HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumeš pojam snage i energije. 126W je snaga, i sa njom možeš istopiti žicu ako dejstvuješ na dovoljno malom prostoru i dovoljno vremena. To je opet ti kažem tvoj empirijski doživljaj koji ne vredi ništa u naučnom smislu. to što tebe fascinira kako se topi žica... nisi mi odgovorio na pitanje nad pitanjima:

Odakle misliš da dolazi taj višak energije?
......................elektroliza: 2 H2O → 2 H2 + O2
sagorevanje: 2 H2 + O2 → 2 H2O

vidiš li da su to dva ista procesa? Objasni mi odakle misliš da ćeš u sagorevanju odjednom dobiti više energije nego što si potrošio u elektrolizi?

Ne razumeš pojam snage i energije. 126W je snaga, i sa njom možeš istopiti žicu ako dejstvuješ na dovoljno malom prostoru i dovoljno vremena. To je opet ti kažem tvoj empirijski doživljaj koji ne vredi ništa u naučnom smislu. to što tebe fascinira kako se topi žica... nisi mi odgovorio na pitanje nad pitanjima:

Odakle misliš da dolazi taj višak energije?
......................elektroliza: 2 H2O → 2 H2 + O2
sagorevanje: 2 H2 + O2 → 2 H2O

vidiš li da su to dva ista procesa? Objasni mi odakle misliš da ćeš u sagorevanju odjednom dobiti više energije nego što si potrošio u elektrolizi?
Razumem ja veoma dobro šta je snaga, a šta je energija, pa i u tu snagu je uložena neka energija,samo što ti vešto izbegavaš odgovore jer si svestan da bi i matematika pokazala suprotno od tvoje tvrdnje.Odakle kako ti kažeš višak neznam, ali znam da taj gas ima ogromnu energiju.
Zar se prilikom sagorevanja tog gasa u jednom momentu ne odvija i implozija?

Razumem ja veoma dobro šta je snaga, a šta je energija, pa i u tu snagu je uložena neka energija,samo što ti vešto izbegavaš odgovore jer si svestan da bi i matematika pokazala suprotno od tvoje tvrdnje.Odakle kako ti kažeš višak neznam, ali znam da taj gas ima ogromnu energiju.
Zar se prilikom sagorevanja tog gasa u jednom momentu ne odvija i implozija?
evidentno ne razumeš pošto se ne može "u snagu uložiti energija". Snaga je "brzina" promene energije, promene u smislu njenog menjanja oblika (npr toplotne u kinetičku).
ne mogu da ti dajem matematiku za žicu jer nemam laboratoriju za to.
Dao sam ti matematiku u obliku hemijske formule, i tražio da mi prstom pokažeš od čega potiče ta energija koju misliš da imaš.
Rekao si da ne znaš, a ja znam pa ću ti reći da nema odakle. I dužan si ako si pri zdravom razumu da ako nešto ne znaš, prihvatiš odgovor onoga ko zna. Podsetiću te da se energija ne može stvoriti, samo preći iz jednog oblika u drugi, i ta dodatna energija koju ti želiš nema iz čega da se pretvori. Nemaš je čemu oduzeti, što se vidi iz hem. formule koja je jednostavna, ako prebrojiš videćeš da su tu sve ovce na broju na obe strane jednačine, u obe jednačine.

ne mogu da ti dajem matematiku za žicu jer nemam laboratoriju za to.
Dao sam ti matematiku u obliku hemijske formule, i tražio da mi prstom pokažeš od čega potiče ta energija koju misliš da imaš.
Rekao si da ne znaš, a ja znam pa ću ti reći da nema odakle. I dužan si ako si pri zdravom razumu da ako nešto ne znaš, prihvatiš odgovor onoga ko zna. .
Ti znaš, znaš iz onoga što si naučio i od toga ne odstupaš ni milimetar, kada bi svi razmišljali poput tebe ovaj svet bi bio još uvek u kamenom dobu.
Nikada neću prihvatiti golu teoriju, ja znam da sam sa mojim renaultom 19, 1400ccm, prešao 600 km i tom prilikom potrošio 32 litre LPG što iznosi 5,4 litre na 100 km koristeći taj gas za koji ti kažeš da nema efekta, a automobil mi inače bez toga troši 8 litara LPG na 100 km. Napominjem da je vožnja bila putevima gde su konstantno bregovi, put prema Kragujevcu preko Topole i da petu brzinu nisam uopšte koristio. Eto toliko od mene, a ti uživaj i podmazuj džepove raznoraznih hohštaplera koji pljačkaju ovaj narod.
A što se tiče matematike za žicu nisam ni sumnjao da ćeš je dati jer bi pobio sam sebe!
Malo mi je čudno tvoje ponašanje nudim ti na licu mesta da se uveriš, ti odbijaš jer kao znaš da to nije tako, rekoh ti već jednom nije sve istina što piše, pisalo je i na tarabi nešto pa Muja stradao.

