Ateisti pitaju vernike

Mislim da je cvrle77 već sve objasnio ali moram da dodam

Вера није исто што и знање, јер када би ти се приказао Господ, ти онда не би веровао у Господа, већ би знао да Он постоји.

kako da ti verujem da treba da verujem ako nisam baš siguran da on uopšte i postoji?
Naravno da prvo treba da saznam da postoji da bi verovao!
Treba da verujem kao i većina: Rekao mi Mika da je njemu rekao Žika da je čuo od svog dede da je njemu rekao pop jednom da postoji Bog!? :klap:

kako da ti verujem da treba da verujem ako nisam baš siguran da on uopšte i postoji?

Ovo je pravo pitanje.
Verovanje je izbor. Mozes danas doneti odluku da na Marsu zivi Sima Kosmos Iz Dalekog Svemira.
Ako ti doneses odluku, dokle god verujes Sima je sigurno tamo, sve dok se ne dokaze suprotno.
A dokazati suprotno nije moguce.
U tome je sva lepota.

Ja verujem da sam tamo gde su mi misli, da nebo nije beskrajno a da ja jesam.
Smislis, verujes, zivis.
To je kao da uzmes u ruke putokaz i nosis ga u torbi, i povremeno bacis pogled na njega. On uvek pokazuje ispred tebe, cak i kada ti hodas po krugu.

I ja znam da je ovo pravo pitanje ali mi se odgovor ne svidja!
Možda "svidja" nije prava reč ali bi opisivanje predugo trajalo.
Potpuno razumem šta želiš da kažeš ali ja jedino mogu reći da sam mnoooogo davno prošao period (uzrast od 5 godina) kad sam sebi možda i mogao da dozvolim da imam "nevidljivog drugara", imam dovoljno iskustva i imteligencije da ne poverujem u sve bajke što drugi pričaju pa makar i milioni verovali u tu istu bajku.
Smatram da za inteligentnog čoveka i milion puta ponovljena laž ostaje laž i nikada neće postati istina!!!

...........................................................................................

Dakle, tako ti misliš da možeš razlikovati
Blaženstvo od pakla,
Plavo nebo od bola.
Možeš li razlikovati zeleno polje od hladne čelične šine?
Osmeh od vela?
Da li misliš da možeš razlikovati?

I da li su te pridobili da prodaš svoje heroje za duhove?
Vruć pepeo za drva?
Vruć vazduh za hladan povetarac?
Hladnu udobnost za promenu?
I jesi li razmenila sporednu ulogu u ratu
za glavnu u kavezu?

Kako želim, kako želim da si tu.
Mi smo samo dve izgubljene duše koje plivaju u akvarijumu
Iz godine u godinu,
Protrčavamo onaj isti stari teren.
Šta smo našli?
Iste stare strahove.
Voleo bih da si tu.

Lako je razlikovati stvari, kao i kvalitet stvari koje postoje.
No, da li je sjenjava otkija od tajki, ili su podjednako svrdlucave, pitanje je sad.
Nemaš pojma, jel' da? Jer teško da te stvari postoje.

Ali, ako te ja nekako ubedim da postoje, onda ćeš mi poverovati i ako ti kažem da će ti damuzi krhati i jenjavi postati jer si bezobrazan i onda teško tebi.
Teško tebi što si se izuo i pristao da uđeš u moj izmišljeni svet pun kukušnih šaradajki koje te još od pržisata vrebaju razjapljenih čeljusti. :kafa:

Da li postoji veliki prasak? Da li je zivot nastao sjedinjavanjem aminokiselina? Zasto Sunce i Mesec imaju u mikron jednak obim tokom pomracenja? Da li je bolest visak ili manjak? Da li je Sunce eksplodiralo? Da li ljudi mogu da spoznaju srecu?
Ateisti nemaju odgovore.
Zato treba da iskoriste ovu temu trazeci odgovore od vernika.

- - - - - - - - - -

Svakako placamo harac na Darvinova lupetanja, fuziju na Suncu, veliki prasak i crne rupe.
Sta je gore?
Ono sto je agresivno.

Da li postoji veliki prasak? Da li je zivot nastao sjedinjavanjem aminokiselina? Zasto Sunce i Mesec imaju u mikron jednak obim tokom pomracenja? Da li je bolest visak ili manjak? Da li je Sunce eksplodiralo? Da li ljudi mogu da spoznaju srecu?
Ateisti nemaju odgovore.

- - - - - - - - - -

Svakako placamo harac na Darvinova lupetanja, fuziju na Suncu, veliki prasak i crne rupe.
Sta je gore?
Ono sto je agresivno.

E, zato što plaćaš harač na Darvinova lupetanja sada sediš za tastaturom i kuckaš.
A da nije bilo Darvinovih lupetanja sada bi pisao guščjim perom po brezovoj kori i to krišom, jer da te uhvate mučili bi te dok ne priznaš ko te je naučio da pišeš. :kafa:

Nisam podmitljiv.
Zato nisam postao odrastao kao "naucnici", "intelektualci", "biznismeni", "japiji", "sposobni, snalazljivi i namazani" moderni ljudi.
U glavi je jos uvek decak. Ne bas sjajne naravi, ali decak.

