Dveri Srpske

Sada kada ce ova organizacija postati stranka uopste ne vidim smisao da ljudi i dalje glasaju za SRS ili SNS (ukljucujuci tu i manje "patriotske partije").

Za razliku od nekih partija ljudi ne zagovaraju ekstremizam vec iskreni patriotizam i "samo postovanje". Verujem da ce ova partija vremenom postati vodeca u Srbiji jer ce velika vecina razocaranih ljudi konacno videti jednu pravu partiju koja je vec dugo vremena nedostajala Srbiji.

Vase misljenje?

ps Jedna od stvari sto mi se najvise svidja je to sto su jos '99 naglasili da u Srbiji ne valjaju ni vlast ni opozicija.

Ja mislim da ce zanjih da gaasaji ne samo razocarani , nego i mnogi drugi. Kakvi su, videce se.

Najveća opasnost,a to je pokazalo dosado višestranačje u Srbiji,su postizborne koalicije koje mogu da budu pogubne.Ali imali su vremena da uče na greškama drugih.Koalicije koje se zasnivaju na međusobnom poštovanju i kompatibilnim idejama su još uvek retke i nisu ,do sada, pokazale pravu vrednost.

Meni su oni okej! :ok:

Crni Vlaiko, pa kako su ti Dveri OK, a i Tito ti je OK,komunisti partizani,internaconalisti,spanski borci,,Putin,,Marks,Engels?

Pa ko si ti bre covece? Imas ti ikakvog ponosa ( ne mislim tu na patriotizam) u smislu da li imas i dva grama mozga u glavi?

Ajde,lepo jednom reci ko si, sta te zanima, pa onda i pisi na tim i takvim topicima.
Ovako si stvarno dvorska luda,ulicni cirkuzant.

Postavio si jedan topik o Srbima pravoslavcima a koji su istovremeno i partitzani,komunisti, dicis se s tim da si bas taj ti,
a ne shvatas da je to jedno s drugim nespojivo, valjda ovde na forumu i sluzis za zezanje . Ali verovatno si sklon mazihizmu
pa i uzivas u tome.

Crni Vlaiko, pa kako su ti Dveri OK, a i Tito ti je OK,komunisti partizani,internaconalisti,spanski borci,,Putin,,Marks,Engels?
Pa ko si ti bre covece? Imas ti ikakvog ponosa ( ne mislim tu na patriotizam) u smislu da li imas i dva grama mozga u glavi?
Ajde,lepo jednom reci ko si, sta te zanima, pa onda i pisi na tim i takvim topicima.
Ovako si stvarno dvorska luda,ulicni cirkuzant.
Postavio si jedan topik o Srbima pravoslavcima a koji su istovremeno i partitzani,komunisti, dicis se s tim da si bas taj ti,
a ne shvatas da je to jedno s drugim nespojivo, valjda ovde na forumu i sluzis za zezanje . Ali verovatno si sklon mazihizmu
pa i uzivas u tome.
Šta ti nije jasno? Ajde redom... Rekao sam da su mi ok, ne da ih podržavam apsolutno. Vladan Glišić je išao sa mojim ćaletom u srednju. Njega i mog blesavog kuma su krajem 80-ih hapsili zato što su pripadali nekoj organizaciji "Crna ruka", moš misliti... :lol: Smatram da je pošten i u čemu je tu problem? :dontunderstand:
I Predsednik Milošević je pre mnogo godina izjavio da od opozicionih političara ceni Šešelja, a ovaj mu je svašta napričao i za ženu i za njega.
Dveri kao i Šešelj su za mene pomalo blesavi, ali ruku u vatru stavljam da oni ne uzimaju novac od "stejt dipartmenta" i da rade u najboljem interesu ove zemlje.
Ja njih ne mogu apsolutno da podržavam jer sam levičar, ali mogu da ih poštujem zar ne?

EDIT: Što reče Drug Stari, ako ikad budem došao na vlast oni će mi biti omiljeni disidenti... :mrgreen:

Било би јако лепо да Двери заиста заживе као политичка странка.
До сада су били заиста конкретни и коректни....и неукаљани.

Прича се да их држи УДБА у шаци, немам доказе за то, нећу да грешим душу само кажем да се прича тако...(ваљда је Бошков отац стари удбаш, тако сам чуо)...

Међутим, оно што је очигледно је то да су усрдно уз СПЦ иако знају да је у СПЦ настао раскол на тзв. "правоверце" и "синодалце-ватиканце".
Они су уз ватиканце, а то не ваља уопште.

Нема духовне обнове у заједници са највећим јеретицима у историји а то су екуменисти!..

Прича се да их држи УДБА у шаци, немам доказе за то, нећу да грешим душу само кажем да се прича тако...(ваљда је Бошков отац стари удбаш, тако сам чуо)...

