DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smeslp:
Koliko jedno to Trojstvo gnostičkih Bogova u koje se krštavate ima duša?

Eto svi vidimo veliku sramotu i neznanje pokazuje JS - Smesko.

On ne zna da oni koji veruju u Trojstvo nisu gnostici, negop su oni gnostici koji ne veruju.

Oprostite mu mlad je, ko zna mozda ce nesto i nauciti.

Ni na ovo pitanje Smesko nhema odgoivora. Vidi d aje prtevaren aliu mudro cuti:

"Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog pocetak upotrebqava da neprekidno objavljuje istinu." (Watchtower April 1, 1919. p. 6414)

Posto su izjavili da je Kula strazra jedini kanali istine dalje savetuju svoje vernike:
"Lojalnost je jedan od Bozjih zahteva, a vernost Bogu znaci biti veran ovom telu. Sumenja je veliki neprijatelj. Sumnja vodi samounistenju; a nepoverenje vodi nelojalnosti." (Kula stara`ara, 1. aprila 1920, str. 99)

Smeslp:
Koliko jedno to Trojstvo gnostičkih Bogova u koje se krštavate ima duša?

Eto svi vidimo veliku sramotu i neznanje pokazuje JS - Smesko.

On ne zna da oni koji veruju u Trojstvo nisu gnostici, negop su oni gnostici koji ne veruju.

Oprostite mu mlad je, ko zna mozda ce nesto i nauciti.

Aha a šta su oni koji veruju u TROJSTVO?

"Ako neki prorok uči istinu, ali ne praktikuje ono što uči, on je lažni prorok"

"Ako ono što prorok uči se ne slaže sa Biblijom, tada je taj prorok lažni prorok"

JESUS' BROTHERS WERE OLDER THAN HE AND THEY WERE THE SONS OF JOSEPH AND SIDED WITH THE RABBIS.

EGW - YES: "All this displeased His brothers. Being older than Jesus, they felt that He should be under their dictation. His brothers, as the sons of Joseph were called, sided with the rabbis. They insisted that the traditions must be heeded, as if they were the requirements of God." (Desire of Ages, p.86,87).
Note: Not Biblical. EGW adds to the Bible the same way that Joseph Smith does in the Book of Mormon. How can Adventists claim that the Bible is the source of their faith and accept this as the truth, and do it with a straight face? The Bible clearly states that Jesus was the firstborn of Mary. (And knew her not till she had brought forth her firstborn son: and he called his name JESUS.) How can the firstborn have older brothers? (Matthew 1:25; Luke 2:7).

NE! svi znamo da to nije biblijski, EGW dodaje Bibliji na isti način kako je i Joseph Smith radio u Mormonskoj knjizi. Pazi moliću fino kako "Taj jedini kanal kao lanac istine bez i jedne jeretične rečenice" sam sebe diskredituje lažnim jeretičnim rečenicama.

WILL WE KNOW THE EXACT DAY AND HOUR OF CHRIST'S COMING? EGW - YES: "As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming." (Early Writings, pp.15,34,285).
BIBLE - NO: "Watch therefore, for ye know neither the day nor the hour wherein the Son of man cometh." (Mat 25:13).
BIBLE - NO: "But of that day and that hour knoweth no man, no, not the angels which are in heaven, neither the Son, but the Father." (Mark 13:32).

Ovaj sramni kanal po lancu istine bez i jedne jeretične rečenice bestidno zagovara da je povrh REČI i Biblija njoj ništa ne znači kada fantazira i piše besmislice da ruži živoga premudroga Boga i spasitelja našega preko jedinorodnog Sina.

Ponovo ovaj nas izgubljeni Smesko ne zna sta prica.

: "As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming." (Early Writings, pp.15,34,285).

Pre svega,pogledao sam tekst koji je Smesko naveo i ustanovio da nije ispravan. Ona ne kaze da joj je pokazano U SVETOJ VIZIJI, to je Smesko dodao da bi mu laz izgledala verodostojna.

Drugo, Elen Vajt ovde govori o trenutku Hristove pojave prilikom Njegiovog Drugog dolaska, u koji Smesko ne veruje. Semsko je gnostik, a gnosticvi ne veruju u Hristov dolazak.

