Ni manjih goovana,ni vece dreke.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako si zaheban. Vozis se ti na k**** mom. Nemas ti mooda ti si pikica. Od tastature nesmijes dalje. Lajes ko pascurina po forumu od tog nema nista. Zike curice ne kaki puno, promjeni pampers.
Stani malo, zar ne rece kako su vam ovi Srbi iz Crne Gore braca po krvi,ujaci,stricevi,kumovi... sam si to izgovorio i sam sebe sada demantujes. Ali naravno u cilju glorifikacije Crnogoraca tebi to ne ide u prilog da se dovode u pitanje oni pocinjeni zlocini od tadasnjeg jednog te istog korpusa nad tzv bracom crnogorcima islamske vjere.
Ne razumijem što ti se to mota kroz glavu? Ako neko reče e je Musliman, a nije Bošnjak, za mene je to datost. Ne znam ja kojega ste vi korijena, ali izborom imena Bošnjak izabrali ste da nemate veze s nama te ja tu vezu neću ni tražit. Ne zanimaju me osobito ni te vaše veze s Bosnom, mada sam siguran da su jednosmjerne - vi ste gledali Bosnu, a ne ona vas. Postali ste Bošnjaci po istome "receptu" po kojemu su neki bivši Crnogorci postali Srbi. Sviđelo im se u Beograd i to ti je. Dobro, vi preferirate Sarajevo. I nijesam ja broja koliko je muslimana crnogorskoga korijena, ali ti bi moga izbrojit koliko vas je iz Bosne. Samo nemoj reć kako se cijela Bosna sjatila u Sandžak kad je Beč ujaša u Sar'evo. I danas je problem skućit izbjeglice, a tek u ta doba.. I nemoj nama podastirat turske teritorijalne žongleraje, ne važe se.Pa upravo je u tome kvaka, da muslimani u CG ne mogu biti po nacionalnosti ''Muslimani'' ili Crnogorci islamske vjere. Koji to narod sebe ubija i ratuje sa samim sobom...toga nema, sta to znaci? Znaci da su Bosnjaci drugaciji etnos od vas.
I nisu Bosnjaci (Muslimani) u Crnoj Gori bas u tolikoj krvnoj vezi sa vama pravoslavnima ko sto ti pricas,posebno ne Bosnjaci na severu jer je poznato koliko se porodica iz Bosne nakon Berlinskog kongresa 1878 uputilo ka Sandzaku, oba dijela Sandzaka i koliko se familijarnih veza formiralo tokom visevjekovnog Bosanskog vilajeta koji se pruzao duboko na teritorije danasnje Srbije i Crne Gore.
P.S. procitaj djela vasih akademika Milana Vasica i Djurdjeva o etnogezi Crnogoraca i vidjeces koliko crnogorskih plemena potice iz Bosne.
Pa recimo i da se deklarisem ko Turcin sto da ne, mozda se nama svidja da budemo Turci.
Bar bi bili manje licemjerni od vas sto ste ratovali sa Turcima a sladili se njihovim kolacima![]()
Kapetan: sedite braco srbi sinovi obilica sigurno ste gladni,pocastite se urmasicama i baklavama valja nam sutra ratovati.
Vojnici: Ali kapetane ratujemo sa Turcima a jedemo njihove kolace![]()
Pa upravo je u tome kvaka, da muslimani u CG ne mogu biti po nacionalnosti ''Muslimani'' ili Crnogorci islamske vjere. Koji to narod sebe ubija i ratuje sa samim sobom...toga nema, sta to znaci? Znaci da su Bosnjaci drugaciji etnos od vas.
I nisu Bosnjaci (Muslimani) u Crnoj Gori bas u tolikoj krvnoj vezi sa vama pravoslavnima ko sto ti pricas,posebno ne Bosnjaci na severu jer je poznato koliko se porodica iz Bosne nakon Berlinskog kongresa 1878 uputilo ka Sandzaku, oba dijela Sandzaka i koliko se familijarnih veza formiralo tokom visevjekovnog Bosanskog vilajeta koji se pruzao duboko na teritorije danasnje Srbije i Crne Gore.
P.S. procitaj djela vasih akademika Milana Vasica i Djurdjeva o etnogezi Crnogoraca i vidjeces koliko crnogorskih plemena potice iz Bosne.
Hajde Vlasino glupa pogledaj klip do kraja pa ces da vidis ko ovo radi.. pa naravno da ste zatucani kad sebe smatrate nebeskim narodom.
