SDG (Soli Deo Gloria)
Veoma poznat
- Poruka
- 10.049
Sotona je pokrenuo pobunu...
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovaj rat koji bukti nesmanjenom žestinom već hiljadama godina, ne vodi se radi teritorija, novca...
Kontrola se sprovodi radi preuzimanja totalne sotonske vlasti.
A konačni cilj Sotone jeste uvek bio odvođenje što više ljudi u smrt - drugu smrt.
Zato imamo toliko religija na svetu.
Sotonin cilj je lažno predstaviti Boga ljudima, da ljudi ne bi gledali na Boga kao Oca punog ljubavi koji nam prašta sve grehe kroz Isusa Hrista.
Cilj je da se zablude uvuku u samo hrišćanstvo i da se na taj način čovek odvoji od Boga.
2Th 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
2Th 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2Th 2:5 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2Th 2:6 I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.
2Th 2:7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2Th 2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;
2Th 2:9 Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,
2Th 2:10 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2Th 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2. Progonstva u prvim stolećima
3. Era duhovne tame
To je pakleni plan Sotone oduvek bio i ostao. Prevara!
Lažni sistem opravdanja pred Bogom.
Kako možemo izaći pred Boga ako smo grešnici? Možemo se pozvati na Isusa Hrista kao svoga zastupnika... možemo prihvatiti tu žrtvu koju je Otac nama dao i zahvaliti na tom velikom daru. I možemo priznati svoje grehe i zamoliti Oca da nam oprosti radi zasluga Isusa Hrista u koje se uzdamo.
Bog ima legitimno pravo da oprosti sve grehe grešniku koji se kaje i koji se poziva na svoga Spasitelja koji je razapet i podneo odvajanje od Boga radi nas. On je platio našu kaznu.
Mi shvatamo šta je to značilo za Oca i Sina. Shvatamo da su ga naši gresi mučili. I žalimo zbog toga.
Ne želimo da budemo više grešnici koji će dalje grešiti. I zato smo se zavetovali da više nećemo grešiti.
1Pe 3:21 Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista.
Učimo se od Isusa i tražimo da nam daruje Svetoga Duha da bismo mogli živeti novim životom. On je obećao da će nam dati Svetoga Duha i na nama je da tražimo.
Luk 11:13 Kad dakle vi, zli budući, umete dobre dare davati deci svojoj, koliko će više Otac nebeski dati Duha Svetog onima koji ištu u Njega?
KONTEKST
Luk 11:2 A On im reče: Kad se molite Bogu govorite: Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje; da dođe carstvo Tvoje; da bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu;
Luk 11:3 Hleb naš potrebni daj nam svaki dan;
Luk 11:4 I oprosti nam grehe naše, jer i mi opraštamo svakom dužniku svom; i ne navedi nas u napast; nego nas izbavi oda zla.
Luk 11:5 I reče im: Koji od vas ima prijatelja, i otide mu u ponoći i reče mu: Prijatelju! Daj mi tri hleba u zajam;
Luk 11:6 Jer mi dođe prijatelj s puta, i nemam mu šta postaviti;
Luk 11:7 A on iznutra odgovarajući da reče: Ne uznemiravaj me; već su vrata zatvorena i deca su moja sa mnom u postelji, i ne mogu ustati da ti dam.
Luk 11:8 I kažem vam: ako i ne ustane da mu da zato što mu je prijatelj, ali za njegovo bezobrazno iskanje ustaće i daće mu koliko treba.
Luk 11:9 I ja vama kažem: ištite i daće vam se: tražite i naći ćete; kucajte i otvoriće vam se.
Luk 11:10 Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvara mu se.
Luk 11:11 Koji je među vama otac u koga ako sin zaište hleba da mu da kamen? Ili ako zaište ribe da mu da mesto ribe zmiju?
Luk 11:12 Ili ako zaište jaje da mu da skorpiju?
Luk 11:13 Kad dakle vi, zli budući, umete dobre dare davati deci svojoj, koliko će više Otac nebeski dati Duha Svetog onima koji ištu u Njega?
Vi kao da ste dali tastaturu nekome ko svesno ratuje protiv Isusa Hrista i spasenja ljudi.
A Vaše srce kakvo je? Da li je čisto od greha?
Mar 7:20 Još reče: Šta izlazi iz čoveka ono pogani čoveka;
Mar 7:21 Jer iznutra, iz srca ljudskog, izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva,
Mar 7:22 Krađe, lakomstva, pakosti, zloće, lukavstvo, sramote, zlo oko, huljenje na Boga, ponos, bezumlje.
