KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo mene stigla pijem kaficu i da vidim kako ste mi,hvala na lepim recima,divne ste.To mi je najteze sto nisu sa mnom al nema ko da ih cuva dok Nevena ne podje u jaslice posle ce biti lakse. Da mii nije torti koje me opustaju poludela bi.Unchi srecan rodjus ako ne stignem sutra da cestitam:cmok::zag:

E i mi smo išli po Andjelinu knjižicu. od 20 učenika u odeljenju 7 ih je sa svim peticama (i moja curica) , 8 odličnih, 4 vrlo dobar,1 dobar. Oduševila me je njena učiteljica, već 2 meseca skuplja deteline sa 4 lista , da bi svakom djaku u knjižicu zalepila po jednu.:heart:
Presrećna sam što će moj Andrej ići kod nje.

I nama danas zadnji dan skole mada ce ostali djaci ici jos do kraja nedjelje....
Ovde nema sanse da uciteljica kaze ko je kakav djak, cak ni na roditeljskom!
Dobije se knjizica ( pet sest listova A4 formata gde su ocene za svaki predmet posebno, razdeljeno npr, za citanje, ortografiju, gramatiku, zbrajanje, nauku, tehnologiju... milion ocena)
Ako hoces da razgovaras sa uciteljicom mozes svaki dan posle skole, a oni sa roditeljima svakodnevno komuniciraju preko posebne sveske gdje upisuju svoja zapazanja...
Pravo da vam kazem to mi je super! Bas sam se brzo odvikla od tog naseg natezanja kakav je ko djak i ljubomore ako je komsisko dete malo bolje! Pustite decu nek uzivaju mante se ocena, ide leto i dugo ocekivani odmor! Da li su sve petice garancija da ce dete kasnije u zivotu biti sretno? Sta meni vrede sve petice kroz skolovanje, odlican prosek na visoj skoli kad evo ovde to ne priznaju nista! Nikad u zivotu nisam ni sanjala da cu svoju skolu moci okaciti macku o rep i krenuti u neke sasvim druge vode.....

Dobar dancic.
Vidim lepih osecanja, tako i treba...
Poto, imas bonu prvom prilikom, ucila i ja kao prosta...sad vidim da bolje prolaze oni drugi...a meni stalno punili glavu, budi dobra, marljiva, poslusna...sad kada vidim neke moje drugove i drugarice koji su se jedva provlacilai, bolje se snasli nego ja...ali to je zivot...takav nam horoskop

Ima još nekih koji su završili V Beogradsku i kojima je Vene Bogoslavov predavao matematiku, i nekih koji su bili medju najboljim studentima na TMF i išli na prijem kod tadašnejg Milana Panića i koji su osvanjavali nad knjigom, a sada osvanjavaju nad tortama. A diploma stoji na najvišoj polici u plakaru, a one silne pohvalnice i diplome sa takmičenja iz matematike, hemije... puna ih je fioka.Možda to sad niko ne priznaje, ali...znam da je moje, moj rad, moje znanje.Ne kažem da je takav ispravan put, u ovoj us...zemlji sigurno nije, ali...što Jaca kaže taki nam horoskop.

Samo sam kao ponosna mama htela da se pohvalim svojom dobrom decom. Koja su vaspitana da budu dobri djaci, jer ih na to niko ne bi mogao primorati. A naravno da mi je vazno da budu dobri ljudi, sa fakultetom ili bez,svejedno. Samo, prija uspeh tvog deteta, u bilo kojoj oblasti, vise od sopstvenog. To je magija roditeljstva.

