blizi se 8.mart

o tome ti pričam...ne čEkaju žene taj dan zbog njegovog pravog značaja nego zbog poklona ili bilo kog vida pažnje od voljenih im osoba:D
a ja razmišljam ovako, bolje da mi ništa ne poklanjaju tog dana i ne pridaju pažnju ako je to sve što mogu da očekujem...imam rođendan za poklone:D
i ne vidim da se ijedna žena posebno trudi da vrati pravo značenje prazniku...ne kažem da je to dobro, samo da je tako...: )
vidi samo odgovore na ovoj temi, maltene je svaki odgovor- kako je besmislen taj Dan Žena:D
Pa znam. Zato i pišem ovo, baš zbog broja tih odgovora. Praznik nije besmislen. Besmisleno je što smo dozvolile da mu se smisao doslovno izvrne, pa umesto da mi njih izvodimo na večere, dobijamo neke saksije i figurice preko one stvari, jer muškarci izgleda jedini znaju pravo značenje praznika i ne vole ga :eek:
X puta sam na osmi mart slušala velike misli raznih dečaka o tome kako su stvari i trebale da ostanu kakve su bile jer su žene sad nesrećnije i izborile su se samo da više rade.

Mislim da ne preterujem ako kažem da neko gleda i ovaj forum. Televizija je još uvek najznačajniji faktor, dovoljno je smao da se vesti promene i promeniće se atmosfera.

:)

šta ćeš ti Vazdušasta da učiniš 8.marta?
konkretno?
:D
Eo ja ću za početak da svim muškarcima koji budu kakili o tome koliko je praznik nepoteban (a potreban je, izuzetno, potrebno je ukazati da se žene u mnogim delovima zemljie i dalje tretiraju kao ta saksija koju poklanjaju, potrebno je ukazati na to da se muško i žensko dete u mnogim kućama u koje i danas svratim tretiraju potpuno različito, bolje da ne pišem u kom smislu, potrbno je ukinuti emisije koje zaglupljuju i gde nas neuke, glupe i neobrazovane žene uče kako da se ponašamo) i koliko su žene štete nanele same sebi time što su omogućile makar teoretski da imaju privatnu svojinu; da lepo i razložno objasnim da sviraju q rcu i da pričaju o nečemu iz ugla koji bi trebao da bude ili suprotan ili potpuno neutralan, te da nisu objektivni.

Ja ću im zaista reći da mene vašar napolju ne interesuje, već mi je drago što živim u društvu koje je bar ovoliko civilizovano da ne vlada zakon jačeg. Što je vrlo diskutabilno, obzirom da je žena više...

Zar nije lakse pomisliti kako nekada nesto zavisi od nas samih? Blaziranost kojom mlada generacija prihvata realnost i razocaranost u sve humanisticke principe su odlike spojive sa izvesnim godinama zivota, progres nikada nije vukla napred zrelost vec upravo mladost i ako se nikada niko ne pobuni, ako niko nista ne zahteva postacemo istorijska bruka, sinonim za lenjost, gordost, povrsnost, narcizam. Crna tacka najveca posle srednjeg veka.

Meni je danas nepojmljivo da se skinem naga i pokazem prst kordonu policije jer za tim nema potrebe buduci da su to vec uradile mnoge pre nas, spaljivale grudnjake, sekle suknje, zahtevale prava koja mi danas uzivamo, to je bila njihova borba za nas, sta je nasa borba za tek rodjene devojcice? Sta cemo mi njima ostaviti u amanet - mozemo im ponuditi pravo na silikone i botox jer je to jedina nasa zasluga uz pravo da imaju 100 pari cipela i 1000 ljubavnika buduci da su one "simply fabulous", prosto me sramota kada pisem ovakve "zasluge". Povrsnost kojom prihvatamo svet nas koci da izvucemo iz sebe najbolje pa tako danas nema ljudi koji bi komponovali operu - zasto da se muce kada to od njih niko ne zahteva, nema ljudi koji pisu klasiku - zasto da se lome kada ljudi citaju sve sto ima dobru reklamu ma kakva knjizevna bruka bila u pitanju, nema slikara koji ce oslikati hram, nema sindikata koji ce strajkovati bez digitrona koji viri iz zadnjeg dzepa, nema cak ni ludaka poput Ulrike Majnhof koja je, iako kriminalac ulivala strah drzavnom vrhu samim izjavama, ni mrtvoj nisu smeli da joj pridju. Danas se i ne zna ko je ona bila ali svi znaju koja visina stikle mora da se nosi. Degradacija. Uzas. Sama cinjenica sto neko studira, ili je doktorirao, ili ima zavidan nivo formalnog obrazovanja za zajednicu ne znaci nista ako taj covek nije produhovljen i ako nema principe po kojima zivi. Zato mislim da tog 8. marta treba svako od nas da ucini nesto malo, sebi vredno ali da se to ne svede na castila sam se divnim cipelama, pobogu imamo internet, blogove, wiki, imamo kome da se zalimo ako vec ne mozemo da strajkujemo, ako svako od nas napise bar po jedan clanak iz svoje struke na onoj wiki ili napise pismo uredniku emisije koji ga nervira vec smo uradile nesto vredno. Princip "ako ne mogu sve da promenim necu nista" je puki izgovor za lenstvovanje.
Odlično.

