VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada vidim.

Ti ne poznajes tematiku.

Kako moze da to bude klecka ako ti kazem da to ne diras da preti smrt???
Osim toga, od tebe sam zaista ocekivao da bar to znas da je Bog stvorio coveka i da covek nije postao grehom covek.
To je osnova znanja...
Kada je covek postao nepoalusan nije postao tarzan vec jadnik, gresnik i smrtnik odvojen od Boga i izvora zivora.

Bog je stvorio coveka moralnog, bez greha.

Kao takav, covek nije mogao da zgresi.

Niti je poznavao greh.

Njegova priroda je bila u skladu sa Bozjom voljom.

Bog daje coveku ceo svet i sve mogucnosti srece.

Samo jedno jedino drvo na celom svetu zadrzava za sebe.

Ne diraj to umreces.

Bog je postavlja drvo poznanja dobra i zla da bi coveku dao mogucnost da pogresi i pokaze neposlzsnost ako to zeli.

Sa time je pokazao da je covek bice sa slobodnom voljom i dao mu mogucnost da to bude.

Da covek nebi bio zarobljen u svom savrsenom karakteru jer ne moze drugacije ako to zazeli, Bog mu daje tu.mogucnost preko drveta.

Sto bi bilo kao da nema slobodnu volju da nije imao ovu mogucnost.

Poslednja izmena:
Hteo bi da me spreci da ne zahtevam od njega da da odgovor na posatvljeno pitanje?
Kako se covek blamira, samo tako???:eek:

Blamirao sam se tako što sam te nekoliko puta podsetio da sam odgovorio na tvoje pitanje...Čudno neko blamiranje...

Ovo nije odgovor niti ima ikakve veze sa temom niti sa znanjem i ozbiljnoscu, vec je ovo izrugivanje.

Ti bivaš u uverenju da je pravilnikom ovog foruma strogo odredjeno da Jerohinac uvek mora da bude ozbiljan . A što se znanja tiče zašto ne zaobidješ ovu temu i samog sebe oslobodiš Jerohinčevog neznanja...

Trazili smo odgvor ne izrugivanje VERUJUCIMA...
I da li takav odgovor mozemo da smatramo odgovor zrelog coveka?
Zato smo i trazili ponovo odgovor jer i sami nismo mogli da poverujemo da si ozbiljan kada sid ao ovakav odgvor?

Tražili smo....možemo da smatramo...U ime koga si ti to Glasniče tražio odgovor ...A u vezi sa ovim...Zato smo i trazili ponovo odgovor jer i sami nismo mogli da poverujemo da si ozbiljan kada sid ao ovakav odgvor? ne da samo nisi rekao istinu već si u tome stvarno preterao. Ti Glasniče ti uopšte nisi ni video odgovor sve dok ti ga niosam ponovio par puta.

Trazili smo odgvor zrelog coveka ali ga nismo dobili na zalost...

Kažeš ...zrelog čoveka...a nazivao si me zlim, pokvarenim do srži, nepoštenim i tome sličnim...

Nismo ga dobili jer ga Jeriho nezna.

A da je odgvovor bio usaglašen sa Eleninim vizijama onda bi ...Jeriho znao, zar ne...

Posle toliko diskusije ovde na forumu, nezna odgovor na jednostavna pitanja???
HOCES SA NAMA RAVNOPRAVNO DA DISKUTUJES I DA NAS UCIS JOS, A NE POZNAJES OSNOVNE STVARI MOJ BRATE JERIHO???:eek:

Pa zar onda nije krajnje vreme da zaboraviš na ovu temu i na mene i na nekoj drugoj temi od nekog drugog potražiš odgovore na prosta pitanja...

P.S. Za tvoju informaciju koliko da znaš. Ne pada mi na kraj pameti da bilo koga bilo čemu učim. Ja samo imam svoje mišljenje u vezi svega o čemu pišem. Ja za razliku od tebe ne ispunjavam normu jer ne radim u adventističkoj bolnici pa da na noćnom dežurstvu mantram o Eleninom učenju ali bez mogučnosti i prava da imam svoje mišljenje.

- - - - - - - - - -

pa to je tvoj karakter vredjas

a pravis se da si fin

ja ne vredjam nikoga

Tvoj svaki drugi post je tipa...ti vredjaš...ovo je uvreda i tome slično. A očito je da nemaš blagog pojma šta je zapravo karakter. Brkaš karakter i recimo vaspitanje ...

