Lider Četničkog pokreta: Srpska policija zabranila nam je da uđemo u Makedoniju!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.277
Lider Četničkog pokreta: Srpska policija zabranila nam je da uđemo u Makedoniju!
PREŠEVO - Predsednik Četničkog pokreta Bratislav Živković i dvojica njegovih pratilaca sprečeni su večeras da odu u Makedoniju, tvrdi Živković.

- Zadržali su nas više od tri sata. Prvo su pokušali da nas ubede da odustanemo od puta u Makedoniju i da to nije u interesu Srbije. Potom su nam pretili i pokušali da nas ucene. Mi smo tražili da nam izdaju dokument da nam je zabranjeno da napustimo zemlju, što su oni odbijali. Kad im ništa nije pošlo od ruke, rekli su nam da možemo da nastavimo put – kaže Živković, koji tvrdi da ga je BIA u Preševu privela na informativni razgovor.

On kaže da su oko 20 sati pokušali da pređu u Makedoniju na graničnom prelazi kod Preševa da bi ih policija ponovo zadržala.

- Posle novog zadržavanja rekli su nam da ne možemo da nastavimo dalje i da nam ne dozvoljavaju odlazak u Makedoniju. Ponovo su odbili da nam izdaju pismenu odluku o tome. Mi ostajemo na graničnom prelazu dok nas ne puste dalje ili dok nas ne uhapse. Započinjemo protest - odlučan je Živković.

Nakon pretnje da će započeti protest, policija je Živkoviću udarila u pasoš pečat sa zabranom prelaska.
Podsetimo, Živković je najavio odlazak srpskih dobrovoljaca u Makedoniju. U međuvremenu, njegovom pozivu odazvali su se i bugarski nacionalisti.

(Pravda)
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/l...a-nam-je-da-udemo-u-makedoniju-clanak-1778409
nema dole gibanice sa sirom makedonci prave zeljanice...
 
Само су Русија и Кина од сталних чланица СБ УН осудиле дивљање мериканско-шибтарских терориста код Куманова и поздравиле ликвидацију истих од стране македонских безбедносних снага.
Слава македонским јунацима, Македонији слава!
 

Back
Top