gost 8170
Veoma poznat
- Poruka
- 10.924
nagledao sam se raznih akademika i doktora nauka, koji su napravili gluposti za medalju. pola ih sedi u SANU,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Daaaaaaaaaaaaa zato su verovatno u SANU, a ti nisi, baš interesantna teorija!!!nagledao sam se raznih akademika i doktora nauka, koji su napravili gluposti za medalju. pola ih sedi u SANU,
Ma ne poriče on III Njutnov zakon, ne budi bukvalista, čovek samo lepo kaže da i tu ima izuzetaka.to je činjenica, zašto je to tako ja ne znam.
a ovaj kralj koji poriče III njutnov zakon... ako taj ima diplomu, treba da je zapali. mada ja mislim da nema, jer je ovo jedna od osnovnih stvari koja se uči u školi. -možeš li se ikada pomeriti a da se nisi odupreo o nešto?
pa poriče ga u tim nekim slučajevima i želi da od toga napravi nešto, a to je nemoguće. Jer kao što sam rekao u onom slučaju sa kretanjem čestica pod 90 stepeni - u trenutku kada su kolinearne sila jedne na drugu jeste nula jer su linije polja takve u prostoru. Ali da bi ta sila postojala mora postojati relativno kretanje ta 2 tela, samim tim i taj trenutak traje neprimetno.Ma ne poriče on III Njutnov zakon, ne budi bukvalista, čovek samo lepo kaže da i tu ima izuzetaka.
el. aparat za zavarivanje verovatno ništa ne bi napravio sa 126W ali on i ne koristi gas već električnu energiju kojom će stvoriti temperaturu. I na upaljaču za cigarete ti imaš visoku temperaturu pa i dalje ne znači da je to u upaljaču dovoljno za vožnju automobila.Evo ovako, prosto narodski:
Ako ja sa uloženih 126 Wati dobijem gas koji je svojim plamenom sposoban da istopi kamen, staklo, čeličnu žicu, a kada bi tu istu snagu upotrebio napr. u električnom aparatu za zavarivanje sumnjam da bi išta mogao da istopi. Ti ćeš reći da je to zbog temperature koju taj gas daje prilikom sagorevanja, slažem se sa tobom i u tome i jeste poenta uštede fosilnog goriva koje teže sagoreva.
A zar elektrolizer ne koristi električnu energiju? Pa kako to da nedobijemo isti efekat sa istom uloženom snagom?el. aparat za zavarivanje verovatno ništa ne bi napravio sa 126W ali on i ne koristi gas već električnu energiju.
Ja tvrdim da je energija dobijena na vrhu plamena vodonika veća od uložene.koristi, ali aparat još ima brdo provodnika kroz koje treba da progura, on ima daleko veću snagu. može biti i 20kW u nekim slučajevima, pošto tu bude struja više stotina ampera.
a ti kada pališ gas, rasipaš tu toplotu kojekuda. Mada se koristi vodonik gas za zavarivanje, ali mislim da nije čist već kao deo smeše.
Mene samo interesuje,gde ima da se kupe cvarci i kavurma![]()
Ja tvrdim da je energija dobijena na vrhu plamena vodonika veća od uložene.
Eto imaš parametre pa izračunaj, uložio sam 126 Wati snage, dobio sam na izlazu plamen koji topi čeličnu žicu debljine 3mm.
nemaš na osnovu čega da tvrdiš to, osim svog ličnog utiska, a to nije merodavno.Ja tvrdim da je energija dobijena na vrhu plamena vodonika veća od uložene.
Pa eto dao sam ti parametre pa ti izbaci matematiku, baš da vidimo šta kaže matematika!nemaš na osnovu čega da tvrdiš to, osim svog ličnog utiska, a to nije merodavno.
Ne može biti veća od uložene, jer ako jeste, kaži mi odakle je došao taj višak? On mora odnekud doći, biti oduzet od nečega, kaži mi od čega.
Opet ti po tvome, pa lako ti je sada da izračunaš dao sam ti sve parametre izbaci to ovde i da završimo tu priču.matematika je jasna i kaže da ne možeš dobiti više nego što si dao. A ti ako ne veruješ tome, kaži mi od čega potiče taj višak koji kažeš da postoji.
Opet ti po tvome, pa lako ti je sada da izračunaš dao sam ti sve parametre izbaci to ovde i da završimo tu priču.
Ni sa čim, ama baš ni sa čim nemožeš postići da sa uloženih 126 Wati dobiješ emergiju da sa njom topiš ćelik, staklo, kamen itd. to odgovorno tvrdim, a ti možeš da pričaš šta hoćeš.
snaga nije dovoljan parametar, nemam podatke o tvojoj žici koju si topio, postoje razne žice, raznih sastava i debljina...Opet ti po tvome, pa lako ti je sada da izračunaš dao sam ti sve parametre izbaci to ovde i da završimo tu priču.
Ni sa čim, ama baš ni sa čim nemožeš postići da sa uloženih 126 Wati dobiješ emergiju da sa njom topiš ćelik, staklo, kamen itd. to odgovorno tvrdim, a ti možeš da pričaš šta hoćeš.
Šta ti treba od podataka? Napisao sam ti čelična žica 3 mm, uzmi kao parametar eto žicu najmekšeg sastava i to ti dozvoljavam pa izračunaj.snaga nije dovoljan parametar, nemam podatke o tvojoj žici koju si topio, postoje razne žice, raznih sastava i debljina...
sećaš li se kada sam ti rekao da je sagorevanje tog gasa direktno obrnut proces od elektrolize? energija koja se uloži u elektrolizu, se oslobodi sagorevanjem. Tvoj emprijiski utisak je da tu ima više pri sagorevanju. To je zato što ti je vizuelno jači efekat od elektrolize gde se ništa ne dešava zanimljivo. Dakle, odgovori mi to - odakle misliš da je došao taj višak energije koji misliš da vidiš? Podsetiću te da se energija ne može stvoriti i uništiti, samo menjati oblik(toplotna, mehanička, električna...)
Nešto te nema? Kako to da protumačim, a baš sam očekivao tu matematiku konačno !Šta ti treba od podataka? Napisao sam ti čelična žica 3 mm, uzmi kao parametar eto žicu najmekšeg sastava i to ti dozvoljavam pa izračunaj.
Navedi mi samo jedan primer sa čime je moguće sa tih 126 Wati istopiti tu žicu.
Ajde objasni mi šta se dešava kada taj gas "eksplodira" meni se desilo da je eksplodirao u staklenoj posudi koja je bila zatvorena hermetički i gle čuda staklići ostali na mestu ni jedan nije nigde odleteo a staklena posuda se raspala uz zaglušujuću eksploziju.