Vidim ja da ovde ima izgleda dosta nekadasnjih djaka generacije:)mozda nama ta skola nista ne vredi al ja mislim da smo zbog toga ipak malo bolji i kvalitetniji ljudi od onih drugih,sto se kaze nasa muka,nas trud nase je i treba da smo ponosni na to

Samo sam kao ponosna mama htela da se pohvalim svojom dobrom decom. Koja su vaspitana da budu dobri djaci, jer ih na to niko ne bi mogao primorati. A naravno da mi je vazno da budu dobri ljudi, sa fakultetom ili bez,svejedno. Samo, prija uspeh tvog deteta, u bilo kojoj oblasti, vise od sopstvenog. To je magija roditeljstva.

Niko tebe nije prekorio duso...lepo je pohvaliti se svojom decom, ponositi se njima,zato samo i roditelji, da ih vaspitamo i vodimo najboljim putem kojim mozemo.
Zato, ostani ponosna imas i zasto.:cmok2:

Vidim ja da ovde ima izgleda dosta nekadasnjih djaka generacije:)mozda nama ta skola nista ne vredi al ja mislim da smo zbog toga ipak malo bolji i kvalitetniji ljudi od onih drugih,sto se kaze nasa muka,nas trud nase je i treba da smo ponosni na to
znaci ako nisam bila djak generacije i nemam fakultetsku diplomu da sam manje kvalitetniji covek i sto je jos gore losiji covek od vas fakultetski obrazovanih

Mislim da se ovde radi o malo nespretnom izražavanju. ;)
Ja ću vam samo reći kako ja na to gledam... čisto onako... iskustveno :D
Biti "đak generacije", skupiti diplome, završiti fakultet-fakultete (e, ja vam baš neću reći među koje spadam :zcepanje:) i dalje ne znači biti dobar, kvalitetan čovek. Čak ne znači ni biti uspešan jer je, "uspeh" nešto krajnje relativno i ne postoji merna jedinica kojom se meri. Za mene je uspeh sopstveni mir, sopstveno zadovoljstvo, osećaj ispunjenosti - a to baš nema mnogo veze ni sa poslom kojim se bavimo ni sa novcem koji zarađujemo ni sa školom koju smo završili... čak ni sa porodicom. A opet sve to i još mnogo onoga što je nemoguće nabrojati - čine taj naš mali, sopstveni svet u kojem se osećamo onako kako se osećamo jer u njemu važe samo naši sopstveni kriterijumi kojima se mere uspeh, zadovoljstvo, radost, sreća...
Deca treba da budu što bolji đaci ne zbog proseka koji će ih negde odvesti, već zato što ih treba učiti i naučiti da iz sebe izvlače maksimum, da steknu samopouzdanje i sigurnost u sopstvenu sposobnost učenja. Neko to ne postiže ni sa 5 specijalnih diploma i uspehom 5,00, a nekom uspeva i sa mnogo manje. Neko sa naporom i mukom stiže do tih petica, neko ni ne dohvati knjigu pa mu polazi za rukom. Svi znamo kako je to bilo u školi, koliko je bilo štrebera, miljenika i "uvlakača", koliko pravih "petičara".
Mislim... imali smo one sa peticom iz matematike koji sad ne znaju da odbiju 18 procenata od ukupne sume.
I one sa peticom iz srpskog koji nikad nisu naučili da se npr "ne znam" piše odvojeno.
I one sa Vukovom diplomom koji nemaju pojma u koju grupu životinja spada kišna glista...
I da ne nabrajam (ovo su, kunem se, sve primeri iz moje okoline :zcepanje:).
I opet ni sve to i ni ništa od toga nije merilo uspeha u životu.
Ljubite svi svoju dobru decu i uživajte u njima... bez obzira kakve ocene donose ;)

Poslednja izmena:
Dobro vece,nikako i do vas da stignem danas ;)
I mi smo danas isli po knjizice,ali one opisne ocene :confused:
Ipak nas je uciteljica pohvalila sa najboljim djacima
i naravno da sam ponosna :mrgreen::heart:
I ja sam bila odlican ucenik,upisala visu....i nisam zavrsila pocela da radim
ali se ne sekiram vidim da mi u danasnje vreme nebi nista ni znacila
ne mislim da sam zbog toga losiji covek :D
ali cu ipak uticati koliko mogu na svoju decu da uce i budu dobri djaci:D

