Organizacioni resurs - ELITA

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Već neko vreme razmišljam o našoj neoliberalnoj eliti na ovom forumu koja mahom obitava u nemiloj nam EU i njihovim pričama o "narodu napaćenom, a čestitom".:manikir:

Iako su po mom mišljenju u pravu oko većine stvari oni zaboravljaju da Mita iz Male Mionice koji drži 2 kozice i glasa za koga god ne može da bude neki generator napretka šta god radio, a lupat Miti šamare zbog toga je skoro isto kao lupati njegovim kozama šamare što će reći da lopta nije u kozijem dvorištu.:aha2:

Ili na partizanskoj Kozari kakogod.:kafa: Izbacite koze i kozice iz glave :rtfm:, to je jako bitno za ovu priču.:aha2:

Znači generator svakog napretka je ta takozvana ELITA.;)
To će vam reći i taj germanski sociolog kako se već zvaše što pričahu da je razlog blagostanja organizacija, a ne prirodno bogatstvo.:gace:

Znači ta ELITA bi trebala da se ORGANIZUJE.:D Ne može ništa bez adekvatne organizacije.:whistling:
Skupi pare i tehnologiju i osnuje nešto svoje. U Srbiji ili van Srbije, svejedno. Verovatno bolje od konjušarskih poslića, ali i ne mora da bude, ko će ga znati.:per:

A informacione tehnologije to omogućuju.:p Dijaspora u Engleskoj i Nemačkoj bi se povezala ko od šale.:neutral:

Znači neka Judeo masonerija na Srbski način.:mrgreen: Franšiza srpske masonerije.:malav: Gomile tajnih loža sa debelim računima i tehnološkim know-how.:srecan:

A sve to da se upotrebi za narod naš napaćen bio on u Srbiji ili van.:klap: Kapital ne zna za granice.:cool:

Šta mislite o svemu ovome? A naročito me zanima mišljenje naših vrlih evroliberala.

P.S. A pošto sam grbavi Rusofil koji priželjkuje stvaranje Srpsko-Ruske imperije oprostite mi na bulažnjenju.:thumbdown:

P.P.S. Ovo dok pišem potpuno sam go i pijan tako da žeMske bolje da zaobiđu ovu temu.:confused:

Već neko vreme razmišljam o našoj neoliberalnoj eliti na ovom forumu koja mahom obitava u nemiloj nam EU i njihovim pričama o "narodu napaćenom, a čestitom".:manikir:

Iako su po mom mišljenju u pravu oko većine stvari oni zaboravljaju da Mita iz Male Mionice koji drži 2 kozice i glasa za koga god ne može da bude neki generator napretka šta god radio, a lupat Miti šamare zbog toga je skoro isto kao lupati njegovim kozama šamare što će reći da lopta nije u kozijem dvorištu.:aha2:

Ili na partizanskoj Kozari kakogod.:kafa: Izbacite koze i kozice iz glave :rtfm:, to je jako bitno za ovu priču.:aha2:

Znači generator svakog napretka je ta takozvana ELITA.;)
To će vam reći i taj germanski sociolog kako se već zvaše što pričahu da je razlog blagostanja organizacija, a ne prirodno bogatstvo.:gace:

Znači ta ELITA bi trebala da se ORGANIZUJE.:D Ne može ništa bez adekvatne organizacije.:whistling:
Skupi pare i tehnologiju i osnuje nešto svoje. U Srbiji ili van Srbije, svejedno. Verovatno bolje od konjušarskih poslića, ali i ne mora da bude, ko će ga znati.:per:

A informacione tehnologije to omogućuju.:p Dijaspora u Engleskoj i Nemačkoj bi se povezala ko od šale.:neutral:

Znači neka Judeo masonerija na Srbski način.:mrgreen: Franšiza srpske masonerije.:malav: Gomile tajnih loža sa debelim računima i tehnološkim know-how.:srecan:

A sve to da se upotrebi za narod naš napaćen bio on u Srbiji ili van.:klap: Kapital ne zna za granice.:cool:

Šta mislite o svemu ovome? A naročito me zanima mišljenje naših vrlih evroliberala.

P.S. A pošto sam grbavi Rusofil koji priželjkuje stvaranje Srpsko-Ruske imperije oprostite mi na bulažnjenju.:thumbdown:

P.P.S. Ovo dok pišem potpuno sam go i pijan tako da žeMske bolje da zaobiđu ovu temu.:confused:

Nema ništa od napretka u Srbiji dokle god elita dobija izbore na Kosovu u sastavu Srbije, a mita iz mionice i njegove koze ne znaju da je upravo suprotno uslov za bolji život Srbije. I još ponešto, naravno.