To je slicno onome sto pise Jovan u Otkrivenju:

"I glas izadje od prestola koji govorase: Hvalite Gopspoda nasega sve sluge Njegove, i koji Ga se bojite, i mali i veliki.
I cuh kao glas naroda mnogoga, i kao glas gromova jakih koji govore: Aliliju! Jer caruje Gospod Bog svedrzitelj.
Da se radujemo i veselimo, i da damo slavu Njermu; JER DODJE SVADBA JAGNJETOVA, I ZENA NJEGOVA PRIPRAVILA SE."
Otkrivenje, 19,5-7.
O tome trenutku govori Elen Vajt, kada ce biti objavljen celome svet cas Hristovog dolaska.

Znamo mi da u to Smesko ne veruje, on ne veruje ni u ono sto je Hristos jasno rekao.

Ponovo ovaj nas izgubljeni Smesko ne zna sta prica.

: "As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming." (Early Writings, pp.15,34,285).

Pre svega,pogledao sam tekst koji je Smesko naveo i ustanovio da nije ispravan. Ona ne kaze da joj je pokazano U SVETOJ VIZIJI, to je Smesko dodao da bi mu laz izgledala verodostojna.

Drugo, Elen Vajt ovde govori o trenutku Hristove pojave prilikom Njegiovog Drugog dolaska, u koji Smesko ne veruje. Semsko je gnostik, a gnosticvi ne veruju u Hristov dolazak.

"I glas izadje od prestola koji govorase: Hvalite Gopspoda nasega sve sluge Njegove, i koji Ga se bojite, i mali i veliki.
I cuh kao glas naroda mnogoga, i kao glas gromova jakih koji govore: Aliliju! Jer caruje Gospod Bog svedrzitelj.
Da se radujemo i veselimo, i da damo slavu Njermu; JER DODJE SVADBA JAGNJETOVA, I ZENA NJEGOVA PRIPRAVILA SE."
Otkrivenje, 19,5-7.
O tome trenutku govori Elen Vajt, kada ce biti objavljen celome svet cas Hristovog dolaska.

Znamo mi da u to Smesko ne veruje, on ne veruje ni u ono sto je Hristos jasno rekao.

Pastor Mika kao prvo hvala ti na komentaru, konačno smogao hrabrosti da i ti daš bio kakav komentar, pohvalno je to i znak da se popravljaš.

Da se razumemo nisam ja ništa dodao to je tvoja posvećena pastorska pakosna sueta u pitanju, koja odaje pravi karakter Adventizma. Svi mi vidimo kako sam ja samo citirao ono što veći poznavaoci tematike pišu o lažnom proroku Ellen G White, a napisali citirajući šta je Adventistički prorok fantazirala kada je pisala Early Writings, pp.15,34,285.
E a sada ako mene pitaš šta je to Early Writing nit me zanima nit hoću da znam dogmu i nebuloze jer je to fantaziranje propale Adventističke crkve, pogotovo me ne zanima ni šta znači pp, 15.34.285 jednostavno zar ne?

Šta mene zanima jeste to što je Adventistički lažni prorok kao jedini kanal po lancu istine bez i jedne jeretične rečenice u (zamisli moliću lepo)
"sveta vizija" fantazirala kada je napisala svakojake laži i besmislice, a napisala je ovo:
"As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming."
"Kao što mi je Bog (Ellohim mnoštva) prikazao u svetom viđenju...mi smo čuli Božiji glas poput mnogih voda, koji nam je dao dan i čas Isusovog dolaska"

Dakle piše li to tako pastor Mika ili ne piše to a i tako, ako ne piše šta ti kažeš da piše u to prorokovo rano pisanje? Evo tvoje dobre prilike da izjasniš šta Adventizam naučava po ovom pitanju?

Ja ne bi reko da Jovan u Otkrivenju napisao nešto slično tome šta piše taj jedini kanal kao lanac istine bez i jedne jeresne rečenice, ali hajd da proverimo da niko ne vara i laže nit mene nit forum.

• 5 I glas iziđe od prijestola koji govori: hvalite Boga našega sve sluge njegove, i koji ga se bojite, i mali i veliki.
  • 6 I čuh kao glas naroda mnogoga, i kao glas voda mnogijeh, i kao glas gromova jakijeh, koji govore: aliluja! jer caruje Gospod Bog svedržitelj.
  • 7 Da se radujemo i veselimo, i da damo slavu njemu; jer dođe svadba jagnjetova, i žena njegova pripravila se;
Uporedimo sa kanalom po lancu istine bez jeretične rečenice koja po svetoj viziji fantazirala i zabeležila besmislicu koja glasi:

"As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming."

