Vanda, sve te razumem i sve shvatam šta hoćeš da kažeš. Ali shvati i ti mene. Nije vreme da neko sa pristojnom platom traži još, dok neko muku muči!
Poenta je NE SAD! Tek kada ne bude siromaštva u ovolikoj meri, onda yebati kevu državi!
Da ne pričam da se čučavac i sala za fizičko neće izgraditi od bonusa zaposlenih.
Види колега.
Плату као основни проблем и захтев просветара намећу - синдикални руководиоци. Пре свега онај брадати из Самосталног синдиката.
90% просветних радника уопште не причају о платама већ о сасвим другим проблемима :
- ''реформама'' у образовању, које је започео чувени Гаша Кнежевић ... разноразне ''радионице'' које немају везе са животом;
- обавезним семинарима које сам плаћаш, а где те, на пример, после 20 година радног стажа уче какав однос и комуникацију требаш да имаш са децом, па са родитељима ... глупости где се само - перу паре !!!
- наметање ''ЕУ стандарда'' да се у одељењу мора имати 30-35 ученика, а у истој тој ЕУ се број креће од 16 до 22 ученика, од земље до земље;
- ако се намеће та цифра од 30 до 35 ученика, (у земљи у којој нестајемо), неминовно је да ће у догледно време бар 60% просветних радника постати технолошки вишак.
- многе школе немају потребна наставна средства;
- држава је урнисала ауторитет просветног радника ... деца се иживљавају, туку, пребијају наставнике, професоре ... а они не смеју ни да се бране јер ће добити отказ; па родитељи који су себи дали за право да могу да раде шта хоће са просветаром, да му соле памет, да га пријављују инспекцији нон-стоп, мозак да му прокљују, чак да га доведу да добије отказ ... ако су ''утицајни'' и имају везу ... а у Србији је веза темељ свега !!!
А синдикални руководиоци ово што раде, стварају утисак (код мене) да су у дилу са влашћу, јер само причају о плати, ... да народ има одијум према овој струци, да почне да презире просветне раднике ... А тако ће власт касније лакше да дели отказе .... и да штеди !!!