ISTINA O DRUGOJ ZVERI IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG 13 glava, VISE NIJE TAJNA...

drugo V Mojsijeva 5,15 I pamti da si bio rob u zemlji misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora.
Jevreji su bili roblje u misirskoj zemlji,i subota je dan kada Oni treba da se secaju toga i da slave subotu.,a znamo obojica da je Isus radio,tj cinio dobra dela subotom:izgonio djavole i lecio ljude i kritikovao fariseje.Uostalom i adventisticke bolnice su radile subotom.

- - - - - - - - - -

Prva zver ce doboto po repu nista se ne sekiraj i druga takodje,sve ispalnirano.

Sta Bog Naredjuje Izraelu:"Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.

lepo pise da subota vazi za Izrael,niti sta dodati,niti oduzeti.

Da li deset zapovesti važe samo za Izrael?

Ili Božji zakon važi za sva razumom obdarena bića?

IV BOŽJA ZAPOVEST

KS (Kršćanska sadašnost) katolički prevod Biblije
Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

KOME POSVEĆUJEMO SEDMI DAN?

Kako to da na poslednjoj stranici Biblije čitamo:

Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove...

KONTEKST:

Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Da li je krađa nepravda?
Da li svedočenje lažno nepravda?

ZAŠTO SVEDOČITE LAŽNO O BOGU?

?

Poslednja izmena:
Peta knjiga Mojsijeva jesu PONOVLJENI ZAKONI...

ovde Mojsije ponavlja reči koje je Bog prvobitno izgovorio!

(te reči su zapisane u 2. knjizi Mojsijevoj 20 glavi)

Exo 20:1 Onda Bog izgovori sve ove riječi:
Exo 20:2 "Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Exo 20:3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
...

To je bio prvi događaj.

Ali, ovde se radi o potpunoj drugoj prilici.

MOJSIJE PONAVLJA ZAPOVESTI

U petoj knjizi Mojsijevoj, Mojsije izgovara (PONAVLJA) Božje zapovesti i objašnjava ih (ovde se ne nalazi doslovan prepis zapovesti, već je to PONAVLJANJE BOŽJIH ZAPOVESTI uz Mojsijevo objašnjenje):

Deu 5:1 I Mojsije sazva sav narod Izrailjev, i reče im: Čuj Izrailju uredbe i zakone, koje ću danas kazati da čujete, da ih naučite i držite ih i tvorite.
Deu 5:2 Gospod Bog naš učini s nama zavet na Horivu.
Deu 5:3 Nije s ocima našim učinio taj zavet, nego s nama, koji smo danas tu svi živi.
Deu 5:4 Licem k licu govorio vam je Gospod na ovoj gori isred ognja;
Deu 5:5 Ja tada stajah između Gospoda i vas, da vam javim reči Gospodnje, jer vas beše strah od ognja i ne iziđoste na goru; i reče:

Deu 5:6 Ja sam Gospod Bog tvoj koji sam te izveo iz zemlje misirske, iz doma ropskog,
Deu 5:7 Nemoj imati bogove druge do mene.
Deu 5:8 Ne gradi sebi lik rezani, niti kakvu sliku od tvari koje su gore na nebu ili koje su dole na zemlji ili koje su u vodi ispod zemlje.
Deu 5:9 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji na sinovima pohodim bezakonja otaca njihovih do trećeg i do četvrtog kolena, onih koji mrze na me,
Deu 5:10 A činim milost na hiljadama onih koji me ljube i čuvaju zapovesti moje.
Deu 5:11 Ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga svog, jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime Njegovo uzalud.
Deu 5:12 Drži dan od odmora i svetkuj ga, kao što ti je zapovedio Gospod Bog tvoj.
Deu 5:13 Šest dana radi i svršuj sve poslove svoje.
Deu 5:14 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; nemoj raditi nikakav posao ni ti, ni sin tvoj ni kći tvoja, ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vo tvoj ni magarac tvoj, niti koje živinče tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.
Deu 5:15 I pamti da si bio rob u zemlji misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora.

U 15. stihu se nalazi Mojsijeva napomena - objašnjenje IV Božje zapovesti! Ove reči nisu zapisane Božjim prstom na kamenu. Reči koje je Bog izgovorio i zapisao svojim prstom se nalaze u 2. knjizi Mojsijevoj u 20. glavi.

