Posao u Australiji

major66:
...Najbolje bi bilo da ti kontaktiras Skilled Processing Centre i da trazis od njih da ti puste na fax ili postom da ti posalju racun koji treba da uplatis stim da im nagovestis da treba na rucunu da pise njihov e-ban....

To je najbolje,ali Australija nema IBAN to samo važi za zemlje EU.Treba samo SWIFT.Ja kada sam od TRA tražila te detalje odmah poslije 2 dana su mi odgovorili i dali instrukcije i SWIFT.Tako sam i uplatila.Međutim ni ja ne znam kako to ide sa većom svotom novca i da li je dozvoljeno slati toliki novac iz zemlje.

Moze i neko da ti uplati iz Australije a ti njemo bez ikakvih dokaza saljes pare ( sume ispod 1000 eur ) U banci samo kazes da hoces da uplatis donaciju za nekoga das im broj racuna u Australiji i oni izvrse uplatu.
Nadam se da sam ti pomogao i srecno sa aplikacijom.

Tako, ako imaš nekog u AU to bi najbolje bilo da ti taj neko uplati tamo.Ja sam imala problem i za 300 AUD jer banka nije imala dolare pa sam uplatila u €, pa je to kad je stiglo do njih bilo manje 25 AUD, zbog rasta dolara.Zamalo da mi vrate papire, no srećom rođak iz Au je tamo uplatio za mene, tako da je sad sve u redu.
Ako se odlučiš za varijantu da odavde uplaćuješ moj savjet ti je da prvo neđe kupiš dolare pa da njih uplatiš.

AMLAP:
Uh kvarniću! Da odustanem, sad kad mi PRIZNALI kvalifikacije.
Važnije mi je bilo da su mi ovo priznali, a engleski ću položit.
I nemoj odustajati. Po tvojim rezulatima >IELTS vidim da ti malo fali. Idi u Skopje da polažeš mislim da imaš rok u avgustu. Proveri na sajtu British Council u Makedoniji. Jedan moj drugar je pet puta polagao u Beogradu i nije prošao u Skoplju je iz prve položio i to sa dosta visokim ocenama. A i imaš vremena dovoljno. Ako si prošla TRA ti možeš aplicirati u skilled processing centre i bez engleskog stim da kada dobiješ case officera onda mu pošalješ rezultate IELTS-a zajedno sa rezultatima sa lekarskog i potvrdom o nekažnjavanju iz policije. Pošto se čeka i do 8 meseci za to vremene češ sigurno položiti.
Srećno i izdrži do kraja.

AMLAP:
Da, ali ja idem na drugi tip vize, imam rođaka sponzora, tako da za moj tip vize mora biti ocjena 5 iz svake oblasti.

Ako ides na Skilled Australian sponsored visa moraces da posaljes aplikaciju pre 1. septembra, odnosno da stigne kod njih do tog datuma, jer se po novim pravilima nece dobijati 15 bodova na sponzorstvo od strane rodjaka. Doduse prag potrebnih bodova smanjuje se sa 110 na 100 tako da se fakticki gubi nekih 5 bodova. Vidi da li se uklapas. I mislim da je 66 u pravu, mozes da posaljes aplikaciju odmah ako sve drugo imas spremno osim IELTS, a oni ce kada dodjes na red traziti da je dopunis.
Poz...

Pozdrav svima!
Dakle, chitao sam sve ovo shto ste napisali i rekoh da vas pitam i ja neshto a i dam par saveta.

Prvo, za sve informacije za pochetnike, na jeziku koji razumete (raumijete), NIKAKO se ne obracajte ambasadi u Beogradu jer su chopor nepismenih kretena i najbolju sam informaciju tamo dobio od TIPA IZ OBEZBEDJENJA, na vratima i to kada sam besan izlazio?!?!?!?!

Za prave informacije obratite se ambasadi u Zagrebu, vrlo su predusretljivi i iznad svega PROFESIONALNI I ZNAJU SVOJ POSAO!!!!!
tel iz srbije: 9938514891200
9938514891209

Shto se uplate love tiche neka vam poshalju (obichno u pdf formatu a to posle skinete sa mail-a ili sajta i odshtampate FULL COLOR OBAVEZNO) odobrenje za zaduzivanje kreditne kartice. Tu upishete iznos i sve potrebne podatke i vratite im sa papirima (u mom sluchju je bilo tako za assessment) a chuo sam da moze i kod ostalih institucija.

A sad pitanja.

