Zivot nakon prevare?

sanka1

Obećava
Poruka
72
Procitala sam pricePREVARENIH i ni sada mi suze ne prestaju...toliko volim svog dragog, dom i porodicu da bi se ubila da mi nesto tako uradi..

Da li bi se vi mogli nositi sa time? Kako bi preziveli to? Ima li uopste ovde prevarenih?

Poslednja izmena od moderatora:
Maislim da muska i zenska preljuba nisu isto. Ni po svom poreklu,. Ni po najcescim razlozima, zbog kojih do preljube u opste dolazi, a ni po krajnjim konsekvencama.
He bi ga. To mislim, pa makar me feminiskihnje restrgle.

Bome je. Ajde bar kad nesto lupis, probaj i obrazloziti to, zasto, kako, zbog cega tako mislis?
Ah. Dakle, ti si vec zakljucio da sam lupio..

No dobro.

Dakle, Verujem da se kod muskaraca preljuba razlikuje u najvecem broju slucajeva, upravo zbog uzroka same potrebe.
Muskarci ne kontrolisu zivot, onako kako ga zene kontrolisu. Mi ne radjamo. Nemamo pojma da smo napravili dete. Nemamo vezu sa novim zivotom , onako konkretno kao zena. O tome nas obaveste. Otud jedna vrsta straha od smrti kod muskaraca, koja je sasvim drugacija od onog straha od prestanaka zivota i kod muskaraca i kod zena. Ta dodatni podsvesni strah, tera cesto muskarce da se samodokazuju i samo-potvrdjuju. Jedan od oblika samopotvrdjivanja je osvajanje i samo-dokazivanje. Muska preljuba, iz tih razloga, najcesce nema tezinu. Vrlo cesto, muskarac koji vara svoju zenu, do kuce zaboravi zenu s kojom je bio. Ni imena ne moze da joj se seti. I naravno, on i dalje voli svoju porodicu i svoju zenu nesmanjenom ljubavlju. A ta avantrura mu nije vazna. dakle, mislim da je to najcvesci slucaj.
S druge strane, zenska preljuba ima sasvim drugaciju tezinu. Zene najcesce varaju svoje muzeve i partnere iz oscaja zaljubljenosti. Gotovo uvek ima emotivnog angazmana. Uvek znaju s kim su spavale. I to gotovo nikad nije povrsno i bez ikakvih emocija. Po svojoj prirodi, verujem da zene imaju dublji osecaj intime nego muskarci, sto mije logicno, obzirom na ulogu, morfologiju i ostalo sto treba da produzi zivot. Zato instiktivno po ulasku u vezu pokusavaju u velikom broju slucajeva da svoje JA zamene sa novim... svojim MI.. No takvi se pokusaji, naravno najcesce zavrsavaju zalosno. Zene sve to.. dozivljavaju na sasvim drugi nacin, nego muskarci. narafvno, ima i drugacijih primera, no verujem da je u vecini slucajeva upravo ovako.

Poslednja izmena:

No dobro.

Dakle, Verujem da se kod muskaraca preljuba razlikuje u najvecem broju slucajeva, upravo zbog uzroka same potrebe.
Muskarci ne kontrolisu zivot, onako kako ga zene kontrolisu. Mi ne radjamo. Nemamo pojma da smo napravili dete. Nemamo vezu sa novim zivotom , onako konkretno kao zena. O tome nas obaveste. Otud jedna vrsta straha od smrti kod muskaraca, koja je sasvim drugacija od onog straha od prestanaka zivota i kod muskaraca i kod zena. Ta dodatni podsvesni strah, tera cesto muskarce da se samodokazuju i samo-potvrdjuju. Jedan od oblika samopotvrdjivanja je osvajanje i samo-dokazivanje. Muska preljuba, iz tih razloga, najcesce nema tezinu. Vrlo cesto, muskarac koji vara svoju zenu, do kuce zaboravi zenu s kojom je bio. Ni imena ne moze da joj se seti. I naravno, on i dalje voli svoju porodicu i svoju zenu nesmanjenom ljubavlju. A ta avantrura mu nije vazna. dakle, mislim da je to najcvesci slucaj.
S druge strane, zensska preljuba ima sasvim drugaciju tezinu. Znene najcesce varaju svoje muzeve i partnere iz oscaja zaljubljenosti. Gotovo uvek ima emotivnog angazmana. Uvek znaju s kim su spavale. I to gotovo nikad nije povrsno i bez ikakvih emocija. Po svojoj prirodi, verujem da zene imaju dublji osecaj intime nego muskarci, sto mije logicno, obzirom na ulogu, morfologiju i ostalo sto treba da produzi zivot. Zato instiktivno po ulasku u vezu pokusavaju u velikom broju slucajeva da svoje JA zamene sa novim... svojim MI.. No takvi se pokusaji, naravno najcesce zavrsavaju zalosno. Zene sve to.. dozivljavaju na sasvim drugi nacin , nego muskarci. narafvno, ima i drugacijih primera, no verujem da je u vecini slucajeva upravo ovako.

