Ni jedan niti drugi nisu bili ocevidci dogadjaja. U slucaju da su Goti bili I2a-Din, odneli bi za sobom prisustvo te haplogrupe na zapad, sto nije slucaj.
U vezi sa Gotima i haplogrupama, jedno pitanje: Da li postoje rezultati eventualnih ispitivanja tkiva iz arheoloških iskopina ostataka Ostrogotskog kraljevstva koje je postojalo na sjeveru današnje Italije i jugu današnje Austrije, krajem petog i u prvoj polovini šestog vijeka? Na nekoliko lokacija je pronađen veliki broj grobova sa ostacima Ostrogota iz tog perioda. Da li je iko radio analizu iz koje bismo mogli zaključiti kojoj haplogrupi su većinom pripadali Ostrogotski muškarci tog (relativno skorog) vremena?
Poslednja izmena:

Kada sam napisao ''doslo je vreme da se i ja opet javim'' mislio uopsteno na ovaj pod-forum istorija.
ovde ne pokusavam da Srbe i Sklavene ''odvojim'' od ostalih Slovena (Veneta i Anta) vec da skrenem paznju na opravdanu posebnost juznih Sklavina. Ako se posmatra taj put Srba i Sklavina kroz moje oci (Svakako bi bio zahvalan na kriticki osvrt na moje hipoteze) najedanput postaje sav taj buckuris oko naseg porekla ''logican''. Krenuli kao germani, poslovenjeni (jezicki), kao ''goti'' ziveli u zajednici sa antama i iranskim narodima (otuda toliko iranskih reci u srpskom jeziku) tj. ovo daje Sarmato-Kavkaskoj i Slovenskoj teoriji hronoloski redosled (vise se ne iskljucuju). Ovo je zapravo pokusaj da se unese red u nasoj istorografiji (multidisciplinarnim metodama, ukljucujuci genetska istrazivanja, arheologiju, antropologiju, socijologiju itd) koja danas trpi mnogo udara od nadri-istoricara koji jeftinim populistickim tezama zele da prigrabe sto vecu materijalnu korist a kao ''By-product'' ostavljaju ogromnu zbunjenost medju narodu koji sve vise pocinje da se oslanja na pseudo-istoricare umesto na verifikovane naucnike i time se urusava citav jedan sistem vrednost koji ce imati velike stetne posledice pogotovo u ovakvim teskim ekonomskim (i politickim) vremenima gde na scenu stupaju razne ekstremisticke grupacije. Da nebi ispao previse prepotentan pokusacu moje teze u sto krace vezama da predstavim (gruba konstrukcija), ovo je samo ''out-of-the-box thinking'' i nikako ne treba uzeti zdravo za gotovo!