religijski fundamentalizam

QUOTE]

Uh-uh-uh ....kako si ti plasljivo dete..ccccc :)

Toliko se zalis na J.S. da skoro pomoslih da te neko stvarno zlostavlja ..haha :)

Nadji mi negde u novinama ili na TV-u gde su J.S. nekoga fizicki terali da poveruje ili primi njihovu religiju ..kao sto su to radile ostalle religije kroz vekove

Ima i istorijskih zapisa o tome a Krstaskom ratu i da ne pricam ..

Pa ko sada koga tera na verovanje ....J.S sa novinama u ruci ...ili Takozvani Hriscani sa Macevima u ruci ???

A to sto tebe boli njihovo propovedanje istine ...to je druga prica

Niko ne moze zaustaviti da se vrsi propovedanje Bozje Reci..

jer Bog licno stoji iza toga i nevidljivo upravlja sa tim delom propovedanja na zemlji...kao i sto je prorekao Isus da ce biti

Zalud vam je trud ...:)

Ne znas ni sta rec sekta znaci a pricas o tome da je neka Verska organizacija sekta ...cccc !

I nijedan J.S. ne tera silom svoju decu na nesto lose ..jer bi to bio greh

oni samo pokusavaju usaditi Ljubav prema Bogu ..i Njegovoj istini dok su jos mala

Kao sto dobri roditelji vaspitavaju svoju decu dok su mala.

Ako cekaju da porastu pa da ih necemu uce ...tesko...postace delikventi i nece nikoga slusati ...kao sto znamo lol :)

Stoga tvoji strahovi su neopravdani ....

Poslednja izmena od moderatora:
Ti sto ispiraju mozak svojoj deci mogu biti i politicari , ljudi koji podrzavaju politiku pa svojoj deci namecu da budu za nekog poslanika i glasaju protiv svoje volje ..moze biti skola gde decu primoravaju na nesto sto je protiv nkihovog verskog ubedjenja, zatim ljudi koji svoju decu teraju da budu nesto sto ne zele i rade posao koji ne vole samo da bi njima udovoljili ...etc.

Vidite da nije samo religija koja mentalno zlostavja decu :)

Ti sto ispiraju mozak svojoj deci mogu biti i politicari , ljudi koji podrzavaju politiku pa svojoj deci namecu da budu za nekog poslanika i glasaju protiv svoje volje ..moze biti skola gde decu primoravaju na nesto sto je protiv nkihovog verskog ubedjenja, zatim ljudi koji svoju decu teraju da budu nesto sto ne zele i rade posao koji ne vole samo da bi njima udovoljili ...etc.

Vidite da nije samo religija koja mentalno zlostavja decu :)

Licno sam bio svedok primera gde otac maltretira sina terajuci ga da se bavi fudbalom iako se lepo videlo da klincu fudbal na nos izlazi.

Tacno je to sto je rekao, svi se plase da im neko drugi ne indoktrinira decu, a mozda im sami oni ispiraju mozak...

Religijsko ispiranje mozga dece od strane roditelja ja nisam u svom zivotu video, a ni cuo za takav slucaj. Naravno, i ovaj put cu izuzetkom napraviti islam.

Sto se vecine roditelja tice, deca im ne moraju ni da provire u crkvu, koliko je njima poznato ta deca bi mogla biti i satanisti koji petkom vece kolju kokosi u nekim budzacima - roditelj pojma ne bi imao. Mislim da je to zalosno i daleko opasnije od "ispiranja mozga" u pogledu verskog opredeljenja i aktivnosti. U stvari, malo vise "ispiranja mozga" dobro bi doslo danasnjoj omladini jer postoji opasnost od gubitka identiteta pod naletom raznih spoljasnjih faktora.

Poslednja izmena:
Da ..u pravu si ....vise lici da omladina postaje satanisticka i odbojna prema Ispravnim zivotnim vrednostima i prema Bogu

Verovati u Boga ne mora niko ako ne zeli to iskreno ...Bog sam takve osobe ne zeli u svom stadu ..

Samo one koji srcem i dusom ljube Boga i zapovesti njegove...

Ne moze se niko pribliziti Bogu a i On njemu ...ako to ne cini iz ljubavi :)

Sta ce Bogu onaj koji ga mrzi ili prezire ..zar bi neko takve osobe voleo ??

