Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice Lagunine akcije, nemam nista protiv nje, jedino sto su to knjige od pre par godina pa sam sve sto je zanimljivo vec kupila. I iznervirali su me na prosloj akciji kada su prvo stavili prva cetiri dela serijala Dzordza R.R.Martina na popust, a onda, kada je pocela serija na HBO pa ljudi poceli da kupuju, shvatili su da jos mogu da zarade na njih, i povukli je sa akcije, bez objasnjenja, samo jednog dana puf! i nema. I tako sa jos jednom knjigom, ne secam se kojom. A ja mislim ako stavis jedan izbor na akciju i taj popust traje do odredjenog dana, onda odrzi rec, ili bar obavesti ako neces. Tako da su tu bas pali u mojim ocima.
A na ovoj sajamskoj bas se i nisu pokazali, retko sta ima dobro (mislim uopste, ne da ja nemam). Protiv Lagune imam svasta, a protiv akcija nemam. Sad uglavnom i retko kod njih kupim knjigu regularno jer su mi skupe. Na primer, knjiga od oko 500 strana, sa mojim maksimalnim popustom je iznad 500 din, a imaju meke korice i jeftin providan papir. I jos kad se poklopi los prevod onda hocu nekog da bijem!
Geopoetika je tacno da u startu ima malo skuplje cene knjige od Laguninih ali samo ako se racuna Lagunina cena klupska. A i Geopoetika ima Klub citalaca pa kad se tamo uzme sa 20% popusta, ili 25% na tri i vise knjiga, onda je i te kako isplativije. Plus vode racuna i o hartiji i o povezu i o prevodu, nikad mi s enijedna njihova nije raskupusala (da se razumemo, sad mi se ni Lagunine knjige ne raskuopusavaju ali im je taj papir tako providan, da se nekad vidi stampa na drugoj stranici, i to mi je nesto bas fuj). I Geopoetika ima takodje akcije ali ne ovo 300 knjiga, nego odredjene knjige tematski (tipa za Dan zaljubljenih) ili recimo sve knjige na 30% ili vise popusta, ali na nedelju dana ili dve nedelje oko Nove godine, Letnji popust i sl. Tako sam dosta knjiga kod njih kupila, a kazem i ovako mi sa tim 20-25% dodje ok. Sad redje kupujem knjige u globalu, cesce iz biblioteke.
I tacno je sto kaze Lamar, Paideia bas ima jeftine a dobre knjige. I dobar i papir i prevod i trvdi povez. Sasvim su ok i vise od toga. A imaju i Klub citalaca za 20% popusta pa neke knjige stvarno dodju smesne, cak i ispod 200 din.

Sto se tice decjih knjiga na Limundu... pa.... trebalo bi da znate da.... cekam bebu!!!!!!!!! (Lamar mila, dajder onog smajlija sto ljulja malog smajlija:))
Ko zna da li ce ono uopste voleti knjige, eto i vi ste mi ovde svedoci da to uopste ne mora da znaci, ali meni se sad samo decje knjige kupuju. Kad sam luda :)
:heart::super::heart:
Ne mogu reci da sam znala,ali.....;),tako da se nisam mnogo iznenadila,"samo" sam se bas obradovala.

Poslednja izmena:
Za pocetak aprila. Ima vremena :) Cekaj prvo da prodjemo zimu zivi i zdravi. Ja radim do februara najverovatnije, a posle citam i spremam se :) Posle verovatno necu videti knjigu neko vreme... :D

Hoćeš, hoćeš, ali uvek jednu te istu ili dve. - O nezi beba! Bar ja to svojevremeno nisam ispuštala iz ruke. U moje vreme bila je aktuelna Vaše dete i Vi, grupe američkih autora http://www.knjigaknjiga.com/proizvod-vase-dete-i-vi.html a kasnije sam mojoj rodjaci kupila ovo http://www.kcknjizara.rs/?b=D023 i kaže da ju je mnogo koristila.
Ali ti si se sigurno već informisala, ili ćeš to učiniti blagovremeno i temeljno kako ti to lepo umeš.

