Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u trenutku pomaka saturna sa tačke, stepena rođenja.
ako je na 15 raka, povratak počinje na 16 raka. uticaj se ne oseća svih 27, odnosno 29 godina. ima kritičnih tačaka, aspekata koje će usput aktivirati, pa tumbanje kroz simboliku kuće kroz koju prolazi.
saturn često radi sa zakašnjenjem, da li je to veliki orbis, ili pak prelazak u sl. kuću pa tek tada osetiš lekciju iz prethodne, zavisi...

Meni je delovao, totalno kao (m) učitelj. Nisam sigurna koliko sam naučila, a koliko sam se namučila da kažem. Da li nas sve što nas ne ojača, treba da nas očeliči? Ili je nekada naprosto, nešto što treba da nas ojača, je naprosto, ono što će da nas "ubije" ? Hiću reći, da me je "čačnuo" tačno tamo, gde sam najslabija. Kao da od svih mogućih tačaka, nekim vidom skenera, potrefi ono gde ste nasjabiji, i tamo "udara" . Naprosto, gde je mogućnost "vrištanja" toliko jaka, da moliš Boga, da sve samo prestane, pa kako god se završilo. Ja imala sam utisak, da ostajem bez svega što mi znači, šta hoću, šta mogu, šta očekujem. Kao da se sve urušava. Možda to sve i nije bilo an dobrim nogicama, pa je samo sravnio, što se kaže. Hoću reći, mene je baš promenilo. Iz temelja. I kada se sve završi, negde nisi sigurna/ a , šta je od tebe ostalo, šta je "preživelo", šta je boljim postalo, a šta je zauvek nestalo. Baš neki čudan osećaj. Transformacija skroz - na skroz. Kao da neko od gore, što se kaže, "diktira" i nemaš ni na šta upliv. Savijaš se dok možeš, plivaš dok te ne izdaju ruke. Podnosiš sve, bez kraja i početka. Kao da se u tim trenucima sve "pomera" i rasteže do maksimuma maksimuma tog. I granice što se (ne) prelaze, prag tolerancije, izdržljivost. Kao da je sve na nekom testu. Kao da si pod nekom belosvetskom " lupom " . Strašan osećaj. Za ne poželeti.

i jedno i drugo, osvetnik u kvadraturi, losim poljima, aspektima sa marsom, ucitelj u dobrim aspektima, polju intelekta, povoljan aspekt sa odgovarajucim planetama itd. vec po polozaju

ne mogu da protumačim svoj natal što se tiče sa tranzita kroz 12 polje konjukcija so, me, ur, pa prelazak preko asc istovremeno egzaktna konjukcija sa ne, nema nijednog lošeg aspekta, ako posmatram samo saturna kroz natalne aspekte u konjukciji. ali mu opet ne verujem da me neće cimnuti, ipak je to sa.
tek pred izlazak iz prvog polja 90 mo, 180 ma, 90 ve 90 pl, istovremeno (pretpostavljam šta bi moglo da se desi) i 90 ju, ugao druge. razvaliće me. :lol:

Poslednja izmena od moderatora:
ne mogu da protumačim svoj natal što se tiče sa tranzita kroz 12 polje konjukcija so, me, ur, pa prelazak preko asc istovremeno egzaktna konjukcija sa ne, nema nijednog lošeg aspekta, ako posmatram samo saturna kroz natalne aspekte u konjukciji. ali mu opet ne verujem da me neće cimnuti, ipak je to sa.
Retko kad prodje neopazeno, narocito kroz prvo i preko Asc

tek pred izlazak iz prvog polja 90 mo, 180 ma, 90 ve 90 pl, istovremeno (pretpostavljam šta bi moglo da se desi) i 90 ju, ugao druge. razvaliće me. :lol:

Saturn trazi rad i odricanje, ako znas sta bi mogao doneti kreni vec sad da menjas... tako moze proci samo sa unutrasnjim disbalansom i bez vecih posledica

Bolje je u sebi pregurati nego uvuci i druge, a ti drugi mogu kasnije koristiti

Retko kad prodje neopazeno, narocito kroz prvo i preko Asc

znam, ali neće biti loše koliko može.

Saturn trazi rad i odricanje, ako znas sta bi mogao doneti kreni vec sad da menjas... tako moze proci samo sa unutrasnjim disbalansom i bez vecih posledica

Bolje je u sebi pregurati nego uvuci i druge, a ti drugi mogu kasnije koristiti

tranzit kroz deseto je doneo 0 pl i ve, 90 ma, 180 mo, 180 ju... odrazilo se na posao, majku, brak. ne znam šta me nije drndalo. skoro identični aspekti, s tim što 10 polje ne može da se poredi sa tranzitom kroz prvo.
očigledno nisam savladala lekciju do kraja. niti sam sigurna da mogu uticati na ovo.
četvrto polje je davno trebalo da strada, sa sve mo na vrhu i vladarom ma, u 7. od nekih ljudi i problema možeš samo da digneš ruke.

Poslednja izmena od moderatora:
ne treba ignorisati prelaz saturna kroz deseto, to je njegovo prirodno polje, narocito na osi ili los aspekt, belaj

kroz cetvrto tumba ono sto je ukorenjeno, probleme sa finasijama rodjacima, kuca se ruinira itd... asc utice na licnost i izgled, osoba postaje starija, ozbiljnija, deluje i na fizicki izgled

ne treba ignorisati prelaz saturna kroz deseto, to je njegovo prirodno polje, narocito na osi ili los aspekt, belaj

kroz cetvrto tumba ono sto je ukorenjeno, probleme sa finasijama rodjacima, kuca se ruinira itd... asc utice na licnost i izgled, osoba postaje starija, ozbiljnija, deluje i na fizicki izgled

i da sam htela, nisam ga mogla ignorisati. samo nisam sigurna da ću opet moći da prolazim kroz slično.
doneo je i lepe stvari, kada se sve sabre i oduzme neke radikalne odluke su se pokazale kao ispravne i opet bih isto uradila... još ga osećam, ali ne u onoj meri, desilo se praktično sve u jednom mahu. raspad sistema. sada vidim koliko me živaca koštalo, ali je vredelo.

pa dobro, ne mogu večno da budem lepa i mlada... :lol:
tranzit je kroz prvo, ali ugrožava planete u 4 i vladara.

kod mene u tim prelazima nije pravio znacajnije probleme, u desetom bilo gore nego na asc, plus je dugo bio na asc, dva tri puta se vracao

nista sa novcem, dizanje kredita, renoviranje i sl. do tada gledaj da maksimalno obezbedis

mo ma ide vise na psihu, ju spolja... to je ipak tranzit, ako vuces pametne poteze nece biti nista, solarni i primarne su jace, ako u njima nema pokazivaca za drugo i ako izvlaci dobrim aspektom bez posledica

Зашто не гледаш венеру у пуној брзини преко валдара IX?

Хехех, са позицијом IX каква је моја, научни рад приде је био неизбежан чак и током најгорих година. :)

Зашто не гледаш венеру у пуној брзини преко валдара IX?

Хехех, са позицијом IX каква је моја, научни рад приде је био неизбежан чак и током најгорих година. :)

Primetila sam i Venericu preko Jupiterka kada sam analizirala. Zapravo, uvek se vise aspekata potrefi kad je neki bitan dogadjaj. I Pluton je krenuo direktno na MC-u, neka vrsta promene statusa, sad sam na zavrsnoj godini. :D

U da, tvoje deveto je bas odlicno! Nema sanse da sa takvim devetim ne postignes bas visoko obrazovanje.

Back