Dakle! apolođeta o čemu ti ovde pišeš da je to "SLIČNO" ? u čemu ti vidiš ovde sličnost? moliću lepo budi ljubazan pa obijasni forumu.

Da mi usporedimo i ovo dvoje:

Pastor Mika kaže: O tome trenutku govori Elen Vajt, kada ce biti objavljen celome svet cas Hristovog dolaska.
Lažni prorok Ellen G White tvrdi:
"As God has shown me in holy vision gave us the day and hour of Jesus' coming."
Neka forumaši izvuku sami za sebe zaključke da li je to jedno isto, svi mi vidimo da pastor Mika ili apologeta igra igru rečima da bi nas varao i prevario, sram ga bilo.

Pitanje za pastora Miku: Šta je ELLOHIM mnoštva u toj svetoj viziji pokazao ili dao proroku Ellen G White kada je reč o Isusovom dolasku? budi precizan, koncilan moliću lepo budi jasan i glasan, izvoli slušam.

Drugo moliću lepo smogni snage i drži forumu jedan čas subotnje škole pa izjasni šta to treba da znači posvećenom Adventizmu: "ALILUJA"

Poslednja izmena:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21540561&viewfull=1#post21540561

Pojasni forumu "Šta je to što tebe kao pobožnog gnostika zabole"

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21546449&viewfull=1#post21546449

Dakle! apolođeta o čemu ti ovde pišeš da je to "SLIČNO" ? u čemu ti vidiš ovde sličnost? moliću lepo budi ljubazan pa obijasni forumu.

Lažni prorok Ellen G White tvrdi: "As God has shown me in holy vision gave us the day and hour of Jesus' coming."
Neka forumaši izvuku sami za sebe zaključke da li je to jedno isto, svi mi vidimo da pastor Mika ili apologeta igra igru rečima da bi nas varao i prevario, sram ga bilo.

Pitanje za pastora Miku: Šta je ELLOHIM mnoštva u toj svetoj viziji pokazao ili dao proroku Ellen G White kada je reč o Isusovom dolasku? budi precizan, koncilan moliću lepo budi jasan i glasan, izvoli slušam.

Drugo moliću lepo smogni snage i drži forumu jedan čas subotnje škole pa izjasni šta to treba da znači posvećenom Adventizmu: "ALILUJA"

Ko će da se kladi da ni Bogobojazni Serpent neće odgovoriti na postavljeno pitanje isto tako ni uvaženi Gospod Mika iako je on posvećeni Pastor jedine Hristove Crkve zadnjeg vremena sa darovima proricanja koja jedina ima kanal u lancu istine bez i jedne jeresne rečenice, ima ko?

Koliko je teško da mi ostali izvučemo svoje zaključke o kakvom se to hrišćanskom karakter ovde radi i naravno da li su oni razumeli istinu koja dolazi preko tog jedinog kanala u lancu istine gde nema ni jedne jedine jeresne rečenice.

Poslednja izmena:

Pastor Mika kao prvo hvala ti na komentaru, konačno smogao hrabrosti da i ti daš bio kakav komentar, pohvalno je to i znak da se popravljaš.

Da se razumemo nisam ja ništa dodao to je tvoja posvećena pastorska pakosna sueta u pitanju, koja odaje pravi karakter Adventizma. Svi mi vidimo kako sam ja samo citirao ono što veći poznavaoci tematike pišu o lažnom proroku Ellen G White, a napisali citirajući šta je Adventistički prorok fantazirala kada je pisala Early Writings, pp.15,34,285.
E a sada ako mene pitaš šta je to Early Writing nit me zanima nit hoću da znam dogmu i nebuloze jer je to fantaziranje propale Adventističke crkve, pogotovo me ne zanima ni šta znači pp, 15.34.285 jednostavno zar ne?

Smesko, lepo je to sto si priznao da ne znas ni sta je to Early Writing, ali si se usudio da das iskrivljeni tekst.
Ja sam dokazao da si izneo neistinu, a sa kog bunjista si to pokupio to je tvoj problem.
Jer imam tu njenu knjigu i pogledao sam, slagao si.

Drugo ti ni ne znas sta je ona rekla, niti sta znaci ono sto je rekla.

Mozemo li imati poverenja?

