Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ja danas kuvam pasulj :D
najklasicniji, corbast , jer takav volem, malo slaninice, malo kolenica, malo papaka....
zaprska sa belim lukom....
uz salatu od crnog luka, nasecenog na srpove, poprskano uljem i posoljen..
a bice i malo mladog luka :D
i ladnih spricera na meter ;)

skarpina na krompiru
marinada skuvana od - belog vina, maslinovog ulja, cen,dva belog luka, morska so, lomljeni sareni biber sa paprikom, ruzmarin i lorber
pre toga u skrpinu utrljala limunov sok

kad izadje iz rerne - videcemo ukus:aha:

005-1.jpg

Poslednja izmena:
sinoc isprzila snicle, zatim prodinstala zutu boraniju sa lukom, sargarepom i celerom. sipala oko 1dl domaceg paradajz soka i zacinila. onda u vatrostalnu stavila polovinu boranije, pa snicle i ostatak boranije. prelila sa 2 jajeta umucena sa jednom pavlakom,dve kasike mladog sira i malo mleka i zapekla u rerni pola sata. izgleda odlicno :D

I kod mene danas žuta boranija, sa 2 šargarepice, 2 paškanatčića, 1 krompirom i pola veze sremuša na kraju. Super mi je ispala. Uz to pečenje iz zamrzivača :( Mada, nije ni tako loše kako sam se plašila da će biti.

- - - - - - - - - -

A što se tiče škarpina, tako sam se svojevremeno namučila s njima da ih očistim, a bila neka veća količina preko sindikata, nikad ih više nisam spremala. Možda nisu one krive nego ja nisam znala kako treba.

I kod mene danas žuta boranija, sa 2 šargarepice, 2 paškanatčića, 1 krompirom i pola veze sremuša na kraju. Super mi je ispala. Uz to pečenje iz zamrzivača :( Mada, nije ni tako loše kako sam se plašila da će biti.

- - - - - - - - - -

A što se tiče škarpina, tako sam se svojevremeno namučila s njima da ih očistim, a bila neka veća količina preko sindikata, nikad ih više nisam spremala. Možda nisu one krive nego ja nisam znala kako treba.

veruj mi da sam 4kg ocistila za pola sata
jeste da mi se sad tu i tamo po neka krljust presijava na polocicama, al mora i nesto kolateralno
a ukus je fenomenalan!
ne znam sta je ukusnije, riba ili krompir!

sledeci put cu ovako da spremim i cureci file.sanse nema da ne bude dobro!

..kod mene odjek zime, juneca domaca supa sa mnooogo mesa (otkrila sam najmekshe meso za supu, fala forumashu kralju koji me je prosvetlio :worth: )
zelen iz supe osim shargarepe pobrstila deca kao uzinu.. :)
posle toga miris proleca, pirinach obaren sa pola kese zlatne meshavine, tikvice sa roshtilja i feta siraC..rotkvice za salatu..

..peche se americhka pita s jabukama, mirishe cela kuca, masterovala sam recepis za testo i mekano je chim padne T na 70-ak stepeni, shto je max koji smo dochekali da je nachnemo.. :lol:

..kod mene odjek zime, juneca domaca supa sa mnooogo mesa (otkrila sam najmekshe meso za supu, fala forumashu kralju koji me je prosvetlio :worth: )
zelen iz supe osim shargarepe pobrstila deca kao uzinu.. :)
posle toga miris proleca, pirinach obaren sa pola kese zlatne meshavine, tikvice sa roshtilja i feta siraC..rotkvice za salatu..

..peche se americhka pita s jabukama, mirishe cela kuca, masterovala sam recepis za testo i mekano je chim padne T na 70-ak stepeni, shto je max koji smo dochekali da je nachnemo.. :lol:
Kakvo ?

jeste da mi se sad tu i tamo po neka krljust presijava na polocicama, al mora i nesto kolateralno
a ukus je fenomenalan!

gde nadje svezu skarpinu :eek:
zasto ih nisi zamolila da ti ociste u ribarnici, ja samo skampe cistim

a ukus je fenomenalan!

meni uvijek ociste u ribarnici, izaberem koju cu ribu, on je rokne i ocisti :))))))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back