Deu 5:16 Poštuj oca svog i mater svoju, kao što ti je zapovedio Gospod Bog tvoj, da bi se produžili dani tvoji i da bi ti dobro bilo na zemlji, koju ti dade Gospod Bog tvoj.
Deu 5:17 Ne ubij.
Deu 5:18 Ne čini preljube.
Deu 5:19 Ne kradi.
Deu 5:20 Ne svedoči lažno na bližnjeg svog.
Deu 5:21 Ne poželi ženu bližnjeg svog, ne poželi kuću bližnjeg svog, ni njivu njegovu, ni slugu njegovog, ni sluškinju njegovu, ni vola njegovog, ni magarca njegovog, niti išta šta je bližnjeg tvog.

Deu 5:22 Te reči izgovori Gospod svemu zboru vašem na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dve ploče kamene koje mi dade.
Deu 5:23 A vi kad čuste glas isred tame, jer gora ognjem goraše. pristupiste k meni, svi glavari od plemena vaših i starešine vaše,
Deu 5:24 I rekoste: Gle, pokaza nam Gospod Bog naš slavu i veličinu svoju, i čusmo glas Njegov isred ognja; danas videsmo gde Bog govori s čovekom, i čovek osta živ.
Deu 5:25 Pa sada zašto da pomremo? Jer će nas spaliti onaj oganj veliki; ako još čujemo glas Gospoda Boga svog, pomrećemo.
Deu 5:26 Jer koje je telo čulo glas Boga Živoga gde govori isred ognja, kao mi, i ostalo živo?
Deu 5:27 Idi ti, i saslušaj sve što će ti kazati Gospod Bog naš, pa onda ti kaži nama šta ti god kaže Gospod Bog naš, a mi ćemo slušati i tvoriti.
Deu 5:28 I Gospod ču glas od reči vaših kad vi govoraste, i reče mi Gospod: Čuh glas od reči tog naroda, koje rekoše tebi; šta rekoše dobro rekoše.
Deu 5:29 O, kad bi im bilo srce svagda tako da me se boje i drže sve zapovesti moje svagda, da bi bilo dobro njima i sinovima njihovim doveka.
Deu 5:30 Idi, reci im: Vratite se u šatore svoje.
Deu 5:31 A ti stani ovde kod mene, i kazaću ti sve zapovesti i uredbe i zakone, koje ćeš ih naučiti da tvore u zemlji koju im dajem u nasledstvo.
Deu 5:32 Gledajte, dakle da činite onako kako vam je zapovedio Gospod Bog vaš, ne svrćite ni nadesno ni nalevo.
Deu 5:33 Celim putem, koji vam je zapovedio Gospod Bog vaš, idite, da biste živi bili i da bi vam dobro bilo, i da bi vam se produžili dani u zemlji koju ćete naslediti.

Poslednja izmena:
Glasnik:"Bog im ne daje subotu kao secanje na izlazak iz Egipta.
Nisi ukapirao.
Na pogresnom tumacenju zasnivas svoj stav.
Bog im daje subotu zato sto ih je izveo iz Egipta.
On sada zeli da narod koji je spasio iz Egipta postuje njegovu subotu koju je stvorio na pocetku, kao zahvalnost prema Bogu a ne kao secanje na izbavljenje iz Egipta.

Ja sam bas tako ukapirao da im je dao subotu radi izbavljenja iz Ropstva,i da subotom NE RADE nikakvog posla,jasno ko dan kome je subota iz PIsma data .
A sto se tice Bozijeg naroda,njima ce tek biti Odredjen Pokoj,Bog treba sve sebi da vrati,tako da imamo jos vremena.

10 zapovedi su objasnjenje greha,III MOjs.19,37 Držite, dakle, sve uredbe moje i sve zakone moje, i vršite ih. Ja sam Gospod.

a mi imamo danas Dve koje kaza Isus Matej 22,36 Učitelju! Koja je zapovest najveća u zakonu?

37 A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.

Rimljanima 13,9 Jer ovo: Ne čini preljube, ne ubij, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne zaželi, i ako ima još kakva druga zapovest, u ovoj se reči izvršuje, to jest: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.

Matej 22,40 O ovima dvema zapovestima visi sav zakon i proroci.

Daklem tacno vidimo sta pise i koje su Zapovedi za nas,molim lepo i fino,hajde vi to malo bolje da sebi rastumacite,slabo su vas u crkvi poducavali,slabi su ti vasi adventisti,a tolike fakultete imaju.

Ja ne govorim turski.
Bog im ne daje subotu kao secanje na izlazak iz Egipta.
Za to im je dao Pashu.
Pitaj jevreje i videces.
Subotu im je dao kao secanje na stvaranje.

A dao im je zato sto ih je izveo iz Egipta.
I sada im nudi da postuju njegove zakone ako hoce.

Njima daje zato sto ih je izveo iz Egipta.
Nije Filisteje izveo pa da kaze:
Sada ja trazim nesto od vas Filistejci.