Poslednja izmena:
pa to što sam ja naučio nije tako jer je neko smislio da tako bude već zato što je to priroda tako stvorila. Logično je na svakom koraku, jer da to nije tako pokazalo bi se vrlo brzo i kao što sam rekao ne bi bilo ništa od raketne nauke a pogotovu svemirskog programa. To je i logično i ispravno.
Dao sam ti primer sa jabukom, jabuku od 300gr iseci na 6 kriški po 50gr. i kada ih slepiš zajedno i opet na vagu, ne mogu imati 350g. Jabuka je u ovom slučaju hemijska energija koja vezuje atome u molekulu. Da li ti prihvataš tezu da će jabuka kada se sastavi opet imati više od 300g? Može imati samo manje, jer nožem si uništio/iscedio neki mikronski sloj jabuke svaki put kada si sekao i tu gubiš.

I nije mi jasno kako si tačno znao koliko si lpga potrošio pošto nije na pumpi uvek isti pritisak pod kojim ti sipa, tako da ćeš retko kad imati isto do vrha. evo meni nekad do vrha 33 litre a nekad 39 litara.

Ne bi pobio ništa, nego mi treba laboratorija u kojoj bih mogao izolovati u bezvazdušnu sredinu da bih ti dao tačan podatak o Cp za žicu i kolika energija se oslobađa u obliku toplote kroz taj plamen. Znaš kako izgleda laboratorija? Tegove na terazijama hvataš pincetom jer ćeš mašću sa prstiju poremetiti miligramsku masu tega. Ne dišeš skoro dok radiš, i čak svojim prisustvom ometaš pojedine aparate u zavisnosti šta mere.
Smešni su tvoji argumenti koji su posledica tvog opažanja, želje i utiska. Nemaš fizički i mehanički dokaz i razlog zašto bi to bilo tako. Jasno ti je da tako ne možeš diskuotvati ozbiljno o ovome?

[/B]
I nije mi jasno kako si tačno znao koliko si lpga potrošio pošto nije na pumpi uvek isti pritisak pod kojim ti sipa, tako da ćeš retko kad imati isto do vrha. evo meni nekad do vrha 33 litre a nekad 39 litara.
E vidiš ja za razliku od tebe na LPG vozim već dugggggggggggggggggggooooooooooo još kad se pretakalo iz boce sa ručnom pumpom, drugo uvek sipam na istoj pumpi i treće već zatvorenih očiju znam koliko LPG imam u boci.
Razlog zašto bi to bilo tako je prost, a zašto nebi bilo tako, hoćeš li reći da ste vi "naučnici" sve izračunali postavili na svoje mesto i da više ništa nije tajna za nauku. Jeli Njutn znao zašto mu je jabuka pala na glavu?, ne upoređujem se sa njim samo pokušavam da ti otvorim oči da vidiš da ima mnogo toga nedorečenog.
A što se tiče laboratorije, ne filozofiraj, jeli Faradej imao takvu laboratoriju koju ti opisuješ, pa je ipak do današnjeg dana nepromenjen. Ja tebe uopšte ne razumem, ti si izgleda " naučnik" tipa ništa nesme biti promenjeno jer sve se zna. Šta se zna pitam te? Pa tek danas objaviše da na Marsu ima tekuća voda.
Ajde objasni mi molim te odakle onda višak energije na klatnu akademika Veljka Milkovića gde mali teg na kraćem kraju poluge pokreće polugu i vrši koristan rad uz malu utrošenu energiju, pogledaj snimak pa mi objasni tako neukom.http://www.veljkomilkovic.com/
Odgovori mi na ovo pitanje pa da zaokružimo priču: Dali po tebi znači da ako danas ne poznajemo neku energiju, da ona i ne postoji.