ахахахахахахахаха :))) Глупост!

Међутим, оно што је очигледно је то да су усрдно уз СПЦ иако знају да је у СПЦ настао раскол на тзв. "правоверце" и "синодалце-ватиканце".

ПА нису Двери створиле раскол. Да ли сада ми треба да престанемо да идемо у цркву јер су се неки тамо људи покачили? Уосталом, није Црква само скуп људи који чине њен врх. Срамота што су се уопште делили међусобно. Заборављаш и чињеницу да је Црква и институција која је постојала за врема патријараха Павла. Не могу Двери утицати на то какви су људи тренутно у црквеном врху. А то да су уз ,,ватиканце" је још један глуп закључак, нису они ни за једне ни за друге, већ за сложну и целовиту цркву. Зато су трн у оку многима.

Нема духовне обнове у заједници са највећим јеретицима у историји а то су екуменисти!..

Да ли си читао часописе у издању Двери српских, рецимо бројеве о Јасеновцу и НДХ? Тамо ћеш видети шта мисле о папи и Ватикану.

Poslednja izmena:
Знаш како скул су Деври Српске али народ неће гласати само због гусала, већ и због стомака...тако да ће бити и даље људи који ће гласати за СНС и СРС.

Dali to oces da kazes da su im SNS i SRS do sada punili stomake?

ахахахахахахахаха :))) Глупост!
Па, није смешно ако се узме у обзир да та прича кружи међу разним десничарским организацијама, унутар СПЦ и шире.
Дакле, ако није Бошков отац био удбаш, онда то докажи овде?..

ПА нису Двери створиле раскол. Да ли сада ми треба да престанемо да идемо у цркву јер су се неки тамо људи покачили? Уосталом, није Црква само скуп људи који чине њен врх. Срамота што су се уопште делили међусобно. Заборављаш и чињеницу да је Црква и институција која је постојала за врема патријараха Павла. Не могу Двери утицати на то какви су људи тренутно у црквеном врху. А то да су уз ,,ватиканце" је још један глуп закључак, нису они ни за једне ни за друге, већ за сложну и целовиту цркву. Зато су трн у оку многима.
Не знам шта ти треба да радиш али знам шта сам ја давно урадио по узору на Свете Оце који су прекидали општење са јеретицима.
Двери нису направиле раскол али су остали у заједници са јеретицима екуменистима, то је факат.

Да ли си читао часописе у издању Двери српских, рецимо бројеве о Јасеновцу и НДХ? Тамо ћеш видети шта мисле о папи и Ватикану.
:lol:..Могу они да "мисле" шта хоће о Папи и Ватикану, дела су битна, само дела.
По тим делима, видимо да су остали у заједници са ватиканцима.

0]Па, није смешно ако се узме у обзир да та прича кружи међу разним десничарским организацијама, унутар СПЦ и шире.
Дакле, ако није Бошков отац био удбаш, онда то докажи овде?..

Свашта се прича, али ово је стварно пресмешно. Докажи ти прво да јесте, ти си потегао ту тезу.

Не знам шта ти треба да радиш али знам шта сам ја давно урадио по узору на Свете Оце који су прекидали општење са јеретицима.
Двери нису направиле раскол али су остали у заједници са јеретицима екуменистима, то је факат.

У каквој заједници?

:lol:..Могу они да "мисле" шта хоће о Папи и Ватикану, дела су битна, само дела.
По тим делима, видимо да су остали у заједници са ватиканцима.

ПА по делима се види да су против папе. Ови из цркве би прво требало са престану да се деле и да изневеравају овај народ. Сад је свако ко неће ни на ову ни на ону страну ватиканац? Суштина је: у цркви не треба да постоје поделе. Многи људи из црквеног врха не заслужују никако да буду тамо, ал зар милиш да Двери имају моћ да утичу на то???

Свашта се прича, али ово је стварно пресмешно. Докажи ти прво да јесте, ти си потегао ту тезу.
Па, ја сам признао да немам доказе само сам чуо приче. Ти тврдиш да то није тачно, па онда то докажи.:)

У каквој заједници?
Како у "каквој заједници"??!..Па, у духовној заједници.
Молитвено, литургијски, су сједињени са јеретицима а то значи да су и сами они јеретици.

ПА по делима се види да су против папе. Ови из цркве би прво требало са престану да се деле и да изневеравају овај народ. Сад је свако ко неће ни на ову ни на ону страну ватиканац? Суштина је: у цркви не треба да постоје поделе. Многи људи из црквеног врха не заслужују никако да буду тамо, ал зар милиш да Двери имају моћ да утичу на то???
:rotf:..Е сад си ме насмејала (ово болдовано). Па, како ти да спречиш некога да буде јеретик ако он то хоће?..:lol:
Увек је у историји било подела унутар Цркве, отпадали су јеретици од истине а истински православци су остајали уз Христа.
Не може ту "и јаре и паре", мораш да се определиш са киме си у духовном јединству (заједници).