Biti "đak generacije", skupiti diplome, završiti fakultet-fakultete (e, ja vam baš neću reći među koje spadam :zcepanje:) i dalje ne znači biti dobar, kvalitetan čovek. Čak ne znači ni biti uspešan jer je, "uspeh" nešto krajnje relativno i ne postoji merna jedinica kojom se meri. Za mene je uspeh sopstveni mir, sopstveno zadovoljstvo, osećaj ispunjenosti - a to baš nema mnogo veze ni sa poslom kojim se bavimo ni sa novcem koji zarađujemo ni sa školom koju smo završili... čak ni sa porodicom. A opet sve to i još mnogo onoga što je nemoguće nabrojati - čine taj naš mali, sopstveni svet u kojem se osećamo onako kako se osećamo jer u njemu važe samo naši sopstveni kriterijumi kojima se mere uspeh, zadovoljstvo, radost, sreća...
Deca treba da budu što bolji đaci ne zbog proseka koji će ih negde odvesti, već zato što ih treba učiti i naučiti da iz sebe izvlače maksimum, da steknu samopouzdanje i sigurnost u sopstvenu sposobnost učenja. Neko to ne postiže ni sa 5 specijalnih diploma i uspehom 5,00, a nekom uspeva i sa mnogo manje. Neko sa naporom i mukom stiže do tih petica, neko ni ne dohvati knjigu pa mu polazi za rukom. Svi znamo kako je to bilo u školi, koliko je bilo štrebera, miljenika i "uvlakača", koliko pravih "petičara". I opet ni sve to i ni ništa od toga nije merilo uspeha u životu.
Ljubite svi svoju dobru decu i uživajte u njima... bez obzira kakve ocene donose ;)

ODLICNO RECENO ! :)

Dobro vece svima....:)
Ljudi ma ne pomaze nijedna skola ako si ti u dusi los covek,nezadovoljan,negativan itd....a takvih ima i sa diplomom i bez nje....kakva glupa konstatacija...
Treba negovati sebe iznutra,truditi se i boriti za ono sto zelis,imati cilj u zivotu i teziti pravim vrednostima.....a to da li si imao sve 5 ili ne.....hm.....nije merilo

Ako mozes da vidis unisteno delo svoga zivota,
i bez i jedne reci da ga ponovo gradis,
ili da bez uzdaha ili protesta
podneses gubitak onoga sto si dugo sticao;
ako mozes da budes zaljubljen, ali ne i lud od ljubavi,
ako mozes da budes jak, a da ipak ostanes nezan,
da ne mrzis one koji tebe mrze,
a da se ipak boris i branis;
ako mozes da slusas kako tvoje reci izvrcu nevaljalci
da razdraze glupake,
i da cujes kako zla usta o tebi lazu,
a da sam ne kazes ni jednu laz;
ako mozes da sacuvas dostojanstvo i slavu,
ako mozes da ostanes skroman iako si savetodavac kraljeva,
ako mozes da volis svoje prijatelje kao bracu,
a da ti ni jedan ne bude sve na svetu;
ako znas da razmisljas, a da ti san ne bude gospodar,
da mastas, a da ne budes samo mastar;
ako mozes da budes cvrst, ali nikad divalj,
ako mozes da budes dobar, i da budes pametan,
a da nisi cistunac i sitnicar;
ako mozes da pobedis posle poraza,
a da poraz i pobedu podjednako primis,
ako mozes da sacuvas hrabrost i glavu kad je svi ostali izgube,
tada ce sreca i pobeda biti zauvek tvoji poslusni robovi,
i ono sto vredi vise nego slava:
bices Covek Sine moj!

