Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Watterfall
Znam za taj film o maf. porodici, videla sam trailer, De Niro, Misel Pfajfer..nisam znala da ima knjiga..rodo, ako se setis naziva - napisi.

Setila sam se. Roman se zove ``Malavita`` od francuskog pisca Tonina Benakviste.
Skorseze je napravio film. Mislim da je roman zabavan. Prica o mafijaskoj porodici koja bezi u Francusku i jos svasta. A Malavita je pas...
Da imam love kao sto je nemam, sigurno bih je kupila...

Hvala rodo. Sad pogledati detaljnije i vec krecem ka spisku :lol:

Zavrsih Pod mesecinom boje safrana Nemojte da vas moje duze citanje zavara, knjiga je zanimljiva :lol:
U Oksfordu, Maja Grinvud sanja o putovanjima, odlascima u daleke zemlje Indiju, Arabiju..Zaljubljuje se u druga svog brata i pobegne da se venca sa njim
kako bi posle zajedno u Indiju ili na Krim..Medjutim, put ih vodi u Arabiju, u nedodjiju, gde sve sve menja i njihov odnos, i Majino shvatanje ljubavi i sebe..
Kidnapuju je Berberi kao taoca kako bi od Engleza iznudili odredjene - sto se sad kaze - benefite :mrgreen:
I kao sto pise na koricama - tu tek pocinje Majina avantura..Putovanje kroz pustinju, zivot sa Bedunima.

Inace, sama autorka je napisala da je knjiga mesavina fikcije i cinjenica. Neke od licnost su zaista postojale i pri pisanju knjige
autorka se oslanjala na aute. istorijske dokumente, tako da je zanimljovo i sa te strane..
prica je inace avanturisticka..desava se polovinom 19 v.

Mislim da bi je vecina vas procitala brzo jer je zanimljiva..

Danas sam bas citala kako je taj film los...Nisam gledala, pa ne mogu da dam sud.
Uglavnom kritike De Niru sto se posle glupih Fokerovih, sa čime se slažem, prihvatio i ovoga..mada...po meni i u losem filmu, on je dao maksimum..

Nism ni ja. A ni sad ne mogu :sad2:
A šta ti to čitaš što ne uspevaš da završiš?
E, sad sam završila. :lol:
Milosrđe je roman o ropstvu. U pitanju je Amerika krajem XVII veka. Nije loša priča, ali mi se nije dopalo što stalno neko pripoveda. Malo je upravnog govora i to čini roman dosadnim za čitanje. Hvala Bogu pa je kratak, inače bih ga još kad zafrljačila.
Onaj čudan jezik nije stvar lošeg prevoda, već govore afro robinje, zbog toga su rečenice gramatički povremeno nepravilne.
Moj je stav da je ova Toni Morison Nobelovka isključivo iz razloga što su morali i nekog crnca da nagrade. Nisam oduševljena.
Kad sam bila mladja, kad uzmem knjigu, prvo pogledam koliko upravnog govora ima, pa ako nema, odmah zaključim da je neki davež od knjige.

Danas sam bas citala kako je taj film los...Nisam gledala, pa ne mogu da dam sud.
Uglavnom kritike De Niru sto se posle glupih Fokerovih, sa čime se slažem, prihvatio i ovoga..mada...po meni i u losem filmu, on je dao maksimum..
Kerefeko, kakvo je bilo jagnje? (Čitala sam par dana unazad, pa našla da ste planirali da vrtite jagnje.)

Bila prognoza da će biti loše vreme, pa mnogi nisu nigde otišli (uključujući i mene), a ono bilo ok. Mislim, uglavnom bez kiše.

Malavita
film je Besonov a ne Skorsezeov
a s obzirom na kalibar filma, mislim da nije gubitak ne pročitati knjigu
sumnjam da može knjiga da te obori s nogu u odnosu na film

Dobro, Skorseze je producirao :roll:

Cesce je bolja knjiga od filma

- - - - - - - - - -

Kada sam gledala trailer ucinio mi se dobar (volim De Nira) ali mi decko rece da film nije nista posebno..Mada zavisi od ukusa.

