- Poruka
- 76.930
па кад блејд и ја објаснимо то је објашњено 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poštovani diskutanti,
Hoću da svima vama skrenem pažnju da se nalazite na forumu
RELIGIJA
Možda bi dobar deo vas koji ste zaposeli ovaj forum hteli da hrišćani nestanu odavde, ali vi biste trebali da odete ako vam smeta diskusija o Bogu, Njegovoj reči i
DOKAZIMA O POSTOJANJU BOGA!
Poštovani Кверкус,
Vi ste tražili DOKAZE o postojanju Boga...
hajmo onda da razmatramo te dokaze, ako se slažete?
Ја. И онда Бог био немоћан да се супротстави том ђаволу и захваљујући тако немоћном богу, ђаво ровари ли ровари...сад имамо зло у животу!?![]()
I zbačen bi zmaj onaj veliki, stara zmija, koja se zove đavao i sotona, koji zavodi sav svijet, zbačen bi na zemlju, i anđeli njegovi zbačeni biše s njim.
Od svih naučnih dokaza, Ticius-Bodeov zakon, kao i Keplerovi zakoni (ovi zakoni precizno regulišu kretanja planeta) jesu nedvosmisleni naučni dokazi da postoji Kreator svemira - STVORITELJ!
Samo STVORITELJ može ogromne mase zvezda i planeta trenutno da stvori, postavi i da upravlja njima, tako da se ceo sistem kreće po svojim putanjama u skladu sa mnogobrojnim složenim zakonima:
Postojanje ovih zakona, pruža ljudima neosporan naučni dokaz da postoji:
- NEKO ko ima moć da stvori ogromne mase (zvezda i planeta) ;
- NEKO ko ima moć da manipuliše sa tim ogromnim masama (da ih postavi i usaglasi sa svim složenim zakonima);
- NEKO ko ima moć da pokreće planete i zvezde (održava ovaj svemir) i da upravlja svom materijom.
U svemu ovome se vidi MOĆ, INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA... karakteristike koje u celom svemiru može da ima samo STVORITELJ!
To može da uradi samo njihov STVORITELJ!
Да се разумемо: Библија )као ни један друга верска књига) не може бити узета као доказ. На било који начин.Па неће бити да је баш тако:
Е како смо ми ту нахебали није баш најјасније. Вјероватно тако што смо се оглушили о упозорење о спознаји....
Хвала.
Шта ћемо да радимо са свим недостацима који постоје, а на којима се не може видети INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA...? Примери на којима се могу видети неINTELIGENCIJA, неKONTROLA I неBRIGA.Њих ниси побројао. Тако да смо по том питању поравнати. Дакле: не могу то узети као доказ.
Даље, да узмем у претпоставку да је то неко створио. То не доказује да тај ТВОРАЦ и даље постоји?! Можда је то све и створио али одмах после тога нестао? Дошао и Њему крај?
Докази још увек недостају да тај Творац постоји данас. А гледајући хаос на Земљи и међу људима, за мене је то доказ да Творац не постоји. Да га има, уредио би да нема криминала, пљачке, убистава, силовања, отимачине, лажи, подметања...(жвака да је Бог дао слободу људима да раде шта им воља, код мене не пије воду!).
А Господ Бог рече жени: Зашто си то учинила? А жена одговори: Змија ме превари, те једох.
Тада рече Господ Бог змији: Кад си то учинила, да си проклета мимо свако живинче и мимо све звери пољске; на трбуху да се вучеш и прах да једеш до свог века.
А жени рече: Теби ћу многе муке задати кад затрудниш, с мукама ћеш децу рађати, и воља ће твоја стајати под влашћу мужа твог, и он ће ти бити господар.
Па онда рече Адаму: Што си послушао жену и окусио с дрвета с ког сам ти забранио рекавши да не једеш с њега, земља да је проклета с тебе, с муком ћеш се од ње хранити до свог века.
Трње и коров ће ти рађати, а ти ћеш јести зеље пољско.
Са знојем лица свог јешћеш хлеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити.
И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.
И Господ Бог изагна га из врта едемског да ради земљу, од које би узет.
Да се разумемо: Библија )као ни један друга верска књига) не може бити узета као доказ. На било који начин.
1. није написана на основу икаквих доказа.
2. Више од пола библије нема никакве везе са здравим мозгом нити стварношћу уопште. Могла би се написати још једна књига већа од библије која указује на бесмисао ствари описаних у Библији. (проучавао сам Библију као и Нови Завет, за оне који мисле да не знам о чему причам овде).
Dijelovi motora na tacnim pozicijama su isto kao puzle, logicno je da se puzle sastavljaju od nekog ko ima inteligenciju. Ovdje vidimo jasan primjer Bozijeg stvaranja i dizajniranja.
Па уредио је, само се кршењем једног јединог правила ствар се окреће наглавачке:
То што се нама не свиђа како је уређено, ни мени се не свиђа, не значи да није уређено је ли?
Da li tako rešavate i zadatke iz matematike ili idete redom i imate postupak? POKAŽITE POSTUPAK!(šta ste razumeli)
doći će i to na red, ali SADA razmatramo naučne dokaze koju ukazuju na TRENUTNO STVARANJE...
То што се нама не свиђа како је уређено, ни мени се не свиђа, не значи да није уређено је ли?
Ostavite sada pitanje porekla zla...
ахахахаа.... е, јес га оправио!! Ал га је оправио???
Бил ти запослио таквог мајстора да ради у твојој радионици?
Уф, па не функционише то тако.
Да ли те боли када се опалиш чекићем по прсту? Боли.
Да ли је добро то што те боли када се опалиш чекићем по прсту? Јесте. Да спознаш да је чекић тврд и да се не опалиш по глави и пробијеш себи лобању.
Да ли нам се свиђа бол? Не свиђа. Да је наша визија идеалног "једина уређеност" чешали би се свим могућим предметима по тијелу без проблема.
Sta vise, ide na stetuВише од пола библије нема никакве везе са здравим мозгом нити стварношћу уопште