Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
Bolje vas našao.
Već su objavljeni i to na par dana nakon što sam se učlanio u R1a1a projekat unutar familytreedna.
Test na pojedinačni SNP L366 sam uradio na osnovu preporuke koju mi je poslao gospodin Michał Milewski, ko-administrator projekta R1a1a na familytreedna, zadužen za podgrupu R1a-Z280. Na osnovu rezultata testa sa 67 Y-STR markera, on je ocjenio da je vjerovatnoća da sam L366+ oko 50%. Dakle, veća nego za bilo koji drugi SNP unutar R1a-Z280 grane. A koji je to Y-SNP unutar R1a-Z280, češće zastupljen kod nas? Vidio sam samo jedan rezultat nečijeg dubinskog SNP testiranja unutar te grane, a da potiče sa naših prostora i taj uzorak je bio L1280+. U svakom slučaju, informisaću vas, kada dobijem rezultat testa na L366.
Da sada ne trazim unazad po ovoj temi... mislim da su i Mladji savetovali da se testira bas na L366 (ako me pamcenje ne vara).
Uporedi svoj haplotip sa njegovim, sabei koliko imate odstupanje na svih 67 markera i zatim utvrdi koliko ja vasa potencijalna rodjacka udaljenost jednog od drugog. Tako ces videti kolika je verovatnoca da pripadas ili ne L366+.