Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pazi ja dok mi je baba bila ziva,ama nikad je nisam sanjao,bas nikad...Kad je umrla proslo je 2 godine i sanjao sam je zdravu,vidi (a godinama je bila slepa) sa naocarima koje je nosila kada sam ja bio mali i da nisam video kasnije na slikama te naocare ne bi ni znao da ih je ikad imala posto sam tad imao 3-4 godine,kao daje mi neki crni sat...I ja ga uzimam i tu mi je kraj sna...

sanjala sam kako negde hodam sa dragim i onda mu se neshto kao namerno sakrijem, a on krene da me trazi, zatim mu ja prilazim s ledja pa me ne vidi, i odjednom chovek pada, kao dozivljava infarkt... tad mu prilazim i dok ga pridrzavam plachem i molim ga da ne umre...:(

sanjala sam kako negde hodam sa dragim i onda mu se neshto kao namerno sakrijem, a on krene da me trazi, zatim mu ja prilazim s ledja pa me ne vidi, i odjednom chovek pada, kao dozivljava infarkt... tad mu prilazim i dok ga pridrzavam plachem i molim ga da ne umre...:(

Namerno si se sakrila da bi napravila šalu ili?
Doživljava infarkt jer si ga uplašila prišavši s leđa ili zato što ne može da te nađe?

eh nek mi neko protumaci ovo:
sanjao sam da sam u 1979-oj godini,Srbija je kao danas,daklem kapitalizam,Boris Tadic ovo-ono,odlazim na neku stanicu da vadim vizu za Albaniju (:eek:).Kazu mi 20.000 dinara i ja dao deset i sad odlazim u menjacnicu pored da razmenim evre posto ne primaju.I na menjacnici mi kazu da nemaju toliko,ja kazem pa dajte mi onda ostatak u albanskim lecima...Ni to nisu imali dovoljno,ali mi dali odredjen broj papirnih novcanica,zelene su boje,nesto kao dolari.a na njima nacrtan Enver Hodza...Odlazim da trazim jos neku menjacnicu po trznom centru (koji je inace isti kao onaj u mojoj selendri,a ja se kao nalazim u Beogradu)...Trzni centar prazan,nigde zive duse,vetar duva podize uvelo lisce,kao da je jesen,tmurno...Vidim menjacnica,ali zatvorena...I tu sam bio besan sto ne mogu da ostvarim svoj cilj da pobegnem (:eek:) iz Srbije i odem gde je sloboda (:eek:)...Tu je prekid i ja prelazim pesaka sa drvetom na ramenu o koga je okaceno dzakce sa hranom i odecom granicu i ulazim u Albaniju...Nalazim se na poljani,sunce,oko mene planine vidim pastire i ovce...Osecao sam se srecno....

Gotovo svake veceri sanjam jedan te isti san. Sanjam svoje noge, kako trcim, ne znam da li me neko juri ili ne, trcim i gledam svoje noge. Odjednom padnem, i trznem se, i taj trzaj osetim i u snu i u stvarnosti, kao da sam u oba istovremeno :confused: Sta bi to moglo da bude...?

A nocas sam sanjao da se nalazim verovatno u nekoj opstinskoj zgradi, instituciji i dolazim na neki salter i trazim metke. Covek i daje saku neobicnih metaka, ja ih platim i onda mi covek za salterom kaze da moram da dam izjavu zasto kupujem metke ako sam maloletan i uputi me u kancelariju. Ja udjem u kancelariju, u njoj sede malda zena i sredovecan covek. Zena me pita: "Zasto si ti ovde?", ja kazem: "Kupio sam metke.", i pokazem saku. I ona me je pitala :"Pobogu, sta ce tebi meci?", a ja sam zbunjeno odgovorio da ne znam. I ona je na to samo odgovorila nesto u smislu "gde li ide ova drzava". Moze li neko da protumaci ovo...?

