O avatarima

Pa još kad biste znali šta su atributi...
Recimo,kažeš da je šešir plav i da je to pojava u tvom umu...
Ša ti je to "plav"-kakva ti to misao-od čega je ,šta čini,kako se
"plava misao" ponaša,kako korelatiira sa subjektom ako nastaje u
subjektu,tj.ako je subjektov produkt.
"Ja" pravi "plavu misao"?
Marks je od Hegela tu dijalektiku prelaska kvantiteta u kvalitet smislio
"sistemom" :teza -antiteza=sinteza,a Engels u Antidiringu čak naveo i
primere...Pošto ste i vi idealisti "kauzalci",možda imate pojavu "plave misli"
kao korelata subjekta da objasnite na sličan,dijalektički način?:manikir:

Kad ti krstic zaplavi videces ti... :zelenko3:
zasto slusas muziku u kojoj ne mozes da uzivas? :zelenko3:

Prilozi

• default_kubrick_interv_04_0706251447_id_57726.jpg
    default_kubrick_interv_04_0706251447_id_57726.jpg
    22,5 KB · Pregleda: 1
Jes tema vise za Psihijatriju mislim Psihologiju...
Ne znam, ali imam nekako potrebu, ne menjam namerno,ali vrlo brzo mi dosadi avartar nakon kratkog vremena i menjam. Kakva sam ja to licnost :lol:
Za ovo kratko vreme sam ga promenio 4 puta...
Ali mi je potpis stalan i ubitacan :lol:

ne menjam avatar...mislim da neću...nekako ti mi dođe kao kriza identiteta..:lol:

jedino negde ima toga...da utiču malo te avatarske sličice da formiraš sliku o osobi (msm. nerealnu najčešće)...poistovećuješ tu neki lik sa tom osobom...a to ne mora uopšte da bude...
...negde mi se više sviđaju apastraktne slike...više predmeti, znakovi a manje portreti...a u poslednje vreme vidim da je trend bez slike...pa ni to nije loše, možda više onda obraćam pažnju na tekst..

ne menjam avatar...mislim da neću...nekako ti mi dođe kao kriza identiteta..:lol:

jedino negde ima toga...da utiču malo te avatarske sličice da formiraš sliku o osobi (msm. nerealnu najčešće)...poistovećuješ tu neki lik sa tom osobom...a to ne mora uopšte da bude...
...negde mi se više sviđaju apastraktne slike...više predmeti, znakovi a manje portreti...a u poslednje vreme vidim da je trend bez slike...pa ni to nije loše, možda više onda obraćam pažnju na tekst..
I neka tako ostane! Em bi te Suljo napao, em moj organizam to ne bi mogao podnijeti.. :lol:

неко је тражио око? надам се да може десно?????????????????????'-------------

http://www.dodaj.rs/?1W/eW/1YivzRQq/selfie.png

нећу ипак ништа више качити, осећам се компромитовано_________

осим можда бутку, кад је још набилдујем....... прст на нози........... уво.......... грануле за мачку....... кактус, траву за мачку кад проклија... ???????????

неко је тражио око? надам се да може десно?????????????????????'-------------

http://www.dodaj.rs/?1W/eW/1YivzRQq/selfie.png

нећу ипак ништа више качити, осећам се компромитовано_________

осим можда бутку, кад је још набилдујем....... прст на нози........... уво.......... грануле за мачку....... кактус, траву за мачку кад проклија... ???????????

Jepa ti ćera...:manikir:

moj avatar je iz dvaesosam dana posle a izabrao sam ga baš zbog sličnosti forumašenja sa situacijom u kojoj se zatekao lik sa slike - jedan je od retkih normalnih preostalih dok su svi ostali zaraženi bolesni mutanti koje treba satirati :lol:

Променио сам аватар и то мe је подсетило на ову тему и тај феномен. Наиме, приметио сам да аватар умногоме утиче на мишљење које стичемо о саговорнику. Као да исти повезујемо са њим на терену афекција, очито несвесно, при чему аватар делује као да је то та особа или њен верни репрезент.
Иако у појму, наравно, знамо да то није та особа, она моћ симпатије у нама ни не бави се појмовима него опажајима, а у недостатку истих, она оцењује, парадоксално, аватар. И осећања која добија на основу њега несвесно пројектује на ту особу.

На пример, личност са овим аватаром је у мени побуђивала барем десет пута јачи утисак арогантности

jean_jacques_rousseau-media.jpg

А када га је променила променио се умногоме и утисак о њој.

Одатле и то чудно осећање да није нешто како треба када видимо женску особу са мушким аватаром и обрнуто.
Такође и осећај да ту нешто недостаје када видимо особу без њега или је на њему приказана нека апстрактна тема.

А питам се и шта би било када би свако ставио своју праву слику као аватар ?
Мислим да би то умногоме изменило, ако не би и уништило дискусију какву данас водимо?

Lijepo zapaženo.Tek sad otvaram stranicu ove teme,nakon što sam se registrovao i stavio sliku omiljenog pisca..
Drago mi je što ću biti Tolstoj (na neki način)

Tолстый znaci debeo. Tolstoj je varijacija.
Prezimena su kod nekih naroda nastajala od zanimanja, a kod nekih od osobina nekog pretka.

A ovo je moj stari avatar: zimska kapa
426837_2815867711618_1916807528_n.jpg

a onda je otoplilo.

Poslednja izmena:

Back