo da pridobijemo i one koji jos uvek nisu na nasoj strani, tj. studentskoj, idemo na sigurnu pobedu, i svrgavanje rezima kome su samo falange preostale za poturanje narodu

ti i ja znamo o kakvim ljudima se radi, ali nase taste ne znaju, i diskutantkinje kao kerci npr... znaci i one moraju da vide koja je komeNdija rezim, i da odagnaju strah od njega - samo nastaviti sa pumpanjem, mladi ste, valjda imate snage jos, a najbolje tek dolazi... moramo da pridobijemo i one koji jos uvek nisu na nasoj strani, tj. studentskoj, idemo na sigurnu pobedu, i svrgavanje rezima kome su samo falange preostale za poturanje narodu

Ne treba nikog više pridobijati na svoju stranu, jer bukvalno svi su na ovoj strani.
Nego ono što je sad VAŽNO i što treba je da se uvedu KAMERE na izborna mesta, jer Vučić dopisuje godinama sam sebi 1,5 milion glasova na Zapisnike po selima gde više niko i ne živi jer su opustošena pod Vučićem.
Kad budu KAMERE na glasačkom mestu i snimi da je taj dan ukupno glasalo 10 glasača u tom selu, Vučić neće moći sam sebi da dopiše u Zapisnik 1000 glasova.
I tako na 1500 mesta gde opozicija nema kontrolore Vučić sam sebi godinama dopisuje 1,5 miliona glasova.

Back