Ovi Ateisti zamisljaju da ce ih Bog moliti da veruju u njega i spasu se ..pfff

Moze Bog bez ljude da prezivi ne brinite se :)

Samo nam svime daje shansu da se spasimo od Dana Suda koji dolazi sigurno :)

Pogledajte Grcku sta se dogadja ..zar to nije znak koliko je blizu Dan Boziji

Zar nije proreceno da ce se zemja trest svugde po svetu ..pre nego dodje kraj ?

A zar se svakoga dana ne trese nekim novim Incidentom , Prirodnim katastrofama ili nekim Ratom ili zlocinom .i tonu drugih losih stvari ??

Toga nije nilada bilo do pre 10 godina u ovolikoj razmeri i sve na jednom mestu i vremenu ..kao neki znaci koji se poklapaju i pokazuju pravo lice = Velika Nevolja

Zadnje vreme je ubrzano..zbog izabranih da bi se spasli :)

O bezalenosti js mozes dataljnije da se obavestis ovde. http://www.silentlambs.org/

Dalje , jesu bili jehovini svedoci oni inace imaju obicaj dele kule strazare , da jesam rekao roditeljima i ne samo ja tako je ubrzo usledila reakcija citavog mesta pa su sektasi ubrzo shvatili da im tu nije mesto i otisli da zive negde drugde( ne da nismo posle njih dobili adventiste , ali jedno zlo manje je ipak neki uspeh) .To sto je nesto zakonom priznato i dozvoljeno ne znaci da je ispravno i da se protiv toga ne treba boriti , setimo se zakona koji u nekim drzavama i danas dozvoljavaju fizicko nasilje nad zenama , decom i homoseksualcima , setimo se da je zene po zakonu nisu imale pravo glasa , setimo se zakona nacisticke nemacke setimo se zakona o otimanju imovine u komunistickim drzavama ...

Ето, видиш да постоји начин. У твом случају, цела заједница је реаговала и то је добро.
У оваквом случају заједница може да игнорише и бојкотује овакве акције верских фанатика. Оно што не сме је да забрањује или да се физички обрачунава са припадницима тих заједница. Ви сте одабрали исправан начин и то је добро јер свако претерано реаговање може да створи контраефекат и да створи слику мучеништва на које су људи више осетљиви.
Што се тиче закона, ако ти се не свиђа, поведеш кампању, окупиш истомишљенике и даш предлог о промени закона. Ни мени се не свиђа Закон о саобраћају па ме то не ослобађа обавезе да га поштујем. Замисли само како изгледа када се некоме не допада кривични закон...

Religijsko ispiranje mozga dece od strane roditelja ja nisam u svom zivotu video, a ni cuo za takav slucaj. Naravno, i ovaj put cu izuzetkom napraviti islam.

U stvari, malo vise "ispiranja mozga" dobro bi doslo danasnjoj omladini jer postoji opasnost od gubitka identiteta pod naletom raznih spoljasnjih faktora.

parafundamentalistima (uzmimo za primjer islamski terorizam) fali ono istinsko uvjerenje u ono sto jesu i svoju religiju pa su zato i strastveni i agresivni u odbrani svojih stavova. (to u principu vazi za sve koji agresivno namecu vjerska opredjeljenja.) njihova agresivnost se ne zasniva na stvarnom uvjerenju o superiornosti svoje religije vec na osjecaju inferiornosti u drugacijem svjetu. te provale gnjeva i agresivnosti ne dolaze zato sto MI mislimo da su oni inferiorni vec zato sto ONI misle da mi mislimo kako su inferiorni u odnosu na nas. problem je dosta slozen i mora se sagledati i sa pisholoske strane, npr. to je isti osjecaj inferiornosti koji stvara mrznju kakvu je hitler imao spram jevreja

parafundamentalistima (uzmimo za primjer islamski terorizam) fali ono istinsko uvjerenje u ono sto jesu i svoju religiju pa su zato i strastveni i agresivni u odbrani svojih stavova. (to u principu vazi za sve koji agresivno namecu vjerska opredjeljenja.) njihova agresivnost se ne zasniva na stvarnom uvjerenju o superiornosti svoje religije vec na osjecaju inferiornosti u drugacijem svjetu. te provale gnjeva i agresivnosti ne dolaze zato sto MI mislimo da su oni inferiorni vec zato sto ONI misle da mi mislimo kako su inferiorni u odnosu na nas. problem je dosta slozen i mora se sagledati i sa pisholoske strane, npr. to je isti osjecaj inferiornosti koji stvara mrznju kakvu je hitler imao spram jevreja
Zbog inferiornosti su agresivni...