Defektolog sam po struci, odradio sam sve, imam assessment, eilts sam proshao sa osmicom i imam sve papire ALI.....moje zanimanje nije na skilled listi tako da moram idem na sponzorsku varijantu A SPONZORA ILI FIRMU (iz au.) KOJA CE POKRENUTI PROCES NEMAM. Na sponzorski ugovor se ide sa obavezom da za nekog ili firmu radish godinu obavezno ali.....

Na skilled bih ishao, sa lovom sam ok, skupilo se nekako, ali.......

AKO IKO IMA MOGUCNOST DA MI DA PRAVU INFORMACIJU SHTA SADA NEKA SE JAVI SHTO PRE!!!!!!

pseudonimo:
Ako ides na Skilled Australian sponsored visa moraces da posaljes aplikaciju pre 1. septembra, odnosno da stigne kod njih do tog datuma, jer se po novim pravilima nece dobijati 15 bodova na sponzorstvo od strane rodjaka. Doduse prag potrebnih bodova smanjuje se sa 110 na 100 tako da se fakticki gubi nekih 5 bodova. Vidi da li se uklapas. I mislim da je 66 u pravu, mozes da posaljes aplikaciju odmah ako sve drugo imas spremno osim IELTS, a oni ce kada dodjes na red traziti da je dopunis.
Poz...
Je li to stvarno moguće da odradim sada bez IELTSA?To bi bilo super.
Kako da to stvarno ispitam?
Nešto sam računala da i poslije 1. septembra imam dovoljno bodova,ali mi se ovo čini nešto bolje zato što plaćam suprugu za jezik, a i ćerka mi 1. septembra postaje punoljetna pa ću morati i za nju da platim učenje jezika.

Nije mi jasna stavka u onom formularu za vizu(47 Sk) na strani 8 pod tačkom 25, gdje pitaju :...Koju vrijednost novca, itd..,namjeravam da ponesem u Australiju?

Znači li to da moram nositi određenu količinu novca, i koju?

Takođe, ako nije bitan taj IELTS u početku, tj kada predam aplikaciju, a u formularu, na strani 18 pod tačkom 61 trebam da priložim Test Report Form Number.Kako da navedem to o jeziku?

Valid applications
A valid application is the minimum documentation required for a visa application to be accepted and processing commenced. However, to ensure that your application is processed as quickly as possible, you should include all of the documents listed in the checklist for this visa. This may not always be possible. Examples include:

your current visa is about to expire; for visas that can be granted while you are in Australia, submitting a valid application may make you eligible for a bridging visa to allow you to continue living and working in Australia while you complete your application
you are about to turn 45 years of age; you must be under 45 years of age on the day you lodge your application for most General Skilled Migration visas
you are about to turn 30, 35 or 40; as points awarded for points tested visas reduce when you turn 30, 35 or 40.
To make a valid application for this visa, you must do all of the following:

pay the correct visa application fee
have your sponsor complete and sign the sponsorship application form
lodge your application with the Adelaide Skilled Processing Centre (ASPC) using the correct application form
main applicant must be less than 45 years of age
nominate an occupation from the Skilled Occupation List
provide evidence that the relevant assessing authority has assessed your skills as suitable for your nominated occupation.
You must make sure that you can meet these requirements at the time you lodge your application. This will make your application valid.

If your application does not meet the minimum requirements and it is not valid:

your papers and any payments made will be returned to you
and
you will not be considered as having made an application.

AMLAP:
Je li to stvarno moguće da odradim sada bez IELTSA?To bi bilo super.
Kako da to stvarno ispitam?
Nešto sam računala da i poslije 1. septembra imam dovoljno bodova,ali mi se ovo čini nešto bolje zato što plaćam suprugu za jezik, a i ćerka mi 1. septembra postaje punoljetna pa ću morati i za nju da platim učenje jezika.

Nije mi jasna stavka u onom formularu za vizu(47 Sk) na strani 8 pod tačkom 25, gdje pitaju :...Koju vrijednost novca, itd..,namjeravam da ponesem u Australiju?

Znači li to da moram nositi određenu količinu novca, i koju?

