СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Surka, aj' na kafu ja častim, ali imam jedan mali uslov. Da te poljubim u leđa, kažu da to donosi sreću. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Jel ste uradili šta u Srbiji po pitanju pasa koji šetaju gradom u čoporima ? Ja mislim da nigde na svetu ne postoji toliko napuštenih pasa kao u Beogradu. To mi je bio i utisak koji sam poneo kad sam se letos vratio kući.

Nisu to napušteni psi, već lutalice mahom načinjeni i oštenjeni na ulici.

Jel ste uradili šta u Srbiji po pitanju pasa koji šetaju gradom u čoporima ? Ja mislim da nigde na svetu ne postoji toliko napuštenih pasa kao u Beogradu. To mi je bio i utisak koji sam poneo kad sam se letos vratio kući.

Није баш тако. Читао сам да у Калкути има јако много сличних проблема.

U dolini gladi i smrti,
sedi Džejkob, od Rotšilda četvrti.
Srbina je prokleo,
državu mu raspeo.

Dok kamata Srbina u bedu tera,
on i dalje ne zna šta je mera.
Srpskoj deci mladost uze,
stićiće ga naše suze.

Hipoteke po srpskoj zemlji niču,
zbog para se i Boga odriču.
Džejkob gleda pa se sladi,
Srbe uspe da zavadi.

Al ničija nije do zore,
duša je slovenska velika ko more.
Rotšildima kraj će doći,
Srbima će Bog pomoći.

Nisam dobar kao kolega Pobedonoscev, ali nek se i ovo nađe.

hqdefault.jpg

Poslednja izmena:
Ooo, krenula neka erotika? z:D
Nego, slago sam te, evo sad sam proverio, ne moram da te poljubim, dovoljno je da te dotaknem po leđima.

Ајд, не лупетај. Мислим, ајд кад Поби говори о народу Србије као о грбавцима, он није овде и није више део тог народа. Он је сад енглеска елита. Или се труди да буде. А ти, ма колико се трудио, ниси изолован од народа, нити си елита, тако да то 'грбавци и крезуби' из твојих уста звучи рогобатно и јадно. Најблаже речено.
А и овим дијаспорцима бих препоручила да што мање користе те ружне изразе за свој (бивши) народ.

Ајд, не лупетај. Мислим, ајд кад Поби говори о народу Србије као о грбавцима, он није овде и није више део тог народа. Он је сад енглеска елита. Или се труди да буде. А ти, ма колико се трудио, ниси изолован од народа, нити си елита, тако да то 'грбавци и крезуби' из твојих уста звучи рогобатно и јадно. Најблаже речено.
А и овим дијаспорцима бих препоручила да што мање користе те ружне изразе за свој (бивши) народ.

Ne znam kako je na Zapadu, ali ja ne verujem da je mnogo bolje ako se gledaju obicni ljudi.
I tamo moze da se desi da cirkuzanti dobiju izbore itd. Ipak i sam Tramp moze da se svrsta u tu kategoriju, a onom tipu Faradzu se svi smeju po difoltu, dok se valjda i za Sarkozija pricalo slicno, ali nisam informisan itd.

Medjutim, Srbija nema organzovanu elitu, vec je jedna vrsta kolonija.

Okej @Edmond_Dantes prica o starim ljudima na pijaci kao glupim itd., ali sta realno treba ocekivati mislim?

I sve zavisi od percepcije. Nekad ih ljudi posmatraju kao fine dedice i babe koji su zaostavstina jednog proslog vremena itd.

Nisu oni duzni da budu doktori nauka i ne znam kolko pametni, ali Srbija nema elitu niti uredjeno drustvo.

- - - - - - - - - -

http://forum.krstarica.com/showthread.php/771105-Organizacioni-resurs-ELITA

Ako smo u ovakom političkom sistemu, onda pravo glasa imaju svi punoletni. A što se tiče monarhije, pa zi, izbor između Vučića, Dačića, Šešelja, Miloševića, Đinđića... sa jedne i bilo koga ko nije drpao sa druge, pa ti vidi. A možda bi u monarhiji zabranili penzionerima da glasaju? I srčanim bolesnicima, takođe. A možda i onima sa platom ispod 500€, za svaki slučaj?

Naravno, svi su lopovi. Lopov je i gica jer ne plaća struju. I ponovo nema odgovora. Da li je vama negrbavima toliko komplikovano napisati prosto proširenu rečenicu u smislu ''Ako uvedemo monarhiju biće bolje zato što...''?

- - - - - - - - - -

Није баш тако. Читао сам да у Калкути има јако много сличних проблема.

Imal' koji Britanac i Britanka da šeću ulicom? Nisu oni neki prizor, štaviše, gadni su, ali verujem da predstavljaju (tebi) dobrodošlu pojavu u moru brada i hidžaba.

Ne znam kako je na Zapadu, ali ja ne verujem da je mnogo bolje ako se gledaju obicni ljudi.
I tamo moze da se desi da cirkuzanti dobiju izbore itd. Ipak i sam Tramp moze da se svrsta u tu kategoriju, a onom tipu Faradzu se svi smeju po difoltu, dok se valjda i za Sarkozija pricalo slicno, ali nisam informisan itd.