Evo set uce Jehovini svedoci o jedinom kanalu istine:
"Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog pocetak upotrebqava da neprekidno objavquje istinu." (Watchtower April 1, 1919. p. 6414)
Po{to su izjavili da je Kula stra`ra jedini kanali istine dalje savetuju svoje vernike:
"Lojalnost je jedan od Bozjih zahteva, a vernost Bogu znaci biti veran ovom telu. Sumenja je veliki neprijatelj. Sumnja vodi samounistenju; a nepoverenje vodi nelojalnosti." (Kula stara`ara, 1. aprila 1920, str. 99)

"S vremena na vreme zasvetli svetlost, koja odsjajuje iz hrama, a ona je data posvecenima koji su klasa hrama; i njima je dozvoljeno da vide i razumeju obecanja koja se posebno odnose na zajednicu naseg vremena."
(Kula stra`ara 1927. 15 marta str.87)

Na ovaj nacin Kula strazara sigura svojim sledbenicima da njene vodje imaju Bozja otkrivenja, da su im otkrivene tajne Bozje i da vernici nemaju cega da se plase niti da sumnjaju u Bozje vodjstvo. Da li je zaista tako?

"Nase je cvrsto ubedjenje da je Kukla strazara izabrani kanal koji Jehova, nas Gospod, upotrebljava u nase vreme da poucava ostatak koji drzi zaopovesti Bozje i ima svedocanstvo Isusa Hrista." (Kula strazara 1. avgusta 1930. str. 232) Otkada JS drze i ZAPOVESTI BOZJe kad uce da je zakon ukinut?

"Mi mozemo ostati budni ako postujemo i slusamo organizaciju drustva Kule strazare i njene postavljene sluge
. Da, secajte se onih koji upravqaju vama. Tako ostanimo budni kao isprobani robovi, saradjujuci sa vernim i tajnim slugama, najbolje sto mozemo." (Kula stra`ara 1.sept. 1961, str. 539)

"Treba da imamo potpunog poverenja u kanal koji Bog upotrebljava." (Kula stra`ra, 15. februara 1981. str. 19)

"Gajeci postovanje prema Jehovinoj organizaciji i celim srcem obavljaju}i posao kojim On upravlja, time dajemo dokaza da je Jehova zaista nas Boga i da smo ujedinjeni u Njegovom Bogosluzenju." (United in Worship... str. 124)

"Da bismo mogli primiti vecni zivot u Raju na ovoj zemlji, moramo priznati ovu organizaciju, sluziti Bogu i biti deo nje." (Kula stra`ara, 15. februara 1983. Str. 12)

"Imajmo na umu da nas nebeski Otac ima odredjeni kanal komunikacuije, verne i tajne sluge. Te sluge su odgovorne koje informacije }e biti stavljene na raspolaganje doma}instvu vere, kao i pravo vreme kad treba da budu podeqene. Ova duhovna hrana na raspolaganju je jedino kroz teokratsku organizaciju" (Our Kingdom Ministry, September 2002, p. 8)

OVE IZJAVE SU SAME PO SEBI JASNE I NIJE POTREBNO NIKAKVO DODATNO OBJASNJENJE.

Na osnovu ovih izjava tajnog drustav Kukle strazare, mogli smo videti da oni umiruju svoje vernike da slucajno koji od njih ne bi posumnjao u njeno vodjstvo nego da slep slede uputstva koja im se sa vrha daju. Da li to poverenje zaista zasluzuje Kola strazara?

Savet Kule strazare onima koji traze istinu glasi: "Ako pronadjete da (vasa) ucenja ili doktrine su lazne, sto pre treba da ih odbacite, bez obzira ko to uci ili koliko dugo ste verovali u to ucenje da je istinito. Zbog vaseg spasenja vasa duznost prema Bogu zahteva da odbacite neistine, bez obzira ko ih uci, jer za tvorce i one koji podupiru laz je vecxna smrt." (Riches, p. 179)

Posle kratke revizije zabluda Kule strazare ovaj savet najbolje se odnosi na same Jehovine svedoke. Kula strazara dala vam je nepoisredan savet sta treba da uradite.

"Bog, koji je Bog istine i koji mrzi laz, nece se smilovati na osobu koja se nalazi u organizaciji koja uci laz.... Da li bi zeleli da budete udruzeni sa religijom koja nije iskrena prema vama." (Is This Life All There Is? p. 46)

Ako ovo ikada procita ijedan Jehovin svedok, neka ovo primeni prema Kuli strazari, koja ih neprestano obmanjuje.