- - - - - - - - - -

I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene

Razvali mu ogradu kao vrtu; potre mesto sastancima njegovim; Gospod vrže u zaborav na Sionu praznike i subotu, i u žestini gneva svog odbaci cara i sveštenika

Ne prinosite više žrtve zaludne; na kad gadim se; a o mladinama i subotama i o sazivanju skupštine ne mogu podnositi bezakonja i svetkovine.

samar subotarima.....:hahaha:

Čudim se kako sebe možete nazivati hrišćaninom a koristite se zloupotrebom Božje reči...

ako je Bog ukinuo subotu, zašto je Isus poštovao IV Božju zapovest?

Luk 4:16 I dođe u Nazaret gde beše odrastao, i uđe po običaju svom u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.

Stihovi koje ste citirali se nalaze u Starom zavetu i odnose se na licemernu poslušnost nekadašnjeg Božjeg naroda Izraela, to se jasno vidi iz konteksta...

mi smo već pričali o ovome g. TheBladeOfThe Light (Neo The Chosen One) i dobili ste objašnjenje ali Vama je obraz kao đon, Vi bez sramote ponavljate bezumlje...

2Ti 3:8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenog uma, nevešti u veri.
2Ti 3:9 Ali neće dugo napredovati; jer će njihovo bezumlje postati javno pred svima, kao i onih što posta.

&

2Pe 2:18 Jer govoreći ponosite i lažljive reči prelašćuju na nečistote telesnih želja one koji odskora beže od onih što žive u prevari.
2Pe 2:19 I obećavaju im slobodu, a sami su robovi pogibli; jer koga ko nadvlada onaj mu i robuje.
2Pe 2:20 Jer ako odbegnu od nečistote sveta poznanjem Gospoda i spasa našeg Isusa Hrista, pa se opet zapletu u njih i budu nadvladani, bude im poslednje gore od prvog;
2Pe 2:21 Jer im beše bolje da ne poznaše put pravde, negoli kad poznaše da se vrate natrag od svete zapovesti koja im je predana.

Poslednja izmena:
Grešnicima odgovara religiozna forma da bi se osećali fino u svojoj koži...

kako je činio nekadašnji Izrael, tako i ljudi danas prihvataju religioznu formu ali nastavljaju da krše Božji zakon!

Bog se gadi takvog licemerstva!

I danas Bog poručuje licemerima koji tvrde da poštuju Boga:

III ANĐEOSKA VEST

Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.
Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Ako nećete da poštujete svog STVORITELJA (proslavljajući ga sedmog dana) već prihvatate AUTORITET Sotone (preko nedeljnog zakona), onda ćete proći kako je Bog rekao...

Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.

nemojte odbacivati Božje opomene!

NEMOJTE SLUŠATI BEZAKONIKE!

Poslednja izmena:
el si ti pismen?el pise ukinucu subotu?pise....zali se Bogu nemoj meni....Isusa su upravo takvi fariseji poput tebe i ubili...kojima je subota bila iznad Boga....

Ne ukida Bog svoj zakon, već ukida njihovo samopouzdanje (ukinuće ono u šta se ljudi uzdaju, da bi im pokazao da su na krivom putu)...

ljudi se uzdaju u crkvu i misle da je sve u redu kada izvše neki ritual (Jevreji su imali godišnje praznike a kod nas bi to bila euharistija - pričest i sl).

(recimo Vi g. TheBladeOfThe Ligh ponašate se kao sam đavo ovde na forumu a onda dođete kod sveštenika, ispovedite mu grehe a zatim uzmete pričest i osećate se dobro)

VI NISTE ODLUČILI DA SE ODREKNETE SEBE I DA PUSTITE ISUSA U SRCE

Vama se sviđa religiozna forma koja Vas proglašava pravednim iako sami znate da kršite Božji zakon. Takvo licemerstvo (jer se predstavljate kao hrišćanin) Bogu se gadi (on Vas voli ali se gadi Vašeg postupanja).

Ako grešnik nije odlučio da se preda Bogu i neće da se upusti u borbu sa samim sobom da bi se odvojio od greha, onda je takva forma

ČISTO LICEMERSTVO!

Poslednja izmena:
el si ti pismen?el pise ukinucu subotu?pise....zali se Bogu nemoj meni....Isusa su upravo takvi fariseji poput tebe i ubili...kojima je subota bila iznad Boga....

Pismen je on ali ti si lazov kakvog ovde nema

Pise u konetkstu ako nastavi Izrailj da gresi.

Bog ih vise nece stititi.