Приче Соломунове

Глава 1

1. Приче Соломуна сина Давидовог, цара Израиљевог,
1 Цар. 4:32

2. Да се познаје мудрост и настава, да се разумеју речи разумне,

3. Да се прима настава у разуму, у правди, у суду и у свему што је право,
Приче 2:1

4. Да се даје лудима разборитост, младићима знање и помњивост.

5. Мудар ће слушати и више ће знати, и разуман ће стећи мудрост,

6. Да разуме приче и значење, речи мудрих људи и загонетке њихове.
1 Цар. 10:3, Псал. 78:2

7. Почетак је мудрости страх Господњи; луди презиру мудрост и наставу.

8. Слушај, сине, наставу оца свог, и не остављај науке матере своје.

9. Јер ће бити венац од милина око главе твоје, и гривна на грлу твом.

10. Сине мој, ако би те мамили грешници, не пристај;
1 Мој. 39:7, Суд. 16:16, 2 Дн. 18:12, Рим. 16:18, Ефес. 5:11

11. Ако би рекли: Ходи с нама да вребамо крв, да заседамо правоме низашта;
Приче 12:6, Јер. 5:26, Мих. 7:2

12. Прождрећемо их као гроб живе, и свеколике као оне који силазе у јаму;
Псал. 28:1

13. Свакојаког блага добићемо, напунићемо куће своје плена;

14. Бацаћеш жреб свој с нама; један ће нам тоболац бити свима;

15. Сине мој, не иди на пут с њима, чувај ногу своју од стазе њихове.
Приче 4:14

16. Јер ногама својим трче на зло и хите да проливају крв.
1 Сам. 19:10, Иса. 59:7

17. Јер се узалуд разапиње мрежа на очи свакој птици;

18. А они вребају своју крв и заседају својој души.

19. Такви су путеви свих лакомих на добитак, који узима душу својим господарима.
2 Цар. 5:20, Мих. 2:1, 1 Тим. 6:10

20. Премудрост виче на пољу, на улицама пушта глас свој;

21. У највећој вреви виче, на вратима, у граду говори своје беседе;

22. Луди, докле ћете љубити лудост? И подсмевачима докле ће бити мио подсмех? И безумни, докле ће мрзети на знање?
Приче 1:29

23. Обратите се на ****** моје; ево, изасућу вам дух свој, казаћу вам речи своје.
Јоило 2:28, Јован 7:37

24. Што звах, али не хтесте, пружах руку своју, али нико не мари,
Иса. 66:4, Јер. 7:13, Зах. 7:11

25. Него одбацисте сваки савет мој, и ****** моје не хтесте примити;
Лука 7:30

26. Зато ћу се и ја смејати вашој невољи, ругаћу се кад дође чега се бојите;

27. Кад као пустош дође чега се бојите, и погибао ваша као олуја кад дође, кад навали на вас невоља и мука.

28. Тада ће ме звати, али се нећу одазвати; рано ће тражити, али ме неће наћи.
Иса. 1:15, Јер. 14:12, Мих. 3:4, Јаков 4:3

29. Јер мрзише на знање, и страх Господњи не изабраше;
Јов 21:14, Псал. 50:16, Иса. 27:11, Јован 3:20, Дела 7:51

30. Не присташе на мој савет, и презираше сва карања моја.
Јер. 36:23

31. Зато ће јести плод од путева својих, и наситиће се савета својих.
Иса. 3:11

32. Јер ће луде убити мир њихов, и безумне ће погубити срећа њихова.

33. Али ко ме слуша боравиће безбрижно, и биће на миру не бојећи се зла.

Poslovice 3:5...

''Uzdaj se u Gospoda svim srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se.''

:think::think::think:

Strasno je kada ljudi ovako iskrivljuju istinu i Bozju rec Serpente.

Pa ako Adam pre pada nije imao slobodno volju zasto bi ga Bog stavio pred izbor?

E moj Serpente, sto neznas ni ko si ni sta si ni sta hoce;s ni sta verujes ni kojoj veri pripadas..

1.Mo 2:16 I zapreti Gospod Bog čoveku govoreći: Jedi slobodno sa svakog drveta u vrtu;
1.Mo 2:17 Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.

Vise nego jasno da su Adam i Eva imali slobodnu volju.

Sve bi to bilo tako ali da u bibliji nema napisano i ovo...

Postanak 3:5...

''Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.''

