Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
- - - - - - -

zato sto je razlika u ceni mala (ne govorim o skupoj opermi) a razlika u kvalitetu fotke je ogromna da ne kazem nemerljiva, narocito kad fotkas u prostoriji ili nocu.

ljudi zaboravljaju..fotoaparat se ne kupuje za jednu sezonu..on treba da ti sluzi godinama..zato se i uzima kvalitetniji..ako ne mozes sad da ga uzmes a imas deo novca..koristi privremeno onaj na mobilnom (ili pozajmi za put) pa skupi (dodaj na taj koji imas) do sledece godine za bolji.
Sada govoris o kojoj tacno ceni okvirno? 30-40e nije problem, mozda bih mogla da zaokruzim i za onaj od 200e ako ustinem od nekih drugih troskova koji me sada cekaju i koji su mnogo bitiniji, ali mogu o tome da mislim kasnije i tada da se tada kajem z:mrgreen:, ali 400e ili vise jedino da pomeram za neki buduci period, a bojim se da koliko marim za te stvari nece skoro doci na red, kao sto ni do sada nije dosao na red.

Poslednja izmena:
Sada govoris o kojoj tacno ceni okvirno? 30-40e nije problem, mozda bih mogla da zaokruzim i za onaj od 200e ako ustinem od nekih drugih troskova koji me sada cekaju i koji su mnogo bitiniji, ali mogu o tome da mislim kasnije i tada da se tada kajem z:mrgreen:, ali 400e ili vise jedino da pomeram za neki buduci period, a bojim se da koliko marim za te stvari nece skoro doci na red, kao sto ni do sada nije dosao na red.

govorim o onom sto sam ti predlozio :)

bigimg.jpg

Canon SX510 HS

on ti je best buy, cena oko 200 evrica
kad budes osetila moc optickog 30x zooma a koliko sam video ne pravi sum sve do ISO 800 u normalnim uslovima koriscenja shvatices o cemu sam ti pricao :)
a ima i CMOS senzor

a ako ti je mnogo onda ovaj

bigimg.jpg

Canon SX160 IS
on je oko 130€

IS vam je stabilizator slike, (VR kod jace klase), to gledajte kad kupujete a ne broj megapixela, što više MP to više šuma i morate da bolje vladate tehnikom

Ovaj SX 5 ili IXUS, bilo koji model koji je kvalitetnije rađen tj nema ništa plastično, a odlilčan A mod (idiot funkcija) i ima odličan HD za filmiće. I uvek Canon od niže klase, nemate tu da se mislite, a posle možete na Nikon, a možete i da ostane kanondžija..ja lično više volim Nikon, a dobar je Canon, a najbolje oba čisto zbog mogućnosti da dodajete objektive za šta Canon pruža više mogućnosti, a ipak imate Nikon, ali imate i Canon lol Oba :zli patulkak:

Nije mi uopste palo na pamet da gledam sta znace oznake, mislim sta bi uopste one znacile. :zstidljivko:A i ti MPix su me bunili, ocekivala sam amaterski sto je broj veci MPix bolji je aparat, samim tim i skuplji, a kad sam poredila modele bas se desavalo da nekad bude i prilicno skuplji aparat sa prilicnom manjim brojem MPix.

Poslednja izmena:
u principu, dileme i trileme oko aparatića do 100e i ne bi trebalo biti,
jer imaju svoju namenu u startu da odrade neobavezni 'škljoc' kad to zatreba
a manje-više su svi slični sa perfomansama za takve 'potrebe'

ne znam šta treba da se očekuje od fotoaparata oko(do) 100e pa da se lupa glava oko toga
koji je prioritet, osim da se vodi računa o kvalitetu baterije koja se naravno puni a ne da se opaše redenik
oko pojasa sa tim istim koje su jednokratne

sestro slatka pa i da su ti trajale 1 dan mozes opet da ih napunis.. mislis da ce ti ona uaparatu trajati duze?
takodje..ovde imas alternativu ako ti crkne baterija usred nekog obilaska..odes do kioska i kupis alkalne a ako koristis onu punjivu iz aparata mozes samo da se "slikas" :lol: tacnije nista od slikanja :)

i na kraju..pogledaj koliko su mAh te tvoje koje navodno imas :)
nema sanse da ti se one od 2700mAh potrose za 1 dan osim ako ne fotkas kao manijak 300 do 600 fotki u cugu :)
- - - - - - - - - -

zato sto je razlika u ceni mala (ne govorim o skupoj opermi) a razlika u kvalitetu fotke je ogromna da ne kazem nemerljiva, narocito kad fotkas u prostoriji ili nocu.