Eto vidis da mozes, lep post

Slazem se sa tobom

Ne lupas

Ali ne volim kad netko nesto napise..recimo ljudi su u biti reptili, ja to znam to je tako..ok mozda i jesu ali reci covece reci zasto

Prica o razlicitosti motiva i tezine preljube zavisno od pola po meni nema mnogo smisla. Sve su to legende o zenskoj neznoj prirodi i vecitoj potrazi za ljubavlju i muskoj zelji iskljucivo za fizickim zadovoljstvima.
Milion i jedna zena vara zbog avanture i zbog seksa a milion i dva muskarca se zaljube u ljubavnicu do ludila pa ostave i porodicu i decu i sve bitno do tada.

Razlika je samo u tome sto vecina zena jos uvek iz nekog razloga sakrije da je tu samo iz seksualne zelje a vecina muskaraca jos uvek ni mrtvi ne bi priznali da vole ljubavnicu. Nista drugo nije u pitanju.

Ne postoji muska prevara a da ne povlaci i zensku ili obrnuto. Svaki muskarac kad vara vara sa zenom (osim u slucajevima homoseksualnih veza) sto znaci da ako je on varao za jednu noc i ona je ili ako zena traga za emocijama pa vara mesecima vara sa muskarcem koji ipak nju nije ostavio posle prve noci. Ili se kao podrazumeva da muskarci varaju iskljucivo sa prostitutkama ili devojkama koje nisu u vezi, ali to bi bila detinjasta tvrdnja.

Poslednja izmena:

No dobro.

S druge strane, zenska preljuba ima sasvim drugaciju tezinu. Zene najcesce varaju svoje muzeve i partnere iz oscaja zaljubljenosti. Gotovo uvek ima emotivnog angazmana. Uvek znaju s kim su spavale. I to gotovo nikad nije povrsno i bez ikakvih emocija. Po svojoj prirodi, verujem da zene imaju dublji osecaj intime nego muskarci, sto mije logicno, obzirom na ulogu, morfologiju i ostalo sto treba da produzi zivot. Zato instiktivno po ulasku u vezu pokusavaju u velikom broju slucajeva da svoje JA zamene sa novim... svojim MI.. No takvi se pokusaji, naravno najcesce zavrsavaju zalosno. Zene sve to.. dozivljavaju na sasvim drugi nacin, nego muskarci. narafvno, ima i drugacijih primera, no verujem da je u vecini slucajeva upravo ovako.

slažem se, mada poznajem žene koje jednako tako, po tom muškom principu koji si opisao, varaju svoje partnere iz savim neemotivnih razloga.
ili bar one tvrde da je u pitanju samo hemija i fiziologija i ništa više.
slagala bih ako bih rekla da im ponekad ne zavidim:lol:

ja pripadam valjda izumirućoj vrsti romantičarki koje usled prenaglašenog osećaja samopoštovanja, jednako ne bi mogle da podnesu mušku prevaru pod kakvim god motivima da je ona sprovedena kao što ni same ne bi pristale da budu deo nečije kres varijante koja će biti zaboravljena već na putu do kuće...

Prevara može biti vrlo širok pojam... ono što obično ljudi podrazumevaju pod njom je fizička prevara (seks sa drugom osobom), međutim, ima toliko suptilnih vidova prevare, koji su možda teži za definisati, ali po mom mišljenju, imaju podjednaku težinu.

Kada je dvoje ljudi zajedno, oni treba da su saveznici, dve strele koje zajedno jure kroz život... čim dolazi do varanja (a varanje, kao što sam rekla može biti i suptilno) - te strele polako počinju da menjaju smer i na kraju svaka ode na svoju stranu.. ako ih i život veže da moraju ostati zajedno (mnogi ostaju zajedno zbog dece, posla, finansija, ili iz drugih razloga), to više nikad nije - to. Nema onog pravog savezništva i sigurnosti u gnezdu zagrljaja partnera.

Povodom suptilnog varanja - varanje je kad mi i razmišljamo o drugoj osobi, kad se prevara odvija "samo" na umnom ili na emotivnom nivou. Ne kažem to osuđujućim tonom, to je jednostavno tako - čim neko ima potrebu da ispunjenje želja traži na drugom mestu, međuodnos koji sad ima nije zadovoljavajuć (iz ovih ili onih razloga).