Koliko je drustvo Kula strazara iskreno prem svojim vernicima, ako im ne dozvoljava da imaju vezu sa vernicima drugih verskih zajednica, zabranjuje im da posecuju tudja bogosluzenja i da citaju tu|e knjige? Mislim da saveti koji su upuceni onima koji nisu Jehovini svedoci i te kako treba da se odnose i na njihove vernika.
Koliko Kula strazara zasluzuje da u nju imamo poverenja kao jedini kanal istine, to pokazuju na stotine promasaja u njihovim predvidjanjima buducih dogadjaja.

Smesko, lepo je to sto si priznao da ne znas ni sta je to Early Writing, ali si se usudio da das iskrivljeni tekst.
Ja sam dokazao da si izneo neistinu, a sa kog bunjista si to pokupio to je tvoj problem.
Jer imam tu njenu knjigu i pogledao sam, slagao si.

Drugo ti ni ne znas sta je ona rekla, niti sta znaci ono sto je rekla.

Hoću da mi ti pastore citiraš te Earli Writings da ovaj forum vidi šta sam ja to iskrivio a ne da ovde APOLOGETSKI tumačiš da:

"
As God has shown me in holy vision gave us the day and hour of Jesus' coming."

Ne znači da je lažnom proroku Bog pokazao u svetoj viziji i dao dan i čas Isusovog dolaska. Vidi ako je tačno da je dobila i dan i čas Isusovog dolaska zašto ga ne postirate ovde da ga svi mi vidimo?

Ako je prorok bio polupismen mogu da zamislim tvoju posvećenu pastorsku pismenost kad si mi prevodio svetu vidziu iz jeding kanala po lancu istine bez i jedne jeretične rečenice.
Koliko štkole ti imaš i kojom influencom si došao do pojmanja:

Šta nije ispravno? gde si naveo dan i čas koji je lažni prorok dobio od tih ELLOHIMA mnoštva u toj svetoj viziji, ja ga ne vidim a ti? Čekamo da nam postiraš te lažne proročke Early Writings i svedočiš forumu istinu koju posvećeni Adventizam naučava jer ta tvoja pastorska reč "Smeško dodao ili Smeško ne veruje" nije nikakav dokaz
:hahaha:
Insistiram da mi citiraš iz te posvećene biblije što studiraš u subotnjim školama i Jovana iz Otkrivenja da usporedimo Jovanov dan i čas Isusovog dolaska, ja tvrdim da pastor laže dok nas gleda u oči. Koji je to karakter i posvećenost da ne kažem pobožnost, jadni oni pioniri kad ih takvi pastori naučavaju.

Kakvi će tek oni to karakteri biti,
Eto svi smo sada videli šta jedan posvećeni karakter Adventa zna može i ume :bljak:

Da li bi zeleli da budete udruzeni sa takvom religijom koja nije iskrena prema vama već vas gleda u oči dok laže i vara? . Ja ne bi!
Da li bi se družili sa karakterima čija se vera bazira na fantazije lažnog proroka? Ja ne bi!
Da li treba posećivati bogosluženja takvih karaktera kojima lažni prorok veći autoritet od REČI a sama Biblija njima ništa ne znači? Ja ne bi!