Drugi narodi ce ih osvajati i tlaciti i tako nece moci da svetkuju subotu i bilo sta.

Nije rec o ukidanju subote.

ODGOVARACES PRED BOGOM JOS U OVOM ZIVOTU AKOS E NE POKAJES, ZA OVE NAMERNE LAZI, JER TI JE OVO KO ZNA KOLIKO PUTA VEC OBJASNJENO.

A onda ces se cuditi i psovaces ga, odakle mi sada ovo?

Poslednja izmena:
Matej 22,40 O ovima dvema zapovestima visi sav zakon i proroci.

Nema sta tu mi da obajsnjavamo PLP, vec je objasnjeno ovde:

Matej 22,37 A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.

Rimljanima 13,9 Jer ovo: Ne čini preljube, ne ubij, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne zaželi, i ako ima još kakva druga zapovest, u ovoj se reči izvršuje, to jest: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.

Ako ljubis svog bliznjeg izvrsices zakon.

Neces ga pokrasti, ubiti, slagati, itd.

Ako ljubis Boga, neces ga psovati, imati druge bogove, krsiti subotu itd.

Ljubav je izvrsenje zakona ne ukidanje!!!

Röm 13:10 Ljubav ne čini zla bližnjemu; dakle je ljubav izvršenje zakona.

LJUBAV IZVRSAVA ZAKON NE UKIDA GA.

Poslednja izmena:
U RELIGIOZNOM I VERSKOM SMISLU

KAO STO JE OVA ZVER DANAS JAVNO NE VISE IZA KULISA UCINILA SVE OVO.

Tako ce uciniti da se svi poklone i budu psolusni PRVOJ ZVERI KOJA JE RELIGOZNA SILA:

Off 13:11 I videh drugu zver gde izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Off 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna
Off 13:13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.
Off 13:14 I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zveri koja imade ranu smrtnu i osta živa.
Off 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Off 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Off 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.

Off 13:18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/snouden-imao-sam-moc-koja-menja-ljudske-sudbine/

ja bih to ovako protumacio;

zver jeste prirodni zakon koji se zasniva na odrzavanju i degeneraciji.. ili drugim recima u prirodi nema stvaralackih mehanizama..

zato bog postavi znake da ih covek sledi :mrgreen:

Cista+Provo+Jumbo+Duga2.jpg

Prilozi

• duga_0.jpg
    duga_0.jpg
    5 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
...

Kxrva iz Knjige Otkrivenja

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kxrve velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
Rev 17:7 I reče mi anđeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Rev 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Rev 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Rev 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
Rev 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Rev 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Rev 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Rev 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.
Rev 17:15 I reče mi: Vode, što si video, gde sedi kxrva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Rev 17:16 I deset rogova, što si video na zveri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njeno poješće i sažeći će je ognjem.
Rev 17:17 Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju Njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zveri, dok se svrše reči Božije.
Rev 17:18 I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim.

...

Poslednja izmena:
...

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Rev 18:5 Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene.
Rev 18:6 Platite joj kao što i ona plati vama, i podajte joj dvojinom onoliko po delima njenim: kojom čašom zahvati vama zahvatajte joj po dva put onoliko.
Rev 18:7 Koliko se proslavi i nasladi toliko joj podajte muka i žalosti; jer govori u srcu svom: Sedim kao carica, i nisam udovica, i žalosti neću videti.
Rev 18:8 Zato će u jedan dan doći zla njena: smrt i plač i glad, i sažeći će se ognjem; jer je jak Gospod Bog koji joj sudi.
Rev 18:9 I zaplakaće i zajaukati za njom carevi zemaljski koji se s njom kurvaše i besniše, kad vide dim gorenja njenog,
Rev 18:10 Izdaleka stojeći od straha muka njenih i govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj!
Rev 18:11 I trgovci zemaljski zaplakaće i zajaukati za njom, što njihove tovare niko više ne kupuje;
Rev 18:12 Tovara zlata i srebra i kamenja dragog i bisera i uzvoda i porfire i svile i skerleta, i svakog mirisnog drveta, i svakojakih sudova od fildiša, i svakojakih sudova od najskupljeg drveta, bronze i gvožđa i mermera,
Rev 18:13 I cimeta i tamjana i mira i livana, i vina i ulja, i nišesteta i pšenice, i goveda i ovaca, i konja i kola, i telesa i duša čovečijih.
Rev 18:14 I voća želja duše tvoje otidoše od tebe, i sve što je masno i dobro otide od tebe, i više ga nećeš naći.
Rev 18:15 Trgovci koji se ovim tovarima obogatiše od nje, staće izdaleka od straha mučenja njenog, plačući i jaučući,
Rev 18:16 I govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, obučeni u svilu i porfiru i skerlet, i nakićeni zlatom i kamenjem dragim i biserom;
Rev 18:17 Jer u jedan čas pogibe toliko bogatstvo! I svi gospodari od lađi, i sav narod u lađama, i lađari, i koji god rade na moru, stadoše izdaleka,
Rev 18:18 I vikahu, videvši dim gorenja njenog, i govorahu: Ko je bio kao ovaj grad veliki?
Rev 18:19 I baciše prah na glave svoje, i povikaše plačući i ridajući, govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, u kome se obogatiše svi koji imaju lađe na moru od bogatstva njegovog, jer u jedan čas opuste!
Rev 18:20 Veseli se nad njim nebo, i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokaja sud vaš na njemu.
Rev 18:21 I uze jedan anđeo jak kamen veliki, kao kamen vodenični, i baci u more govoreći: Tako će sa hukom biti bačen Vavilon, grad veliki, i neće se više naći;
Rev 18:22 I glas gudača i pevača i svirača i trubača neće se više čuti u tebi; i nikakav mastor ni od kakvog zanata neće se više naći u tebi, i huka kamenja vodeničnog neće se čuti u tebi;
Rev 18:23 I videlo žiška neće se više svetliti u tebi, i glas ženika i neveste neće više biti čuven u tebi; jer trgovci tvoji behu boljari zemaljski, jer tvojim čaranjem prevareni biše svi narodi.
Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.