Jesu li to Mrče i Muje zaratile ?![]()
Не само да су заратили, него су се у међувремену ови дукљанци ПРЕБРОЈАЛИ... и схватили да ће пасти тешко "пушење" и обелодањивање преваре коју су направили и зато су донели НАЈНЕВЕРОВАТНИЈУ ОДЛУКУ СВИХ ВРЕМЕНА КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ ПОПИС СТАНОВНИШТВА...ТАКО ДА ЋЕ ПОПИСАТИ НАРОД ПРОСТИМ ПРЕБРОЈАВАЊЕМ К'О ОВЦЕ У ТОРУ. Питам се по ком критеријуму и по ком закону ОВАКАВ ПОПИС МОЖЕ БИТИ ВАЛИДАН???
Crnogorski popis: Srbi mogu da „oćute“
12. mart 2011. 19:32 > 19:44
Izjašnjavanje o „osetljivim pitanjima“ naroda, vere i jezika, nije obavezno,odlučio Monstat. Svako potpisuje i dobija kopiju svojih ogovora, kažu u crnogorskoj zvaničnoj statističkoj službi.
![]()
Građani Crne Gore na predstojećem popisu stanovništva neće morati da se izjašnjavaju o nacionalnoj pripadnosti, veropispovesti i maternjem jeziku - konačan je stav predstavnika crnogorskog Zavoda za statistiku (Monstat).
Ovakav stav Monstata je saopšten nakon neformalnog sastanka sa novinara na kojem su ih informisali o metodologiji popisa koji će u Crnoj Gori biti obavljen od 1. do 15. aprila.
Pomoćnik direktora Monstata Božidar Popović tvrdi da na ta pitanja lice nije dužno da se izjasni.
"U tom slučaju popisivač je dužan da na predviđenoj liniji upiše da lice ne želi da se izjasni. Nijedno lice u Crnoj Gori zbog takvog odgovora neće biti sankcionisano. Apsolutno sa statističkog aspekta svaki odgovor se smatra tačnim i takvo nešto može da bude reprezentativno", naveo je Popović, preneli su crnogorski mediji.
Građani su dužni da odgovore na pitanja demografskog karaktera, odnosno na prvih šest u popisnici, objasnio je on.
Na pitanje kako će se znati da li je popisivač uneo tačne podatke građana, Popović je kazao da će popisana lica potpisivati popisnicu i na taj način praktično prihvatiti odgovore koje su dali.
"Svako lice iz domaćinstva dobiće kopiju popisnice sa odgovorima koje je dalo, takođe potpisano. Manipulacija u tom smislu ne može da bude", rekao je Popović.
Za osobe koje imaju crnogorsko državljanstvo, ali godinu ili duže ne žive u Crnoj Gori izjasniće se njihov član porodice, objasnila je Biljana Sekulović iz Monstatovog odseka za demografiju.
"Studenti, bez obzira da li studiraju u Crnoj Gori ili van nje, članovi njihovog domaćinstva, odnosno roditelji daće podatke na sva pitanja predviđena popisnicom", rekla je ona.
Za sve članove domaćinstva koji se u trenutku popisivanja nađu van svojih domova, podatke može dati član porodice, koji mora imati najmanje 18 godina, mora biti stalni stanovnik tog mesta i stana koji se popisuje, objasnila je Sekulović.
Popis se završava 15. aprila, a u periodu od 17. do 24. aprila biće sprovedeno tzv. postpopisno istraživanje, sa ciljem da se izvršni kontrola metodologije i ljudi od popisivača do državnih instruktora.
"Nama je cilj da obuhvat bude 100 odsto, da nema duplo popisanih i izostavljenih. To je merilo našeg rada", rekao je Popović.
Rezultati ovog popisa biće obavljeni od januara 2012. do 2013. godine.
(Tanjug)
****************************************************************************************
А о чему ће онда уопште да се изјашњавају, јадни не били???![]()
Виде дукљанске туркиње да их нема ни да напуне један камион а не да буду већина у Црној Гори. Напунили гаће јадници, виде да их нема шака јада...
Ово што покушавају је најјаднији и најљигавији начин да постигну оптичку варку и да себе некако увеличају....али џаба им је све.
Турчине, овога пута си потпуно у праву.Сасвим фино си им објаснио зашто не желите бити Црногорци...а ја ти то потпуно одобравам.
Ове дукљанке вас желе само због пописа и ништа више, да би млатили са вама ради процента и ништа више.
Мој ти је савјет турчине да се пазите ових нових "етничких црногораца" као љутих змија, јер њима ни Његош није био довољно "етнички". Да устреба одрекли би вас се прије него ми...код њих постоји само једна светиња...новац. Ако неко сјутра више плати ево их опет међу Србе има да буду већи четници од Ђуришића.
Турска вам добро савјетује и држите се тога што вам кажу.
Али ово што покушавају НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ПОПИСОМ СТАНОВНИШТВА ??? Апсолутно ми није јасно да тако нешто спроводе??? Нисам никада чуо за неки такав попис. На крају ће СВИ СРБИ и СВИ ТУРЦИ ДА СЕ ИЗЈАСНЕ - А ЦРНОГОРАЦА-ДУКЉАНАЦА НИЂЕ БИТИ НЕЋЕ...