Nema ništa od napretka u Srbiji dokle god elita dobija izbore na Kosovu u sastavu Srbije, a mita iz mionice i njegove koze ne znaju da je upravo suprotno uslov za bolji život Srbije. I još ponešto, naravno.

Nisi shvatio temu. Ovo nema veze sa vlastodrscima, vec sa nasom dijasporom koja ima novac i znanje i koja ako bi se organizovala mogla bi sama od Srbije da napravi Svajcarsku.

A to podrazumeva i cistku domacih politicara ili njihovo stavljenje u sluzbu ELITNE DIJASPORE.

Mi smo veoma vredan narod, poštovan po čitavom svetu, u domovini smo većina lenja bagra.

Elitu nemamo, imamo eliticu neku koja nas samo pljačka, izdaje, prodaje kao kurave zapadničkoj/albanskoj/arapskoj/ mafiji.

Pošto sami sebe, svoje najbliže nepoštujemo, nehebe nas niko za ništa.

Zašto se večito borimo protiv svoga ličnog, nemogu da razumem nikako, ili je to srpsko proklestvo koje nas prati vekovima.

Dijaspora zaboravi, mrzimo se medžsobno to je neverovatno, kada srbinu kažeš koliko zaradžuješ,
nedo ti bog da radiite u isto preduzeće, imaš neku kinticu više od njega...

Mi smo veoma vredan narod, poštovan po čitavom svetu, u domovini smo većina lenja bagra.

Elitu nemamo, imamo eliticu neku koja nas samo pljačka, izdaje, prodaje kao kurave zapadničkoj/albanskoj/arapskoj/ mafiji.

Pošto sami sebe, svoje najbliže nepoštujemo, nehebe nas niko za ništa.

Zašto se večito borimo protiv svoga ličnog, nemogu da razumem nikako, ili je to srpsko proklestvo koje nas prati vekovima.

Dijaspora zaboravi, mrzimo se medžsobno to je neverovatno, kada srbinu kažeš koliko zaradžuješ,
nedo ti bog da radiite u isto preduzeće, imaš neku kinticu više od njega...

Cvinkeru, ti mozes raditi u Srbijici za platu od 2.000 evra, a da nikad nisi video srpskog investitora iz Engleske ili Nemacke.

Pre su antikomunisti i antisocijalisti ako cemo posteno. Monarhija ih i ne zanima toliko.

A najvise vole EU u to sam ubedjen, a sazeljavaju/preziru Mita iz Male Mionice i njegove koze, a jadnicak im nista nije kriv.

jedino o cemu pricaju je vaspostavljanje monarhije
bog kralj i neki patrio familie snovi koji su smesni kad se stave u kontekst neoliberalizma
jer je monarh postao protokolarna figura a u engleskoj je stavila paraf na gej brakove:hahaha:
tako da neka romanticarska bulaznjenja o vaspostavljanju,bez dodira sa realnoscu

jedino o cemu pricaju je vaspostavljanje monarhije
bog kralj i neki patrio familie snovi koji su smesni kad se stave u kontekst neoliberalizma
jer je monarh postao protokolarna figura a u engleskoj je stavila paraf na gej brakove:hahaha:
tako da neka romanticarska bulaznjenja o vaspostavljanju,bez dodira sa realnoscu

Nije bas tako. Oni su pametni i racionalni ljudi. Sigurno se moze lepo razgovarati sa njima. I to kazem kao neko ko je nazvan "grbavim Rusofilom koji zeli da ga Rusija izdrzava kad tata vise ne moze".:malav:

Okej, prorade emocije i zezancije i to je sve sto se toga tice.

Sto se pak komunizma tice imao je on dosta losih stvari.

Kako sam bljuvao jednog letnjeg dana, mesec dana nakon zavrsetka faxa.:bljak:

Sedi moj otac sa prijateljem na terasi i piju rakijicu. I povede se prica o mom zaposljavanju. Odmah pripit prijatelj prica kako bi mogao da se uglavim tu i tu i neke price i sta ti ja znam.

Znam da se to uvek zaposljavalo preko veze ovo ono, ali to sam gledao kao na sigurnost i izbegavanje izrabljivanja i sta ti ja znam.