Poslednja izmena:
’Bilo je to kao jesti med‘

Sredinom 1993. u Altusu (Oklahoma, SAD), jedan zabrinuti otac, prvi vodnik u zrakoplovstvu SAD-a, molio se za vodstvo da bi pomogao svojoj kćeri, koja je imala bračnih problema i razmišljala o razvodu. Sljedećeg jutra na njegova je vrata došao jedan Jehovin svjedok i ponudio mu Probudite se! od 8. listopada 1993, koji je isticao temu ”Razvod — otvara li vrata sretnijem životu?“ Iako se tom čovjeku nikad nisu dopadali Svjedoci i nikad ih prije nije saslušao, rado je prihvatio i pročitao taj broj časopisa Probudite se! Nakon toga, popričao je sa svojom kćerkom o biblijskim recima i mislima iz članka. Pored toga, pročitao je i Kulu stražaru koja mu je ostavljena zajedno s Probudite se! Sadržavala je članak koji ga je potaknuo da duboko razmisli o Trojstvu u koje je vjerovao od svog rođenja. Uvidio je da je molitva u vezi s kćeri bila uslišena, pa ipak, bilo mu je čudno zašto bi se Bog u odgovoru na njegove molitve koristio ljudima koji ne vjeruju u Trojstvo. Zaključio je da se Bog da bi odgovorio na molitve zacijelo ne bi koristio ljudima koji ne naučavaju istinu. Na taj je način bio potaknut da nazove Dvoranu Kraljevstva Jehovinih svjedoka da bi dobio neku literaturu koja s mnogo više detalja objašnjava njihova vjerovanja s obzirom na Trojstvo. Čovjek koji mu se javio na telefon upravo je bio prisutan na sastanku kršćanskih starješina. Taj vodnik zrakoplovstva smjesta se uputio u Dvoranu Kraljevstva, gdje je dobio knjigu I ti možeš vječno živjeti u raju na Zemlji i brošuru Trebaš li vjerovati u Trojstvo? Te noći on je pročitao cijelu brošuru. I dok je čitao, postao je toliko uzbuđen, kako je kasnije i sam rekao, da je morao zastati i reći sebi: ’Smiri se. Ovo nije moguće. Previše je dobro da bi bilo istinito.‘ Objasnio je da je brošura tako jasno prikazala biblijske dokaze koji se kose s naukom o Trojstvu, da je čitati je ”bilo kao jesti med“. Sljedeće je večeri prvi put prisustvovao sastanku Jehovinih svjedoka i bio je zadivljen onim što je čuo. Nakon svog prvog biblijskog studija s Jehovinim svjedocima i temeljite rasprave o biblijskom gledištu o pušenju, uništio je cigarete i više nikad nije zapušio. Biblijski studij s njim održavao se nekoliko puta svakog tjedna. Tri mjeseca nakon što je pročitao brošuru Trojstvo i nakon što je iz vojne službe otišao u mirovinu, počeo je sa Svjedocima sudjelovati u javnom djelu propovijedanja. Tri mjeseca kasnije simbolizirao je svoje predanje Jehovi Bogu, te se krstio. Sada služi kao punovremeni propovjednik.

"Lojalnost je jedan od Bozjih zahteva, a vernost Bogu znaci biti veran ovom telu.
Sumenja je veliki neprijatelj. Sumnja vodi samounistenju; a nepoverenje vodi nelojalnosti." (Kula stara`ara, 1. aprila 1920, str. 99)

Smesko, verujes li ti da je to TELI ravno Bogu?

"Lojalnost je jedan od Bozjih zahteva, a vernost Bogu znaci biti veran ovom telu.
Sumenja je veliki neprijatelj. Sumnja vodi samounistenju; a nepoverenje vodi nelojalnosti." (Kula stara`ara, 1. aprila 1920, str. 99)

Smesko, verujes li ti da je to TELI ravno Bogu?

Gde ti je Early Writings i datum dana i naravno čas Isusovog dolazka po svetoj viziji? Znači lagao si i ti i tvoj prorok iako imate jedini kanal sa lancom istine bez i jedne jedine jeresne rečenice!

Rekao sam ja da posvećeni Adventizam samo fantazira, zašto upropašćavate sami sebe, što se ne ugledate na JEHOVINE SVEDOKE.

TAKO JE SMKEKO!
PO TVOJIM RODOVIMA UPOZNALI SMO I TEBE I KULU STRAZARU.

Hvala Bogu da si se odazvao pameti i svatio da mene nećeš moći gledati u oči i lagati, nego šta je bilo sa tim posvećenim Early Writingsima? Hočeš, nećeš smeš, ne smeš da dokažeš forumu šta posvećeni Adventizam uči po pitanju SVETE VIZIJE o tačnom danu i času Isusovog dolaska, A.

Nećeš ni da koristiš priliku da upoznaš forum šta je taj karakter Adventizma i naravno kao jedini kanal po lancu istine bez i jedne jedine jeresne rečenice šta ti učiš te jadne pionire u subotnjim školama da znači "ALELUJA". Hajd fantaziraj malo da forumaši upoznaju taj vaš karakter propale crkve zadnjeg vremena sa darovima proricanja pa neka svi mi vidimo šta jedan Adventistički pastor ume može i zna
:hahaha:
He he još se srdiš što niko neće da vam dođe na vaše bogohulne bogomolje, pa tebi obraz ko u cokulama đon, sram te bilo ako vaša sorta zna za sramotu.

