Forumske emocije-fikcija ili stvarnost

boldovano se moze odnositi samo na tebe, ti ne mozes da znas sta ja ovde zelim. mozes praviti pretpostavke na osnovu sopstvenih htenja.
ostatak, misljenja nam se razlikuju.

obrnuto ili direktno proporcionalan egocentricnosti?
ograda ne postoji iskljucivo zbog laznih predstava o sebi, nego ima i funkciju zastite sopstvene privatnosti, jer je 4um virtuelna selendra.

i sto rece ova nepokorna za emocije je potrebna hemija, a kablovi nisu prenosioci hemije, vec ona moze nastati iskljucivo u rl u kontaktu dvoje ljudi. sve ostalo su nase projekcije, spontano samosagorevanje. :lol:

gle, sad tek procitah ovaj deo texta iz vec citiranog. cak ne citam ni postove. :lol:

pobrisane postove pominjem bzvz, a u sustini me zabole dal su pobrisani ili ne. i to je jedina istina da me zabole dal ce mi brisati postove ili ne. kao sto me zabole za 4umsku pravdu ili nepravdu i tome slicno. :lol:
sad smo nacisto s tim zasto pominjem pobrisane postove.

i vise mi se ne mesajte kada caskam sa sobom. :evil:

:rotf: Nema emocija a ovde si zbog babe :hahaha1:

i dok ne dobiju potvrdu tj. ne dokazu u realnosti one su hologrami.

:lol: Sucut?
problem je sto niko nece upoznati u rl nekoga koga ne podnosi ili postoji netrpeljivost itd.

A ti to znas unapred? Prije upoznavanja? :lol:
tada se racionalizacijom moze stici do ega kao pokretaca takvih emocija.

Samokontrola? Samoanaliza? etc?
sto se pozitivnih tice, ostaje samo pitanje da li postoji volja da do potvrdjivanja ili nepotvrdjivanja u rl dodje.

Dakle postoje? ;)

EnjoytheSilence:

jok, ti pocivaj u miru. :D

A ti to znas unapred? Prije upoznavanja? :lol:

prosla sam kroz neke faze pichenja i vl svadja. :mrgreen:

Samokontrola? Samoanaliza? etc?

samokontrola nije isto sto i racionalizacija. trebalo bi da ti to bude jasno.:lol: kod samokontrole emocije i dalje postoje, nisu razlozene samo se radi na njihovom gusenju. ako je u pitanju racionalizacija i razlaganje emocija dok se ne dodje do razumevanja istih.

rekoh odmah nisu stvarne, kao sto ni hologramska slika nije stvarna. ako ti je lakse zamisli da si u sobi punoj ogledala.

p.s. a ono sto pripisujes meni je zapravo projekcija tebe, i sta uopste trazis na 4umu? :lol:

znam bro, ja sam amater skrabac i znam kolko toga pobrisem kad ne mogu da se iskazem u jednoj recenici pa moram na a4 :lol:

ako ja ko musko osecam tvoju tananu i nestasnu decacku prirodu onda hbg necu razumeti zene koje su ladne na tvoj forumski izraz... uostalom ima li ovde takih? :mrgreen:

M'ne, m'kakvi... Sve su vrele! I gore! :lol:

Danas svaka crta naših preslatkih partnerki, pod surovim svetlom seoskog sunca, kada neprimetan trag znoja narušava sloj kreme i vešto nanete šminke,
ogoljavajući tako načinjen fizički napor, odaje istu poput iskrenog priznanja. Dakle, još jednom možeš komotno da im prebrojiš nebrojene i neizbežne mane koje im se mešaju sa,
ah, neretkim tragovima lepote. Možeš u sebi da ponavljaš večeras, recimo, isto ono što si ponavljao šetajući danas među živima... pardon, među stvarnim ženama: "Nikada neću voleti
dušu sa ovakvim nosem!"

Ali, evo te ovde, gde se polako navikavaš i na takav nos, kao na profil neke planine koja se neosetno nameće tvom neizbežnom vidokrugu. :lol: (ok, ova metafora mi nije neka, ali je bar visoka! :lol:)
Interesantno je ,međutim,podizanje uloga u rl u vezi s intelektualnim preživanjima i usputnim vratolomnim kreacijama rečima u neočekivanim odnosima i značenjima...Umetnost,dakako je
na prvom mestu i takav doživljaj koji jedini umiruje razvratnu dušu poput Raspučinove...Istovetno se u noj dešava i daleko dalje iz tog kreativnog rakursa vidi...Tome i služi...
Ponestaje u rl sagovornika...Ili oglupavelo načisto,a ono što nije-toliko razapeto na više strana da je to zlo i videti...A ovo je brza i instant komunikacija...I iskrenija dosta od one u rl...
Da se ne zavaravamo-ostajemo s našim emocijama i našim egom sami zureći u ta slova na ekranu...To nije kontakt s drugom osobom-to je kontakt sa sobom! Čitamo najradije samo ono što
je u skladu s našim emocijama u egu...Kontakt s realnim osobama na drugom kraju je ,izgleda,samo pomoćno sredstvo...Samo ispunjenje težnji našeg ega...
Otprilike Tolče to lepo upoređuje s pospremanjem plakara,ali onog kojem mi zamišljamo sadržinu...
Meni lično je zajebancija najbolja stvar na forumu tako da ja obično produžavam tamo gde sam stao pristigavši ovde iz rl-a...:lol:
(Prolazniku ne preporučujem mačka-počeo je da se linja-bolje mačku mater...:mrgreen:)

jok, ti pocivaj u miru. :D

Nisi razumela, nije bitno. Lupas :)

prosla sam kroz neke faze pichenja i vl svadja. :mrgreen:

Kako?

samokontrola nije isto sto i racionalizacija. trebalo bi da ti to bude jasno.:lol: kod samokontrole emocije i dalje postoje, nisu razlozene samo se radi na njihovom gusenju. ako je u pitanju racionalizacija i razlaganje emocija dok se ne dodje do razumevanja istih.
Dakle kod samokontrole emocije i dalje potoje a racionalizacija nema afektivnog kod razlaganja? :lol: Inace, nebitno, nisam zato ni napisao "samokontrola" al kad vec 'oces :lol:

rekoh odmah nisu stvarne, kao sto ni hologramska slika nije stvarna. ako ti je lakse zamisli da si u sobi punoj ogledala.