Ali tada sam tako bljucnuo :bljak: i samo sam reko, kakve veze, kakvi bakraci...:nono3:

Kazem ti, ima mnogo losih stvari u domacoj komuni.:)

pa dobro tad se zaposljavalo preko veze, a sad kad vise nije komunizam odavno, se iskljucivo zaposljava preko veze i nemoj mu uzmes za zlo to i mene pitaju konstantno sto izvodim krive drine i sto qurcu sviram sto necu u partiju isto su smarali i mog caleta tada al ne ovim intenzitetom i mogao je da radi ako je strucan i bez partije sad malo teze
najlosija stvar je u tome sto su bivsi drugovi clanovi partije sada najveci antikomunisti

pa dobro tad se zaposljavalo preko veze, a sad kad vise nije komunizam odavno, se iskljucivo zaposljava preko veze i nemoj mu uzmes za zlo to i mene pitaju konstantno sto izvodim krive drine i sto qurcu sviram sto necu u partiju isto su smarali i mog caleta tada al ne ovim intenzitetom i mogao je da radi ako je strucan i bez partije sad malo teze
najlosija stvar je u tome sto su bivsi drugovi clanovi partije sada najveci antikomunisti

E meni je drago sto sam u struci koja nema veze sa drzavom i politikom.:pivce:

Пази, у целој причи постоје два проблема.

У Србији има јако, јако мало остатака средње класе и некадашњих интелектуалаца. То су минорни проценти од око 3 до 7 рекао бих. Ту мислим и на дијаспору, тј. однос прогресивних елемената исте и тетка Станојке из 10. бецирка у Бечу која прави капије са лавовима по селима око Јагодине.

И они не могу да ураде ништа против тих козара о којима ти причаш, кад су козари убеђени да су у праву.

То је први проблем.

Други проблем је што не можеш да лечиш некога ко мисли да је здрав.

Дакле, људи су убеђени да је све супер, и да је за њихове проблеме крива јудеомасонска завера против православља.

У том случају, та некаква елита са запада која јури народ од белог човека геноцидисани са некаквим својим вредностима се доживљава као наставак те западне окупације и злостављања.

Poslednja izmena:
Gledaj, kad kozari nisu uspeli da zaustave hrvatsku IDEA-u ne bi trebali ni dijasporu.
A sustina je da dijaspora i ne samo dijaspora vec i neka domaca srpska patriotska elita treba da se organizuje ka nekom zajednickom cilju izgradnje Srbije i takodje profita van Srbije.

Ako se to ne desi nista...

Gledaj, kad kozari nisu uspeli da zaustave hrvatsku IDEA-u ne bi trebali ni dijasporu.
A sustina je da dijaspora i ne samo dijaspora vec i neka domaca srpska patriotska elita treba da se organizuje ka nekom zajednickom cilju izgradnje Srbije i takodje profita van Srbije.

Ako se to ne desi nista...

па козари хоће Идеу јер им даје јефтина јаја, а неће издајнике из бијелог свијета.

Узгред, све те неке патриотске организације патриотски настројених људи су се завршиле трагично- или великим крађама (Фонд за препород Србије) или стрељањима "елите" од стране Пека Дапчевића.

Onda nam nema spasa. A dosta godina je proslo i od Preporoda, a nekmoli od Peke Dapcevica.
Jevreje proganjase vekovima, a oni sve jaci. Primer kako je sa razvojem nauke i tehnologije organizacioni resurs bivao sve vazniji.

U prevodu, lopta je u dvoristu elitnih ljudi, a ne kozara.

Kozari ne trebaju da se pitaju ni oko cega niti su se sustinski ikada pitali.

Konkretno, ne bi bilo Peke Dapcevica da nije bilo 27.marta.

Novosađani u Mensi: Ili si kažnjen jer si natprosečan, ili bežiš iz Srbije

Oko 150 Novosađana članovi su Mense, 70 godina starog udruženja natprosečno inteligentnih ljudi, u koje može da se učlani tek dva odsto populacije.

Ova cifra povećaće se sa novim krugom testiranja građana, koje se u Novom Sadu održalo u nedelju, 30. oktobra na Tehnološkom fakultetu i biće i dalje periodično održavano širom Srbije. Štaviše, sedište Mense nalazi se upravo u Novom Sadu.

Članstvo u Mensi oduvek je privilegija. Pošto ih sistem u Srbiji ne prepoznaje i agresivno ih sputava, natprosečno inteligentni ljudi prijatnu sredinu nalaze "među svojima", u jednoj neprofitnoj, apolitičkoj sredini u kojoj se vrednuju samo prave, a ne lažne diplome. Prvobitna misija Mense bila je pomoć i konsultacija vlasti kako bolje da vode zemlju, ali se ona umnogome promenila i okrenula samoj sebi. Zbog čega?