Poslednja izmena:
Koliko kosta ta varalica? Jel znas nekog ko je ugradio HHO na neki auto sa euro 3 motorom, tj na neki noviji auto? I jel ima nekih problema?
Jedini problem koji može da se javi je da ti digne potrošnju iz razloga koji sam naveo, zato se i stavlja varalica koju možeš i sam napraviti ako se razumeš u elektroniku. Lično neznam nikog sa novijim automobilom, ali imam prijatelja koji je upućen u tu problematiku.

Odgovori mi na ovo pitanje pa da zaokružimo priču: Dali po tebi znači da ako danas ne poznajemo neku energiju, da ona i ne postoji.
nemam sad vremena da proučavam ove ludorije pošto se pakujem za more, ali oscilator koje god višestrukosti je i dalje konačan zbir energije koja prelazi iz potencijalne u kinetičku uz konstantne gubitke na osovini. I nisam shvatio šta on želi da uradi s tim... komentarisaću kada budem pročitao bolje.
Naravno da ne znači da ne postoji. Ali sistem o kojem mi pričamo ne koristi ništa nepoznato, sve je tu do kraja poznato, jer rekao sam ti da nije poznato ne bi postojao svemirski program kompletan, jer on koristi termodinamiku i teoriju o gasovima do tančina koje ne možeš ni da zamisliš. U džul se sve izračunava, iako se radi sa milionima i milionima džula.

Naravno da ne znači da ne postoji. Ali sistem o kojem mi pričamo ne koristi ništa nepoznato,
A odakle ti znaš da tu nema još nečeg što je nepoznato, još je Tesla pominjao slobodnu energiju.
TESLA: "Najpre je bila energija, potom materija."
TESLA : "Dan za danom pitao sam se što je to elektricitet, ali odgovora nisam našao. Osamdeset godina je od tada prošlo i ja sebi postavljam još uvijek isto pitanje, nemoćan da dam odgovor. Neki nadriučenjaci, kojih ima mnogo, možda će kazati da oni znaju odgovor na to pitanje."
Tesla: "Neće proći mnogo naraštaja pre no što će naše mašine pokretati energija koja će se moći dobiti na svakoj tački u svemiru "
Tesla je svom profesoru jednostavno rekao da bi možda rad s motorom bio moguć i bez tih četkica – misleći da se izbjegne trošenje četkica i veliko iskrenje. Tada mu je profesor Poeschl odgovorio: „Gospodin Tesla će možda učiniti velike stvari, ali je sigurno da ovo neće unaprijediti. To bi bilo isto što i obrnuti jednu silu, poput gravitacijske, u rotacijsku. To je perpetuum mobile, nemoguća ideja.“

Poslednja izmena:
Ovo je forum, a ti pises gluposti, i ne znas da skapiras kad da stanes..
Da imas bilo kaku srednju skolu, ne bi imalo potrebe ovo da ti se objasnjava..
tako da po mojim merilima, jesi glup covek..
pozdrav
Neću se koristiti tvojim rečnikom, jer za razliku od tebe koristim snagu argumenata, dali je stvar odgoja ili obrazovanja to što nekog nazivaš budalom prepuštam tebi da shvatiš.
Zašto bi ja morao da stanem nekom ko je ograničenog uma i misli da je sve crno i belo. Za vas dvojicu je i Tesla bio budala, pokušavate pukom teorijom osporiti nešto što u praksi funkcioniše.
Evo ti još jedan citat pa se jedi od muke:
"Evo, konačno ugrađen generator na opel merivu 2010., 90 ks, benzinac, 1.4 motor. Kako je tu sve skučeno, jaooooj cool. Generator rađen po Danekovim savjetima (11 ploča, 100x100, -nnnn+nnnn-, gore jedna rupa 6mm, dolje cik - cak 3 mm, uvodnice na jednoj strani gore - dolje. Kao rezervoar imam ekspanziju od golfa IV, a bubbler je izrađen od PPR-cijevi, po mvujanovicevoj zamisli. Uz to koristim i flashback arrestor od brončane vune. Ukratko, pri cca 7A, cca 0.6 l/min, snaga osjetno veća, potrošnja... uhhh, učinilo mi se da se kazaljka goriva pokvarila big_smile , nakon 100 km natočio sam 5.2 lit smile . Mislio sam da će mi momak na benzinskoj je... sve po spisku što točim manje od 5 lit lol Vožnja kombinirano grad - otvorena cesta. Po prijašnjem stanju stvari to je bilo minimalno 7.2 lit. Bez ikakvog utjecaja na elektroniku i senzore. Za dan dva slijedi kratak video instalacije."

