ДОКАЗИ за постојање Бога

Poštovani diskutanti,

Hoću da svima vama skrenem pažnju da se nalazite na forumu

RELIGIJA

Možda bi dobar deo vas koji ste zaposeli ovaj forum hteli da hrišćani nestanu odavde, ali vi biste trebali da odete ako vam smeta diskusija o Bogu, Njegovoj reči i

DOKAZIMA O POSTOJANJU BOGA!

skreći pažnju kad postaneš moderator, a do tada... rekoh već. :lol:

inače, ne smeta nikome diskusija o bogu, ali ovde nema kvalitetne diskusije.
ti diskutuješ citatima iz biblije, ybt.
i opet neke insinuacije na nestanak rišćanstva... :roll:
pa šta bi mi radili bez vas rišćana, koga bi prcali?

Od svih naučnih dokaza, Ticius-Bodeov zakon, kao i Keplerovi zakoni (ovi zakoni precizno regulišu kretanja planeta) jesu nedvosmisleni naučni dokazi da postoji Kreator svemira - STVORITELJ!

Samo STVORITELJ može ogromne mase zvezda i planeta trenutno da stvori, postavi i da upravlja njima, tako da se ceo sistem kreće po svojim putanjama u skladu sa mnogobrojnim složenim zakonima:

http://www.svetlostistine.org/Clanci/IPostaviIhBogGrujic/Sadrzaj.htm

Postojanje ovih složenih zakona ukazuje na TRENUTNO STVARANJE svih planeta i zvezda. Shodno njihovoj složenosti, ovi zakoni isključuju bilo kakvu mogućnost da su planete i zvezde nastale postupnim putem (dugim vremenskim razdobljem), što je kao što znamo neophodan motor evolucije.

Kao i svi ostali zakoni koji vladaju zvezdanim sistemima - galaksijama (sve galaksije imaju iste složene zakone rotacije), spomenuti zakoni isključuju mogućnost spontanog nastanka zvezda i planeta.

Postojanje ovih zakona, pruža ljudima neosporan naučni dokaz da postoji:

- NEKO ko ima moć da stvori ogromne mase (zvezda i planeta) ;
- NEKO ko ima moć da manipuliše sa tim ogromnim masama (da ih postavi i usaglasi sa svim složenim zakonima);
- NEKO ko ima moć da pokreće planete i zvezde (održava ovaj svemir) i da upravlja svom materijom.

U svemu ovome se vidi MOĆ, INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA... karakteristike koje u celom svemiru može da ima samo STVORITELJ!

Kao što smo rekli, postojanje ovih zakona potpuno isključuje mogućnost da je svemir nastao kako uče zagovornici teorije Big-beng-a - (prvobitna eksplozija i postepen razvoj).

Dakle, ako hoćemo da pogledamo istinu (i da pažljivo razmotrimo ove zakone), možemo videti da su sve planete, zveze i galaksije, postavljene na svojim složenim putanjama - TRENUTNO!

To može da uradi samo njihov STVORITELJ!

Poslednja izmena:
Ја. И онда Бог био немоћан да се супротстави том ђаволу и захваљујући тако немоћном богу, ђаво ровари ли ровари...сад имамо зло у животу!? :roll:

Па неће бити да је баш тако:

I zbačen bi zmaj onaj veliki, stara zmija, koja se zove đavao i sotona, koji zavodi sav svijet, zbačen bi na zemlju, i anđeli njegovi zbačeni biše s njim.

...осуђен је на коначну пропаст.

Е како смо ми ту нахебали није баш најјасније. Вјероватно тако што смо се оглушили о упозорење о спознаји....

flagellum.jpg

neko ce sad reci pa to je evolucija stvorila, onda se postavlja pitanje

Kako ce priroda koja nema razuma da stvori motor gdje 40 raznih dijelova saradjuju jedno sa drugim kako bi funkcionisao kako treba?
Dijelovi motora na tacnim pozicijama su isto kao puzle, logicno je da se puzle sastavljaju od nekog ko ima inteligenciju.
Ovdje vidimo jasan primjer Bozijeg stvaranja i dizajniranja.

Od svih naučnih dokaza, Ticius-Bodeov zakon, kao i Keplerovi zakoni (ovi zakoni precizno regulišu kretanja planeta) jesu nedvosmisleni naučni dokazi da postoji Kreator svemira - STVORITELJ!
Samo STVORITELJ može ogromne mase zvezda i planeta trenutno da stvori, postavi i da upravlja njima, tako da se ceo sistem kreće po svojim putanjama u skladu sa mnogobrojnim složenim zakonima:

Postojanje ovih zakona, pruža ljudima neosporan naučni dokaz da postoji:
- NEKO ko ima moć da stvori ogromne mase (zvezda i planeta) ;
- NEKO ko ima moć da manipuliše sa tim ogromnim masama (da ih postavi i usaglasi sa svim složenim zakonima);
- NEKO ko ima moć da pokreće planete i zvezde (održava ovaj svemir) i da upravlja svom materijom.
U svemu ovome se vidi MOĆ, INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA... karakteristike koje u celom svemiru može da ima samo STVORITELJ!