Okej @Edmond_Dantes prica o starim ljudima na pijaci kao glupim itd., ali sta realno treba ocekivati mislim?

I sve zavisi od percepcije. Nekad ih ljudi posmatraju kao fine dedice i babe koji su zaostavstina jednog proslog vremena itd.

Nisu oni duzni da budu doktori nauka i ne znam kolko pametni, ali Srbija nema elitu niti uredjeno drustvo.

- - - - - - - - - -

Pa pazi, nisam pobornik frenologije, daleko bilo, ali postoji jednostavno odredjena fizionomija lica koja ti kazuje da neka osoba ne odaje utisak, makar prirodno urodjene bistrine.

Ima seljaka i oduvek je bilo, koji nisu posebno obrazovani, stavise, ali logicno i razumno rasudjuju. I na licu im se vidi. Jednostavno, medju ovim facama koje su me opkolile tada nisam primetio takve. I u prolazu onako, kada cujes o cemu razgovaraju, i kupci i prodavci jasno ti je koji je to soj ljudi. Ne kazem da su mladji nesto bolji, ali su bar mladji, ali mladjih kao da vise i nema.

Da vidiš kako crvenoarmejci čekaju Nemce i pripremaju im sekas. :per:
Nije fora u politici, već narodu. Običan svet spreman da se brani.

Naravno, naš narod je išao u partizane zbog odbrane
Ostali su išli po belu jagnjetinu pošto tehnike tad i nije bilo

Možeš li nabrojati nekeveće četničke fajtove da su imali smisla?
Naravno da jok...

- - - - - - - - - -

Kao što rekoh moja familija je uvek branila narod bez obzira na državno uredjenje
U monarhiji i u socijalizmu bilo je dosta visokih činova
Toliko visokih da malo koja dalabu ovde može da prihvati da je bilo dosta oficira i na srpskoj i na hrvatskoj strani spremnh za očuvanje države.
Toliko spremnih da zapadna propaganda mora da radi na rušenju odnosa jednog te istog naroda

A i kad je do rata došlo ipak je bilo minimalnih žrtava zbog volje oficira svesnih šta se dešava i koje jajare vode politiku za procente

Bilo kako bilo - NI JEDNA BUDALA ne može da NEGIRA DAT ŽIVOT ZA OTADŽBINU
medjutim neka od budala vodi glavnu reč pa se menjaju imena ulicama a da pitaš budalu zašto to radi odgovor bi bio za hospitalizaciju

IMENA KOJA SMETAJU ZAPADNIM NACISTIMA I SRBOMRSCIMA JER IH PODSEĆAJU NA NEDELA

Uništili su mi narod u prvom i drugom svetskom ratu
ali zato našli da šire propagandu kako je doba mira i prosperiteta bilo loše
pa dotrčali da otvaradu firme sa video kamerama da ih neko lopove ne pokrade
a naše radnike da tretiraju kao logoraše po tim nazovi firmama a više magazama
pa ako nisi dobar logoraš - nema plate i izlazi napolje bez para

PUJ!
CIGLE U RUKE I RAZBIJATI IZLOGE SVIH FIRMI SA KAMERAMA SVAKI DAN DOK NE ZATVORE BANDITI OTIMAĆKI

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:

Oće kera na lošeg čoveka jer imaju moć da osete zračenje te osobe
Mačke su po tom pitanju sofisticiranije
Često se dešava da me neko bezobrazan iznervira a posle vidim mica macu koja me oraspoloži
pa sad, ja da je pomazim jer me oraspoložila a ona zbinjena jer oseća loše rapsoloženje
pa zbunjena da nije do nje...

- - - - - - - - - -

А тек колико има будала који не држе керове. :hahaha:

to su sve one budale koje su držale kerove pa shvatile da je to obaveza a ne zajebancija

- - - - - - - - - -

jbg... hrčak pa je obaveza... sećam se nestalo mu hrane za dopunu a meni kasnila plata....
cigare nisam kupio da bih mu nabavio neke semenke samo da premosti do utorka

akvarijumske ribice već mogu da iskuliraju... a oš ako su biljojedi... ihaj... 7 dana sigruno...

Sve sve al keru da kupiš džemper a kravi da ne kupiš ni gaće... pa gde to ima?

- - - - - - - - - -

Valjda je krava pre zaslužila nego ker?
Tolike familije održala, tolike studente odškolovala, tolike došljake po Beogradu platila kartu... glavom...