Idem da čitam KULU jer od destruktivno nastrojenih Adventista koji šire versku mržnju i netoleranciju nikad se niko ništa konstruktivno neće naučiti.

Šah mat! svi mi vidimo da ne možeš braniti tu svetu viziju jer je proročića fantazirala proročku sramnu laž!

Poslednja izmena:
Isus je imao ograničeno znanje

U vezi sa svojim proročanstvom o kraju ovog sustava stvari, Isus je izjavio: ”Što se tiče onog dana i časa, o tome nitko ništa ne zna; ni anđeli na nebu, ni Sin, već jedino Otac” (Marko 13:32, Stvarnost). Da je Isus bio druga jednako velika osoba nekog božanstva, onda bi znao ono što zna Otac. Ali, Isus to nije znao, jer on nije bio ravan Bogu. Nadalje, u Jevrejima 5:8, (Stvarnost) čitamo da Isus ”iskustveno nauči poslušnost od onoga što je pretrpio”.

Možemo li si predstaviti da Bog treba bilo što naučiti ?

Ne, ali Isus je trebao nešto naučiti što Bog nikad ne treba učiti — poslušnost. Bog nikada nikoga ne mora slušati. Razlika između Božjeg znanja i Kristova znanja također je postojala kad je Isus bio uskrsnut u nebeski život da bi bio s Bogom. Zapazimo početne riječi posljednje biblijske knjige: ”Otkrivenje Isusa Krista koje mu dade Bog” (Otkrivenje 1:1, Stvarnost).

Ako je Isus bio dio nekog božanstva, da li mu je onda jedan drugi dio božanstva — Bog — trebao dati otkrivenje ?

Onda bi sigurno znao sve o tome, jer Bog je znao. Međutim, Isus to nije znao, jer on nije Bog u kontekstu Stvoritelja.

Logicaru,
da li tu gopvoris o Hristu kao Bogu koji postovi zajendo sa Ocem od vecnosti, ili govoris o Hristu kao Sinu covecijem koji je psolse utelovljenja kao covek boravio ovde na zemlju?

Ado nisi u stanju da razdvojis te dve cinjenice, svakako da neces moci razumeti ni Hristove izjave.

Logicaru,
da li tu gopvoris o Hristu kao Bogu koji postovi zajendo sa Ocem od vecnosti, ili govoris o Hristu kao Sinu covecijem koji je psolse utelovljenja kao covek boravio ovde na zemlju?

Ado nisi u stanju da razdvojis te dve cinjenice, svakako da neces moci razumeti ni Hristove izjave.

Govorim o Kristu kao o osobi.

Isto tako, zar nije Krist bio uz potpunog čovijeka i potpuni Bog dok je boravio na Zemlji ?

Nadalje, Krist ne može od uvijek postojati sa svojim Ocem kada je rođen i stvoren od njega, i zato se naziva Sinom.

Što misliš, gdje je bio prije nego je postao Božji Sin ?

Same riječi Otac i Sin govore za sebe, pošto Otac uvijek postoji prije Sina, kako kod ljudi tako i kod svih ostalih živih bića.

Ako je oduvijek postojao, zašto se Isus opisuje kao Sin, a njegov Otac kao i njegov Bog ?

I na kraju, kada bi za dvoje osoba govorio da su jednake - po vječnosti, svemoći ili sveznanju - koju bi ljudsku kategoriju u opisu koristio ( otac, majka, sin, brat ) ?

’Jedinorođeni Sin’ — Kako ?

Biblija naziva Isusa Božjim ’jedinorođenim Sinom’. Trinitarijanci kažu da je, pošto je Bog vječan, i Sin Božji vječan.

Ali, kako netko može biti sin svog oca, a istovremeno biti jednako star kao i on ?

Trinitarijanci tvrde da u slučaju Isusa ’jedinorođeni’ ne odgovara definiciji riječi ”roditi” kakvu nalazimo u rječniku, a koja glasi: ”proizvesti [potomstvo] kao otac” (Webster’s Ninth New Collegiate Dictionary). Oni kažu da ona u Isusovom slučaju ima ”smisao odnosa koji nije nastao rađanjem”, odnos jednog jedinog sina bez rađanja (Vine’s Expository Dictionary of Old and New Testament Words).

Zvuči li ti to logično ?