Eo ja ću za početak da svim muškarcima koji budu kakili o tome koliko je praznik nepoteban (a potreban je, izuzetno, potrebno je ukazati da se žene u mnogim delovima zemljie i dalje tretiraju kao ta saksija koju poklanjaju, potrebno je ukazati na to da se muško i žensko dete u mnogim kućama u koje i danas svratim tretiraju potpuno različito, bolje da ne pišem u kom smislu, potrbno je ukinuti emisije koje zaglupljuju i gde nas neuke, glupe i neobrazovane žene uče kako da se ponašamo) i koliko su žene štete nanele same sebi time što su omogućile makar teoretski da imaju privatnu svojinu; da lepo i razložno objasnim da sviraju q rcu i da pričaju o nečemu iz ugla koji bi trebao da bude ili suprotan ili potpuno neutralan, te da nisu objektivni.

Ja ću im zaista reći da mene vašar napolju ne interesuje, već mi je drago što živim u društvu koje je bar ovoliko civilizovano da ne vlada zakon jačeg. Što je vrlo diskutabilno, obzirom da je žena više...

nisu muškarci ti koji potenciraju da je 8.mart "besmisleni" praznik...: )

Da l zaista misliš da ja ili bilo koja sa po mozga ženka može da kaže da voli celu tu pompu? I šta je ovde tačno novo rečeno, uopšte...
Stvar je u tome što nipodaštavate DAN zato što je pretvoren u šaradu umesto da nipodaštavate šaradu, a danu vratite pravo značenje. Ni po forumima se ne piše o smislu, nego o poklonima, žene su krive koliko i muškarci za sve ovo.

Sto sam ja kriv meni ni iz dzepa ni u dzep:kafa:

Мени је жао што се тај празник свео на пуко примање и давање поклона.:sad2:
Добићу поклон, мој драги је пажљив увек, али оно што ме нервира, то су жене које са презиром гледају на тај дан. Као, ништа им не значи, треба сваки дан да је Дан жена..трлабабалан..
Ми смо сваког дана пажљиви једни према другима, али не честитамо празнике сваког дана. Честитамо оно што нам значи.

Само мислим да су мушкарци намерно обесмислили тај дан.
Мало младих људи зна шта се уствари слави тада.
А кад погледам око себе, живим и даље у свету где мушкарци владају, и нисмо се одмакле много од онога за шта се Клара изборила. То нам је, изгледа, максимум.
Добиле смо могућност да радимо исто што и мушкарци, а остала нам је обавеза да радимо ,,женске послове''.
(Лично нисам у баш скроз тој причи, али свет јесте)

Добићу поклон, мој драги је пажљив увек, али оно што ме нервира, то су жене које са презиром гледају на тај дан. Као, ништа им не значи, треба сваки дан да је Дан жена..трлабабалан..
Ми смо сваког дана пажљиви једни према другима, али не честитамо празнике сваког дана. Честитамо оно што нам значи.
А кад погледам око себе, живим и даље у свету где мушкарци владају, и нисмо се одмакле много од онога за шта се Клара изборила. То нам је, изгледа, максимум.
Добиле смо могућност да радимо исто што и мушкарци, а остала нам је обавеза да радимо ,,женске послове''.

Eno, sad muškarci ispadoše neviđena bagra... :(
Kako je to žena obavezna da mora da radi 'ženske' poslove?

mi žene smo im to donekle dozvolile...jer nam je "dovoljno" da nam kupi neko poklonče i izvede na večeru...i to je to: )

p.s. itetako i dalje živimo u svetu muškaraca...:D

Ma ajde molim te...osh da zivis u ravnopravnom svetu u kome pol nije bitan za uspeh na bilo kom polju, a ovamo podrzavas praznik na koji se zene ponasaju ko najgore tjurketine zbog besmislene paznje u obliku pokloncica i titranja koja im se tada pruza upravo zbog pola? Kontradiktorno je to sto si napisala. Nisu taj dan obesmislili ni muskarci ni zene, nego svi skupa tako sto su presli sa sustine na formu i to na onu najkitnjastiju formu.

Sta uopste ima da se slavi tog dana? Izborile se zene za neka prava i to prilicna i sta sad? Umesto da ta prava upotrebe, one nastavljaju po starom, ogranicavaju svoj um i aktivnosti na ono sto su pre ostvarivanja tih prava smatrale nametnutom obavezom. A zasto? Zato sto su i dalje vecinom nesigurne u sebe u drustvenom sistemu. A za tu nesigurnost im nisu krivi ni muskarci ni zakoni, nego one same.

Tako što ih on ne radi. A međ pečurkama je teško živeti i odgajati decu. I puštati ih da šetaju usranih gaća.