Da, odlicna analiza...

Ето, видиш да постоји начин. У твом случају, цела заједница је реаговала и то је добро.
У оваквом случају заједница може да игнорише и бојкотује овакве акције верских фанатика. Оно што не сме је да забрањује или да се физички обрачунава са припадницима тих заједница. Ви сте одабрали исправан начин и то је добро јер свако претерано реаговање може да створи контраефекат и да створи слику мучеништва на које су људи више осетљиви.
Што се тиче закона, ако ти се не свиђа, поведеш кампању, окупиш истомишљенике и даш предлог о промени закона. Ни мени се не свиђа Закон о саобраћају па ме то не ослобађа обавезе да га поштујем. Замисли само како изгледа када се некоме не допада кривични закон...

Kad smo vec kod zakona i njegovog sprovodjenja ti verovatno znas da je diskriminacija zabranjena zakonom a vredjanje i diskriminacija zabranjeni pravilnikom foruma . Svaki put kad neki js sve one koji nisu pripadnici js organizacije nazove otpadom on krsi i zakon i pravilnik foruma , a zajedno sa njima i ti i ostali modertori kada to ne sankcionisete.

to je isti osjecaj inferiornosti koji stvara mrznju kakvu je hitler imao spram jevreja

Hitlerov problem sa jevrejima je potpuno drugacije prirode , cisto politcki a dogodio se zbog neslaganja hitlera i jevrej oko lokacije buduce samostalne jevrejske drzave . Hitler je ponudio Kipar kao resenje a jevereji su insistirali na geografskoj lokaciji na kojoj se nalazi dansnji izrael . Zbog neslaganja je doslo do politickog razlaza i jevreji su poveli ekonomski rat protiv nemacke koji su objavili u vodecim glasilima toga doba pozivjuci apsolutno sve jevreje da sabotiraju nemacku ekonomiju na svaki nacin.Naravno da to nije moglo da prodje nekaznjeno od strane hitlera i njegovog rezima a razmere hitlerovog odgovora su dobro poznate

Kad smo vec kod zakona i njegovog sprovodjenja ti verovatno znas da je diskriminacija zabranjena zakonom a vredjanje i diskriminacija zabranjeni pravilnikom foruma . Svaki put kad neki js sve one koji nisu pripadnici js organizacije nazove otpadom on krsi i zakon i pravilnik foruma , a zajedno sa njima i ti i ostali modertori kada to ne sankcionisete.

Рад бих био да видим конкретан случај путем пријаве поруке...ма знаш како то иде.

Рад бих био да видим конкретан случај путем пријаве поруке...ма знаш како то иде.

Ma znam , evo tri puta prijavljujem poruku u kojoj korisnik besmrtna , inace js, iznosi lazi o prvoslavnoj crkvi . Kad ja iznesem istinu o js , a najcesce se radi o slucajevima koji su dobili epilog na sudu i nema sumnje u njihovu istinitost moji postovi se brisu jer neko tamo prijavljuje da je to laz . Sad mi objasni kako to dokumentovane cinjenice postanu nepozeljne i brisu se a na ociglednu laz se ne reaguje mi posle visestrukih prijava .

Ma znam , evo tri puta prijavljujem poruku u kojoj korisnik besmrtna , inace js, iznosi lazi o prvoslavnoj crkvi . Kad ja iznesem istinu o js , a najcesce se radi o slucajevima koji su dobili epilog na sudu i nema sumnje u njihovu istinitost moji postovi se brisu jer neko tamo prijavljuje da je to laz . Sad mi objasni kako to dokumentovane cinjenice postanu nepozeljne i brisu se a na ociglednu laz se ne reaguje mi posle visestrukih prijava .

Документовано? Чиме документовано?
Само да те подсетим :
http://forum.krstarica.com/showthread.php/235714-Obave%C5%A1tenje?p=12831459&viewfull=1#post12831459

Back