To može da uradi samo njihov STVORITELJ!

Хвала.
Шта ћемо да радимо са свим недостацима који постоје, а на којима се не може видети INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA...? Примери на којима се могу видети неINTELIGENCIJA, неKONTROLA I неBRIGA.Њих ниси побројао. Тако да смо по том питању поравнати. Дакле: не могу то узети као доказ.

Даље, да узмем у претпоставку да је то неко створио. То не доказује да тај ТВОРАЦ и даље постоји?! Можда је то све и створио али одмах после тога нестао? Дошао и Њему крај?
Докази још увек недостају да тај Творац постоји данас. А гледајући хаос на Земљи и међу људима, за мене је то доказ да Творац не постоји. Да га има, уредио би да нема криминала, пљачке, убистава, силовања, отимачине, лажи, подметања...(жвака да је Бог дао слободу људима да раде шта им воља, код мене не пије воду!).

Poslednja izmena:
Ostavite sada pitanje porekla zla...

doći će i to na red, ali SADA razmatramo naučne dokaze koju ukazuju na TRENUTNO STVARANJE...

kada to ustvrdite i kada shvatite da postoji STVORITELJ, onda ćemo se pozabaviti poreklom zla...

(odakle zlo, koliko dugo će da traje i da li ima kraj)

Ako ste toliko nestrpljivi, pogledajte temu (na google-u)..

Zašto je bilo dopušteno da se greh pojavi?
https://www.google.rs/search?q=Zašt...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Poslednja izmena:
Па неће бити да је баш тако:
Е како смо ми ту нахебали није баш најјасније. Вјероватно тако што смо се оглушили о упозорење о спознаји....
Да се разумемо: Библија )као ни један друга верска књига) не може бити узета као доказ. На било који начин.
1. није написана на основу икаквих доказа.
2. Више од пола библије нема никакве везе са здравим мозгом нити стварношћу уопште. Могла би се написати још једна књига већа од библије која указује на бесмисао ствари описаних у Библији. (проучавао сам Библију као и Нови Завет, за оне који мисле да не знам о чему причам овде).

Poslednja izmena:
Хвала.
Шта ћемо да радимо са свим недостацима који постоје, а на којима се не може видети INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA...? Примери на којима се могу видети неINTELIGENCIJA, неKONTROLA I неBRIGA.Њих ниси побројао. Тако да смо по том питању поравнати. Дакле: не могу то узети као доказ.

Даље, да узмем у претпоставку да је то неко створио. То не доказује да тај ТВОРАЦ и даље постоји?! Можда је то све и створио али одмах после тога нестао? Дошао и Њему крај?
Докази још увек недостају да тај Творац постоји данас. А гледајући хаос на Земљи и међу људима, за мене је то доказ да Творац не постоји. Да га има, уредио би да нема криминала, пљачке, убистава, силовања, отимачине, лажи, подметања...(жвака да је Бог дао слободу људима да раде шта им воља, код мене не пије воду!).

Па уредио је, само се кршењем једног јединог правила ствар се окреће наглавачке:
А Господ Бог рече жени: Зашто си то учинила? А жена одговори: Змија ме превари, те једох.

Тада рече Господ Бог змији: Кад си то учинила, да си проклета мимо свако живинче и мимо све звери пољске; на трбуху да се вучеш и прах да једеш до свог века.

А жени рече: Теби ћу многе муке задати кад затрудниш, с мукама ћеш децу рађати, и воља ће твоја стајати под влашћу мужа твог, и он ће ти бити господар.

Па онда рече Адаму: Што си послушао жену и окусио с дрвета с ког сам ти забранио рекавши да не једеш с њега, земља да је проклета с тебе, с муком ћеш се од ње хранити до свог века.

Трње и коров ће ти рађати, а ти ћеш јести зеље пољско.

Са знојем лица свог јешћеш хлеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити.

И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.

И Господ Бог изагна га из врта едемског да ради земљу, од које би узет.

То што се нама не свиђа како је уређено, ни мени се не свиђа, не значи да није уређено је ли?

Да се разумемо: Библија )као ни један друга верска књига) не може бити узета као доказ. На било који начин.
1. није написана на основу икаквих доказа.
2. Више од пола библије нема никакве везе са здравим мозгом нити стварношћу уопште. Могла би се написати још једна књига већа од библије која указује на бесмисао ствари описаних у Библији. (проучавао сам Библију као и Нови Завет, за оне који мисле да не знам о чему причам овде).

