Da li ćemo juriti našim auto-putevima 130/h?

acabg

Elita
Poruka
20.624
Oečkujemo da Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture predloži eventualnu izmenu opšteg ograničenja brzine na auto-putu, kaže Rebić.

113034669559820e8440150736724929_w640.jpg

(Foto: Thinkstock.com)​
Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da eventualno povećanje dozvoljene brzine kretanja na auto-putu sa 120 na 130 kilometara na čas predloži Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture, koje je nadležno za tehničko regulisanje saobraćaja, upravljanje brzinama i ograničenje brzine.
“Opšte ograničenje brzine kretanja na auto-putu, koje iznosi 120 kilometara na čas, propisano je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima i MUP kao predlagač Zakona, očekuje da Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture predloži eventualnu izmenu opšteg ograničenja brzine na auto-putu” rekao je Rebić za Tanjug povodom polemika u javnosti uključujući i informacije o mogućem povećanju dozvoljene brzine na auto-putu na 130 kilometara na sat.

On je ukazao da se merenjem srednje brzine na auto-putu ne mogu sankcionisati vozači koji prave duže pauze između određenih naplatnih stanica.

"Ali, smatramo da se veliki broj građana, koji nemaju nameru da prave pauze, može odvratiti od namere da na određenoj deonici prekorače dozvoljenu brzinu kretanja", istakao je Rebić i dodao da to i jeste osnovni cilj merenja srednje brzine između naplatnih stanica.

Rebić je podsetio da će vozači koji trenutno prekorače dozvoljenu brzinu kretanja i dalje biti otkrivani pomoću ručnih radara i presretača, a da će u narednom periodu kontrola trenutne brzine kretanja biti posebno intenzivna u noćnim satima.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=08&dd=02&nav_id=1289210


Чисто сумњам да ће то да се деси
 
100 je sasvim dovoljno.
Za volovsku zapregu i previše.

Možda da se ponovo uvede zakon po kome ispred automobila mora da ide pešak i maše crvenom zastavicom. Nekada je takav zakon postojao.

Saobraćaj treba da se bezbedno odvija. Toliko su nam "pismeni" vlastodršci i policija da ne mogu da upamte dve reči. Upamte samo "bezbedno" što je za njih sinonim za "sporo". Odvijanje ne shvataju.

U savremenim uslovima brzina kretanja kroz naselja bi trebalo da je najviše 60, na putevima 90, a na autoputu bar 130 km/h.

I sporost ima svoju cenu. Nije svejedno da li će isto vozilo danas napraviti deset ili jedanaest tura, ili da li za dostavu treba 15 ili 20 vozila.
 
nista oni ne donose sto je u interesu vecine

a ovo mozda i donesu , pomazu strancima i ipak bogatijem sloju koju cesce putuje autoputem


dok rupe na putevima , losa signalizacija i oznake ostaju i dalje

ja sam samo primetio da je asfalt na auto putu otprilike kod Svilajnca prema Beogradu presvučen i dobar, a da je niže ka jugu od toga kvalitet asfalta tuga jedna božija, da je prosto kocka sa glavom voziti brže od jedno 140, 150
takođe sam primetio da je bg-ns auto put ekstra u poređenju sa auto putem bg niš, te je logično zaključiti da je kao uostalom i u svemu ostalom, tako i po pitanju ulaganja u puteve deo južno od bubanj potoka totalno zapostavljen...važno je da bg i vojvodina koja bg-u maše otcepljenjem uređena, a mi koji smo južno nas ko jebbe, neka crknemo
mnogo je pametnije da smanje granicu poreza na luksuz
 

Back
Top