SPOMENIK KRAVI U CENTRU BEOGRADA

Нема краву. А када би се кравама куповале гаће колико будала на свету никад не би видело пичку*. z:cry:

To je tvoj doživljaj i neka ga, ali isto tako si više puta pokazala koliko imaš pogrešne poglede na relanost, eto to je moj doživljaj, tako da... samo ti nastavi da glasaš i uživaj u demokratiji i tranziciji. Njemu vi krezubi ne smetate, meni smetate, ipak ima više prava da na to upozoravam. z;)

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

To jeste najveći probme, elita je 45. pobijena i oterana u logore. Danas imamo samo bogate naslednike komunističkih direktora, koji sve mere samo kroz materijalno, dok se deca onih krezubijih i danas plaše Crkve i veruju u marksisitčke parole kojima su naučeni njihovi roditelji, ili oni sami ako su zakačili i taj grozni deo naše istorije. Ono malo poštenih i radnih koji umeju da zarade su se povukli u naletu ološa.

To jeste najveći probme, elita je 45. pobijena i oterana u logore. Danas imamo samo bogate naslednike komunističkih direktora, koji sve mere samo kroz materijalno, dok se deca onih krezubijih i danas plaše Crkve i veruju u marksisitčke parole kojima su naučeni njihovi roditelji, ili oni sami ako su zakačili i taj grozni deo naše istorije. Ono malo poštenih i radnih koji umeju da zarade su se povukli u naletu ološa.

Знаш да су нацисти имали планове како да пацификују Пољаке, како да их урнишу и претворе у стоку - да не кажем грбавце - и како да их заувек елиминишу као претњу немачким господарима? Generalplan Ost.

Први корак је планиран као елиминација пољске елите. За те потребе дефинисали су пољску елиту као племство, свештенство, пословне људе, судије и интелигенцију. И почели су то да спроводе, убили су огроман број тих људи.

То су били нацисти, пољски непријатељи. Другде су тако нешто спроводили сопствени сународници, убијајући и черупајући сопствену елиту, али су резултати неизбежно слични.

Naravno, svi su lopovi. Lopov je i gica jer ne plaća struju. I ponovo nema odgovora. Da li je vama negrbavima toliko komplikovano napisati prosto proširenu rečenicu u smislu ''Ako uvedemo monarhiju biće bolje zato što...''?

- - - - - - - - - -

Imal' koji Britanac i Britanka da šeću ulicom? Nisu oni neki prizor, štaviše, gadni su, ali verujem da predstavljaju (tebi) dobrodošlu pojavu u moru brada i hidžaba.

Svi koji se bave politikom poslednjih 70 godina nisu dobri. I sve smo ih videli na vlasti, pa u nekoj drugoj partiji i tako u krug. Dok je njih, ne izlazim na glasanje.
Ne znam šta je gica, ne pratim baš izbore nešto.

Naravno, naš narod je išao u partizane zbog odbrane
Ostali su išli po belu jagnjetinu pošto tehnike tad i nije bilo

Možeš li nabrojati nekeveće četničke fajtove da su imali smisla?
Naravno da jok...

- - - - - - - - - -

Kao što rekoh moja familija je uvek branila narod bez obzira na državno uredjenje
U monarhiji i u socijalizmu bilo je dosta visokih činova
Toliko visokih da malo koja dalabu ovde može da prihvati da je bilo dosta oficira i na srpskoj i na hrvatskoj strani spremnh za očuvanje države.
Toliko spremnih da zapadna propaganda mora da radi na rušenju odnosa jednog te istog naroda

Šta su to partizani branili i koga? Protiv Nemaca se nešto i nisu borili, uglavnom su kampovali po šumama.Imali su par nepotrebnih akcija sa ciljem smanjenja populacije u Srbiji, za ostalo nešto i ne znam. Izazavali su nesreću u Užicu i Kragujevcu, a znam da se nisu baš mešali u rad dobronamernih logora.
Prvi oslobođeni grad u Jugoslaviji je Loznica, oslobođena od strane Četnika. Ujedno su to i prvi zarobljeni nemački vojnici u Evropi.

Знаш да су нацисти имали планове како да пацификују Пољаке, како да их урнишу и претворе у стоку - да не кажем грбавце - и како да их заувек елиминишу као претњу немачким господарима? Generalplan Ost.

Први корак је планиран као елиминација пољске елите. За те потребе дефинисали су пољску елиту као племство, свештенство, пословне људе, судије и интелигенцију. И почели су то да спроводе, убили су огроман број тих људи.

То су били нацисти, пољски непријатељи. Другде су тако нешто спроводили сопствени сународници, убијајући и черупајући сопствену елиту, али су резултати неизбежно слични.

Uzmeš fabriku od vlasnika, gospodina koji je završio neke škole i obučio radnike. Te radnike pohapsiš kao sluge okupatora/bogataša (kao da je biti bogat neko zlo), vlasnika ili baciš u logor ili ubiješ. Dovedeš nekog čobanina koji je zaslužan (zato što ne ume puno da razmišlja, ali sluša sve, pa i ubije vlasnika bez ikakvih pitanja jer je tako veliki vođa rekao), daš mu jednu soibu u kući ubijenog vlasnika i titulu ditrektora fabrike. On počne sa drugim čobanima, ratarima, drvosečama... da proizvodi u fabrici. Vremenom krenu gubici, ali veliki vođa dogovri kredite i svi srećni. Sve do trenutka kad krediti dođu na naplatu. A elita je... pa tamo gde i vlasnik.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back