Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da tako vrstan kuvar u pileće meso dodaje sardinu. Opšte poznato da je kombinacija otrovna i da kvari stomake.

prvi put to cujem, elem , malo guglovo i nasao sam stotine recepata jela gde ide piletina i sardina a ni jedan clanak da je to stetno ????

Puding od piletine i sardina
Sastojci
300 g pilećeg belog mesa,
200 g sardine (1 konzerva),
100 g kisela krastavca (4 krastavca(,
300 g krompira (2 krompira),
2 jajeta,
2 kašike prezle,
100 g crnog luka,
200 ml kisele pavlake,
1 kašika mešavine začina,
2 kašike ulja,
biber,
so.
Priprema
Pileće meso oprati, iseći na kocke i skuvati u ključaloj vodi.
Krompir oljuštiti, oprati i skuvati.
U većoj posudi sitno iseckati oljušten i opran crni luk.
Dodati kockice kiselog krastavca, kiselu pavlaku, sardine, prezlu i jaja. Nakon toga, dodati mešavinu začina, posoliti i pobiberiti sveže mlevenim biberom.
U smesu dodati meso i izgnječen krompir.
Dobro izmešati i izručiti u nauljenu tepsiju obloženu papirom za pečenje (koji takođe treba nauljiti).
Jelo odozgo poprskati uljem i staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Peći 20 minuta.

http://www.zalogaj.com/topla-predjela/puding-od-piletine-i-sardina

inace sardina je jako zdrava, kao i skusa i sva plava riba, po omega 3

trenutno ima puno novih recepata sa jelima u kojima su zajedno zastupljeni plodovi mora i plodovi tora, novi trend, moda
jedno od najstarijih jela tog tipa je paelja gde ide piletina ( u originalu ide zecetina) plus morska riba (plava) obavezno dagnje ili neke bolje skoljke itd....

Možda...možda neka nova nauka sad kaže da više nije štetno, a mene su oduvek učili drugačije.

ako mislis na mame i tetke onda zaboravi :cool:

ne radi se o nauci, novoj ili staroj, niti takva nauka postoji
po meni stvar je prosta, a zato je kuvanje umetnost, dar, čarolija
postoji samo jedan zakon, a to je sud tvog rodjenog nepca :D
ako ti je ukusno, dobro je :ok:

prvi put to cujem, elem , malo guglovo i nasao sam stotine recepata jela gde ide piletina i sardina a ni jedan clanak da je to stetno ????

Puding od piletine i sardina
Sastojci

300 g pilećeg belog mesa,
200 g sardine (1 konzerva),
100 g kisela krastavca (4 krastavca(,
300 g krompira (2 krompira),
2 jajeta,
2 kašike prezle,
100 g crnog luka,
200 ml kisele pavlake,
1 kašika mešavine začina,
2 kašike ulja,
biber,
so.
Priprema

Pileće meso oprati, iseći na kocke i skuvati u ključaloj vodi.
Krompir oljuštiti, oprati i skuvati.
U većoj posudi sitno iseckati oljušten i opran crni luk.
Dodati kockice kiselog krastavca, kiselu pavlaku, sardine, prezlu i jaja. Nakon toga, dodati mešavinu začina, posoliti i pobiberiti sveže mlevenim biberom.
U smesu dodati meso i izgnječen krompir.
Dobro izmešati i izručiti u nauljenu tepsiju obloženu papirom za pečenje (koji takođe treba nauljiti).
Jelo odozgo poprskati uljem i staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Peći 20 minuta.

http://www.zalogaj.com/topla-predjela/puding-od-piletine-i-sardina

inace sardina je jako zdrava, kao i skusa i sva plava riba, po omega 3

trenutno ima puno novih recepata sa jelima u kojima su zajedno zastupljeni plodovi mora i plodovi tora, novi trend, moda
jedno od najstarijih jela tog tipa je paelja gde ide piletina ( u originalu ide zecetina) plus morska riba (plava) obavezno dagnje ili neke bolje skoljke itd....

Znaš da su sad počeli da pričaju da nije baš najbolje preterivati sa plavom ribom, posebno konzerviranom ... nemoG se setim tačno šta su mozgojedci sad smislili al zbog taloženja nekih čuda ...