Neću se koristiti tvojim rečnikom, jer za razliku od tebe koristim snagu argumenata, dali je stvar odgoja ili obrazovanja to što nekog nazivaš budalom prepuštam tebi da shvatiš.
Zašto bi ja morao da stanem nekom ko je ograničenog uma i misli da je sve crno i belo. Za vas dvojicu je i Tesla bio budala, pokušavate pukom teorijom osporiti nešto što u praksi funkcioniše.
Evo ti još jedan citat pa se jedi od muke:
"Evo, konačno ugrađen generator na opel merivu 2010., 90 ks, benzinac, 1.4 motor. Kako je tu sve skučeno, jaooooj cool. Generator rađen po Danekovim savjetima (11 ploča, 100x100, -nnnn+nnnn-, gore jedna rupa 6mm, dolje cik - cak 3 mm, uvodnice na jednoj strani gore - dolje. Kao rezervoar imam ekspanziju od golfa IV, a bubbler je izrađen od PPR-cijevi, po mvujanovicevoj zamisli. Uz to koristim i flashback arrestor od brončane vune. Ukratko, pri cca 7A, cca 0.6 l/min, snaga osjetno veća, potrošnja... uhhh, učinilo mi se da se kazaljka goriva pokvarila big_smile , nakon 100 km natočio sam 5.2 lit smile . Mislio sam da će mi momak na benzinskoj je... sve po spisku što točim manje od 5 lit lol Vožnja kombinirano grad - otvorena cesta. Po prijašnjem stanju stvari to je bilo minimalno 7.2 lit. Bez ikakvog utjecaja na elektroniku i senzore. Za dan dva slijedi kratak video instalacije."

Ne poredi ovo sa teslinim patentima..on je kontao stvari..nije prodavao maglu

Ne poredi ovo sa teslinim patentima..on je kontao stvari..nije prodavao maglu
Ti znaš da je to magla?, Niko ovde ništa ne prodaje i niko te netera da veruješ ali nemoj pisati za nekoga da je budala, uostalom baš me briga za tvoje mišljenje. Nije važno šta kaže, nego ko kaže!
Pa tvoj istomišljenik kog tako braniš čak piše da pola budala sedi u SANU! Samo ste vas dvojica pametni da je ovo pravi forum bili biste banovani odavno.

A što se tiče Tesle malo pročitaj o njemu pa ćeš videti o čemu sve on govori, tako da ubuduće ne pišeš napamet.

Poslednja izmena:
Ovo je forum, a ti pises gluposti, i ne znas da skapiras kad da stanes..
Da imas bilo kaku srednju skolu, ne bi imalo potrebe ovo da ti se objasnjava..
tako da po mojim merilima, jesi glup covek..
pozdrav
Biti školovan neznači biti i pametan, treba imati "kliker", a sa tim se rađa. Za tvoju informaciju imam mnogo više od srednje škole, mada to za mene nije merilo, pa i sam Faradej na koga se toliko pozivate bio je neškolovan. Ta tvoja merila su uveli takvi poput tebe nebi li se nekako dokazali.