Poslednja izmena:

Kad sam bila mladja, kad uzmem knjigu, prvo pogledam koliko upravnog govora ima, pa ako nema, odmah zaključim da je neki davež od knjige.
Isto i ja, ali se ništa nije promenilo ni sad kad sam matora...:lol: Ustvari me prodavačica u Laguni prevarila za Milosrđe, rekla mi je ako nađem da obavezno uzmem, jer je ona imala spisak knjiga koje su išle uz Nedeljnik. To je druga prodavačica, nije ona koja zna moj ukus...:sad2:
Bila prognoza da će biti loše vreme, pa mnogi nisu nigde otišli (uključujući i mene), a ono bilo ok. Mislim, uglavnom bez kiše.
I ja sam ostala kod kuće iz istog razloga, taman da odmorim mozak, dok su se svi ostali rasuli kudkoji. Međutim, i juče i danas sam imala posete, tako da sam malo bila sama. Sad očekujem muža, on sutra radi...:(

Kerefeko, kakvo je bilo jagnje? (Čitala sam par dana unazad, pa našla da ste planirali da vrtite jagnje.)

"Decaci" su se toliko izvestili da je ovo vec bilo provereno dobro...mada je za svaki slučaj ispeceno brdo roštilja..
Doneta je i ona plasticna korpa za ves puna kiflica sa sirom,a nasla se i torta s jagodama...
Bilo je i kise oko podneva,ali ostali smo napolju,na verandi..
Jako volim kad se okupimo.
A sutra ,ako vreme posluzi,vodimo roditelje i jedne i druge da im saopštimo da je svadba zakazana....

Jao, kako je kod tebe lepo i uzbudljivo. Nek ti je sve sa srećom, da sve lepo proslavite i živite u slozi i ljubavi do kraja života.

- - - - - - - - - -

I da imate puno dece i veliku biblioteku. (moram da se držim teme)

Jao, kako je kod tebe lepo i uzbudljivo. Nek ti je sve sa srećom, da sve lepo proslavite i živite u slozi i ljubavi do kraja života.

- - - - - - - - - -

Hvala ti Bi,ja verujem da je ovo naša godina..prva od mnogih...
Biblioteku sam vec zbrinula,samo jos da je nacrtam i da se pravi...
Prsten je narucen,pravi se za mene...i ja sam jako uzbudjena oko svega..

I treba da budeš uzbudjena. Na šta bi to ličilo da si "mrtva-'ladna"!?

Ja ovih dana kupujem cveće za terasu (malo sam okasnila) pa sam se setila kako sam kupila cveće za moju svadbu koja je bila 15. decembra. To ono za venac za kapiju. Kupila ja raznih boja, plavo, crveno.... pala kiša, a boja se sprala :zcepanje:

"Decaci" su se toliko izvestili da je ovo vec bilo provereno dobro...mada je za svaki slučaj ispeceno brdo roštilja..
Doneta je i ona plasticna korpa za ves puna kiflica sa sirom,a nasla se i torta s jagodama...
Bilo je i kise oko podneva,ali ostali smo napolju,na verandi..
Jako volim kad se okupimo.
A sutra ,ako vreme posluzi,vodimo roditelje i jedne i druge da im saopštimo da je svadba zakazana....
Kod tebe je baš, baš :super:

- - - - - - - - - -

Aha, držimo se teme ko pijan plota :lol:
A ja moram da završim oviu moju (knjigu) večeras pa makar crkla.
Sramota da čitam krimić ovoliko dugo. A dobar.

Pošto se vi držite teme, ja mogu malo da skrenem...;)
Moja terasa izgleda genijalno s ulice. Najlepša je trenutno, pošto niko još nije posadio cveće osim mene...:rotf:

Rekoh li da čitam Arsenijevićev Let?