ljudi zaboravljaju..fotoaparat se ne kupuje za jednu sezonu..on treba da ti sluzi godinama..zato se i uzima kvalitetniji..ako ne mozes sad da ga uzmes a imas deo novca..koristi privremeno onaj na mobilnom (ili pozajmi za put) pa skupi (dodaj na taj koji imas) do sledece godine za bolji.
ako je tebi razlika od 200e mala, nekome nije, zaboravljas to

mogu ja da dodjem u hotel i dopunim ali to nista ne pomaze ako mi crku u sred muzeja
onaj sa punjivim mi kazu traje duze, da li je tacno ne znam niti me zanima, ima aparata i na mobilnom i prezivljava se sa njim
jednog lepog dana kada mi razlika od 200e u ceni nece biti bitna casticu se nekim fensi dobrim aparatom, ali usput treba da mi i zivot bude takav da mi je takav aparat i potreban, sto za mene znaci mnooogo putovanja, sto je tesko dostizno :lol:
dakle svako prema sebi

lepo je pitala pristojan aparat do 100e, ne vidim poentu kurcenja sa predlozima da kupi aparat od 300, 500e, niko nije ni pitao to :lol:

- - - - - - - - - -

šta ti bi odjednom i to od sabajle u pola pet? :dontunderstand:

zato sto ti je predlog bio bezveze
i meni nije bilo sabajle tada

ako je tebi razlika od 200e mala, nekome nije, zaboravljas to

mogu ja da dodjem u hotel i dopunim ali to nista ne pomaze ako mi crku u sred muzeja
onaj sa punjivim mi kazu traje duze, da li je tacno ne znam niti me zanima, ima aparata i na mobilnom i prezivljava se sa njim
jednog lepog dana kada mi razlika od 200e u ceni nece biti bitna casticu se nekim fensi dobrim aparatom, ali usput treba da mi i zivot bude takav da mi je takav aparat i potreban, sto za mene znaci mnooogo putovanja, sto je tesko dostizno :lol:
dakle svako prema sebi

lepo je pitala pristojan aparat do 100e, ne vidim poentu kurcenja sa predlozima da kupi aparat od 300, 500e, niko nije ni pitao to :lol:

dobro sestro slatka..citas li ti sta ja pisem ili ti pre nego sto dodjes na forum smisljas sta ces mi odgovoriti i onda to napises bez obzira sta sam ja pisao :)
... hvala sto svoje slobodne trenutke trosis na mene :lol:

ja nigde nisam pricao o razlici od 200€ niti sam predlagao aparat od 300 do 500€
ja sam pricao o aparatu maksimum do 200€

takodje sam predlozio aparat od 130€ sto je razlika od 30€ a priznaces da to nije velika razlika sobzirom na razliku u kvalitetu koji dobija.

sledeci put me prvo procitaj pa onda komentarisi z:mrgreen:

Nije mi uopste palo na pamet da gledam sta znace oznake, mislim sta bi uopste one znacile. :zstidljivko:A i ti MPix su me bunili, ocekivala sam amaterski sto je broj veci MPix bolji je aparat, samim tim i skuplji, a kad sam poredila modele bas se desavalo da nekad bude i prilicno skuplji aparat sa prilicnom manjim brojem MPix.

nope. bitna je velicina senzora, kvalitet optike, da li je objektiv sirokougaoni, opticki zum itd itd...
megapikseli ti daju gustinu fotografije..u sustini kad je tehnika dosla do 5Mpx misija je ispunjena jer je ta rezolucija dovoljna za stampanje klasicne fotografije u punom kvalitetu.
koliko se secam (malo se ogradjujem jer ne bubam cifre :) ) 8Mpx ti omogucava stampanje na A3 formatu itd itd...
Sobzirom da moderni aparati imaju sve vecu megapikselizaciju polako dolazi do drugog efekta..zbog gustine i kolicine podataka na fotografiji polako zumovi izlaze iz upotrebe jer je dovoljno kropovati fotku..ali da ne ulazimo sad u tu pricu..

zakljucak..megapikseli su ti najmanje bitna stvar kad kupujes aparat i to je marketinski trik za navlacenje kupaca..uzela aparat od 8, 10, 15 ili 20 Mpx za tebe ce biti isto.

dobro sestro slatka..citas li ti sta ja pisem ili ti pre nego sto dodjes na forum smisljas sta ces mi odgovoriti i onda to napises bez obzira sta sam ja pisao :)
... hvala sto svoje slobodne trenutke trosis na mene :lol:

ja nigde nisam pricao o razlici od 200€ niti sam predlagao aparat od 300 do 500€
ja sam pricao o aparatu maksimum do 200€

takodje sam predlozio aparat od 130€ sto je razlika od 30€ a priznaces da to nije velika razlika sobzirom na razliku u kvalitetu koji dobija.

sledeci put me prvo procitaj pa onda komentarisi z:mrgreen:

pa ti si se nadovezu na moju prepisku za te skupe aparate i napiso da ima za malu razliku....malu razliku a pricamo o 400e....
sta se kacis za moje postove onda
:guza:
ps non stop na tebi mislim :rumenko:

Poslednja izmena:
kako greje kad je na plin, koji je sistem
Има грејно тело које греје плин, а вентилатор убацује ваздух.
Рекао сам да немам Лерну на плин, али знам оне који имају, ради ко и електрична, али може да набилдује веће температуре што је добро за нека теста(пица нпр) и нека печења меса.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back