Takođe, ako nije bitan taj IELTS u početku, tj kada predam aplikaciju, a u formularu, na strani 18 pod tačkom 61 trebam da priložim Test Report Form Number.Kako da navedem to o jeziku?
100% možeš predati aplikaciju bez IELTS. Ti kada prijavljuješ polaganje možeš navesti ja mislim 2 ili 3 adrese na koju da ti šalju rezulatate. Tu navedeš adresu proccesing centre. Što se tiče para dobro bi bilo da navedeš iznos koji ti je dovoljan za dve godine života tamo. To je oko 70 000 AUS dolara za četvoročlanu porodicu. Bilo dobro da taj novac možeš i da im prikažeš u vidu potvrde iz banke. Ja sam barem tako uradio. Ako poseduješ nekretninu možeš i to da prikažeš ali moraš uraditi procenu kuće od strane sudskog veštaka prevesti kod sudskog tumača i prikazati im. Njima je najvažnije da budu sigurni da u dve godine nećeš pasti na njihov teret. Ti te pare ne moraš da nosiš napolje zato što po njihovom zakonu kada ulaziš u državu niko nema prava da te pita koliko ti imaš para na računu. Mogu te samo carinici pitati koliko keša nosiš.

Promene uslova za dobijanje vise koje sam dobio iz Australije
On 1 September 2007, the Department of Immigration and Citizenship will introduce major changes to Skilled Migration in Australia. These changes could impact your eligibility to migrate to Australia.

How will the changes affect me?
Category What are the changes and how will they affect me?
IELTS

The English language threshold will be raised from vocational (IELTS level 5.0) to competent (IELTS level 6.0) and the points allocation for English proficiency will change.

Currently, 20 points may be claimed for possessing native English, or a good level of English. This will be reduced to 15 points and may decrease your overall points score.

However, for the first time, you will also be able to claim 25 points, if you sit the IELTS exam and score 7.0 in all four categories (even if you are a Native English speaker).

Remember, you must score at least 120 points to meet the pass mark for a Skilled Independent visa.

Please Note: Tradespeople will require vocational level English. Native English speakers will not be required to sit IELTS to achieve competent level English.
Family Sponsored a)

Family sponsorship pass mark will be reduced, but no bonus points allocated.

Applicants claiming points under family sponsorship currently receive 15 points. After 1 September, you will no longer receive these points.

Also, the pass mark is being reduced from 110 to 100 points. Thus, the net effect is 5 points less overall.
Family Sponsored b)

SSASSL to be eliminated.

For applicants with sponsors living in Sydney, Newcastle, Wollongong or the News South Wales Central Coast, your occupation currently has to be on a special, restrictive list. This list will be removed and revert to the general Skilled Occupation List (SOL).
Recent Experience

Recent work experience requirements will be simplified.

From 1 September, applicants need to prove they have 12 months work experience out of the last 24 in order to apply for skilled migration.

This is simpler than current requirements: 12 out of 18 months for 60 point occupations, or 24 out of 36 for 40 or 50 point occupations.
MODL

Recent, related work experience critical in claiming MODL points.

From 1 September 2007, applicants can only claim MODL points if they have been employed in that occupation, or a closely related occupation on the Skilled Occupation List (SOL), for at least 12 of the last 48 months.

However, it will be slightly easier to get points for an Australian job offer, as companies will no longer be required to have 10 full time staff.

Please note: if you are currently claiming MODL points, but don’t have 12 months experience in a MODL occupation, be sure to apply before September 1. If you don’t apply before then, you must wait until you have 12 months experience before you can apply.
Capital Investment

No more points for capital investment.

After 1 September 2007, there will no longer be 5 bonus points for capital investment in Australia.
Australian Experience

Five more points available for applicants with 12 months Australian work experience.

Currently, five points can be claimed where six months’ skilled work experience has been completed in Australia, in the past 48 months.

After 1 September 2007, 10 points can be claimed for completing a total of at least 12 months’ skilled work experience in Australia, in the last 48 months.

Therefore, applicants may receive an extra 5 points, or 5 points less, depending on their situation.
Australian Studies

Advanced study in Australia will allow applicants to claim more points.

If you complete advanced studies in Australia you will be awarded more points after 1 September 2007: Doctorate 25 points (currently 15), Masters or Bachelor with honours 15 points (currently 10).
Skilled Independent Regional

Pass mark reduced for living in a regional area.

Applicants are currently required to score 110 points for a Skilled Independent Regional visa. After 1 September, this will be reduced to 100 points.

10 bonus points will be added for nomination by a state government.

What are my options?
We aim to make sure that you are fully informed of the proposed changes so you have a better idea of how they could impact your chances of securing a Skilled Visa.

The changes listed in the table above could have a positive or negative affect on your case, [%=firstname%].

* If you are currently eligible for Skilled Migration, the 1 September changes could affect your chances of success and require you to submit your application as soon as possible.
* If you were previously ineligible for Skilled Migration, you may now qualify for a visa.