Poslednja izmena:
Za Glasnika i SDG:"Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora.
Pisete da je Pasha

A sta Bog uradi u sedmi Dan:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

II Mojs.20,8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.

Da li ova dva stiha imaju Vezu jedan izmedju drugoga ili cemoi Izmisljati nesto drugo?

Sta je Bog uradio u Jevrejima:4 Jer negde reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od svih dela svojih.

i sta se desava:8 Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom.

9 Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem.

10 Jer koji uđe u pokoj Njegov, i on počiva od dela svojih, kao i Bog od svojih.

Jasno kao Dan da je ovo za Nas,a ne jevrejska subota,ona njima ostaje za ono sto je Bog ucinio.

Ovde se nikakav zakon ne ukida,samo je Isus(a on je znao sta je Govorio,jer je bio Sin Boziji,i Bog je naglasio prilikom njegovog Krstenja ko je Isus),sve uklopio i dao za buduca pokoljenja,a to potice iz Jovan 14,10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Matej 22,37 A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.

Znaci imamo dve zapovedi,a ne Deset kao ranije jer tih deset je bilo Objasnjenje za Otkrivanje Greha i to za Izrael,III Mojs.19,
1 Još reče Gospod Mojsiju govoreći:

2 Kaži svemu zboru sinova Izrailjevih, i reci im: Budite sveti, jer sam ja svet, Gospod Bog vaš.

3 Svaki da se boji matere svoje i oca svog; i držite subote moje; ja sam Gospod Bog vaš.

4 Ne obraćajte se k idolima, i bogove livene ne gradite sebi; ja sam Gospod Bog vaš.
11 Ne kradite; ne lažite i ne varajte bližnjeg svog.
13 Ne zakidaj bližnjeg svog i ne otimaj mu; plata nadničarova da ne prenoći kod tebe do jutra.
30 Držite subote moje, i svetinju moju poštujte. Ja sam Gospod.
32 Pred sedom glavom ustani, i poštuj lice starčevo, i boj se Boga svog. Ja sam Gospod.

37 Držite, dakle, sve uredbe moje i sve zakone moje, i vršite ih. Ja sam Gospod.

Potvrda je u II MOjs. 20,20 A Mojsije reče narodu: Ne bojte se, jer Bog dođe da vas iskuša i da vam pred očima bude strah Njegov da ne biste grešili.

Pise Jasno da ne biste Gresili.
Znaci Bog ukazuje Izraelu kak da se Ponasa,da ne bi Gresio.Ovo je toliko jasno kome je Namenjeno,tako da je stvarno Nepotrebno da se o tome pise dalje.

Svi koji odbacuju Božji zakon (uključujući IV Božju zapovest) odbacuju AUTORITET ZAKONODAVCA!

Niste Vi ZAKONODAVAC da možete da menjate Božji zakon...

a onaj ko se usudio da menja Božji zakon, naziva se:

ČOVEK BEZAKONJA

2Th 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
2Th 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.

ibvLloa5Mv15Bb.jpg

Kom AUTORITETU ćete se pokloniti?

STVORITELJU ili Sotoni?

???

Poslednja izmena:

Back