Каква је разлика између гледања ријалитија и спорта?

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Да се разумемо одмах на почетку, не мислим на учешће него на гледање на телевизији. Дакле, постоји 1 чињеница у вези ријалити програма а то је да такве емисије заглупљују народ, да их власт организује и допушта зато што скрећу пажњу народа са битних тема и ствари, да се у њима промовишу све најгоре вредности и ствари као што су неморал, примитивизам, вулгарност, свађе, глупости, алкохолизам, курвање, да су учесници ријалитија све најгори олош, битанге, проститутке, криминалци...И све је то тачно поготово она теза да је ријалити опијум за масе и да служи да скреће пажњу гледалаца и народа са суштински важних ствари и тема у друштву! И због тога многи људи одбијају да гледају те глупости а међу њима и ја.

Али каква је онда разлика између ријалитија и спорта? ПА ШТА ЈЕ ДРУГО СПОРТ НЕГО ОПИЈУМ ЗА ШИРОКЕ НАРОДНЕ МАСЕ? Не гледаш ријалити али зато гледаш Барселону, Лацио, Реал Мадрид, Бајерн и Манчестер Јунајтед! Па која је разлика рођаче кад су и 1 и 2. програм опијуми за масе? Те спортске утакмице, а поготово фудбалске се стално емитују на телевизији, стално се дешавају нека нова такмичења, првенства, светска, европска, олимпијска, разне лиге...Значи нон-стоп! И ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА СВЕ ТЕ УТАКМИЦЕ СЛУЖЕ ДА СКРЕЋУ ПАЖЊУ НАРОДА СА МНОГО ВАЖНИЈИХ ТЕМА КАО ШТО СУ ЕКОНОМСКЕ...

А да не причам о томе да се на тим утакмицама често виђају инциденти, нервоза, агресија, дивљање хулигана, туче и све те ствари су уско везане за такмичарски спорт а поготово за фудбал! А на ТВ преносима фудбалских утакмица се рекламира пиво а то исто пиво је забрањено фудбалерима да га конзумирају! А плус што те све те утакмице и ТВ преноси наводе да се кладиш у кладионици а 90% кладионичара губи! Значи, то је опасна друштвена патологија и пази сад ово, кладионичари у кладионицу иду бициклом а власник кладионице џипом! И ко је крив за ту ситуацију? Па није крив само власник кладионице, не бије он кладионичаре по ушима да би дошли у његову кладионицу да уплате тикет, није их он извукао из кревета да би то урадили него су они сами добровољно ушли у његову кладионицу. И сваки пут кад изгубе тикет, они власнику кладионице финансирају делове за џип, зимске гуме, гориво, амортизацију, регистрацију, плаћањем својих тикета му омогућавају да вози тај џип и швалерке у њему!

Према томе-у том погледу нема никакве разлике између гледања спорта и гледања ријалитија! И једно и друго су опијуми за публику и широке народне масе и служе за скретање пажње и залуђивање народа!
 
Велика.

Само добровољно гледање смећа попут Задруге и Фарме (код нас се ријалити програми своде на то) је већ доказ одређеног нивоа менталне и моралне ретардације. Истрајавање у том пороку само продубљује већ постојећи проблем.

У гледању спортских садржаја, с друге стране, нема ничега штетног, осим ако проводите 24 сата дневно пред телевизором или томе слично.

Дакле, једно је само по себи лоше, док друго није, али може бити под одређеним околностима.
 
Rijaliti i sport sluze ljudima da zaborave svakodnevnicu u kojoj nista ne mogu da promene.

Zar postoji takva svakodnevica?

Dovoljno bi je promenili kad bi prestali da kenjaju i uzvisuju svoje nistavno u odnosu na nekog ko promovise ili se trudi da protera svoje vredno...

Ali glavni problem je svoje na tvoje .....zao duh je u ljudima, sebican i zloban..
 
Али каква је онда разлика између ријалитија и спорта?
Није велика, али ипак постоји.:roll:
Наиме, када гледаш пренос неког спортског догађаја- гледаш неке људе који се баве нечим што врло добро раде; неку врхунску вештину, спектакуларну способност појединца да ради нешто што мало ко уме и може.
Са ријалитијем то никако није случај; ту посматраш углавном докле човек може да се -сроза.
 
Велика.

Само добровољно гледање смећа попут Задруге и Фарме (код нас се ријалити програми своде на то) је већ доказ одређеног нивоа менталне и моралне ретардације. Истрајавање у том пороку само продубљује већ постојећи проблем.

У гледању спортских садржаја, с друге стране, нема ничега штетног, осим ако проводите 24 сата дневно пред телевизором или томе слично.

Дакле, једно је само по себи лоше, док друго није, али може бити под одређеним околностима.

Ниси у праву. Све је то исто смеће.
 
Uglavnom sve sto se pusta na tv-u sluzi za zaglupljivanje raje .Jedino sto je valjalo u Srbiji a da se prikazuju na tv-u je emisija ‚‚Vidik‚‚a i to su ukinuli.Pogledam nekad ligu sampiona i strane kanale Discovery,History i slicno ostalo je sve uglavnom djubre..