polako ljudi moguce je da ovaj sistem radi ,jer vodonik ne ucestvuje samo kao gorivo zasta je zapeo signature vec i kao gasni katalizator pri sagorevanju, na primer vec od ranije sam citao o dodavanju malih kolicina plina u karburator dizel motora i kako to poboljsava sagorevanje i ekonomiju. sad vodonik je u tako maloj kolicini -delovi procenta ali zauzima srazmerno mnogo vecu zapreminu i resporedjuje se zbog male mase ravnomerno u cilindru sto je vazno, ima jos vecu oktansku vrednost ,brzina zvuka je velika za vodonik sto doprinosi sirenju molekularnih kontakata i brzine fronta plamena...
takodje me zanima sta radite sa kiseonikom jer i on se proizvodi elektrolizom -jel ide u motor ili se izbacuje u atmosferu?
http://www.mrsharkey.com/lpg.htm

takodje smatram da je potrebno vise istrazivanja definitivno za ovo ,jer treba utvrditi i koje kolicine vodonika u masenim i zapreminskim procentima su najbolje ,preko kog procenta dalje poboljsavanje sagorevanja prestaje,i sve to u odnosu na energiju koju je potrebno izdvojiti za elektrolizu i kolko vode treba nositi u kolima. Takodje svidja mi se sistem sto proizvodi vodonik na licu mesta i po potrebi --->vise obrtaja motora -veca struja sa alternatora-srazmerno veca proizvodnja vodonika. kad se zaustavi motor i elektroliza prestaje tako da nema potrebe za skladistenjem ,bocama ,instalacijom...dakle ceo sistem je sam po sebi vrlo lak i jeftin.

polako ljudi moguce je da ovaj sistem radi ,jer vodonik ne ucestvuje samo kao gorivo zasta je zapeo signature vec i kao gasni katalizator pri sagorevanju, na primer vec od ranije sam citao o dodavanju malih kolicina plina u karburator dizel motora i kako to poboljsava sagorevanje i ekonomiju. sad vodonik je u tako maloj kolicini -delovi procenta ali zauzima srazmerno mnogo vecu zapreminu i resporedjuje se zbog male mase ravnomerno u cilindru sto je vazno, ima jos vecu oktansku vrednost ,brzina zvuka je velika za vodonik sto doprinosi sirenju molekularnih kontakata i brzine fronta plamena...
takodje me zanima sta radite sa kiseonikom jer i on se proizvodi elektrolizom -jel ide u motor ili se izbacuje u atmosferu?
http://www.mrsharkey.com/lpg.htm
Konačno neko ko je shvatio o čemu se radi!
Da i kiseonik ide u motor.
I kao što si sam naveo uopšte nisu potrebne velike količine tog gasa, primetio sam da samo sa određenom količinom ima poboljšanja, negde od 0,5 do 0,8 litara u minutu, što zavisi naravno i od motora.

Poslednja izmena:
a pa kao sto sam i mislio ,pa to onda uopste nisu velike kolicine to su delovi procenta svakako manje od 1%... mislim da je potrebno oko 10% zapreminskih delova vodonik-vazduh da bi doslo do spontanog paljenja ,ovako smesa je pre-pre-siromashna da bi doslo do paljenja.

pretpostavljam da si mislio na zapreminske litre posto 0,5l tecnog vodonika ima smeshno veliku zapreminu u gasovitom stanju.

-recimo evo naglas probacu da izracunam ,ako imamo 2.000 kubnih cm benzin motor - tj. 2 litra vazduha. na najmanjem gasu -npr. 600 obrtaja po minuti to je 10 obtaja u sekundi ispalo bi 20l/s....ali posto je cetvorotaktni i samo 1/4 takta je usisavanje ,znaci svaka 2 obrtaja je takt usisavanja to je protok od 10Litara/s , tj. 600l /minuti.

pri dodavanju 0,6l H2 na leru mu dodje hiljaditi deo zapremine odnosno 0,1%.
naravno sa povecanjem obrtaja je potrebno proporcionalno povecati struju i proizvodnju gasa.

-na pocetku teme je neko postovao sistem za dodavanje vodonika u 300D Mercedesa...3000 kubika dizel -pitam se kako li tu radi?
da probam da izracunam ,znaci pomenuo je 160l H2 gasa na sat to jest 2,7l u minuti (da zaokruzimo) ,dizel motor pri 600 ob/min propusti 15l vazduha u sekundi protok 4-taktnog motora izadje tj. 900l /min.
900 l/2,7 l- zapreminski procenat gasa je 0,3%.
snaga potrebna za proizvodnju pomenuto je 40Ampera pri 13V ,potrebna snaga je 520 VoltAmpera tj. 0,52Kw - odnosno 0,7 (KS) Konjskih snaga vuce ovaj sistem.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back