Kako za 021 kaže predstavnik novosadskog ogranka i član Predsedništva Mense Predrag Đukić, vladama nije potrebna pomoć jer one same znaju najbolje, te je Mensa postala sredina za međusobno podsticanje članova, zabavu i druženje, ali i razvoj nekih kreativnih ideja koje bi zaista mogle da unaprede naše društvo - kada bi to zaista neko želeo.

Kako kaže ovaj stručnjak u oblasti menadžmenta i razvoja programa za unapređenje ključnih umnih veština, Mensa ima više od 135.000 članova u oko 100 zemalja, a svaka nacionalna i lokalna Mensa slika je društva u kojem obitava.

- Što je razvijenije društvo, to je Mensa uticajnija. Tako je naša Mensa ogledalo ove Srbije. U skandinavskim zemljama je Mensa veoma uticajna, njeni članovi su predavači po školama i mnogo rade sa darovitom decom, koju sistem u tim zemljama prepoznaje. Daroviti i visokointeligentni ljudi državu vode napred, a to kod nas izostaje zbog sistema koji sputava darovite. Mi u obrazovnom sistemu u proseku izgubimo 17 od 20 darovitih, a ovo troje koji se izvuku ili odu u inostranstvo i budu vrlo cenjeni ljudi, ili ih naša stvarnost pojede, primiri i natera da priznaju da su poraženi, neuspešni jer se nisu 'laktali' za poziciju.
Čime se bave članovi Mense? Koliko su njihove sposobnosti zaista cenjene u Srbiji?

- U njenim redovima nalaze se osobe najrazličitijih obrazovnih profila, interesovanja i iskustava. Članovi Mense Srbije su uspešni naučnici, umetnici, predavači, menadžeri, a neki od njih imaju i prestižna odličja sa međunarodnih takmičenja. Međutim, problem je u 'establišmentu'. Ako imamo ispodprosečne lidere, kako očekivati da će neko ko je natprosečan dobro da prođe u takvoj okolini? Jedna teorija u menadžmentu kaže da se prvoklasan menadžer okružuje prvoklasnim saradnicima, drugorazredni menadžer trećerazrednim saradnicima, a trećerazredni menadžer beskorisnim ljudima. Ako neko s osrednjim sposobnostima hoće da bude bolji od ostalih, on mora da se okruži ljudima koji su lošiji od njega.

U kojim delovima sveta inteligentni i daroviti imaju šansu, s obzirom na to da Srbija očigledno nije mesto za njih?

- Naši ljudi sada najviše idu u Norvešku, jer se takvim ljudima tamo daje ogroman podsticaj. Tamo se ljudi ne otimaju za posao od 200 evra. U uređenim državama teže da na sve pozicije postave najbolje kadrove, zbog čega društvo ide napred. U Srbiji je svako maltene zamenjiv.

Kažete da godinama ukazujete na načine za oporavak obrazovnog sistema. Šta ste preporučili državi da primeni kod nas?

- Sa jedne strane, obrazovni sistem je u svojim osnovama ostao nepromenjen čitava tri veka. Sa druge stane, poslednjih decenija ljudsko društvo je promenjeno, ne samo ekspanzijom računara i telekomunikacionih tehnologija, već i interneta koji je bukvalno redefinisao našu civilizaciju. Naše angažovanje poslednjih godina je usmereno pre svega na decu koja ulaze u obrazovni sistem jer on, kakav je sada, nije u stanju da razvije pozitivan odnos prema učenju kod većine dece, kao ni da sačuva najvrednije sposobnosti, kao što su kreativnost i rezonovanje. U svom radu ukazujemo na zabavne i efikasne načine učenja, podstičemo maštu i radoznalost. Takođe, decu vodimo u prirodu, okruženje na koje su naša tela i umovi genetski prilagođeni. Ovo su aktivnosti NTC sistema učenja koji svoj put do dece nalazi u sve više zemalja Evrope. Dr Ranko Rajović je tako prošle godine dobio nagradu svetske Mense za doprinos društvu na osnovu rada na razvoju i promociji ovog programa. Drugi deo naših aktivnosti je posvećen odraslima od čijih veština najviše zavisi uspešnost porodica, kompanija pa i samih država.
Kako opisujete trenutnu situaciju u nauci, prosveti i tehnološkom razvoju u Srbiji? Gde vidite Srbiju za 10 godina?