Или можда када напишу ДА НИЈЕ ОБАВЕЗНО - е онда тај део пописа НЕЋЕ НИ ДА ОБЈАВЕ јер знају да ће га испушити???
Nijesu svi muslimani porijeklom Bosnjaci. Ima crnogorskih porodica koje su presle na Islam iz raznih razloga (na primjer, zbog krvne osvete pobjegnu sa Cetinja u Podgoricu ili Gusinje i tamo predju na Islam) i samo zato sto su presli u drugu vjeru nijesu presli i u drugu nacionalnost. Jedino ako je tebe pojam nacionalnost isto sto i vjeroispovijest, onda nema sto da pricamo.
Znam dobar dio muslimana koji tacno znaju iz kojeg crnogorskog plemena poticu i koji su veci Crnogorci no ja. A onda im neki tipovi iz Srbije (Novi Pazar) sole pamet i zbore im da su Bosnjaci, iako nemaju nikakve veze sa Bosnom. A s druge strane, neki drugi tipovi, isto iz Srbije, sole mene pamet da sam Srbin iako nemam veze sa Srbijom. Tako da ja izmedju radikala iz Beograda i ekstremista iz Novog Pazara ne vidim razliku.
Istina je da nisu svi Bosnjaci i ovi sto se nazivaju tzv Muslimanima svi bosnjackog porijekla. Ima i onih sto su od Drobnjaka,Moracana,Vasojevica itd. Ali postoji razlika izmedju Bosnjaka (Muslimana) na severu CG (Sandzaku) i onih na jugu jer je sever bio pod duzim i vecim uticajem Bosanskog pasaluka za razliku od juga.
Ali takodje ima jos nesto, danas u Cetinju pripadnika islamske konfesije mogu da se izbroje na prste.
1711 godine Milosevici u Bajicima i Cetinju nastali su od muslimanskog bratstva Osmanagica prije nego sto su pokrsteni. Ima mnogo takvih primjera pokrstavanja i ubijanja onih sto to nisu prihvatili. Sada cete reci da to spada u domen religije a ne etnosa. Velika je bajka ako vi mislite da su svi Crnogorci autohtoni i nisu doseljeni iz okolnih drzava Bosne,Albanije i Kosova.
Obrni okreni svi su narodi mix raznih seoba i emigracija.
Теби ће Пешован рећи како вас нијесу убијали Црногорци но Срби и ви ћете опет повјеровати јер им тако треба ради њихових политичких поткусуравања...а ја те питам ако је Његош био Србин и сви на Цетињу у то вријеме, ко је онда био Црногорац и ђе су живјели ти пешованови "црногорци"?
Да нијесу долазили Срби из Србије те вас таслачили 500 година по Карадагу...е турчине неко вас је жестоко ***** а ко процијени сам.
Пушти се турчине њихових лажи, они вас воле само док им требате...
Знаш добро да сте за нас увијек били и остали нижа бића, па звали се ми Срби или Црногроци...било и биће.
Што вели велики Његош ка да је гледао ово данас што се чини:
"Удружи се турчин с црногорцем
оџа риче на равно Цетиње"
Проћићете турчине ка и ваши преци то не сумњај уопште....
Cjenim tvoju iskrenost ali mi znamo to i bez to da kazes ali sto se tice tog sto prijetis to si se zahebao moze ti se oglavu to razbiti da neznas ni sta te snaslo i ti i tvoji istomisljenice ma kako se zvali, crnogorci srbi ili bilo kako. Nase nove generacije nisu bas toliko tolerantni kao sto su nasi preci. Necemo dozvoliti to sto su oni sebi , zato nemoj te se igrati.
Bosnjaci Crne Gore nisu ni Srbi ni Crnogorci ali bogomi Bosnjaci snazno podrzavaju nezavisnu CG.
Војвода Алексић...жив и здрав био, имао сам част да ратујемо заједно једно вријеме. Врхунски борац и витез.
Lijepo rekoh, čitaj.
Đilas je pokuša ono te nije pošlo za rukom kralju Nikoli, a uz podržku pravoslavnijeh Ercegovaca. Koja je bila pozicija Muslimana toga dijela Ercegovine, nije mi znaveno.
Ne znam što bi bilo kad bi bilo, no Ercegovci su nama sigurno etnički bliži no Srbima. Ali, kad ljudi više vole novce no išta... Eto ih sad, ni na nebo ni na zemlju.
Pa vidiš valjda sada šta bi bilo kad bi bilo ..
Zavuko se 'vitez' u neku rupu ko pacov , niđe ga nema ..
Грешка Туркињо, војвода се шета слободно ка и увијек али га можете само повући за киту и ништа више...