gost 343533
Elita
- Poruka
- 17.529
Zanimljiva slicica... Ostavila utisak na mene, pa da podelim ~~~ 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A lav, osjetivši da više ne može u lov ići i mesa dobaviti, razglasi da će umrijeti i pozove sve životinje u svoju pećinu da se sa njima oprosti. No, kako bi koja životinja došla, tako bi je lav rastrgao i pojeo. Samo lisica, vidjevši mnoge tragove do pećine, dosjeti se šta bi moglo biti, pa ne ode. Zato se i danas kaže "tragovi su mnogi do pećine".
A lav, osjetivši da više ne može u lov ići i mesa dobaviti, razglasi da će umrijeti i pozove sve životinje u svoju pećinu da se sa njima oprosti. No, kako bi koja životinja došla, tako bi je lav rastrgao i pojeo. Samo lisica, vidjevši mnoge tragove do pećine, dosjeti se šta bi moglo biti, pa ne ode. Zato se i danas kaže "tragovi su mnogi do pećine".![]()
Sizife, kako je moguce sledece.... Isusovi ucenici su zapisali u poslednjim glavama vise evandjelja... one cuvene reci vaskrslog Isusa : "I propovedace se ovo evandjelje po celim svetu, tja do kraja zemlje ".
Kako su to mogli da znaju ucenici , koji su pisali to u 1. veku ?
Danas se propoveda to evandjelje po celom svetu... i mislim-hriscanstvo ~~~
Jel to slucajnost,ili ?
Upravo ovo što Dalibor kaže... propovedaju se mnoge svete knjige po celom svetu... a svi obično misle da je tačna ona koja je popularna u selu u kom su se rodili. Je li to slučajnost ili?Danas se propoveda to evandjelje po celom svetu... i mislim-hriscanstvo ~~~
Jel to slucajnost,ili ?
Ne propoveda se samo hrišćanstvo. Propovedaju se sve religije da li to znači da su i njihove knjige u pravu?
Da, znaci.
Sizife, kako je moguce sledece.... Isusovi ucenici su zapisali u poslednjim glavama vise evandjelja... one cuvene reci vaskrslog Isusa : "I propovedace se ovo evandjelje po celim svetu, tja do kraja zemlje ".
Jel to slucajnost,ili ?
Nije to slučajnost. To je proročanstvo.Sizife, kako je moguce sledece.... Isusovi ucenici su zapisali u poslednjim glavama vise evandjelja... one cuvene reci vaskrslog Isusa : "I propovedace se ovo evandjelje po celim svetu, tja do kraja zemlje ".
Jel to slucajnost,ili ?
Činjenica je da ljudi ne mogu da se dogovore ni da li je Elvis živ ili nije, da li je HItler izvršio samoubistvo ili umro u Argentini... a zamisli koliko li je pouzdana priča stara dve hiljade godina kojoj su par žena bile jedini svedoci... plus što su još rani hrišćani tvrdili da je telo ukradeno, a ne vaskrslo, što je daleko verovatnija hipoteza pod uslovom da su se stvari odigrale onako kako jevanđelja prikazuju (a ni to ne znamo sigurno).
treba praviti razliku izmedju ljudskih prica i Bozje reci![]()
Apsolutno! Jedino... ne zna se šta je bog zborio.treba praviti razliku izmedju ljudskih prica i Bozje reci![]()
Kako praviš razliku, kada je bibliju pisao ČOVEK?
....i vraćamo se na onaj legendarni argument da je Biblija zaista božja reč, jer u njoj piše da jeste...Tako i "ta ljudska ruka koja pise" ne pise po svojoj volji i svojoj pameti , vec promislju i po volji Boga zivoga
"
Tako i "ta ljudska ruka koja pise" ne pise po svojoj volji i svojoj pameti , vec promislju i po volji Boga zivoga , a "ko ima usi da cuje , neka cuje i ko ima oci da vidi neka vidi..." .
A zašto se nikad meni ne prikaže da i ja tačno znam sa kim imam posla već uvek mora neko drugi da mi piše i da mi da u ruke pa da pročitam?
Imam i uši da čujem i oči da vidim i razum da spoznam, bar tako kažu svi oni koji mi dadoše one diplome svih onih škola koje završih uspešno, opšte priznatih i od teista i od ateista!!!