Тачно.
И морам признати, жене су много допринеле томе да се то мишљење о ,,женским'' пословима одржи.
Радим у женском колективу. Свака моја колегиница презриво ме гледа кад кажем да сам ја изашла увече, а муж ми сутрадан кувао ручак, да се ја испавам.
Обавезно крену да причају како ,,док ја својом руком то не ..'' (опере, замеша, промеша, искува... ) И од жена потекне прича како је она која не иде на пијацу сваке суботе ,,немарна'', ,,лоша домаћица'' и слично. Но, мушкарци такође то исто мисле, и тако укруг.
Зато и рекох да и даље живимо у мушком друштву. За то су једнако одговорни и мушкарци и жене.

Знам да ово није тема о томе, али ми ја баш бљак кад чујем жене (девојке) како се хвале шта ће све добити за 8. март.
Добићу поклон, који је ПАЖЊА намењена том дану, али је његова вредност искључиво у томе што је пажња.

Тачно.
И морам признати, жене су много допринеле томе да се то мишљење о ,,женским'' пословима одржи.
Радим у женском колективу. Свака моја колегиница презриво ме гледа кад кажем да сам ја изашла увече, а муж ми сутрадан кувао ручак, да се ја испавам.
Обавезно крену да причају како ,,док ја својом руком то не ..'' (опере, замеша, промеша, искува... ) И од жена потекне прича како је она која не иде на пијацу сваке суботе ,,немарна'', ,,лоша домаћица'' и слично. Но, мушкарци такође то исто мисле, и тако укруг.
Зато и рекох да и даље живимо у мушком друштву. За то су једнако одговорни и мушкарци и жене.

Знам да ово није тема о томе, али ми ја баш бљак кад чујем жене (девојке) како се хвале шта ће све добити за 8. март.
Добићу поклон, који је ПАЖЊА намењена том дану, али је његова вредност искључиво у томе што је пажња.

Ebiga, taman sam htela da se raspravljam malo sa tobom, a ti napisala slicnu stvar i objasnila se. :lol:

Ma ajde molim te...osh da zivis u ravnopravnom svetu u kome pol nije bitan za uspeh na bilo kom polju, a ovamo podrzavas praznik na koji se zene ponasaju ko najgore tjurketine zbog besmislene paznje u obliku pokloncica i titranja koja im se tada pruza upravo zbog pola? Kontradiktorno je to sto si napisala. Nisu taj dan obesmislili ni muskarci ni zene, nego svi skupa tako sto su presli sa sustine na formu i to na onu najkitnjastiju formu.

Sta uopste ima da se slavi tog dana? Izborile se zene za neka prava i to prilicna i sta sad? Umesto da ta prava upotrebe, one nastavljaju po starom, ogranicavaju svoj um i aktivnosti na ono sto su pre ostvarivanja tih prava smatrale nametnutom obavezom. A zasto? Zato sto su i dalje vecinom nesigurne u sebe u drustvenom sistemu. A za tu nesigurnost im nisu krivi ni muskarci ni zakoni, nego one same.

Е, док си ти ово писала, ја писала нешто слично.
Сам празник је само леп дан, зашто да не? Као Нова година, као Божић, као било који дан који неко поштује јер је празник. Мени нису сметали празници у социјалистичком времену. Али, код нас се све ради наопачке, Дан рада је нерадан, Нова година служи за једење руске салате, а Божић за преждеравање.
И јесам за то да се обележи Дан жена, зашто да не?
Само бих волела другачију форму обележавања.

Тачно.

Stani malo, Vanda... prvo kažeš 'tačno' (muškarac ih ne radi), a onda nešto sasvim drugo nadalje...

Е, док си ти ово писала, ја писала нешто слично.
Сам празник је само леп дан, зашто да не? Као Нова година, као Божић, као било који дан који неко поштује јер је празник. Мени нису сметали празници у социјалистичком времену. Али, код нас се све ради наопачке, Дан рада је нерадан, Нова година служи за једење руске салате, а Божић за преждеравање. ...a za Dan zena se opiju muskarci na proslavama u firmama :lol:
И јесам за то да се обележи Дан жена, зашто да не?
Само бих волела другачију форму обележавања.

Npr. svakoj sposobnoj zeni da se pokloni po jedna funkcija na vlasti sa mandatom do sledece godine. :manikir:

A koji će joj q takav on? Ne zna za bolje, ili prihvata to?
Samo batali one 'SVAKI' i 'BOLNO OČIGLEDNO' argumente, života ti...
Bojim se da bez tih ne more. Ogromna većina vas je takva. Ako ti nisi (ili smatraš da nisi) ne znači da je ovo što sam ja napisala netačno.

Osim toga, ljudi se menjaju, a muški se (iz nekog razloga) najčešće menjaju u smislu lenjosti (postaju sve teži). I žene, ali kod vas je uočljivije. Ako je na početku braka i hteo nešto da obavi, je l teba da se razvede od njega odmah i ostavi decu bez oca zato što je sada parazit, ili da pokuša to da menja?

Back