Kvinsi
Buduća legenda
- Poruka
- 31.127
hvala 
ja cu ovo moje veceras da pecem po receptu pa kako ispadne.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

hvala
ja kontam da to tijesto svakako fermentira dok stoji
al vidi sta ce ispast
obicno kad stavljas prasak za pecivo nema potrebe da stoji
inace su hljebovi sa starterom sjajni

moja jedna baba je spremala hleb iskljucivo sa tom fermentisucom smesom i sestra i ja ni zivu glavu nismo mogle da ga jedemo
kad god bi sa tatom isle na par dana, uvek je morao da kupi i ponese veknu industrisjkog hleba za nas dve
baba je uvek pekla danas za sutra i danas bi se jeo iskljucivo hleb od juce
hlebovi su joj bili ogromni, okrugli, debeli i imali su jako kiso ukus zbog te smese
druga nana je spremala hleb sa kvascem ispod crepulje..jeo se vruc, sa kajmakom..tim smo se razbijale
juce sam spremila boraniju sa piletinom
danas ne kuvam
i meni je bilo cudno, ali pravim prvi put, pa reko' da pravim po receptu. kombinacija je 300g psenicnog integralnog, 150g razanog i 50g heljidnog brasna.
ja sam to zamesila sinoc, ali dolazim kuci tek oko 7 veceras i tek tada mogu da dodam taj prasak za pecivo i da ga pecem, a to je skoro 24h kako stoji.
i sta je starter?
To stalno rade kod tih integralnih testa koja stoje satima, a valjda stoje zbog neke fitinske kiseline, pa je pravi hit da sve zrnevlje potapamo satima, ima satnice da se nađu na netu. Mislim da nije problem duže da stoje. Na više različitih mesta sam videla da se tek pred pečenje dodaje prašak za pecivo ili soda. Dobila sam objašnjenje više puta od drugarice ali mi to ispari vrlo brzo. Prestaje dejstvo, lapi valjda... I češće se opredeljuju za kombinaciju sode bikarbone i limuna nego praška za pecivo.

svi zinu kad vide, i oduseve se kad probaju
nasa domaca susena kobasica, kod nas se suvo meso iskljucivo domace jede![]()

Ne znam kako ljudi zive bez domace supe?
I kod mojih u Rimu se slabo kuva kasikom...
Sta ljudi jedu da mi je znati?
Ja kad nemam supe/corbe kao da nemam rucak
A moram ga imati svaki dan...
juce sam kod drugarice jela super "slatkis"
ja imam napade zelje za slatkim svako popodne,a ovo je super zamena za to.
u blenderu se izmiksaju suve sljive,suvo grozdje,bademi,kokos i cimet.dodala je par kasika crnog vina,ja cu sok od pomoradze da to kude takvo da moze da se napravi u obliku salame
kaze ona moze da se stavi bilo sta,moze i malo kokosovog ulja,ili naribane korice pomorandze,orasi....
super kolaci,ni mrve secera.a opet nemas ni zelju da to jedes lopatom
isti je kao poslednji slatkis koji sam spemala sa urmama
sveze urme, samleveni orasi i kakao prah i cimet- ukus je mmmm, dovoljno sladak, a ne previse kao kolaci u koje se dodaje secer
Реално, шта ће ти шећер поред урми?
Ја не могу да их једем колико су слатке.
Реално, шта ће ти шећер поред урми?
Ја не могу да их једем колико су слатке.