Све о деци 0-3 године

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
prvo da cestitam rodjendan svim skorpijicama

onda da kukam- prerano se poradovah, vratili se i na silikon, a jos vise na flajkicu...
juce prespavao ceo dan, danas lumpovao celu noc
mozda danas bude bolji dan, videcemo.
kako god, vise mi je svejedno
nadala sam se da ce sikiti da odrzi mleko, da ce manje bljuckati ...

jelenced možda ne kažem ništa novo,ali jesi menjala pozu pri podoju? neke bebice sike isključivo dok mama leži malo iznad njih,neki samo sedećki itd.,ponekad to može da bude problem...a verujem da znaš i sama da nervoza sa tvoje strane dovodi i do nervoze bebice...u svakom slučaju kako god,da li sa dojenjem ili bez,važno je posvetiti što više pažnje bebice,a porašće i oni koji su dojeni a i oni koji su odrasli na AD...:cmok2:

:) moj i sa 8 meseci zna da bljucne pa i da povrati...dok god na pregledima dobija dovoljno to nije problem...

- - - - - - - - - -

:) kod nas je taj haos sisanje neredovno i flasica trajao do skoro njegovih dva meseca, u roku od nekih nedelju dana sve se sredilo i presao je sisu potpuno...samo ti daj da sisa, svaka kap je vazna...

jelenced možda ne kažem ništa novo,ali jesi menjala pozu pri podoju? neke bebice sike isključivo dok mama leži malo iznad njih,neki samo sedećki itd.,ponekad to može da bude problem...a verujem da znaš i sama da nervoza sa tvoje strane dovodi i do nervoze bebice...u svakom slučaju kako god,da li sa dojenjem ili bez,važno je posvetiti što više pažnje bebice,a porašće i oni koji su dojeni a i oni koji su odrasli na AD...:cmok2:

Upravo tako bebama je potrebna ljubav i neznost sad ako ih dojimo super ako ne pa boze moj odhranice se i oni, nista im nece faliti, ja sam dojila oboje djece i sta sam primjetila da jedina razlika izmedju moje djece i one na AD je u tome sto je mene hrana kostala neuporedivo manje :zcepanje: nista mi nisu bili zdraviji (mali je cak stalno bolesljikav), nista napredniji :)
Citala sam jedno istrazivanje gdje bebi kontakt koza na kozu znaci strasno mnogo i da bi se posebno novorodjencad trebala drzati na grudima bar pola sata dnevno, jer im je samo rodjenje veliki sok pa se tako lakse prilagode na odvojenost od majke. Znaci ne mora da se doji djete moze se samo staviti da lezi na grudima i da se mazite i djeca osjecaju nervozu nervozna mama = nervozno djete

upravo tako nikodija...ja nisam uspela da dojim dugo,oko 3,.5 meseca,ali i to u kombinaciji sa AD,bila sam pod silnim pritiskom i stresom,i jednostavno to je prelazilo i na moje dete,uz to uvučene bradavice,nit silikonske bradavice,masiranje ništa nije pomagalo,napravila sam sama sebi ragade zbog stalnog masiranja,izvlačenja bradavica...na kraju me dokusurio još jedan dogđaj u porodici i mleko je samo nestalo...no bez obzira što mi je dete posle pilo isključivo AD maženje i dan danas traje,a sad će već 6 godina,držala sam ga do njegove 2 godine uvek blizu sebe,ušuškanog ujutro kada se probudimo i uveče pred spavanje,voleo je da zagnjuri lice u moj vrat i da tako spava kao bebče i malo stariji,i to su najlepši momenti...nisam dojila ali mu ove trenutke nikada nisam uskratila...svi mi radimo onako kako znamo i umemo,kako mislimo da je najbolje u datim okolnostima...uvek sagledajte savete,treba saslušati,i onda to adaptirajte na svoju ličnu situaciju i mogućnosti...i ne bedačite,tu je vaša beba pored vas,i to je najvažnije...sve ostalo može da se reši...

mi imamo proliv neverovatan, juce za rodjendan preplakao jadnicko ceo dan
dajem mu pirinac, bananau, prepcen hleb, sta jos smem, pirinac, saragrepu?
meso , jogurt?

sta je dobro u tom uzrastu?
dala sam mu i probiotik jutros posto je sve gori proliv....

meso , jogurt?

probiotik, cajeve, keksice, malo dijetalne hrane boje je da je gladniji nego da ga pretrpavas i dosta cajeva da ne dehidrira ako se ne smiri za 2 dana obavezno doktoru i operi guzu kada ga previjas moj se zadnji put ojeo u roku od pola sata nisam bila kod kuce i brisala ga vlaznim maramicama reakcija je bila momentalna posle sam 7 dana sanirala ojed.