Može li neki čovjek postati otac sinu, a da ne prouzroči njegovo rađanje ?

Osim toga, zašto Biblija upotrebljava istu grčku riječ za ’jedinorođeni’ (kao što gore spomenuti Vine priznaje bez bilo kakvog objašnjenja) za opisivanje odnosa Izaka prema Abrahamu ?

U Jevrejima 11:17 je za Izaka rečeno da je Abrahamov ’jedinorođeni sin’. U slučaju Izaka ne može postojati ni najmanja sumnja da je u uobičajenom smislu bio jedinorođeni, da nije bio jednako star kao njegov otac ili imao jednak položaj kao on. Temeljna grčka riječ za ”jedinorođeni”, a koja je bila upotrijebljena za Isusa i za Izaka, glasi monogenés, od mónos, što znači ”jedini”, i korjenske riječi gínomai, a znači ”[o ljudima] roditi se” (Grčko-hrvatski ili srpski rječnik, Majnarić-Gorski, Školska knjiga, Zagreb, 1983). Zato se monogenés definira ovako: ”Jedini rođen, jedino dijete” (A Greek and English Lexicon of the New Testament od E. Robinsona).

Theological Dictionary of the New Testament (Teološki rječnik Novog zavjeta) od Gerharda Kittela kaže: ”[Monogenés] znači: ’koji je jedini potomak, tj. bez braće ili sestara.” U ovom djelu kaže se i to da se u Ivanu 1:18; 3:16, 18; i 1. Ivanovoj 4:9 ”ne uspoređuje samo Isusov odnos s odnosom jedinorođenog sina prema svom ocu. To jest odnos jedinorođenog sina prema Ocu”.

Prema tome, život Isusa, jedinorođenog Sina, imao je početak. A Svemogući Bog može se s pravom nazvati njegovim Roditeljem, ili Ocem, i to u istom smislu kao što je neki zemaljski otac — kao Abraham — roditelj svoga sina. Dakle, kad Biblija govori o Bogu kao o Isusovom ”Ocu”, onda i misli to što kaže — da su oni dvije odvojene individue. Bog je po starosti, po položaju, po moći i po znanju daleko iznad Isusa. Ako pomislimo da Isus nije bio jedini duhovni sin kojega je Bog na nebu stvorio, postaje nam jasno zašto je u slučaju Isusa bio upotrijebljen izraz ’jedinorođeni’. Nebrojena druga stvorena duhovna stvorenja također se nazivaju ’Božjim sinovima’ — i to u istom smislu kako je Adam bio nazvan Božjim sinom — zato što je njihova životna snaga potekla od Jehove Boga, Izvora života. Međutim, svi su oni bili stvoreni kroz ”jedinorođenog Sina”, (onoga) koji je jedini bio izravno stvoren od Boga.

Upravo ovde pravite krucijalnu grešku.

Izaija 55:8,9 - “Jer vaše misli nisu moje misli i moji putevi nisu vaši putevi”, kaže Jehova. “Jer kao što su nebesa viša od zemlje, tako su moji putevi viši od vaših puteva i moje misli od vaših misli.

A vi ovdje.

Pokušali ste odgonetnuti prirodu samoga Boga, i to kroz ljudsku grešnost i nesavršenstvo tijela i uma, i zbog toga ste dobili troglavo biće.

Zapetljali ste jednostavnu istinu u mrežu filozofije, koju pod obavezno učite u teološkim školama, ne obaziruči se na Pavlovo upozorenje iz Kološana 2:8.

SASMO DA NAGLASIM DA SMESKO PONAV;LJA LAZI:

EGW — NO: "The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty." (Letter 32, 1999, quoted in the Seventh-day Adventist Bible Commentary, Vol. 5, p.1129).

" NE: c(ovjek Isus Krist nije bio Gospodin Bog Svemoguc'i. (Pismo 32, 1999, citirano u Adventistic(ke Komentar Biblije, Vol. No. 5, str.

KAO STO SVI VIDIMO DA SMESKO NASTAVLJA DA SIRI SVOJE LAZI.,

VEC SAM MU DOKAZAO DA OVO NIJE ISTINA STO IZNOSI.
KAKO JE Elen Vajt mogla da napise navedeno pismo 1999. kad je umrla 1915. godine?

Smesko samo nastavi, kad nemas istinu, propovedaj i lazi, vazno je da propoveda i da postanes pionir.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back