Iz ovog stiha više nego jasno i očito proizilazi da Adam i Eva nisu znali šta je dobro a šta zlo pa kada to nisu znali nije li logično da nisu imali slobodsnu volju...samo pitam...Ako je slobodna volja mogučnost da biraš izmedju dobra i zla čemu ona ako nemaš pojma šta je dobro a šta zlo...

A zanimljiv je i kontekst izmedju ovog...tog stiha...

''Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.''

i ovog malo kasnije...

Postanak 3:22...

''I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi.''

Ako može (nije obavezno) odgovor tvojim rečima bez štancovanja pamfleta sa tvojih blogova...

Ako odgovor bude metarski pamflet teško da ću ga komentarisati.

Što se nerviraš toliko?:lol:

Nije imao slobodnu volju, već samo naređenje da ne jede zbog straha boga da ne postane kao "jedan od nas". Btw, ko su ti "nas" u množini?

A samo da dodam malo sa ''neta'' pardon iz biblije...

P.S. Ovde je Mojsije iskrivio bibliju...:hahaha1:

Pa kako mozes nekome da naredis ko ne moze da odlucuje, to jest nema slobodnu volju???:eek::think:

E moj Serpente moj Serpente.

Mnogo sam vas ja sve precenio, tebe i tvog kolegu...:(

Odakle ti ideja da se nerviram???

Serpente brate, potrazi karakter gde si ga ostavio...

Pazi ovako. Konkretno...

Možeš li da barem malo razmišljaš i barem pokušaš da shvatiš očitu bilijsku činjenicu da Adam i Eva nisu znali šta je dobro a šta zlo. A bez tog znanja nema slobodne volje. Čemu slobodna volja ako ne znaš šta je dobro a šta zlo. Kako su Adam i Eva mogli znati da će učiniti zlo ako se ogluše o naredbu Boga...ako nisu imali pojma šta je to niti da to uopšte postoji...Kako su oni mogli znati da će učiniti dobro ako se ne ogluše o božiju naredbu kada nisu znali šta je uopšte dobro niti razliku dobra i zla...kako su to mogli znati...

Kada je Bog naredio ovako...

Postanak 2:16...

''Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.''

nije li očito da Adam i Eva nisu znali šta je dobro a šta zlo i da je Bogu bilo stalo da to ne saznaju jer bi u tom slučaju postali ....kao on...A sujeta je malo nezgodna, zar ne...

Bog je coveka stvorio sa slobodnom voljom.

Nema tu aktiviranja.

Aktivirao se samo greh i neposlusnost a ne slobidna volja.

Kako mozes da govoris protiv jasnog Biblijskog i pravoslavnig ucenja?

Kako mozes da kazes bicu ne, i da ga onda KAZNIS koje nema slobodnu volju?

Zaglibis se a posle sve vise se koprcas i zapadas u glib?

Objasni ti meni. Kako možeš da kažeš biću ...ne...a da ga onda kazniš ako biće nema pojma šta je dobro a šta zlo a na ćemu se zasniva učenje o slobodnoj volji...

A samo da dodam malo sa ''neta'' pardon iz biblije...

P.S. Ovde je Mojsije iskrivio bibliju...:hahaha1:
Није Мојсије ништа искривио већ Ви који говорите деформисаним Матерњим Језиком, и још читаш Библију. Неразумете ни себе ни друге.
Читај Свето Писмо, и то онако како треба:

1. Мојсијева, глава 3

5. Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати шта је добро шта ли зло.
Језек. 28:2

Језекиљ, глава 28:

2. Сине човечји, реци кнезу тирском: Овако вели Господ Господ: Што се понесе срце твоје, те велиш: Ја сам Бог, седим на престолу Божјем усред мора; а човек си а не Бог, и изједначујеш срце своје са срцем Божјим;
5 Мој. 8:14, 2 Дн. 26:16, Псал. 9:20, Приче 16:18, Иса. 2:12, Иса. 23:8, Иса. 31:3, Језек. 27:3, Дан. 5:22, Дан. 7:4, 1 Тим. 3:6

И тако даље, пратечи ово што сам обележио црвним и подвочено....

Да напоменем, и ово што сам ја изнео није у потпуности, јер мора се читати редом, значи од самог почетка и пратечи цифре да би у потпуности разумео саму смисао и ишао путем ИСТИНЕ и САЗНАЊА.

http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Sveto Pismo - Biblija/Sveto Pismo Biblija.htm

Poslednja izmena:
Размисли, и спознај мудрост истину кроз своје искуство у реалном животу. И имачеш знање:)

Да додам оно што си прескочио, и немој да презентујеш Божију реч,Промисао на тај ваш деформисан начин, него онако како то треба.