Lični stav: meni bi prevara bila signal da veza više nije savezništvo, i ne bih više ostala u njoj. Ne zato što sam moralno gorda i slično, već zato što je veza izgubila kvalitet koji mora da ima. A poštenije je biti sam, nego sedeti na pet stolica, pre svega prema sebi, a onda i prema drugima (partneru npr).
Primetila sam da se ljudi često izgube u međuodnosima koji im suštinski ne odgovaraju. Pa bolje je prekinuti to, nego "premošćavati" prevarama i slično.

razlika izmedju muske i zenske prevare je samo u tome sto su zene u vecini slucajeva ili naucene ili primorane da tu prevaru oproste a muskarci da je ne oproste...ako vec hocete da se poredite sa zivotinjama kod njih jednako varaju i muzjaci i zenke:D

Prevara je uvek prevara :).
To objašnjavati hormonima, društvenim miljeom i slično je samo udaljavanje od glavne poente i suštine.. a to je činjenica - kad neko poželi da prevari svog partnera, taj partner mu očito nije dovoljan. Nije njegov pravi saveznik.
(čitam Sanovinkov post, pa se nadovezujem)

No dobro.

prevara je neprihvatljiv oblik ponasanja...da li bi ti oprostio muskarcu da te prevari za 1000000$ a zeni ne bi

slažem se, mada poznajem žene koje jednako tako, po tom muškom principu koji si opisao, varaju svoje partnere iz savim neemotivnih razloga.
ili bar one tvrde da je u pitanju samo hemija i fiziologija i ništa više.
slagala bih ako bih rekla da im ponekad ne zavidim:lol:

ja pripadam valjda izumirućoj vrsti romantičarki koje usled prenaglašenog osećaja samopoštovanja, jednako ne bi mogle da podnesu mušku prevaru pod kakvim god motivima da je ona sprovedena kao što ni same ne bi pristale da budu deo nečije kres varijante koja će biti zaboravljena već na putu do kuće...

Naftavno da ima i drugacijih primera koliko coes. Da nema drugacijih primera, ne bi bilo svih onih koji su pobegli s ljubavnicama i ne bi postojali onoliki izlozi u Amsterdamu, Hagu, Briselu... i tako dalje.

Poslednja izmena:
prevara je neprihvatljiv oblik ponasanja...da li bi ti oprostio muskarcu da te prevari za 1000000$ a zeni ne bi

\Zapravo moram da budem iskren i da kazem da bas tako mislim. Brak moze da opstane kad muksaraca vara, a mislim da je brak gotov kad zena vara.
I mislim da je to najcesci slucaj, sto neznaci da nema drugacijniuh primera. Verujem da zena retko kad ulazi u preljubu iz cisto seksualnih razloga. I tu popravke nema. A muskarac nema pojma ko je u opste osoba s kojom je prevario... a osecanja prema zeni mu se ne menjaju. I to je tako bas u najvecem broju slucajeva.
I zaista mislim da to nije isto.
A znam da ima suprotnih primera. No oni su dalekoi redji. Kad sazna za preljubu, prvi poriv da se prekine sa odnosom, brakom ... vezom dolazi od Sujete i to je isto io kod muskarca i zene. Merdjutim , onda se razilazimo.
Kod zena se onda stvara ko i kod muskaraca osecaj povredjenosti i osecaj izdaje. E kod muskaraca, ovaj osecaj dolazi iz podsvesnog, instiktivnog saznanja da je gotrovo i da njegova zena vise nije isto.. ( a mislim da i nije, jer i nije otisla u krevet s nekim samo eto tako. I gotov uvek ima nekog emotivnog angazmana.....)
A kod zena, potpuno suprotno od toga, dolazi do osevccaj teske izdaje i narusene intime. Ta narusena zajednicka intima je zapravo ono tkanje koje zene tkaju , svesno il ne u svojim vezama ili braku.

Poslednja izmena:
hoces da kazes da je muskarcima sex vazniji od ljuvavi a da je zenama ljubav vaznija od sexa:think:

Ne, Ocu da kazem jda je muskarcima u vecini slucajeva najvaznija ljubav, podorodica i brak. Ko i Zenama. Al kad ulaze u preljubu, muskarci to rade da bui zadovoljili potrebu za samopotvrdjivanjem i osvajanjem, i da je to najkrace kratkorocno , A dfa je kod zena kohje ulaze u preljubui stvar sasvim drugacija. A da ne pricam da muskarci imaaju sasvim drugaciju percepciju intime od zena. A to je opet prouzrokovano samom prirodom muskarca, kao i zene. Zato veci broj muskaraca moze da spava sa drugim zenama a da bvoli samo svoju, dok je kod veceg pbroja zena u glavnom sasvim drugaciji slucaj. Obajhsnjenje zasto je to tako, imas u prvom postu.

Back