Nisu stvarne a :
prosla sam kroz neke faze pichenja i vl svadja

p.s. a ono sto pripisujes meni je zapravo projekcija tebe, i sta uopste trazis na 4umu? :lol:

Emocije, i dobijam ih :lol:

i dok ne dobiju potvrdu tj. ne dokazu u realnosti one su hologrami. problem je sto niko nece upoznati u rl nekoga koga ne podnosi ili postoji netrpeljivost itd. tada se racionalizacijom moze stici do ega kao pokretaca takvih emocija. sto se pozitivnih tice, ostaje samo pitanje da li postoji volja da do potvrdjivanja ili nepotvrdjivanja u rl dodje.
U rl ti ne bi palo na pamet da komuniciraš s 90% učesnika ovog foruma-tamo selekcionišeš daleko rigoroznije...
(S čika Covijem bi i tamo rado komunicirala-on nema problema s komunikacijom-i još je lajaviji..Ali kulturan...:hahaha:)

EnjoytheSilence:
Nisi razumela, nije bitno. Lupas :)

lupka tebi u glavi. :lol:

lepo....bez ogrebotine. :zcepanje:

Dakle kod samokontrole emocije i dalje potoje a racionalizacija nema afektivnog kod razlaganja? :lol: Inace, nebitno, nisam zato ni napisao "samokontrola" al kad vec 'oces :lol:

kada dodje do racionalizacije emocije i njihovog razumevanja one nestanu, gase se.

Nisu stvarne a :

upravo zato i znam da nisu stvarne. :mrgreen:

Emocije, i dobijam ih :lol:

o boze. :lol:

Ovo je nikakav odgovor ;) Pisi u mail, pisi u blogu, pisi knjigu...Je l emocija kriva za potrebom da drugi citaju tvoje misli, sta mislis? Trazis frekventno mesto, trazis publiku, pozornost, zasto?

4umsko pisanje omogucava preispitivanje ili zaebanciju.
inace pisem za sebe, samo sto ne objavljujem u blogu nista vise pisano, niti cu ikada objavljivati. ne smatram ovo i ovde dovoljno vrednim da bih delila sa 4umskom publikom. pa sad shvati i tumaci to kako hoces. :D

p.s. to je jos jedan odgovor zasto ovde moze biti interesantno. nadhebavanje kao vrsta igre.

Poslednja izmena:
U rl ti ne bi palo na pamet da komuniciraš s 90% učesnika ovog foruma-tamo selekcionišeš daleko rigoroznije...
(S čika Covijem bi i tamo rado komunicirala-on nema problema s komunikacijom-i još je lajaviji..Ali kulturan...:hahaha:)

mi to ne znamo. s tim da treba da racunsa da ja u rl uopste nisam pricljiva. i posto me niko za sve ove godine odavde nije upoznao u rl, kontam da to zvuci neverovatno da ja cutim i slusam sta drugi pricaju ili cutim i iskljucim se kada mi se ne slusa. a ovde cujem samo i iskljucivo sebe. :zcepanje:

zapravo nadhebavanje je neka vrsta stimulacije, pod uslovom da je u domenu igre. sad sta je za koga igra je prilicno relativno. za sve vreme mog obitavanja ovde mogu reci da je sa moje tacke gledista bilo svega 10 posto ozbiljnih sukoba, a 90 posto je bila zaebancija i igra. problem je sto to drugi mozda dozivljavaju drugacije. :lol:

4umsko pisanje omogucava preispitivanje ili zaebanciju.
inace pisem za sebe, samo sto ne objavljujem u blogu nista vise pisano, niti cu ikada objavljivati. ne smatram ovo i ovde dovoljno vrednim da bih delila sa 4umskom publikom. pa sad shvati i tumaci to kako hoces. :D
Sve je jasno ko dan :lol:
p.s. to je jos jedan odgovor zasto ovde moze biti interesantno. nadhebavanje kao vrsta igre.

Igra bez emocija? :lol:

mi to ne znamo. s tim da treba da racunsa da ja u rl uopste nisam pricljiva. i posto me niko za sve ove godine odavde nije upoznao u rl, kontam da to zvuci neverovatno da ja cutim i slusam sta drugi pricaju ili cutim i iskljucim se kada mi se ne slusa. a ovde cujem samo i iskljucivo sebe. :zcepanje:
Štos je u tome da svako brzo uklaviri da je ta komunikacija sa mnom jedna kreacija-zajebancija...Pa eno ti Maki i Koja i oni u rl zajebanciju
mećedu na prvo mesto...(Marlon bude malo Trepča i sebi...ali pre ili posle pričljivci dotle stižu...):hahaha:
Moji ribolovi su kad mi sve to dojadi...:mrgreen:
Ti bi zaista trebala da pokušaš biti više lajava...Onako...:hahaha:

Back