Приче Соломунове, глава 3

5. Уздај се у Господа свим срцем својим, а на свој разум не ослањај се.
Јер. 9:23

Не прескачи и неизбацуј ово црвено!!!!!

http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Sveto Pismo - Biblija/20_PRI/20PRI003.HTM

- - - - - - - - - -

Модератори, кад че да поправите овај ЕДИТОР???? :evil:

Poslednja izmena:
Nisam imao pojma da je Sveti Duh ustvari kiseonik...:hahaha1:
Šta napisa čoveče...
Kazem da zivis zahvaljujuci tome sto je kiseonik prisutan oko planete Zemlje.
Takodje kazem da su od vajkada postojali i oni koji su obracali paznju na znanje kao prirodne fakte a ne kao licnu pamet.
I kazem da ova planeta izmedju ogromnoga mnostva drugih jeste izuzetna upravo po carstvu tog kiseonika,
a ne po tome da li neko nesto na njoj zna ili ne zna.
Takodje kazem... da jedino ispravno ZNANJE je uvek bilo i uvek ce biti jedino: EMPIRIJSKO znanje.

I vec sam koliko puta upozorio na cinjenicu da niko nece razumeti nosioce znanja sve dok se ne uvidi da niko od njih, ni Buda, ni Isus, ni Muhamed,
nisu pred svet stali - dopadljivom filozofijom nego - neporecivom empirijom.

Uzgred...
Objasni ti meni. Kako možeš da kažeš biću ...ne...a da ga onda kazniš ako biće nema pojma šta je dobro a šta zlo a na ćemu se zasniva učenje o slobodnoj volji...
... stalno se namecu dva bitna pitanja:
a) Do kada ljudi iz doba kultura dominacije monoteizma ce pojmove za "bogove" iz doba politeizma tretirati kao univerzalan smisao :?:
b) Do kada bar ateisti nece uvideti da u navedenom fragmentu:
- bogovi su populacija,
- koja se od adamove populacije ocigledno razlikuje jedino po znanju.
:?:

Хришћанска вера нас учи шта је Бог учинио за човеково спасење, а шта човек треба да учини да би спасење добио. Циљ човековог живота на земљи је достизање блаженства у оном непролазном свету у близини Божијој и заједници са свима Светима. Тај циљ се остварује правом вером у Бога и животом у тој вери. Бог људима објављује Себе преко Својих дела – преко видљивог света, а нарочито преко човековог разума, савести и срца. То природно Божије откровење (објављивање) омогућава нам, дакле да знамо о Богу и Његовом закону. Да би смо могли правилно веровати и достојно поштовати Бога, људима је објављена Божија Реч. Она је објављена преко Божијих изабраника, пророка, а нарочито преко Сина Божијег, Господа Исуса Христа и преко Његових ученика, Апостола. Пророци и Апостоли су по упутству и надахнућу Светога Духа, написали низ свештених књига, које у себи садрже Божије натприродно откровење – објављивање људима. То је писана Реч Божија, Библија или Свето Писмо.

Свето Писмо је подељено на Стари и Нови Завет. Књиге Старог Завета написали су пророци и оне садрже Божије објављивање људима до Христовог доласка на земљу. Књиге Новог Завета написали су Христови ученици, Апостоли и оне садрже Реч Божију коју нам је објавио наш Господ, Исус Христос.

Осим писане Речи Божије, Постоји и учење вере (Божије откровење) које није записано у Светом Писму, него је усмено предано од Светих Апостола. То усмено Свето предање је у потпуној сагласности са Светим Писмом и за њега се зна од времена првих хришћана (2 Сол. 2,15; 2 Тим. 2,2). Најгалавније истине Светог предања налазе се у Правилима апостолским Васељенских и помесних сабора Цркве, у Правилима Светих Отаца као и у црквеним богослужбеним књигама, песмама и молитвама.

Хришћанска вера је чврсто и непоколебљиво убеђење:

да постоји Бог – Створитељ и Промислитељ (Владитељ, Старатељ о свима створењима);
да нам је послао Сина Свог, Господа Исуса Христа и
да је истинито и спасоносно оно што нам је Духом Светим објављено у Божијем откровењу (објављивању).