ima li neko ideju šta znači ovo: sanjala sam pre neko veče kako izlazim iz zgrade i vidim malo crno kuče i krenem da ga mazim i sve mi milo, kad ono sve više i više pasa lutalica se sakuplja oko mene i ja ih sve mazim a topim se koliko mi je drago:D

a sinoć sam sanjala šećer, kako posmatram mog oca dok sipa šećer u tu činiju gde on inače stoji jer je ona prazna. i neke ljude koji pokušavaju da mi ukradu nešto, prave se da su mi prijatelji a ispostavi se da su lopovi i na moje oči dok ja otključavam vrata, ulaze u stan i pokušavaju nešto da ukradu. valjda novac ali nisam sigurna, svejedno ja im ne dozvoljavam na kraju i oni beže.:think:

Evo sta sam sinoc sanjao.
Ja sam neki matori Jevrej,i imam svoju radnju. Dosli Nemci razbili sve uhapsili me i odveli u logor. Ja nekako uspem da pobegnem iz logora,ubedjen da me neće tražiti. Kako sam išao ulicom nosio sam zatvorsko odelo i svi su buljili u mene,tako da sam otišao do neke kuće zakopao odelo i uzeo drugo (verovatno ukrao sa štrika).
Znači li ovo nešto xD?

ja sam sanjala da sam u hotelskoj sobi...valjda sa mamom i tatom na raspustu :) i da se budim....i videla tatu i rekla -ja sanjam zar ne? a on mrtav ladan....a sta si ti mislila??...i onda sam se u snu BUKVALNO ustinula za ruku par puta....i sve vreme sam razmisljala sta da uradim sledece....kao da sam bila budna...a posle sam krenula da sidjem u restoran od hotela i posto me je mrzelo ( samo mene moze da mrzi da radim nesto iako ga zapravo ne radim :) ) da silazim ja reko, kad vec spavam.....pa ajmo kroz prozor.... :D

Evo ne znam palo mi je na pamet da vodim dnevnik snova!Svako jutro kad se probudim zapisem u komp sta sam sanjao a ja svake noci sanjam i to po vise sna!
Za sta to moze da koristi za sad imam dnevnik za pet dana, od 12og do 17og?

JA imam sad 8 zapisana sna i to vise za jednu noc ali sve je to otkucano nabrzaka tako da je malo konfuzno i sa losom gramatikom ali ako hocete mogu da stavim neke pa da vidimo da neko kaze o cemu se radi?Ali vidim da je tema zapostavljena i da niko ne odgovara na komentare!

Dnevnik snova ti služi za uspostavljanje bolje komunikacije sa sopstvenom podsvešću..
Zapaziš i simbole koji se ponavljaju.. analiziraš kako reaguješ na određena dešavanja u snu i na taj način spoznaješ i koje su ti blokade prisutne..
Da, možeš okačiti i ovde svoje snove, naravno, da vidimo .. no ključ za tumačenje si ti sam.

p.s. tema je malo zapostavljena, al nema veze, oživećemo je.

Sinoć je bilo zanimljivo u mom svetu snova...
Sanjala sam da lebdim unaokolo (zapravo, to je bio lucid) i skontala sam da neki momci prizivaju duhove.
Prišla sam im i iz zezanja (pošto sam u snu ja bila poput duha) počela da pomeram predmete i stvari, da ih isprepadam :lol: . A onda se okruženje sna delimično promenilo, postalo je tamnije, i shvatila sam da ne mogu tek tako da napustim to mesto. Možda su napravili nešto za hvatanje duhova? Dakle, jedva, ali jedva sam napustila taj prostor, uz svu raspoloživu količinu energije koju sam imala..
Naravoučenije - ne odazivajte se na prizive duhova :lol: .

Zanimljivo Val... Misliš da je to samo plod tvoje mašte (za šta opet ne može da se kaže "samo"), ili si možda bila u nekom paralelnom svetu, gde su ti momci stvarno prizivali duhove?