Iiiijaaaooo Dano!!!!
smilie_girl_227.gif

I blago tvojoj bebi koliko ce knjiga da ima
smilie_girl_276.gif

Danooo, neka je sa srećom! :heart:
Pretpostavila sam da je tako nešto u pitanju. I, naravno da će da čita, čekaj samo da se rodi, naš najmlađi član, pa da poraste, jedva čekam. Ima da ga razmazimo... :zaljubljena:

Za one koji nisu citali: SLUZAVKE- Ketrin Stoker, bestseler, neverovatna je, ocaravajuca.. Po istoimenom romanu snimljen je film koji je oborio sve rekorde gledanosti u Americi, glavne uloge tumace Ema Stoun i Viola Devis...

Sezdesete godine XX veka u Misisipiju. Prica o mladoj, bogatoj Ketrin koja želi da postane pisac, ali za svoj roman bira nezgodnu temu, a to je nacin na koji je crna posluga tretirana od strane bogataskih, juznjackih familija u to vreme (inace vreme borbe za građanska prava).

Roman koji se cita u jednom dahu i nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim...

Hvala, Biljo, nadam se da se neće razgrabiti :)
Nego, ja sam ostala dužna da ocenim ono što sam poslednje pročitala:

’’Projekat: sreća’’ Grečen Rubin (Ili, zbog čega sam tokom jedne godine pokušavala jutrom da pevam, da raspremam plakare, da budem korektna i u svađi, čitam Aristotela i uopšte više da se zabavljam), Laguna, 340 str.
Ova knjiga je svrstana u popularnu psihologiju, ali nema toliko teoretisanja i filozofiranja već su to više praktični primeri iz autorkinog života, što je mnogo zanimljivije i korisnije. Podseti nas da je ono što činimo svakog dana važnije od onog što radimo povremeno i da treba živeti u sadašnjosti (čemu lično nisam sklona :( ). Uglavnom opisuje svakodnevne, domaće situacije (sa mužem, decom, roditeljima, prijateljima) i način na koji pokušava da unapredi kvalitet svog života. Dobra strana knjige je to što može da ima podsticajno dejstvo na nas čitaoce, ali mana je to što se veoma brzo zaboravi , npr. nemoj da zvocaš mužu :zcepanje:

’Kada ovo budeš čitala’’ Lola Džej, Laguna, 260 str.
Priča o ljubavi između oca i kćerke.
Fina knjižica. Lolu Džej porede s Doroti Kumson i Sesilijom Ahern (tako piše na knjizi; nisam ih čitala tako da ne znam). Glavna junakinja, Lois Bejts, nakon 12. rođendana dobija od tetke Priručnik – zelenu svesku koju je samo za nju napisao njen pokojni otac, i koja treba da joj se nađe kao oslonac i savetnik u kritičnom periodu odrastanja, zaključno sa tridesetim rođendanom. Za svaki rođendan treba da pročita po jedno poglavlje. Radnja se dešava u Londonu (1990-2007). Kao manu bih navela to što radnja neprestano teče, stranica za stranicom– nema nikakvih predaha, npr. opisa; ja volim kad ima i jednog i drugog, a ne samo radnja ili samo deskripcija.

’Kada ovo budeš čitala’’ Lola Džej, Laguna, 260 str.
Priča o ljubavi između oca i kćerke.
Fina knjižica. Lolu Džej porede s Doroti Kumson i Sesilijom Ahern (tako piše na knjizi; nisam ih čitala tako da ne znam). Glavna junakinja, Lois Bejts, nakon 12. rođendana dobija od tetke Priručnik – zelenu svesku koju je samo za nju napisao njen pokojni otac, i koja treba da joj se nađe kao oslonac i savetnik u kritičnom periodu odrastanja, zaključno sa tridesetim rođendanom. Za svaki rođendan treba da pročita po jedno poglavlje. Radnja se dešava u Londonu (1990-2007). Kao manu bih navela to što radnja neprestano teče, stranica za stranicom– nema nikakvih predaha, npr. opisa; ja volim kad ima i jednog i drugog, a ne samo radnja ili samo deskripcija.

Kupila sam je na ovoj poslednjoj akciji. mene patetika posebno privlači. Treba da je pročitam, ali više volim ove tuđe (a naše:). Bambi, javi se;))

Sad ćete i mene da iskvarite koja se tako zdušno i junački odupirem porivu kupovine knjiga. A ova me je zainteresovala kad je neko ovde pisao o njoj, a i cena je zaista povoljna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back