U Srbiji zavrsena prva faza popisa, popisano gotovo 7388000 stanovnika

migel59

Poznat
Poruka
8.319
Beograd, BETA:

Zavrsena prva faza popisa, bojkot samo u Presevu

http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=2588052&id=&ime=

BEOGRAD, 16. oktobra 2011. (Beta) - U prvoj fazi popisa u Srbiji do 15. oktobra popisano je gotovo 7.388.000 stanovnika, a popis nije uspeo jedino u opstini Presevo gde je popisano cetiri do pet odsto od ukupnog pretpostavljenog broja stanovnika, receno je u nedelju.

Na Radio-televiziji Srbije (RTS) objavljeno je da je u Srbiji ukupno popisano 7.387.367 stanovnika, od cega u Beogradu živi 1.667.201 a u Vojvodini oko 1.972.000 stanovnika.

...
Potsetimo, na popisu u Srbiji 2002 bilo je popisano 7498001 stanovnika.

Nejasno je kolko je jos ostalo ljudi da se popisu i sta ce republika uciniti za albansko stanovnistvo, sto je propust republike Srbije jer njihovim zahtevima nije zelela da izadje u susret, takodje iz ovih podataka se ne vidi sta je bilo sa bojkotom u sredinama naseljenih Bosnjacima.

Dosta čudni podaci na Vikipediji i kontradiktorni. Kažu - 2002. oko 6,2 miliona Srba u Srbiji što bi značilo u odnosu na ove nove podatke bez muslimanskog faktora da ima preko milion ostalih.

Dalje kaže da Srba ima ukupno 10,5 miliona a od toga u BiH 1,7. To ne može biti tačno nikako a i na engleskoj Vikipediji za BiH procjenjuju br. Srba na 1,4 miliona i ja mislim otprilike 1,2 - 1,4 od toga oko 25 000 u FBiH

Poslednja izmena:
Dosta čudni podaci na Vikipediji i kontradiktorni. Kažu - 2002. oko 6,2 miliona Srba u Srbiji što bi značilo u odnosu na ove nove podatke bez muslimanskog faktora da ima preko milion ostalih.

Dalje kaže da Srba ima ukupno 10,5 miliona a od toga u BiH 1,7. To ne može biti tačno nikako a i na engleskoj Vikipediji za BiH procjenjuju br. Srba na 1,4 miliona i ja mislim otprilike 1,2 - 1,4 od toga oko 25 000 u FBiH

Ne znam sta je cudno, popis 2002, Srbija:

Srbi - 6,212,838 (82.86%)

Madjari - 293,299 (3.91%)

Bosnjaci - 136,087 (1.82%)

Romi - 108,193 (1.44%)

Jugosloveni - 80,721 (1.08%)

Ukupno 17,14% stanovnistva Srbije 2002 su cinile manjine.

Videcemo sada kakvo je stanje.

Podacima iz Wikipedije ne treba bezrezervno verovati.
Nisu pouzdani.
Može,ali samo okvirno,pojmovno....
Ozbiljnija i tačnija fakta mora da se pribave na drugoj strani.

Nisu pouzdani.

Naravno tu se slažem zato sam i rekao ove podatke za BiH jer više manje zna se to i bez popisa, pogotovo za BiH.... Ali Wikipedija mi je baš interesantna stvar jer gledam kolikom brzinom ažuriraju neke podatke da mi je jednostavno to neshavtljivo. Npr. Kup RS pripišu isto veče osvajaču ...

Koliko je to 120 000 manje, to je otprilike ovaj muslimanski faktor i onda se poklapa a možda da ima i malo više ali stvarno ovo je veliki propust države jer je trebala naći modus da cjelokupno svoje stanovništvo popiše

Kad prije obradiše te podatke?

Zna se koliko je obrazaca popunjeno, prosto tako. To je samo jedan podatak, zato i moze brzo da ide - pa i kad su rezultati izbora, do 2-3 ujutru se zna 99% podataka.

Naravno tu se slažem zato sam i rekao ove podatke za BiH jer više manje zna se to i bez popisa, pogotovo za BiH.... Ali Wikipedija mi je baš interesantna stvar jer gledam kolikom brzinom ažuriraju neke podatke da mi je jednostavno to neshavtljivo. Npr. Kup RS pripišu isto veče osvajaču ...

Wikipedia zavisi od ljudi, od onih koji popunjavaju stvari na svojim jezicima. Nekada je potrebno samo 15 minuta da bi se nesto azuriralo :)

Koliko je to 120 000 manje, to je otprilike ovaj muslimanski faktor i onda se poklapa a možda da ima i malo više ali stvarno ovo je veliki propust države jer je trebala naći modus da cjelokupno svoje stanovništvo popiše

Kad prije obradiše te podatke?

Nisu ih obradili vec samo izbacili podatak koliko je popisano ljudi a kada ih budu obradili broj ce biti manji barem za 200 000 -300 000 ljudi .

Nisu pouzdani.