Deca treba da budu što bolji đaci ne zbog proseka koji će ih negde odvesti, već zato što ih treba učiti i naučiti da iz sebe izvlače maksimum, da steknu samopouzdanje i sigurnost u sopstvenu sposobnost učenja. Neko to ne postiže ni sa 5 specijalnih diploma i uspehom 5,00, a nekom uspeva i sa mnogo manje. Neko sa naporom i mukom stiže do tih petica, neko ni ne dohvati knjigu pa mu polazi za rukom. Svi znamo kako je to bilo u školi, koliko je bilo štrebera, miljenika i "uvlakača", koliko pravih "petičara".
Mislim... imali smo one sa peticom iz matematike koji sad ne znaju da odbiju 18 procenata od ukupne sume.
I one sa peticom iz srpskog koji nikad nisu naučili da se npr "ne znam" piše odvojeno.
I one sa Vukovom diplomom koji nemaju pojma u koju grupu životinja spada kišna glista...
I da ne nabrajam (ovo su, kunem se, sve primeri iz moje okoline :zcepanje:).
I opet ni sve to i ni ništa od toga nije merilo uspeha u životu.

:klap:

Jaoooo, i skole ste se dotakle.. :roll::roll: bezim jaaaaa :metla::metla:

Salim se, i ja sam bila mnogo dobar djak (doduse u osnovnoj) i htela sam i fakultet, i ovo i ono, ali sam se u srednjoj opasno zaljubilaaa :heart::heart::mrgreen: i zabavljala se sa muzicem puzicem 4god i udala se, `vako vrlo mlada :zcepanje:, rodila prekrasnog sincica, i zivim i uzivam.. Nista mi ne fali u zivotu, sa skolom ili bez nje, ja sam ja.. da sam htela ucila bih..nisam `tela-izbrala sam ljubav, i tu sam gde sam, ne kajem se, nisam nista propustila u zivotu iako sam poranila! Zivot ide svojim tokom, onako kako nam je sudjeno (sto kaze Jaca: takav nam je horoskop):zcepanje: i nije bitna diploma ni najmanje, slazem se sa Potom.
ALI, nista od toga ne moze da ospori, to sto su vam (nam) deca dobra, vaspitana, i dobri djaci, i da zbog toga, naravno, treba da budemo ponosni na njih i da ih podrzavamo! Ma nek` su ziva i zdrava samo!! :heart:

I nama danas zadnji dan skole mada ce ostali djaci ici jos do kraja nedjelje....
Ovde nema sanse da uciteljica kaze ko je kakav djak, cak ni na roditeljskom!
Dobije se knjizica ( pet sest listova A4 formata gde su ocene za svaki predmet posebno, razdeljeno npr, za citanje, ortografiju, gramatiku, zbrajanje, nauku, tehnologiju... milion ocena)
Ako hoces da razgovaras sa uciteljicom mozes svaki dan posle skole, a oni sa roditeljima svakodnevno komuniciraju preko posebne sveske gdje upisuju svoja zapazanja...
Pravo da vam kazem to mi je super! Bas sam se brzo odvikla od tog naseg natezanja kakav je ko djak i ljubomore ako je komsisko dete malo bolje! Pustite decu nek uzivaju mante se ocena, ide leto i dugo ocekivani odmor! Da li su sve petice garancija da ce dete kasnije u zivotu biti sretno? Sta meni vrede sve petice kroz skolovanje, odlican prosek na visoj skoli kad evo ovde to ne priznaju nista! Nikad u zivotu nisam ni sanjala da cu svoju skolu moci okaciti macku o rep i krenuti u neke sasvim druge vode.....

Poto zato Jaca i nije htela dobro da uci.Bila sam nemirna ,svake godine vladanje zadovoljava sto bi u prevodu znacilo dva,a mene kad pitaju sta je ovo ja kao iz topa odgovorim pa oni su zadovoljni sa mnom.Nijedan koncert me nije zaobisao pa nijedna zurka ja sam znala da uzivam Zato kako god moja deca uce bolja su od mene :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:

Back