Vidi šta sam ja sanjao...
Sanjam da stojim pred ogledalom i čujem glas koji me zapravo podučava o ogledalima... (znaš da sam ti pomenuo da nikada nisam radio sa kuglama i ogledalima- pa možda je to moja želja za znanjem iz te oblasti.) I glas mi kaže: "Ogledalo stvara ALTER EGO! (što je potpuno tačno) Svako ogledalo ima bezbroj ćelija!" (ćelija- *zatvor*... za svaki ego po jedna) :eek: :lol: :hahaha: :rotf: :neutral: :eek:

Poslednja izmena:
Ne mogu reći uistinu šta je bilo, jer mi stepen lucidnosti nije bio visok...tek sam bila svesna da sanjam i to je to...mogućnost kreiranja sna mi je bila smanjena iz nekog razloga.

A za ogledalo, tačno :lol: . Mm mi kaže da je generalno opasno raditi s ogledalima (koja imaju odraz), jer dolazi do bujanja ega, pa ako nije preobražen...eto problema :lol: . Zato ja više volim tradicionalna hermetička ogledala, koja su neprozirna (jedine slike koje možemo videti su odraz naše podsvesti...a nikako sopstveni lik).

Sinoć sam u snu ciglama popločavala puteljak u mom dvorištu.. i cigle nikako nisu htele da se slože, i u jedan mah su počele i da se raspadaju :lol: .
Dakle, moram da menjam plan :lol: .

Val... Ili menjaj plan, ili angažuj majstora... :lol:

Šta podrazumevaš pod bujanjem ega? Ja shvatam da dolazi do umnožavanja...
Evo šta mi još reče taj glas: "Ja imam alter ego... Zarobljena sam u ogledalu." (alter ego je zarobljen.)

ima li neko ideju šta znači ovo: sanjala sam pre neko veče kako izlazim iz zgrade i vidim malo crno kuče i krenem da ga mazim i sve mi milo, kad ono sve više i više pasa lutalica se sakuplja oko mene i ja ih sve mazim a topim se koliko mi je drago:D

a sinoć sam sanjala šećer, kako posmatram mog oca dok sipa šećer u tu činiju gde on inače stoji jer je ona prazna. i neke ljude koji pokušavaju da mi ukradu nešto, prave se da su mi prijatelji a ispostavi se da su lopovi i na moje oči dok ja otključavam vrata, ulaze u stan i pokušavaju nešto da ukradu. valjda novac ali nisam sigurna, svejedno ja im ne dozvoljavam na kraju i oni beže.:think:

Izlazim iz zgrade- zgrada je još jedna predstava uma, baš kao i hotel ili zamak (dvorac)… pisao sam već negde o tome… mada u ovom slučaju označava kuću (dom)… izaći iz doma znači socijalni kontakt (i vidim malo crno kuče), i opasnost na neki način (nezaštićenost)…

i vidim malo crno kuče- ko je "najbolji čovekov prijatelj"? Pas (kuče)… dakle videla si nekoga za koga smatraš da je prijateljski nastrojen… ali… zašto i kada je nešto crno? Crno je neznanje… da bi nešto spoznali (videli) potrebno je svetlo… u tami (neznanju) ono ostaje crno (nepoznato)… crno je negativni, ženski princip, crno je pasivno... crno kuče- pasivan prijatelj- nema prijateljstva- lažno prijateljstvo…

krenem da ga mazim i sve mi milo- prihvatanje lažnog prijateljstva…

sve više i više pasa lutalica se sakuplja oko mene i ja ih sve mazim a topim se koliko mi je drago- sve više lažnih prijatelja?

a sinoć sam sanjala šećer- šta se topi? Šećer (ja ih sve mazim a topim se koliko mi je drago)… šećer je vezan za lepo osećanje… kakav je šećer? Sladak… ali…

sipa šećer u tu činiju gde on inače stoji jer je ona prazna- mesto gde se čuvaju lepa, prijatna osećanja (činija) je prazna… gde se čuvaju takva osećanja? U srcu… srce je prazno… neiskrenost… Čija? (prave se da su mi prijatelji) pasa lutalica...

prave se da su mi prijatelji a ispostavi se da su lopovi- ko? vidi gore

jessica… zadatak za tebe… šta pokušavaju da ti ukradu? Nije u pitanju novac…

Poslednja izmena:
Saint, nemoj tako :).
Lepo je što smo malo podigli temu.