Kako nisi? Podmitili te obećanjima o bonus životu, tatku na nebesima, samo da poveruješ. Jer takvi dečaci su najbolje mušterije, oni koji nemaju maglinke, da vide kroz maglu.

E sad, da li ćeš ti od njih da kupuješ druge proizvode, nebitno, ide se na kvantitet, a ne kvalitet.

E, zato što plaćaš harač na Darvinova lupetanja sada sediš za tastaturom i kuckaš.
A da nije bilo Darvinovih lupetanja sada bi pisao guščjim perom po brezovoj kori i to krišom, jer da te uhvate mučili bi te dok ne priznaš ko te je naučio da pišeš. :kafa:
Tastaturu i okruzenje su napravili iskreno religiozni ljudi koji za sebe tvrde da nisu nastali od majmuna.
Ocigledno je, na prvi pogled.
Darvinisti prave iskljucivo oruzje.
Da li je neko bolestan kada ima visak necega u sebi, ili kada mu nesto nedostaje? Ili u oba slucaja?
Pitanje je jasno, ti si ga izvadio iz konteksta i ja ti nudim pojasnjenje van konteksta.
Nemaju. Vidni ugao se menja i u toku godine, a i kroz istoriju se znatno menjao.
Pitanje je bilo Zasto Sunce, Mesec i Zemlja imaju u mikron jednak obim tokom pomracenja?
I zasto nikada nismo videli drugu stranu Meseca, a on sve vreme rotira? Ne tehnicki, razumem ja ugaonu brzinu, nego da li iko moze da poveruje da to moze biti slucajnost.
Kako nisi? Podmitili te obećanjima o bonus životu, tatku na nebesima, samo da poveruješ. Jer takvi dečaci su najbolje mušterije, oni koji nemaju maglinke, da vide kroz maglu.
E sad, da li ćeš ti od njih da kupuješ druge proizvode, nebitno, ide se na kvantitet, a ne kvalitet.
Svasta sam dosad probao, ali tu pricu nikada nisam pusio, sto ne znaci da je stetna. Tatka sam u zemlju spustio, zemlju od koje smo stvoreni. Nema bonus zivota, samo je jedan, vecan i neprekidan.

Poslednja izmena:
Svasta sam dosad probao, ali tu pricu nikada nisam pusio, sto ne znaci da je stetna.

Provereno je štetna, ako jako poveruješ u to. Dokazi svugde oko tebe.

Nema bonus zivota, samo je jedan, vecan i neprekidan.

Otkud znaš da nema?

Ne postoje...

Tastaturu i okruzenje su napravili iskreno religiozni ljudi koji za sebe tvrde da nisu nastali od majmuna.

Samo religiozni ljudi trube o tome da neko kaže da je čovek nastao od majmuna, ali šta očekivati od takvog mentalnog sklopa...

Čisto poređenja radi, to ti je kao da kažeš da je tebe rodila tvoja sestra...toliko je promašeno to da je čovek nastao od majmuna...ustvari, nije ti čak ni sestra, po našim merilima rodova, mi čak ni nemamo reč za to...

E sad, to što vas zapravo ne interesuje šta TE uopšte kaže pa lupate gluposti, to je sasvim drugi par opanaka. Opet, mentalni sklop.

Da li je neko bolestan kada ima visak necega u sebi, ili kada mu nesto nedostaje? Ili u oba slucaja?

Koja bolest? Bolest je opisna reč, sama za sebe nema veliko značenje, bez preciznog opisa bolesti.

Poslednja izmena:
Poenta je da nauka, u ovom slucaju medicina, cami u istom mraku u kome je religija. Stisle su se medjusobno od straha i zime, a onda se ljute sto se guraju.

Jednako su uspesne, znaci jednako su neuspesne.

Ono sto je civilizacijski uspeh su zanati, vestine. Oni samo naizgled gravitiraju ka nauci, ali je istina da su daleko ispred.

TE=Teorija Evolucije

Poenta je da nauka, u ovom slucaju medicina, cami u istom mraku u kome je religija.

Medicina čami u mraku??? :roll:

Ono sto je civilizacijski uspeh su zanati, vestine.

Pa svaki zanat i jeste zbir naučnih disciplina. Za obično zidanje kuće, moraš poznavati matematiku, fiziku, hemiju, psihologiju, ekonomiju, i tako dalje...

Istina je da zahvaljujući nauci kreiramo nove stvari.

Poslednja izmena:
Ateisti nemaju odgovore.

- - - - - - - - - -

Sta je gore?
Ono sto je agresivno.

ne postoji mozda se desio.najverovatnije ,skoro sigurno.nemaju isti obim,kako mislis da je to moguce izmeriti u mikron.

cega visak cega manjak .sunce nije eksplodiralo a na njemu se desavaju eksplozije stalno.mogu.

Back