We strongly recommend you seek professional advice, so you know exactly how your case is affected and what is your best option.

LIVE IN australia.com Advisors are registered and trained in Australian immigration law to help you maximise your chance of success with the most up-to-date advice. They expertly guide you through each step of the process for a stress-free experience.

What service is best for me?
If you would like to proceed now, then LIVE IN australia.com is perfectly positioned to provide you with all the tools and advice you need to submit your application. Initially, we can provide you with a choice of these services:

1. Visa Preparation Service (VPS) - prepare and lodge your own Australian visa application with the peace of mind of knowing a qualified Immigration Advisor has been assigned to support you every step of the way; or
2. Visa Preparation Service & Visa Application Checking Service combo – all the benefits of the VPS service, plus the enhanced security of having your Advisor check and send your application to the Department of Immigration and Citizenship; or
3. Platinum Visa Preparation Service - if you prefer, your Advisor can prepare and submit your application on your behalf, delivering peace of mind and maximising your chance of success.

Your peace-of-mind guarantee
To ensure you have the best possible experience with LIVE IN australia.com, if our Advisors determine that you are ineligible for a visa, we will gladly refund your Visa Application Checking Service (stand-alone or as part of the combo), or Platinum Visa Preparation Service (stand-alone or upgrade), service fee...no questions asked.

After reviewing the changes listed above and you feel that you will still be ineligible for a skilled visa, you may like to consider our Express Analysis service, where our Advisors will explore all possible visa options.

MOZE LI MI NEKO RECI, NEKO KO JE VEC UPLACIVAO TAKSU U ADELAIDE SKILLED PROCESSING CENTRE,KAKO DOCI DO NJIHOVOG BROJA RACUNA NA KOJI TREBA DA SE UPLATI NOVAC,DA LI IH TREBA LICNO NAZVATI U AUSTRALIJU U ASPC I TRAZITI IM TAJ PODATAK ILI IMA I NEKAKAV MALCICE JEFTINIJI NACIN?

major66:
I nemoj odustajati. Po tvojim rezulatima >IELTS vidim da ti malo fali. Idi u Skopje da polažeš mislim da imaš rok u avgustu. Proveri na sajtu British Council u Makedoniji. Jedan moj drugar je pet puta polagao u Beogradu i nije prošao u Skoplju je iz prve položio i to sa dosta visokim ocenama. A i imaš vremena dovoljno. Ako si prošla TRA ti možeš aplicirati u skilled processing centre i bez engleskog stim da kada dobiješ case officera onda mu pošalješ rezultate IELTS-a zajedno sa rezultatima sa lekarskog i potvrdom o nekažnjavanju iz policije. Pošto se čeka i do 8 meseci za to vremene češ sigurno položiti.
Srećno i izdrži do kraja.
Da li državljanin Srbije može polaga ti IELTS u makedoniji? Zar nisu isti uslovi IELTS-a za sve gradove?

tribi:
MOZE LI MI NEKO RECI, NEKO KO JE VEC UPLACIVAO TAKSU U ADELAIDE SKILLED PROCESSING CENTRE,KAKO DOCI DO NJIHOVOG BROJA RACUNA NA KOJI TREBA DA SE UPLATI NOVAC,DA LI IH TREBA LICNO NAZVATI U AUSTRALIJU U ASPC I TRAZITI IM TAJ PODATAK ILI IMA I NEKAKAV MALCICE JEFTINIJI NACIN?

Idi na njihov sajt:http://www.immi.gov.au/contacts/forms/gsm/pre.htm
i pitaj ih za "swift and their account details in bank". Tako sam ja pitala TRA i odmah su mi poslali ne znam tačno da li isti dan ili sjutradan.

Jel zna neko da li je moguce dobiti odobrenje od TRA za odredjeno zanimanje ako nemas zavrsenu srednju skolu a imas 4 godine radnog staza za navedeno zanimanje
Ja imam 4 godine iskustva u struci ali nisam zavrsio srednju skolu dali bih mogao da apliciram za odredjeno zanimanje ako ako navedem da sam te 4 godine bio kao na obuci

tribi:

Shto se uplate love tiche neka vam poshalju (obichno u pdf formatu a to posle skinete sa mail-a ili sajta i odshtampate FULL COLOR OBAVEZNO) odobrenje za zaduzivanje kreditne kartice. Tu upishete iznos i sve potrebne podatke i vratite im sa papirima (u mom sluchju je bilo tako za assessment) a chuo sam da moze i kod ostalih institucija

