Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Valjda.![]()
Kupila sam onomad njegovu knjigu Pretendent na presto, a kupiću i tog vojnika, imam ga u planu.Ovo je njegov nastavak.
Evo, kupila sam...![]()
Što na umu, to na drumu. Za 8 minuta je realizovala plan!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Valjda.![]()
Kupila sam onomad njegovu knjigu Pretendent na presto, a kupiću i tog vojnika, imam ga u planu.Ovo je njegov nastavak.
Evo, kupila sam...![]()
), jeste Mirj Jam je ispaštala zbog pisanja svog brata, najveća kazna je bila što je ostala uskraćena za penziju......

Što na umu, to na drumu. Za 8 minuta je realizovala plan!
Onaj nastavak sam kupila jer sam već kupovala od tog prodavca, pa na istu poštarinu... 
Gutala sam Mir Jam negde oko 15. mada se svi sad nešto ogradjuju, ali, postoji nešto što je za razmišljanje: Ako u nekoj njenoj knjizi a uglavnom je bivalo tako postoje one tzv. lake i one fine devojke, da li se nešto slično dogadja i danas?
Naravno, samo je to sada moderno, bogataš neće iskoristii neku siromašnu devojku, upravo će ona njega i odbaciti - kod Mir Jam je bilo drugačije...
Preteča sponzorstva?
Kako ko tumači ali u jednom periodu svog života sam volela da čitam Mir Jam, ne stidim se toga, naprotiv, bila sam veoma mlada, idealista, romantičar, a ko pa nije![]()
Čitaću je kad odem u penziju. Poklonila sam je tati (msm na Trilogiju).
A kad pomenu komuniste, ljudi, uzmite Moskvu 2042, upišaćete se od smeha. Toliko o komunizmu. Ja nisam znala da je autor Vladimir Vojnovič jedan od vodećih savremenih ruskih pisaca. Da budem iskrena, nikad nisam ni čula za njega. Mislila sam da je naš, jer sam ono Č videla kao Ć...![]()
Filip Klodel - Sive duše ( 5/5 )
Pogledajte prilog 347079
Izuzetno lep triler. Fascinirana sam Klodelovim stilom pisanja, raskošnim a skromnim, prevučenim patinom nekog drugog vremena. Bila sam baš iznenađena kad sam pročitala da je čovek rođen 1962. godine. Za mene nepoznato ime, iako vidim da se nadobijao nagrada. Definitivno uzimam još nešto od njega . Predivna knjiga
Valjda.![]()
Evo, kupila sam...![]()
Izuzetno zanimljivoPročitala davno, ne zaboravlja se nikad
- - - - - - - - - -
Kuriozitet, komunisti su ga proganjali zbog onoga što je pisao, ucenjivali, njegova rodjena sestra je Milica Jakovljević poznatija pod pseudonimom Mir Jam...
Vidi i Bi izračunalaŠto na umu, to na drumu. Za 8 minuta je realizovala plan!

Ljubim vas tako nadarene za matematiku...
![]()
![]()
![]()

O
Izuzetno zanimljivo
l:
Već mi je bila na listi želja, a pošto ovde zasigurno ima tajnih posmatrača, uplašila sam se da se ne proda.Onaj nastavak sam kupila jer sam već kupovala od tog prodavca, pa na istu poštarinu...
- - - - - - - - - -
Biljo, i ne treba da se stidimo... Nismo ništa ukrale. Lepo kažeš, bile smo mlade, mene i u ovim godinama mrzi da čitam teške knjige.
PS Čitala sam ja i Fransoa Sagan, to ti je isto...

Ovo ide na spisak. Ti Rado ne preporučuješ baš često ovako rado neku knjigu.
I pored mnogih (pre svega lektorskih) nedostataka volim da čitam knjige iz ove edicije.
Ovu ću ubaciti na spisak
- - - - - - - - - -
Između "kupiću" i "kupila sam" prošlo je tačno 8 minuta.
- - - - - - - - - -
Izuzetno zanimljivo :D
- - - - - - - - - -
Vidi i Bi izračunala![]()
Jel svracala Kerefeka ikako u zadnje vreme?

Fali još jedan blizanac da izjednačimo snage... sigurno se muva ovuda, ali se nije javio...

Evo ko misli na mene!![]()

Nadam se da se sve sredilo i da ćeš ovde biti redovnija
( I još čekamo neku sličicu sa svadbe 
Da ne odgovaram redom (uzgred, srećan rodjendan iako sa zakašnjenjem- svima koji ga proslaviše, još dugo da ga slavite, svaki srećnije od prethodnog), jeste Mirj Jam je ispaštala zbog pisanja svog brata, najveća kazna je bila što je ostala uskraćena za penziju......
...
Mnogo dobar prikazRana jesen, Luis Bronfild, Rad, 1954. god., 380 str.
Radnja smeštena u Novu Englesku, na početak dvadesetog veka. U središtu radnje je stara veoma dobrostojeća i veoma tradicionalna porodica Pentlend, koju čine glava porodice Džon, njegova umno poremećena supruga, sin Anson, snaha Olivija i njihova deca Sibila i Džek. Tu je i Tetka Kesi, sestra starog gospodina Džona. Glavni lik je Olivija, od koje zapravo zavisi dobrobit cele malograđanske i već potrošene porodice, kojoj je mit o njoj važniji od samih članova. Vodeći porodicu kroz ljubavne zaplete, spletke i porodične tajne Olivija pokazuje da iako rođenjem nije Pentlend, mnogo više pripada porodici nego neki od krvlju vezanih članova. Veoma dobra knjiga.
Još jedan komentar. Iako nemaju veze jedna sa drugom, sve vreme sam imala asocijaciju na Paviljon žena Perl Bak. Ne zbog radnje, već zbog toga što je glavni junak žena četrdesetih godina, pametna, dobroizgledajuća i samosvesna, koja pokušava da u vrtlogu porodice i svega što uz to ide, razmišlja o sebi i svojoj slobodi, mogućnostima izbora za sebe lično, sve u pokušaju da u svoje dobrim delom odživljene živote doda nešto ljubavi i sreće, a koje nisu vezane za porodicu i decu.
Proverila sam, Paviljon je pisan 1946., a Rana jesen je Pulicera dobila 1926, Možda ih vezuje razdoblje, klasi;an stil pisanja i to što su oba autora Amerikanci.

Biljo, i ne treba da se stidimo... Nismo ništa ukrale. Lepo kažeš, bile smo mlade, mene i u ovim godinama mrzi da čitam teške knjige.
PS Čitala sam ja i Fransoa Sagan, to ti je isto...

Imaju odlicne naslove a koliko vidim i cene im se dobro drze. Svojevemeno sam neke ogledala na Kupindu i za polovne traze otprilike koliko bi kostale nove -_-Mm je pročitao trilogiju Milenijum i mnogo mu se dopalo (ja još uvek nisam, planiram već godinama).

Читају људи.taman sm pomislila, neću moći da vas pročitam dva sata, kad ono međutim...
Slabo pišete u poslednje vreme, Gde ste svi?![]()