Mar 7:23 Sva ova zla iznutra izlaze, i pogane čoveka.
Evo razloga mržnje sveta prema hrišćanima. To je stara mržnja Sotone prema Hristu.
Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.
Tu nelogicnost ste Vi vernici nazvali bog. Aj mogli ste da je nazovete i mornar Popaj, nebitno je kako ali da se molite toj nekoj nelogicnosti i to je nelogicnoAko ste ateista onda objasnite kako može nesvesna materija da okreće samu sebe i pri tom da se okreće oko Sunca? Nelogično potpuno.
Koji to "ljudi" vole greh i zasto i kako da se strada radi nelogicnosti nazvane bog ?Ljudi vole greh! Neće da odbace greh. Neće da prihvate istinu. Neće da stradaju radi istine i Boga.
Nisu sveštenici mogli da ospore da Isus ima moć i da čini čuda i da vaskrsava mrtve.
Sve su to videli i znali. Nije bio problem nevere u intelektualnom nerazumevanje kako Bog može da čini čuda. Oni su to sve verovali. Bog je upravo tu naciju napravo kroz brojna čuda. Od Avrama. Preko izlaska iz Egipta. Čudo vraćanja iz Vavilonskog ropstva. Čudo rođenja Jovana Krstitelja koji je najavio dolazak Mesije. Stalno imamo čuda koja je Tvorac činio za svoj narod.
Nije problem intelektulanog neprihvatanja da Bog čini čuda. Čudo je da se naša planeta okreće oko svoje ose i oko Sunca. Ako ste ateista onda objasnite kako može nesvesna materija da okreće samu sebe i pri tom da se okreće oko Sunca? Nelogično potpuno.
Ali, grešno srce koje voli greh i ne želi da odbaci greh, ono bira da odbaci ukore greha. I zato ustaje na onoga ko izgovara ukore greha.
To je razlog neprijateljstva sveštenika prema Isusu.
To je razlog neprijateljstva lažnih religija prema istini i ukorima greha koja danas Bog govori grešnicima.
To je razlog zašto se reformacija nije desila u našem narodu.
Ljudi vole greh! Neće da odbace greh. Neće da prihvate istinu. Neće da stradaju radi istine i Boga.
Sebični su.
Tvrditi da ishrana čini nečiju duhovnost isto je kao tvrditi da odelo ili diploma, čini gospodu.
Ko god pogleda oko sebe videće, čim izađe na prometniju ulicu, osobe u veoma finim i skupim odelima, ili sa diplomama visokih škola koje su, uprkos takvom odelu ili diplomi, najgori primitivci.
Niti hrana može činiti duhovnost, niti odelo (ili diploma) gospodu!
Svoju duhovnost čovek pokazuje pre svega pristojnošću prema bližnjima - bez obzira da li su istomišljenici u nečemu ili ne.
Svi koji su nepristojni i bezobrazni prema drugima, daleko su od svake duhovnosti!
Ovde vernici urnisaše ljude koji ne veruju u njihove nebuloze i to se toleriše, a napadaju se ljudi koji samo pomenu neku ishranu. Licemerno. Ua licemeri.
Ili ga spaliti na lomači? A pošto ne možeš nikoga spaliti na lomači, vadićeš mu crno ispšod nokata, pratiti po celom forumu i vređati u ime boga. Kako je to vernički.
Pravda za baba seru!![]()
Najnoviji primer prekrajanja Biblije je ovo što sledi...
Prevod Daničić-Karadžić:
Novi zavet, Prva poslanica Jovanova, 5:7-8.
7. Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti Duh; i ovo troje je jedno.
8. I troje je što svjedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Prevod Lujo Bakotić, Emilijan Čarnić i Novi Svet:
7. I troje je što svjedoči na zemlji:
8. duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Ovo je lako proveriti.
Prevod Daničić-Karadžić:
Jevanđelje po Luci, 23:43
43. I reče mu Isus: zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju.
Prevod Lujo Bakotić, Čarnić i Novi Svet:
43. I reče mu Isus: zaista ti kažem danas: bićeš sa mnom u raju.
Ovo su mali, ali i veliki, primeri ljudskog prekrajanja Biblije samo u XX i XXI veku. A koliko se vekova Biblija prekraja?
Ovo nijedan hrišćanin ne može da pobije. Razmislite malo više o tome.