Meni su recimo Memedovićeve emisije bile vrhunske, iako ih nisam redovno pratio. Ali da, medijska scena u Srbiji jeste teški krš, što opet ne znači da je sve što se pojavi na TV opijum za narod, već samo da nije nekog posebnog kvaliteta...
 
Protokol 13



Potreba za nasušnim hljebom. Pitanje politike. Pitanje industrije. Zabava i veselje. Narodni domovi. "Istina je jedna". Veliki problemi.



Potreba za nasušnim hljebom primorava Goje da ćute i da budu naše pokorne sluge. Agenti uzeti iz njihove sredine u našu štampu pretresaće po našem naređenju ono što je nama nezgodno da direktno izdajemo u službenim dokumentima, a mi ćemo za vrijeme te novinarske buke uzeti i sprovesti mjere koje želimo i podnositi ih publici kao svršeni fakat. Niko neće smijeti tražiti da se ukine ono što je već riješeno, upravo zato što će ono biti predstavljeno kao poboljšanje...

A pri tom će štampa skrenuti misli na nova pitanja ( jer mi smo navikli ljude da traže sve novo) Na pretresanje tih novih pitanja navaliće svi oni praznoglavi izvršitelji sudbina koji još ni sada ne mogu da shvate da oni ništa ne razumiju kada hoće nešto o ovom da razmatraju. Pitanja politike nikome nisu pristupačna sem onih koji rukovode njome već mnogo vijekova, njenih tvoraca.

Iz svega ovoga vi ćete vidjeti da traženjem mišljenja gomile mi samo olakšavamo kretanje našeg mehanizma, i vi možete zapaziti da mi tražimo odobravanje naše radnje, nego onih rijeći koje mi puštamo po ovom ili onom pitanju. Mi stalno objavljujemo da se u svima našim mjerama koje preduzimamo rukovodimo nadom spojenom sa uvjerenjem da služimo opštem dobru.

Da bismo odvukli suviše nemirne ljude od pretresavanja pitanja politike mi sada navodno sprovodimo njena nova pitanja - pitanja industrije. Na tom poprištu neka bijesne do mile volje! Mase su voljne da ne dejstvuju, da se odmaraju od tobože političke djelatnost (na koju smo ih navikli da bismo se uz njihovu saradnju borili sa gojskim vladama), ali samo pod uslovom novih zaposlenja, u kojima im mi ukazujemo tobož taj isti politički pravac.

Da one same ne bi nešto smislile, mi ih još ometamo zabavama, veseljem, igrama, strastima, narodnim domovima...

Uskoro ćemo preko štampe početi predlagati konkursne utakmice u vještini, sportu svih vrsta: ovo interesovanje odvratiće konačno duhove od pitanja oko kojih bismo se morali sa njima boriti. Odvikavajući se sve više i više od samostalnog mišljenja ljudi će početi unisono govoriti s nama, jer ćemo samo mi birati i predlagati nove pravce misli... Naravno, preko takvih lica sa kojima nas oni neće smatrati za solidarne.

Uloga liberalnih utopista biće definitivno odigrana kada naša vlada bude priznata. Dotle će nam oni poslužiti kao dobre sluge. Stoga ćemo još upućivati duhove na svakojaka izmišljanja fantastičnih teorija, novih i tobože progresivnih: ta mi smo sa punim uspjehom zavrtjeli progresom prazne gojske glave i sada nema među Gojima uma koji bi mogao uvidjeti da se pod ovom riječju krije skretanje od istine u svim slučajevima gdje nije riječ o materijalnim pronalascima, jer je istina jedna i u njoj nema mjesta progresu.

Progres kao lažna ideja, služi zamračenju istine, da je ne bi niko mogao znati osim nas, božjih izabranika, čuvara njenih.

Kada nastupi naše carstvo, tada će naši oratori govoriti o velikim problemima koji su uzbuđivali čovječanstvo zato da bi ga na kraju krajeva doveli do naše blage vladavine.
Ko će posumnjati tada da smo sve ove probleme mi bili udesili i namjestili prema političkom planu koji niko nije otkrio tokom mnogih vijekova?!
 
Врхунски спорт није здрав
( за такмичаре ).

Што се гледања тиче
исто је гледати спорт и ријалити - па ко шта воли нек изволи !

To je istina. Ne zbog nedozvoljenih sredstava nego i napora koji organizam trpi.
 
Ovde je rts2 najnormalniji.

20180408_155204.jpg
 
Тзв. "ријалити" глупости нису никада никоме помогле. Нису никога научиле култури, добрим вредностима, раду, реду... било чему корисном. Покушавају да нам исперу мозак својим простаклуком и непрестаним низом скандала.

Гледање спорта има барем неку шансу да помогне. Буде и ту грубих прекршаја и некултуре, али то је мали део. Постоји барем шанса да се неко дете заинтересује за спорт. Можда ће осим гледања у екран и да чује неку добру поруку и поступи по њој. Важна је ствар и то што у спорту не победи увек најјачи... Што је сасвим супротно од ријалитија који су усмерени тако да најбахатији клипан победи.

- - - - - - - - - -


Рекао бих РТС 3, он уопште није на листи, а тако добрих ствари буде тамо.
 

Back
Top