BIBLIJA, KOLIKO ZNAMO O NJOJ...( drugi deo )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Prvi Dolazak Ktulua.

vintage-cthulhu.gif

Da li si kršten?

U Svetu Trojcu ili samo u cthulhua?

Pa o kakvoj istini pričaš, o čemu ti uopšte pričaš? Piramidalni smeško me pitao koliko vremena provodimo porodično sa biblijom, a ja sam rekao da neću da suočavam dete sa gomilom ubistava, genocida, silovanja u bibliji, niti ću da vršim indoktrinaciju bilo kakbu, biblijom, vedama ili bilo čime.

- - - - - - - - - -

Rekao sam ti milion puta da nisam, a da li mi veruješ, uopšte me ne interesuje.. Ne smaraj više.

A dal su recimo ti Ktulu striovi njima pristupačni? blago rečeno dal ih držiš na porodičnoj oglasnoj tabli al ni slučajno neš da ti se ukućani suoče sas njima? Drugo

Gospod Ktulu kolko mi se čini sa ove tvoje priložene ilustracije puštio nešto iz leve ruke, tačno? E! Hoš da kažeš na šta to tebi kao obožavalaca Ktula liči?

Poslednja izmena:
Hajd kolega Serpent opusti se malko pa kaži forumu bar nešto o tom tvom obožavatelju, šta znaš ako to činiš mož da budne da ćeš pridobiti još braće al sestre, daklem.

A mene lično zabole šta tebe interesuje.

Zabole te žig na čelu al pa šta? Drugo

Na tvoju ilustraciju nisam primetio da i tvoj obožavatelj ima žig na čelu, zašto to?

Poslednja izmena:
Šta znače ovi stihovi?

Rev 2:8 I anđelu crkve smiranske napiši: Tako govori Prvi i Poslednji, koji beše mrtav, i evo je živ:
Rev 2:9 Znam tvoja dela, i nevolju i siromaštvo (ali si bogat), i hule onih koji govore da su Jevreji a nisu, nego zbornica sotonina.
Rev 2:10 Ne boj se ni oda šta što ćeš postradati. Gle, đavo će neke od vas metati u tamnicu, da se iskušate, i imaćete nevolju do deset dana. Budi veran do same smrti, i daću ti venac života.
Rev 2:11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.

Otkrivenje 12:17

(Serbian EC) I razgnevi se aždaja na ženu, te ode da zarati na ostalo njeno potomstvo, na one koji drže Božije zapovesti i imaju svedočanstvo Isusovo.
(Serbian SA) Aždaja se razgnevi na ženu pa ode i povede rat protiv ostalih njenih potomaka - onih koji se drže Božijih zapovesti i imaju Isusovo svedočanstvo...
(MKJV) And the dragon was enraged over the woman, and went to make war with the rest of her seed, who keep the commandments of God and have the testimony of Jesus Christ.

SIMBOLI

Aždaja = Sotona

Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.

Žena = Crkva

Otkrivenje nam opisuje dve žene, jedna je obučena u sunce a druga u skerlet...

Rev 12:1 I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mesec pod nogama njenim, i na glavi njenoj venac od dvanaest zvezda.

vs

Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.

Jedna je progonjena a druga je progonitelj!

Rev 12:6 A žena pobeže u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvesta i šezdeset dana.

vs

Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Poslednja izmena:
ŠTA ĆETE IZABRATI?

Izaberite put progonjene žene (crkve) i stanite hrabro uz Božji progonjeni narod danas, kao što je to Mojsije uradio u svoje vreme!

Šarić
Heb 11:24 Verom Mojsije, kad je odrastao. odbi da se naziva sinom faraonove kćeri,
Heb 11:25 i hteo je radije da strada zajedno sa narodom Božijim.nego da ima kratkotrajno uživanje greha,
Heb 11:26 jer je Hristovu porugu smatrao većim bogatstvom od blaga egipatskog; imao je, naime, u vidu uzvraćanje nagradom.

Hrvatski prevod - Easy To Read
Heb 11:24 Vjerom je Mojsije, kad je već odrastao, odbio zvati se sinom faraonove kćeri.
Heb 11:25 Radije je odabrao da bude zlostavljan skupa s Božjim narodom nego da uživa u prolaznim zadovoljstvima grijeha.
Heb 11:26 Vrednijim od egipatskog blaga smatrao je trpjeti sramotu zbog obećanoga Krista jer je gledao na nagradu koju će dobiti od Boga.

Poslednja izmena:
Ne. Ktullu spava u svom gradu R'lyeh i čeka buđenje i svoj Prvi Dolazak. Mada razmišljam da se prebacim na Morgota Bauglira, on mi je nekako više kewl.

Aha! Samo nemo ti stripovi makar gdi ostaviti, a tako znači da ti novi simpatizeri mislem na Morgota i Bauglira ne čine tolko mlogo genocida, ubistava, silovanja i maltretacija kao Ktullu. Dobro ondak prosto ti bilo, popravljaš se a to je za pohvalu.

Aha! Samo nemo ti stripovi makar gdi ostaviti, a tako znači da ti novi simpatizeri mislem na Morgota i Bauglira ne čine tolko mlogo genocida, ubistava, silovanja i maltretacija kao Ktullu. Dobro ondak prosto ti bilo, popravljaš se a to je za pohvalu.

Jok, tvoj jahve je činio ubistva, silovanja, genocide...ima sve napisano u bibliji koju nisi čitao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back