O cemu li vi uopste ovde diskutujete?. Dveri ce biti Ustavom drzave Srbije zabranjene jer su fasisticka organizacija
svejedno da li se predstavljaju kao Vatikanci,Papisti,Patrioti,jeretici,otpadnici.

Kako moze nekakav Hitlerjugend a koji se poziva na SPC da bude partija. Doduse u Srbiji je sve moguce.

O cemu li vi uopste ovde diskutujete?. Dveri ce biti Ustavom drzave Srbije zabranjene jer su fasisticka organizacija
svejedno da li se predstavljaju kao Vatikanci,Papisti,Patrioti,jeretici,otpadnici.

Kako moze nekakav Hitlerjugend a koji se poziva na SPC da bude partija. Doduse u Srbiji je sve moguce.
Они нису фашисти, нити имаш доказа за то.

А Устав ове Србије није вечан, иовако овај режим броји последње дане (тј године)...

Они нису фашисти, нити имаш доказа за то.

А Устав ове Србије није вечан
, иовако овај режим броји последње дане (тј. године)...

Pa nije ovaj danasnji rezim pravio taj Ustav.

Nego vas ljubimac The Autisticni.

A ako se napravi novi,onda nix KOSMET?

Nisu oni fašistička organizacija. Naprotiv, oni su, pa sad već možemo reći partija koja se zalaže za toleranciju. Takođe oni su za poštovanje srpskog naroda kao i za povratak pravoslavlju. Ono što mi se kod njih sviđa je anti-fašistička orijentacija i ljudi za koje slobodno tvrdim da su pošteni.
Sad možemo se mi slagati ili ne slagati, ali su mi oni ok.

Sada kada ce ova organizacija postati stranka uopste ne vidim smisao da ljudi i dalje glasaju za SRS ili SNS (ukljucujuci tu i manje "patriotske partije").

Za razliku od nekih partija ljudi ne zagovaraju ekstremizam vec iskreni patriotizam i "samo postovanje". Verujem da ce ova partija vremenom postati vodeca u Srbiji jer ce velika vecina razocaranih ljudi konacno videti jednu pravu partiju koja je vec dugo vremena nedostajala Srbiji.

Vase misljenje?

ps Jedna od stvari sto mi se najvise svidja je to sto su jos '99 naglasili da u Srbiji ne valjaju ni vlast ni opozicija.

nego Đe će te Dveri Srbskije na more?:per: malo da se rashlade od ovih plus 35...

vidim i njima malo zakuvao mozak, a? :mrgreen:
:hahaha:

Nisu oni fašistička organizacija. Naprotiv, oni su, pa sad već možemo reći partija koja se zalaže za toleranciju. Takođe oni su za poštovanje srpskog naroda kao i za povratak pravoslavlju. Ono što mi se kod njih sviđa je anti-fašistička orijentacija i ljudi za koje slobodno tvrdim da su pošteni.

Vidi, bicu iskrena pa cu reci da ja njihov program ne poznajem. Meni samo uvek zasmeta kada neka organizacija( da ne kazem partija) uzme u svoj
program i nekakav povratak Pravoslavlju. Pa ga onda ( kad dodje na vlast) ljudima uteruje silom, ako ne moze milom.

U Srbiji je najmanji problem nedostatak Pravoslavlja nego su problemi mnogo komplikovaniji , a ja ne vidim da Dveri tu bilo sta osim neke
verbalne mantre mogu da izmene.

Хехехе... како се препознајете чак и на даљину то је чудо једно...

п.с. Дверу су супер - једина мана је што је тај главни Обрадовић СИН ТИТОВОГ ЦРВЕНОГ ОФИЦИРА... иначе све друго је у реду.......

**

BOŠKO O B R A D O V I Ć

Boško Obradović je rođen 23. avgusta 1976. godine u selu Vranići kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Grupi za srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću. Diplomirao je 2002. godine. Autor je studije "Miloš Crnjanski i novi nacionalizam", za koju je dobio nagradu "Milloš Crnjanski" za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003—2005.

Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta pokrenuo glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u časopis za nacionalnu kulturu i društvena pitanja.

Jedan je od osnivača Srpskog sabora Dveri, udruženja koje je nastalo na tribinama i promocijama časopisa Dveri srpske.

Aktuelni je sekretar Upravnog odbora Srpskog sabora Dveri i menadžer više projekata našeg udruženja. Bavi se publicistikom. Živi u Čačku.

Poslednja izmena:

Back