Ja sam sinoć imala mnoštvo snova...

U prvom snu me je zvala telefonom draga drugarica..
Zatim se okruženje menja i ja postajem neko sasvim drugi (al opet ženski lik, da se tako izrazim) i sve teče poput nekog filma. U tom "filmu" se ja udajem za nekog čoveka i srećna sam, i istovremeno je svadba i moje najbolje drugarice i njenog verenika... inače, okruženje u snu je kao pre jedno 100 godina.. I svi smo kaobajagi srećni, veselimo se (da napomenem, u tom snu, nit ja ličim na sebe, nit znam u rl ikoga od tih ljudi koji se pojavljuju u snu)... I usred tog veselja, zgrada u kojoj smo počne da se ruši!!!!
Svi počnu da paniče, zaglavljuju se na vratima, i ja lepo osećam da se nakrivio pod i samo što se nije srušio... i grabim svoj novac i dokumenta i Tarot karte :lol: (ovo je verovatno uticaj rl-a na san, bez karata nigde ne idem :lol: ) i bežim napolje i uskoro vidim kako ogromna rupa zjapi ispod zgrade polako gutajući sve, i u snu imam osećaj da mi nije suđeno da budem srećna...

Dakle, ovako malo nabacano izgleda, ali je u snu bio jak doživljaj...

U sledećem snu sam crtana simbole Geomantije na zemlji, proricala predstojeće tokove i prilazi mi starica i daje novčiće, ko da sam prosjak (pošto to radim/crtam na sred ulice)... međutim, kad sam pogledala novce, videla sam da su novčići raznih veličina, sa raznim simbolima....svi srebrni. Probudila sam se sa mišlju da treba više da se posvetim Geomantiji i uskoro ću gledati da otvorim i novu temu o tome (teorija, praksa i sl :) ).

joj ja sam sinoć zamalo umrla od tuge u snu. :sad2:
prvo su se dešavale svakakve gluposti, neko prelaženje močvare,
jako malo ljudi mi je prošlo kroz san. baš je pusta atmosfera bila.
da bih u jednom trenutku našla izlaz iz te močvare i našla se na putu nekom,
pored brata od strica koji je doživeo saobraćajku i bio mrtav, raskomadan potpuno.
prepoznala sam ga po polovini lica, tačnije usnama, znam da sam baš u njih gledala.
i mobilni je ležao razbijen pored njegovih delova tela,
jer sam pretpostavila da je pričao telefonom i doživeo nesreću.
samo sam stala pored njega i govorila 'ne Miloše, ne.. ne Miloše.. ne'... srce je htelo da mi pukne :(
evo i sad mi idu suze kad pomislim, jer ga mnogo volim i nerazdvojni smo. :sad2:

mislim da sam imala noćnu moru najviše zbog toga što sam otišla u krevet gladna.

