buudala
Stara legenda
- Poruka
- 82.290
Postavljam temu na politici jer me ne interesuje ekonomski aspekt već politički.
Pošto znam da ove forume pomno prate službe raznih stranaka , mož da budne da će i da se primi ovakva ideja.
Šta cenjeni forumaši misle o tome da se umesto sadšnjih stimulacija za gazdetine i kapitalce, uvedu stimulacije samo za sitna porodična gazdinstva kojima je potrebna pomoć da prežive i opstanu?
Umesto da se silne pare daju onima koji ih već imaju, one usmere za stimulaciju povratka mladih na selo i za samozapošljavanje u poljoprivredi.
Predložio sam za početak ove male diskusije jedan model, onako , ad hok.
Pošto znam da ove forume pomno prate službe raznih stranaka , mož da budne da će i da se primi ovakva ideja.
Šta cenjeni forumaši misle o tome da se umesto sadšnjih stimulacija za gazdetine i kapitalce, uvedu stimulacije samo za sitna porodična gazdinstva kojima je potrebna pomoć da prežive i opstanu?
Umesto da se silne pare daju onima koji ih već imaju, one usmere za stimulaciju povratka mladih na selo i za samozapošljavanje u poljoprivredi.
Predložio sam za početak ove male diskusije jedan model, onako , ad hok.
Ma treba da se uvedu subvencije po gazdinstvu.
Što da subvencionišemo gazdetine ?
Nek subvencionišu oni sami sebe.
Treba pomoći slabima da prežive i ojačaju.
Treba da dobije subvencije u iznosu koliki je minimalac svako seosko porodično gazdinstvo do dvadeset hektara.
Ovima preko dvadeset hektara ne treba stimulacija.
To je novac koji znači mesečno za jednu porodicu, da živi i radi na selu i da se spreči umiranje sela.
To je put za zapošljavanje i natalitet.
Zloupotrebe kažnjavati strogo.
To bih ja želeo.
Kom je malo stimulacije minimalac mesečno, ne mora da radi zemlju nego nek se pronađe u nekom drugom biznisu.
Il nek ga stimuliše neka uspešna privreda, a ne ova posrnula, srpska.
To sam teo da kažem