- Tradicionalno, kao zemlja mi smo voljni da stvari preuzmemo od drugih, ne ceneći dovoljno sopstvene resurse. Čekajući da nešto postane standard u razvijenom svetu pa da onda to uvezemo, mi gubimo dragoceno vreme i sve više kaskamo za svetom koji se ubrzano menja. Da bi se to promenilo, neophodno je strateški prići i dugoročno se posvetiti razvoju intelektualnih potencijala, koji su najveća vrednost svake uspešne nacije. Nama, u suštini, najniži porivi formiraju društvo. Uzori su nam estradne umetnice, koje nam govore kako da živimo. Imamo za uzore ljude u rijaliti emisijima o čijim životima se razgovara, umesto da vodimo svoje živote. Deca koja su danas u školi će biti ekonomski produktivna za 10 do 15 godina - loš obrazovni sistem strateški vodi u ozbiljan problem.
Predrag Đukić priča o gangsterskom Čikagu dvadesetih godina prošlog veka. I ovo opasno mesto uspelo je, s godinama, da se oporavi i danas je ozbiljan grad. Đukić se seća i Njujorka osamdesetih godina, jednog nesigurnog grada.

"Na Menhetnu sam se osećao sigurnije nego u nekim delovima Novog Sada. Ali optimista sam - ako su ovi ogromni gradovi uspeli da se oporave, uspećemo i mi. Treba nam samo volje. Nažalost, ja tu volju kod nas, u ovom trenutku, ne vidim", zaključuje u razgovoru za 021 Predrag Đukić.

http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/148005/Novosadjani-u-Mensi-Ili-si-kaznjen-jer-si-natprosecan-ili-bezis-iz-Srbije.html

Nikakvu moć odlučivanja nemaju ni kozari, ni sirotinja, ni bolesni puk što na štakama ili krezub umišlja da se demokratski pita.

Pa evo narode, pitaj se ! Hteo si da se pitaš ! Imaš demokratiju pa se pitaj. Verovatno misliš da si važan čim te neko nešto "pita".???

Glavni problem je što se tom našem narodu servira kao da se on stvarno pita, a sve izvrgnuto formulacijom od tzv. relativne (boljševičke) elite.

To je problem izvrgnute demokratije, koja nema mehanizme da preskoči sopstvenu nedemokratsku prevaru.

Uzurpatori koji služe tuđoj supereliti.

A, Boljševička je zato što je 97% sadašnjih političara u poziciji i opoziciji proisteklo iz bivše komun.part.srbije (to su frakcije sačinjene od unuka i sinova "čeličnih" boljševičkih ljudi, koji su nastavili da žive kroz višepartijski sistem i drugo državno uređenje)

Dakle mi imamo kvazi elitu, koja ima 27.martovsku logiku manipulacije naroda koji se za 70.g. pretvorio u bogalje i invalide.

Nekadašnja siroinja postala je bolesna sirotinja na samrti ! Jer je vodi boljševička "elita"

Dakle, ne vredi nikakvo državno uređenje, kamoli neka pamet WB ili MMF-a (koju bi ponekad trebalo selektivno prihvatiti, ali ne sve servirano), deregulacije ili deindustrijalizacije u postupku beskonačnih lažljivih i prevarantskih tranzicija.

Zašto? Zato što sa starim ljudima - boljševičkog kova, nema ništa novo - nema promena !

Poslednja izmena:

Nema tu ništa !

Dečko je dobar, inteligentan, talentovan za tehniku, kreiranog kvazikomunističkog mentaliteta, ali šta očekivati kada se neko rodi u koncentracionom logoru. Jedno je teligencija, a drugo je snaga volje i nepomirljivost. Snaga sveukupne umnosti

Ali jeste spona između Fah-Idiota i elite !

Za stvarnu elitu treba nam nešto više od suvih stručnjaka i suve inteligencije !

Organizacija je inženjerskog karaktera.

Nauka koja je proistekla u velikim i složenim izvođačkim radovima.

To je zanat, tehnika, izučeni kalfa preuzima majstorski posao ... znaš ono, glavni iženjer, samostalni inženjer i inženjer !

~~
Treba nam nešto više ...

U Srbiji je na delu sistem negativne selekcije na svim nivoima, ako se pogledaju JKP videce se da stranke biraju najgore kadrove sa kupljenim diplomama da vode drzavne firme, vecina bez ikakve strucne spreme i sposobnosti. U tekstu gore postavljeno, lepo je istaknuto:

Jedna teorija u menadžmentu kaže da se prvoklasan menadžer okružuje prvoklasnim saradnicima, drugorazredni menadžer trećerazrednim saradnicima, a trećerazredni menadžer beskorisnim ljudima. Ako neko s osrednjim sposobnostima hoće da bude bolji od ostalih, on mora da se okruži ljudima koji su lošiji od njega.

Sa ovakvim kadrovima koji vode drzavu i javna preduzeca tesko je ocekivati da ce biti bolje.

Back