A što se paelje tiče, mslm da tu idu škampi, školjke, lignje i sl, a ne riba ... barem onu verziju koju sam ja jednom gledao kako prave ....

da, i kod spanaca ima sto verzija paelje kao kod italijana koji se i dalje svadjaju cija je pica prava ( da li napolitana ili sicilijana tj debelo testo vs tanko teso :D )
po meni idu rakovi skampi i dagnje ali sa lignjama nisam nikada jeo a bio sam u spaniji vec desetak puta
cesce ide zecetina od piletine...
mada "turisticke verzije" prepostavljam vis ekoriste piletinu..
da ne pominjem da sam jednom u paelji pronasao i pasulj :D

elem, poenta cele price je da idu plodovi mora sa plodovima tora :)

uostalom vorcester sos sadrzi kao jedan od svojih sastojaka sadrzi sardine i to tri godine odstojale :ok:

Worcestershire Sauce(ili samo Worcester Sauce) je engleski sos indijskog porekla. Guvernern Bengala 1835. godine doneo je recept u Vorčester, grad u grofoviji Worcestershire. Džon Lea i Vilijam Perins nakon mnogo peripetija uspeli su da pogode pravi postupak proizvodnje. Danas ima više proizvođača, ali je još uvek najpoznatija marka Lea & Perins. Sos sadrži vodu, vinsko sirće, soja sos, sardine, čili, biber, gorušicu, sirup od slada i skoro sve indijske začine. Sardine stoje tri godine u marinadi od crvenog luka, belog luka i vinskog sirćeta. Worcester se koristi za začinjavanje sosova, mesa, ribe, povrća i koktela Bloody Mary. Oživljava bezlična jela slabašnog ukusa.

Dinstani kiseli kupus sa kockicama krompira ( + crni luk, kurkuma,tucana ljuta paproka, malo aleve i djumbira u prahu) . Ja klot :D, mmmm.... kako je doooobro
Fotografija0372.jpg

a muz sa cuftama
Fotografija0373.jpg

Evo samo da se zna da Cvetka nije kavenisala celi dan.
Spagete karbonara, ja sam jela sampinjone, a i tortu sam umesila za moju mamu - njena omiljena. Nema imena, a mi je zovemo "seljacka" jer smo je uvek jeli na selu o nekim praznicima. Puno jaja, mleka, oraha i ne moze da ne valja. Samo cu jos metnem cokoladnu glazuru posle.

DSC03239.jpg
DSC03240.jpg

A što se paelje tiče, mslm da tu idu škampi, školjke, lignje i sl, a ne riba ... barem onu verziju koju sam ja jednom gledao kako prave ....

ja imam recept za paelju u koju idu: skampi, dagnje,piletina,(imam recept i sa svinjskom pleckom) luk, lignje, safran,maslinovo ulje, riza, supa, grasak, grah, paradaiz, (bez sjemenki) persun, limun.ako se paelja pravi sa piletinom, neki dodaju i kobasice, a ako se radi sa svinjetinom dodaju se gljive.

Muzu se jele obletne, nisam ih pravila najmanje godinu dana
Pogledajte prilog 282031
Pogledajte prilog 282032

E moja pok baba ništa nije znala da sprema,ali oblande su joj bile vrhunske, toliko su uvek sočne bile a fil nekako karamelast da to ni pre ni posle nisam nikada jeo ... Inače ima neki super recept al to sam poslednji put u prošlom veku jeo :hahaha:gde ide beli (valjda neka fora sa belancima) fil sa mlevnim orasima ....

ja imam recept za paelju u koju idu: skampi, dagnje,piletina,(imam recept i sa svinjskom pleckom) luk, lignje, safran,maslinovo ulje, riza, supa, grasak, grah, paradaiz, (bez sjemenki) persun, limun.ako se paelja pravi sa piletinom, neki dodaju i kobasice, a ako se radi sa svinjetinom dodaju se gljive.

Tako sam i ja nesto gledao na TV-u gde su negde u Španiji pravili neku gigantsku paelju sa piletinom, škampima i dagnjama ... pirinač i povrće se podrazumeva ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back