Šta si ti posadila na terasi? Mislim, ovo je presudno za temu, zato što znam da čitaš knjige na terasi, pa je bitno koje cveće imaš!!!
Ja sam u starom stanu imala betonsku žardinjeru i u njoj prkos, koji se sam razmnožavao, ja samo u proleće počnem da zalivam, kad iznikne obično muž razredi. I nikakvog posla, niti sklanjanja zimi, niti uzimanje semene, niti kupovanje rasada.
I sad sam kupila one plastične žardinjere, seme prkosa, dva rasada petunija i dva nečeg sa sitnim cvetovima grupisanim u jednu kao "glavu", što ne znam kako se zove i nema ga u mojoj knjizi Nega sobnog bilja, ni na temi Cveće na prozoru, balkonu, terasi... koju sam upravo celu pregledela.... ali je mnogo lepo. I sve to ja nikako da stavim u žardinjeru.
A mnogo mi se svidjaju muškatle, ali su mi malo skupe (120 dinara) i zahtevne, moraju da se sklanjaju zimi... to je meni gnjavaža...

Dve viseće petunije ovakve
th
,
a oko njih dve žardinjere s visećim vrbenama u istoj boji, ovakve
30lz4ue.jpg
Sve je pink...:lol: I sve voli sunce, jer mi je zapadna strana.

- - - - - - - - - -

Bijićka, pa ti si kupila isto što i ja...:lol:

Nisam, ove vrbene liče, ali moje nemaju tu rupu u sredini... ubih se tražeći po netu moje cveće, ali mi ništa ne liči. Mislim, mnogi liče, ali nije to. Moraću da pitam na pijaci kako se zove, ili da uslikam, pa će neko da mi kaže...
a baš lepo što ti je pink, nije mi palo na pamet da tako izaberem samo jednu boju. Ja volim da se šareni. Kao što mi se ne dopada ovaj moderan način kićenja jelke, samo u jednu ili dve boje. Ja volim da se to okiti kao "novogodišnja jelka" da bude šareno, raznoliko, kičasto...:D

E pa pošto ste se načitale na terasama evo malo i ja da učestvujem :lol:
Amarilis
dscf0393-1.jpg

Igra na tuđem terenu – Aleksandra Marinjina, Agora 230 str. 9/10
http://www.delfi.rs/knjige/3712_igra_na_tudjem_terenu_knjiga_delfi_knjizare.html

Agta Kristi u današnje vreme u ruskom ambijentu. Nema tu sličnosti po onoj Agatinoj zakukuljenosti o okolnostima i ubici, nego po lakoći sa kojom se knjiga čita.
Nema mučnih scena, stvari su taman fino zapetljane, dijalozi su pametni, likovi dovoljno živopisni... Ima tu malo i klišea, ne može da ne bude, ali...

Nekako nemate onaj osećaj stoput viđenog kao kad čitate američki triler :roll:

I ja sam posadila prkos da mi razveseli terasu dok čitam "Godinu smrti Rikarda Reiša", ali sumnjam da će cveće da mi izraste pre nego što ću knjigu da završim. A knjigu sam počela da čitam 2004, ali sam stigla negde oko 160 strane kad sam prekinula čitanje zbog nekih nemilih događaja. Te godine dalje nisam čitala skoro ništa jer nisam mogla. Kad sam ponovo uzela knjigu pre dva dana, videla sam da se slabo čega sećam i počela sve od prve strane. E, a ovaj prkos sam posadila jer računam da će da raste uprkos mojoj nevičnosti u uzgajanju cveća. Cveće me ne miriše.:(

Prskos će da raste za inat i uprkos svemu. To je mnogo zahvalno cveće.
A tu knjigu Godina smrti Rikarda Reiša ja imam iz onog doba kad su sa Novostima izlazile knjige. Može biti da je to bilo upravo 2004. i nikako da dodje na red. A vidim danas je o njoj pisala i Rajela na Šta ste poslednje pročitali.... moraću i ja da je do'vatim u neko dogledno vreme

Prskos će da raste za inat i uprkos svemu. To je mnogo zahvalno cveće.
A tu knjigu Godina smrti Rikarda Reiša ja imam iz onog doba kad su sa Novostima izlazile knjige. Može biti da je to bilo upravo 2004. i nikako da dodje na red. A vidim danas je o njoj pisala i Rajela na Šta ste poslednje pročitali.... moraću i ja da je do'vatim u neko dogledno vreme

Tako je. To izdanje sam kupila. Dosta dobar povez i kvalitetan papir. Knjiga traži koncentraciju, ima dosta opisa, nema dijaloga, pratimo unutrašnji monolog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back