P.S. Da mi neko nebi pametovao oko toga je "neko" pisao i te knjige iz kojih sam učio kao i bibliju samo da znate ja sam mašinac i sve što piše u tim "mojim" knjigama može da se pipne i dokaže za razliku od "Hodača po vodi" i njemu sličnim!
" Za vreme bogosluženja, za vreme vršenja svih Tajni i molitava budi poverljiv, kao dete prema svojim roditeljima. Pamti kakvi veliki oci i kakva velika svetila vaselene (ozarena Duhom Svetim) tobom rukovode. Budi jednostavan i poverljiv kao dete, ne sumnjajući u delo Božije. Svu tugu prebaci na Gospoda, a sam budi potpuno bezbrižan. "Ne brinite se kako ćete ili šta ćete govoriti; jer će vam se u onaj čas dati šta ćete kazati. Jer nećete vi govoriti, nego će Duh Oca vašega govoriti iz vas (Mt.10, 1920)". Davno je Gospod sa nas skinuo svu brigu, svu tugu, naučivši bogonosne oce naše Duhom svojim šta da mu govore pri bogosluženju, vršenju Tajni i u raznovrsnim slučajevima i okolnostima ljudskog života, koji zahtevaju molitve za svođenje blagoslova odozgo. Nama treba da je lako da se molimo. Međutim, vrag nam dosađuje. Ali, šta može njegovo dosađivanje ukoliko je naše srce utvrđeno u Gospodu. Nevolja je, međutim, ako nismo u Bogu, ako u nama nema tvrde vere, ako smo se vezali žitejskim pristrašćima i ako nam je razum gord i ohol. Nas će tada i u najsvetijem i najbesprekornijem delu bogosluženja, služenja i pričešćivanja Svetim Tajnama đavo silno spoticati i ometati.".
Sv.Jovan Kronstatski :"Moj zivot u Hristu " I Tom .
Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/MojZivotUHristu/Lat_MojZivotUHristu26.htm
Tako i "ta ljudska ruka koja pise" ne pise po svojoj volji i svojoj pameti , vec promislju i po volji Boga zivoga , a "ko ima usi da cuje , neka cuje i ko ima oci da vidi neka vidi..." .
]I ti misliš kako iz tebe ne govoriš ti već sveti duh?[/B] Da je on meni odgovorio na pitanje? Ili misliš da si ti jedan od dvanaest apostola sa kojima je Isus razgovarao dok ih je slao u Izrael????![]()
Znaš li ti, i taj tvoj sveštenik što piskara te gluposti na tom sajtu svetosavlje, dok vozi bembaru od 50K jura, na šta se ti stihovi uopšte odnose, ko, kome i kada ih izgovara? Ili je teologiju učio u šatoru?
Nije mi jasno zašto bi vadio stihove iz konteksta, gde se Isus obraća svojim apostolima dok ih šalje u Izrael, i misliš kako to ima neke veze sa ovim pitanjem... šta ti misliš kako se biblija tumači, samo izvadiš stih koji ti godi u bilo kom momentu iz bilo kog dela biblije i baciš na mene, kao da je ja nikada nisam pročitao? Pa jel se biblija tako čita i tumači, van konteksta, bez reda i redosleda?
Au batice....Koja li je po tebi onda poenta biblije, kada se ti frljaš sa tim stihovima kao sa šurikenima...
Opraštam ti.
Tražim odgovore na pitanja o veri koja se propagira, u najvećem procentu, u ovim krajevima a da ti ogovori budu bar malo realni čoveku koji ne veruje baš u sve gluposti koje čuje!?
Čuo sam dosta gluposti u životu i poverovao samo u one koje ja mogu da vidim svojim očima!
Moje pitanje je zašto se Vaš Bog ne prikaže nevernicima, recimo meni, i otkloni svaku sumnju? Možda bih i ja tad postao vernik! Barem znam da bi tako uspešno zapušio usta jednom aktivnom "bukaču" koji se protivi "hodačima po vodi"!!!!
Slušao sam o mnogim prividjenjima, pojavljivanjima, javljanjima u ovom i onom obliku pa bih i ja da budem počastvovan sličnim!
Gde da stanem u red da uzmem broj.... da rezervišem....
P.S. Tačno je da kinematika proučava tamo neku fiziku a materijali se uče u nekom drugom obliku!
Bar ja nisam čuo za fiziku materijala, osim ako nije nešto novo?!