Бога не можемо потпуно познати – Он је недостижан за човечији разум, јер Он бесконачно превазилази људску моћ схватања. Па ипак, можемо знати онолико колико нам је за спасење потребно, и колико нам то Сам Бог показује и објављује:
у Божијим делима у свету, тј.
у поретку у свемиру и законима који у њему владају (Рим. 1,19),
у нашој душу која осећа Бога, нарочито у савести кроз коју нам говори глас Његов (Рим. 2,14),
а највише у Божијем откровењу (објављивању), и најпотпуније у Господу нашем Исусу Христу, Сину Божијем који се ради тога и јавио на земљи. ''Бога нико никад није видео... Син Божији је дошао и дао нам разум да познајемо Истинитога'' вели Свето Писмо (1 Јн. 4,2; 5,20).

Бог се уопште назива Оцем – Он је наш небески Отац који нас је створио и стара се о нама. Али Бог се назива Оцем као прво лице Свете Тројице. Наиме, Бог је Један по суштини (бићу), а тројичан по лицима: Бог Отац, Бог Син и Бог Свети Дух. Сва три Божанска Лица чине Тројицу, Једнобитну и Нераздељиву. Сва три Лица су једнака међу собом и чине јединство.

Господ наш Исус Христос (Бог Син, друго Лице Свете Тројице) је наш Спаситељ. Ради нас и ради нашег спасења примио је тело од Духа Светога и Пресвете Дјеве Марије и постао човек једнак осталим људима у свему осим у греху, Он је истинити Бог и истинити човек – Богочовек. Ради нас Он је страдао и био распет на крсту, устао је из мртвих – васкрсао, и узнео се на небо; и поново ће доћи да суди живима и мртвима. Његово царство је вечно. Христос Спаситељ каже: '' Ја и Отац смо једно... Ко је видео мене, видео је и Оца'' (Јн. 10,30; 14,9).

Треће Лице Свете Тројице, Дух Свети, назива се животворним зато што Он даје живот свим створењима, а особито духовни живот хришћанима. Својство Светога Духа је да он превечно исходи (излази) од Оца. Христос Спаситељ је то објавио рекавши: ''Дух истине, који од Оца исходи, сведочиће за мене'' (Јн, 15,26). Свето Писмо Старог и Новог Завета је учење Светог Духа. ''Јер никад пророштво не би човечијом вољом, него, су Духом Светим ношени, свети људи говорили од Бога'' (2 Петр. 1,21). А Свети Апостол Павле вели:

''Говоримо Божију мудрост...а нама је Бог открио посредством Духа'' (1 Кор. 2,7.10).

Хришћани добијају Духа Светог кроз Свете тајне и молитву. Благодаћу Божијом Дух Свети чисти човека од греха, освећује га и препорађа у нови духовни живот, учи га, крепи и теши.

ИСУС ХРИСТОС, Син Божији, дошао је на земљу и примио тело човечије (оваплотио се) ради спасења људи – да би људску природу повређену грехом, сјединио с Богом и људе спасао од греха, зла, проклетства и вечне смрти.

Господ Исус Христос је рођен од Пресвете Дјеве Марије. Стога, Пресвету Дјеву Марију називамо Богородицом, увек Дјевом (Приснодјевом) зато што је и после натприродног рођења Христа Спаситеља, остала девојка. Својом моралном чистотом, светошћу и богатством врлина, а особито добијеном божанском благодаћу , она је надвисила сва створења и постала најближа Богу.

МОЛИТВА је побожно управљање човековог ума и срца Богу Оцу нашем небеском, обраћање Господу с вером и надом у Њега. Молитве некад остају неуслишене јер ''греси ваши заклонише лице Божије од вас, да не чује'', вели Пророк Исаија (Ис. 59,2).

Хришћанска молитва садржи:
прослављање Бога због Његове вечне и недоступне славе,
захвалност Богу за Његова доброчинства и за сваки дар који од Њега имамо,
мољење за благодат и помоћ Његову, за опроштај грехова, избављење од зла.

Треба се молити:
с чврстом вером у Господа и непоколебљивим поуздањем у Његово милосрђе,
с истрајношћу, не престајући са молитвама ни онда кад нам изгледа да нас Господ није услишио.

Узносећи молитве Господу ми се обраћамо и његовим Светима као нашим заступницима пред Богом, јер Анђеле и Светитеље поштујемо не као Бога, него као Божије угоднике и бића која су близу Бога, па им се у молитви обраћамо да се заузму за нас пред Богом. Славу и част узносимо, дакле, једино Богу, а Свете призивамо не као такве који би нам могли помоћи сопственом силом, него као прослављене пред Богом који би нам измолили од Бога помоћ и милост Његову. Обично им се обраћамо речима: ''Молите се за нас грешне''.