Ја је и не узимам као доказ, дискутујемо о злу као апстрактном појму. Занимљиво је прочитати како га објашњава библијско предање.

Dijelovi motora na tacnim pozicijama su isto kao puzle, logicno je da se puzle sastavljaju od nekog ko ima inteligenciju. Ovdje vidimo jasan primjer Bozijeg stvaranja i dizajniranja.

Лепо. Хвала за пример. Међутим у свом примеру си веома једностран.
Е, сад, у Првом Св. Рату изгинуло је преко 15 милиона људи. У Другом преко 50 милиона људи!? Јел то jasan primjer Bozijeg stvaranja i dizajniranja. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Па уредио је, само се кршењем једног јединог правила ствар се окреће наглавачке:
То што се нама не свиђа како је уређено, ни мени се не свиђа, не значи да није уређено је ли?

ахахахаа.... е, јес га оправио!! Ал га је оправио??? :rotf:
Бил ти запослио таквог мајстора да ради у твојој радионици?

doći će i to na red, ali SADA razmatramo naučne dokaze koju ukazuju na TRENUTNO STVARANJE...

Koji su to 'naucni' dokazi? Otkad je kreacionizam i inteligentni dizajn nauka? U kojoj to paralelnoj realnosti? Koje trenutno stvaranje, kada svi dokazi koje vidimo govore suprotno od toga?

To govori o tome da sve sto vidis, ti subjektivno dajes zakljucak da je nesto uredjeno, a ne da je to realnost. Nesto kada je 'uredjeno' onda je uredjeno a ne daje samo privid uredjenosti. Kako bi ti onda dao zakljucak da nesto nije uredjeno, vec slucajnost? Bilo sta.

Kada pricamo o namernom dizajnu, to znaci da je neko vodio racuna o toj uredjenosti, to znaci da covek ne moze da se razboli i da moze da zivi vecno. Ako pravis nesto onda to nesto pravis najbolje sto znas, a ne toliko krhko da jedan jaci povetarac moze da razbije to sto si napravio. I stos karata mozes baciti uvis, i moze se napraviti da dve karte stoje ovako /\ i nekom ko to nije video, to deluje kao da si ti to napravio smisleno, a ne razbacao karte okolo. Znaci, radi se o subjektivnom utisku onoga sto se razbacivalo milijardama i milijardama godina. Nesto sto ima osobinu da privlaci nesto drugo i formira nesto novo od toga, daje utisak kreacije, iako ne postoji nista, nikakva ruka koja je to oblikovala, vec je sve uslovljeno silama koje vladaju u svemiru i na atomskom nivou.

Po vama, koja bi uopste razlika bila izmedju slucajnosti i dizajna? Nema je. Odlucujete po tome sta vam oku godi da nesto proglasite za dizajn, a nesto za slucajnost.

Poslednja izmena:
Ostavite sada pitanje porekla zla...

АЈДЕ??
Да се бавимо само пореклом добра, а пореклом зла да се не бавимо??
Да ли ти уопште знаш шта је Бог? Јес ти икад чуо да је Бог "...творац неба и земље, и СВЕГА ВИДЉИВОГ И НЕВИДЉИВОГ"!!
Сад да му не приписујемо зло?? Ајде да га припишемо мени???

Све што је добро и интелигентно да буде да је створио Бог, а све што не ваља да сам створио ЈА!??:hahaha:
Изгубио си сваки кредибилитет у дискусији на ову тему.

Било ми је драго дискутовати с тобом.

ахахахаа.... е, јес га оправио!! Ал га је оправио??? :rotf:
Бил ти запослио таквог мајстора да ради у твојој радионици?

Уф, па не функционише то тако.

Да ли те боли када се опалиш чекићем по прсту? Боли.

Да ли је добро то што те боли када се опалиш чекићем по прсту? Јесте. Да спознаш да је чекић тврд и да се не опалиш по глави и пробијеш себи лобању.

Да ли нам се свиђа бол? Не свиђа. Да је наша визија идеалног "једина уређеност" чешали би се свим могућим предметима по тијелу без проблема.

Уф, па не функционише то тако.

Да ли те боли када се опалиш чекићем по прсту? Боли.

Да ли је добро то што те боли када се опалиш чекићем по прсту? Јесте. Да спознаш да је чекић тврд и да се не опалиш по глави и пробијеш себи лобању.

Да ли нам се свиђа бол? Не свиђа. Да је наша визија идеалног "једина уређеност" чешали би се свим могућим предметима по тијелу без проблема.

Da li ti silujes decu, da bi znao da je to nesto lose i da bi spoznao da je to nesto lose?

Back