Gvozdeni:
Jel zna neko da li je moguce dobiti odobrenje od TRA za odredjeno zanimanje ako nemas zavrsenu srednju skolu a imas 4 godine radnog staza za navedeno zanimanje
Ja imam 4 godine iskustva u struci ali nisam zavrsio srednju skolu dali bih mogao da apliciram za odredjeno zanimanje ako ako navedem da sam te 4 godine bio kao na obuci

Gvozdeni, ovo pročitaj pa ćeš znati u koju grupu pripadaš:http://www.workplace.gov.au/NR/rdon...5654C/0/UniformAssessmentCriteria4Oct2006.pdf

Za sve koji ne znaju gdje da se svrstaju, što ni ja nijesam znala dok nisam naišla na ovaj dokument, neka skinu i odštampaju ovo i DOBRO prouče,da bi assessment bio uspješan.

Gvozdeni, pod tačkom 8. Skill Pathway Overview imaš pregled pod A;B;C;D;E.Ja sam pod D jer imam 20 god radnog iskustva(min 6/7 što oni traže) i Verifiable skill level transition proces( To su ti svjedočanstva od 3 god + završna diploma).

Ti sa 4 godine ne možeš ući u obzir jer 4 god ti je pod A, a tu traže još 900 sati formalne obuke(zanata- moraš imati te diplome kao i ja)+ da si radio u toku učenja.Takođe moraš imati Apprenticeship (da si bio negdje šegrt).Zadnja kolona pod E ti je ako imaš australijske kvalifikacije dobijene u AU.Jedino ti preostaju kolone B i D.

Za sve ove kolone imaš obješnjenje na narednim stranicama tj. što treba da imaš od dokumentacije da bi te svrstali u određenu grupu (A,B,C,D ILI E).

Nadam se da sam ti pojasnila malo :)

Hvala na odgovoru puno mi je pomogao
Znaci ako imam 6 god. radnog iskustva mogao bih da dobijem odobrenje iako nemam zavrsenu srednju skolu Odnosno od dokumentacije bih slao potvrdu od poslodavca da sam radio kod njega min. 6 god. (nemam potvrdu sa biroa jer nisam bio prijavljen) +dodatnu dokumentaciju u kojoj je opisano moje iskustvo na poslovima itd. i jos izvode o zvrsena 2 razreda srednje skole. Znaci sta ustvari hocu da pitam je dali ce me odbiti i kad napunim 6 god staza zato sto nemam srednju skoluzavrsenu do kraja i potvrdu sa biroa za rad

Pozdrav svima koji ucestvujete u ovoj diskusiji
Razgledao sam malo ovu temu o Australiji i vidim da ima dosta clanova koji znaju dosta o tome kako dobiti vizu pa sam resio i ja da se ukljucim I da postavim pitanje u nadi da cu dobiti odgovor, mada sam poranio jer ja jos nisam zavrsio ni srednju skolu(zavrsio sam treci razred, smer: ele.teh.racunarstva) ali planiram da za godinu dana kada zavrsim skolu pocnem I ja sredjivati te papire.
E sad bih zamolio ako mi neko(AMLAP, major66, damir dz ,ili neko drugi) moze napisti da li se jos nesto boduje osim zanimanja,radnog iskustva I IELTS I koliko to nosi bodova. Moje zanimanje nosi 40 bodova, da li se boduje radno iskustvo I ako se boduje koliko nosi bodova jedna godina radnog iskustva I da li se za IELTS dobijaju kakvi bodovi?
Vidim da se gore spominje(ako sam dobro razumeo)da slanje papira(diploma,radno iskustvo,…)kosta 300 AUD, koliko kosta IELTS, neki su se raspitivali kako da uplate neku vecu sumu novca preko banke pa me zanima o kojoj sumi je rec I za sta se to uplacuje? Koliko je novca otprilike potrebno uloziti do dobijanja vize?

Sto je ova diskusija nesto zamrla? Mozda zbog promena koje stupaju 1. septembra : )
Majore jesi li se vratio sa mora? Napisi kako je bilo i napisi nesto vezano za STNI vizu na koju ti ides. Interesuje me kako si u aplikaciji odgovarao na ona pitanja vezana za trazenje posla, da li si stvarno kontaktirao neke poslodavce pre popunjavanja aplikacije? Sta je najbitnije, pored naravno nominovanog zanimanja, da li mozda kontakti preko rodbine i prijatelja u drzavi gde apliciras ili kolicina love koju navedes da ces poneti?
Planiram i sam da zatrazim sponzorship pa imam puno dilema.
Hvala ti unapred...

Back