Wikipedija je pouzdana tacno koliko i Britanika, cak i vise. Britanika se pravi iz jednog centra - clanke Wikipedije moze da pravi bilo ko. Ali upravo zbog toga moze da postoji kontrola.
U bilo kojoj enciklopediji necemo naci upozorenja da je tekst mozda zastareo, da bi trebalo da se poboljsa, prosiri, da se sumnja u objektivnost, da je clanak sporan, da mahom zavisi od jednog izvora - postoje clanci na Wikipediji koji imaju po 3-4 upozorenja.

Sto se popisa tice, nadam se da su uspeli Cigane da popisu, jer je na prethodnom popisu bilo samo 100000 njih, a suska se o 400 do cak 800 hiljada.

Beograd, BETA:

Zavrsena prva faza popisa, bojkot samo u Presevu

http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=2588052&id=&ime=

BEOGRAD, 16. oktobra 2011. (Beta) - U prvoj fazi popisa u Srbiji do 15. oktobra popisano je gotovo 7.388.000 stanovnika, a popis nije uspeo jedino u opstini Presevo gde je popisano cetiri do pet odsto od ukupnog pretpostavljenog broja stanovnika, receno je u nedelju.

Na Radio-televiziji Srbije (RTS) objavljeno je da je u Srbiji ukupno popisano 7.387.367 stanovnika, od cega u Beogradu živi 1.667.201 a u Vojvodini oko 1.972.000 stanovnika.

...
Potsetimo, na popisu u Srbiji 2002 bilo je popisano 7498001 stanovnika.

Nejasno je kolko je jos ostalo ljudi da se popisu i sta ce republika uciniti za albansko stanovnistvo, sto je propust republike Srbije jer njihovim zahtevima nije zelela da izadje u susret, takodje iz ovih podataka se ne vidi sta je bilo sa bojkotom u sredinama naseljenih Bosnjacima.

Koliko se ja sećam tada su popisivani i Kosovo i Metohija. Ovaj put to nije bio slučaj, barem mislim. Nek me neko ispravi ako grešim.
Što je propust Republike Srbije to što s Albanci odbili da se popišu?
Službeni jezik u R.Srbiji je Srpski. Službeni formulari su štampani na službenom jeziku.
Procenat onih koji su u Raškoj bojkotovali popis je zanemarljiv.

Koliko se ja sećam tada su popisivani i Kosovo i Metohija. Ovaj put to nije bio slučaj, barem mislim. Nek me neko ispravi ako grešim.
Što je propust Republike Srbije to što s Albanci odbili da se popišu?
Službeni jezik u R.Srbiji je Srpski. Službeni formulari su štampani na službenom jeziku.
Procenat onih koji su u Raškoj bojkotovali popis je zanemarljiv.

U principu, popisan je onaj koji je hteo da bude. Mozda su samo Srbi sa severa KiM popisani prosli put - ne mogu da se setim jer sam bio u vojsci za prethodni popis, ne secam se vesti.

Ne znam sta je cudno, popis 2002, Srbija:

Srbi - 6,212,838 (82.86%)

Madjari - 293,299 (3.91%)

Bosnjaci - 136,087 (1.82%)

Romi - 108,193 (1.44%)

Jugosloveni - 80,721 (1.08%)

Ukupno 17,14% stanovnistva Srbije 2002 su cinile manjine.

Videcemo sada kakvo je stanje.

Шта Југословени? Која је то олош која се одрекла свог порекла! Добро је да су пописани.

Bili su kod mene ali nisam bio kuci.. Od tad me nisu trazili. Tkd se nisam potpisao..i Sta sad? :eek:

Ako je bilo ko od rodbine bio kod kuce - sve super.

A ako nije... onda si imao rok da se javis opstini, u popisnu komisiju, da te zakazu. Ne mogu sad pouzdano da ti kazem - ali popis je produzen jos 3 dana (do 18.) iz meni nepoznatih razloga.
Proburgijaj malo na netu, imas jos dovoljno vremena, popis ce da bude zakljucno sa utorkom.

Ako je bilo ko od rodbine bio kod kuce - sve super.

A ako nije... onda si imao rok da se javis opstini, u popisnu komisiju, da te zakazu. Ne mogu sad pouzdano da ti kazem - ali popis je produzen jos 3 dana (do 18.) iz meni nepoznatih razloga.
Proburgijaj malo na netu, imas jos dovoljno vremena, popis ce da bude zakljucno sa utorkom.

Bili mi ukucani kuci i trazili mi da posaljem jmbg pa oni da ispune obrazac.a ja licnu zaturio pa nisam mogao naci..

У Србији је пописано око 7,1 милиона људи. Ова цифра од 7,38 је вероватно са онима који живе у иностранству. Дакле, може се видети да се број становника страховито смањује.

Ocekivano smanjenje broja je oko 35000 za godinu dana - mozda malo popravljeno useljavanjem stanovnika van Srbije u nju (mada ima i odlazaka koliko hoces).

Emigracija je na isti nacin popisana i onda i sada, tako da ne verujem da to moze da ima takvog uticaja.

Back