У молитвама нарочито и најпре призивамо Пресвету Богородицу, нашу највећу заступницу пред Божијим престолом.

Исто тако, поштујући иконе на којима су представљени ликови Светих ми се не клањамо иконама као материји, него Господу непосредно или преко Пресвете Богородице или Светих који су на иконама приказани.

СВЕТО ПИСМО је књига коју мораш имати и свакодневно је читати, јер је то Реч Божија, храна за твоју душу и основа вере. Који год призове име Господње, спашће се, али да би га призвао мора веровати, а да би веровао мора чути. Чуј зато реч Истине, Еванђеље твога спасења.

Читај прво Нови Завет и Псалме, молећи Бога да ти оспособи ум да разумеш. Немој се поколебати ако одмах не будеш схватио, јер кад год будеш поново читао ту Књигу, увек ћеш у њој наћи неку нову истину и биће ти све јасније. Управљај свој живот према науци Светога Писма, Реч Христова тада ће ти увек доносити радост и мир.

http://www.svetagora.info/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=17

Poslednja izmena:
Беседа светог Григорија Паламе о вери, изговорена на Недељу Православља

1. “Верујемо у Бога” и “верујемо Богу” не значи једно исто, јер “веровати Богу” значи да Његова обећања која нам је дао сматрамо чврстим и истинитим, док “веровати у Бога” подразумева да се о Њему мисли на православан начин. Ми смо дужни да одржимо и једно и друго, да истинујемо (άληθεύειν) и у једном и у другом и да то одржимо тако што ћемо (у Божија обећања нама) бити уверени више него да смо видели сопственим очима. Треба да будемо верни Богу у Којега верујемо а пошто смо верни, да тако будемо и оправдани, јер је речено: Верова Авраам Богу и то му се урачуна у праведност (Рим. 4; 3)...

http://radiosvetigora.wordpress.com/2012/03/04/беседа-светог-григорија-паламе-о-вери/

Blamirao sam se tako što sam te nekoliko puta podsetio da sam odgovorio na tvoje pitanje...Čudno neko blamiranje...

Ti bivaš u uverenju da je pravilnikom ovog foruma strogo odredjeno da Jerohinac uvek mora da bude ozbiljan . A što se znanja tiče zašto ne zaobidješ ovu temu i samog sebe oslobodiš Jerohinčevog neznanja...

Tražili smo....možemo da smatramo...U ime koga si ti to Glasniče tražio odgovor ...A u vezi sa ovim...Zato smo i trazili ponovo odgovor jer i sami nismo mogli da poverujemo da si ozbiljan kada sid ao ovakav odgvor? ne da samo nisi rekao istinu već si u tome stvarno preterao. Ti Glasniče ti uopšte nisi ni video odgovor sve dok ti ga niosam ponovio par puta.

Kažeš ...zrelog čoveka...a nazivao si me zlim, pokvarenim do srži, nepoštenim i tome sličnim..

Pa zar onda nije krajnje vreme da zaboraviš na ovu temu i na mene i na nekoj drugoj temi od nekog drugog potražiš odgovore na prosta pitanja...

P.S. Za tvoju informaciju koliko da znaš. Ne pada mi na kraj pameti da bilo koga bilo čemu učim. Ja samo imam svoje mišljenje u vezi svega o čemu pišem. Ja za razliku od tebe ne ispunjavam normu jer ne radim u adventističkoj bolnici pa da na noćnom dežurstvu mantram o Eleninom učenju ali bez mogučnosti i prava da imam svoje mišljenje.

- - - - - - - - - -
...

Kao cudis se kako si se to blamirao kada si odgovori pa sie jos me i podsetio?

A onda odma ispod kazes da nisi dao ozbiljan odgovor.
E o tome je rec.

Jer nisi dao odgovor kako i sam priznas.

Neozbiljan odgovor nije odgovor.

Zato sam trazio od tebe odgovor.

A ti se cudis koji a sam priznas da znas?

To nije bio odgovor nego bezanje jer ga neznas.

Ponovo se blamiras i degradiras sam sebe i svoje tvrdnje.

Onda ti neko kriv???

Koji smo to mi koji su trazili od tebe odgovor???

Pa ostali diskutanti kao mona recimo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back