seksom do zdravlja

Mocart

Početnik
Poruka
45
Seksom do zdravlja


Sve je više istraživanja koja dokazuju da redovan seks poboljšava čulo mirisa, utiče na smanjenje težine i rizika od srčanih oboljenja, ublažava bol, poboljšava imunološki sistem, kontrolu bešike i funkciju prostate.

Časopis Forbs objavio je pregled rezultata mnogobrojnih studija o seksu sprovedenih u poslednjih desetak godina. Britanski istraživači otkrili su da žene koje upražnjavaju redovan seks ređe oboljevaju od depresije. Njihove američke kolege došle su do zaključka da je depresija još ređa kod žena čiji partneri ne koriste kondom. Prema njihovom tumačenju, za to je odgovoran jedan hormon koji se nalazi samo u spermi, a koji, posle apsorpcije u ženski genitalni trakt, pozitivno utiče na ženin hormonalni balans.

Redovan seks znači ređe oboljevanje od gripa i prehlada, ali i zdravije zube, s obzirom da sperma sadrži cink, kalcijum i druge minerale lekovite za zube.

Istraživanja su pokazala i to da kod žena ne postoji rizik od "overdoziranja" seksom, ali da previše seksa može da škodi muškarcima. Kod osetljivog tkiva penisa može da dođe do iritacije prilikom preterane upotrebe, pa čak i do trajnih oštećenja, upozoravaju urolozi.

(B92)

Postojeći komentari (12)
 

Back
Top