е сирома,па где баш на рођендан да ва сто стрефи
елем, поред овог што си навела, дај му и суви кекс нека грицка онако успут (слани или слатки,свеједно-који више воли)
обавезно пробиотике они, колко знам немају никакав контраефекат

и наоружај се стрпљењем...то није никаква тешка болест, само је мало непријатна (таман толко,јелте) и досадна
не каже се џабе досадан ко пролив :hahaha:

спреми кремицу ,гарант ће се ојести гуза ;)

e hvala
perem mu guzicu svaki put, uvek, mada se i pored toga ojeo malo...

eno ga, zaspao je pa cemo videti, samo da ga prodje sto pre, moguce i da je od famoznih zubica

sali, videh na staroj temi da si pisala za pljuvanje hrane, jel pljuje bas sve ili ne? jesi li probala sa onim sto bas bas voli da jede?
jakov je isto bio u toj fazi ali je pljuvao samo kada mu se nesto ne svidi, ili nije gladan ili kada zavrsi sa obrokom, dakle nece vise on uzme pa pljue
ja ga pitam da li hice jos, on okrene glavom i to je kraj
kada mu se ne svdija nesto ja mu ne nudim drugi obrok, sklonim ga od stola pa saceka uzinu i veceru
jel nudite vi drugi obrok? mada to nam se stvarno retko desava, mozda dva puta do sada, i nadam se da ce tako ostati

kazu da sada ulaze u tu fazu da biraju hranu, a moguce i da je zbog zubica...

meso , jogurt?

nemoj jogurt dok se ne regulise stolica, meso moze isto kada se malo regulise stolica, bareno pilece belo...
ako ti se cini da ne pije dovoljno vode eventualno i da ubacis neki elektrolit...

Taro, jogurt nemoj nikako, nista mlecno, ni meso..bez obzira sto je jogurt probiotik prirodni, daj mu bas probiotik u kesici/ampuli, svejedno, meni je bio ok Ivancic i sinovi, prospem prasak iz ampulice u hranu..immuno kid i obican su identicnog sastava, samo ovom nabili cenu jer je kao u kesici..

Banane mogu, keks, dvopek, caj, kuvane jabuke, kuvan krompir, pirinac..

Gde je bas nasao na rodjendan misic da dobije proliv :(

A sto se tice pljuvanja - sad je pocela sa tim tek, i ja ne znam sta ona bas voli a sta ne, jer je do sad SVE lepo jela. Mi joj nismo odmah dali drugo, nego sacekali malo pa probali opet isto to. Kad ogladni, jede i masan dzak :D Salim se malo, pa ne bih je pustila da bas izgladni skroz, ali sacekam malo pa probam kasnije, a ako bas nece a dugo nije jela nista, onda joj dam nesto drugo, makar hleb i pavlaku, posto jedino hleb nikad ne odbija, a ja joj ga ne dajem bas cesto...

ja sam probala svasta i ni dan danas ne znam za sigurno ni od cega je nastao ni od cega je prosao....pretpostavljam da je kombinacija proliva koji je imao povremeno i vrucina...nema tu neke nauke: drzati cistom guzu i suvom sto vise, sudokrem, jekoderm, pantenol, elocom, daktanol, kako kome pomogne...sada nocu stavljam sudokrem, danju stavljam apotekarsku kremu sa bornom kiselinom, vazelinom i kakao puterom, korstim pampers jer mu je u njemu guza najsuvlja i sve je ok....

Drage mame, svratila sam samo da vam se zahvalim na svemu što sam naučila od vas! Ali ozbiljno, tek sada vidim u razgovoru sa drugim mamama koje su slabije obaveštene od mene, a bila bih i ja da nisam slučajno pronašla ovu temu na forumu i učestvovala sa vama u svim diskusijama.. Ponekad sam se raspravljala sa vama, ponekad sam trpela kritike od vas ali i pohvale a danas vam se srdačno zahvaljujem na svemu i slobodno mogu da kažem da sam najveće znanje i najispravnije postupala zahvaljujući vama i vašim savetima. Veliki pozdrav i za Novku kojoj sam se najviše brecala, a ipak dosta naučih od nje :)

Ljubim vas sve, pametnice moje :*

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back