Sanjao sam da lezim tj u svojoj sobi prosto mi e sve dleovalo kao da sam budan i sve je bilo isto soba i djednom sam se osetio cudno kao neki zvuk i neki potres blagi elektricitet i brundanje...Imao sam osecaj kao da tonem propadam kroz krevet i uplasio sam se i utom trenutu sam video sebe od metar ipo svoje lice kako sam se namrstio i odjednom je ta slika nestala i posle kao da sam se naso negde drugde kao da su se pred mene menjale neke slike desavanja nenormalnom brzinom da nisam mogo ni da vidim sta je sve je nejasno i odjednom je to stalo i video sam onu kapiju koja se zatvara i potrcao da prodjem kroz nju a samnom je bila ona devojka i tu se nastavlja onaj opis sto sam opisao u predhodni post...
Sanjao sam da sam nekako umro u snu, sanjo sam da sam bio negde posle gde svi odlazimo kad umremo ali se ne secam nista tog dela samo znam nekako da sam bio tamo i odjednom se secam da sam se naso pred neku kapiju kao zid malo vecu i video sam kako se zatvara i ja i jos jedna devojka pojurili smo i prosli kroz nju u zadnji trenutak i zatvorla se...Odjednom sam se opet vratio kao ovde i to posle 4 godina...Pricao sam sa tu devojku i rekao joj kako se plasim da me niko ne prepozna da moram da se krijem, da pokrijem lice kapuljaom da me niko ne prepozna, da se obucem onako zamaskirano...Plasio sam se da vidimsvoju porodicu jer ne znam kako su prerpeli moj gubitak i ko zna sta je bilo posle mene...Ali odjednom sam ih video pored crkve moj brat se zenio vidim da su bili srecni i bez mene sto mi je bilo drago i prosli su bas pored mene a ja sam se okrenuo na drugu stranusakrio lice onako zamaskiran kapuljacom i nekako mi je bilo tesko u tom trenutku...Posle toga sam se vratio kod one devojke i reko sam joj sta se dogodilo i ko su mi roditelji...I ona je odjednom rekla da mi je sestra i to rodjena...Ja nisam mogao da verujem, rekla mi je da pored mene i mog brata da su kao moji roditelji trebali da imaju jos 3 deteta...Sav sam se najezio jer sam se setio i na to i skroz zaboravio da sam pre par godina cuo od majke da sam ja 3 dete da je posle mog brata imala jedno dete koje nije zivelo dugo mesec dana najvise ne znam ni ja niti sam zeleo da znam to mi je bilo nesto skroz cudno i nestvarno i nesto se desilio sa bebom srce joj je stalo i umrla je...Ja sam joj reko da za to znam a ona mi je rekla da je posle tog dogadjaja moja majka pobacila 2 puta i da sam ja tek trebao da budem ustvari 5 a ovako realno gledano da sam 3 a ona nije bila rodjena i jos jedno dete jer je kao majka pobacila i da sam ja rodjen iz silne zelje zbog te tragedije...A moja majka je rekla da posle one tragedije kad joj je dete umrlo stalo srce rekla je da me je zato krstila Zarko iz silne zelje zato sto je zarko zelela da ima jos jedno dete...

Posle te price sav sam bio zbunjen nisam mogao da verujem...Setao sam se tako s njom i posmatrao grad i krio se kad odjednom jedna moja drugarica me spazila slucajno i setila se...Ali ja nju ne znam onako licno vec preko fejsbouka ona zivi trenutno u Juznoj Africi u Kep taunu a u snu je kao dsla opet ovde i nije znala za tu informaciju da sam ja ustvari mrtav i rekla mi je stani a ja sam klimnuo glavom kao predstavio se kao neko drugi i otiso...Predlozio sam da odemo napustimo grad jer bi neko mogo da me prepozna i tu se san zavrsava...Da napomenem da sam imao osecaj da sam ka vracen posle 4 godina sa nekim zadatkom koji moram da obavim i to ne kao obican covek vec kao neko poput andjela kao sto je i ta devojka bila...

Bas me je razdrmao ovaj san ostavio utisak i osecaj koji i danas osecam...

Sinoc sam opet imao nocnu moru onu moju ovaj put malo drukcije...
Sanjao sam kako ne mogu da zaspim misleo sam da sam jos uvek budan ali sam ustvari zaspao tj sanjao kako se okrecem i mucim da zaspim...Razmisljao sam da se dignem i upalim komp odgledam neki film jer ne mogu da zaspim...U tom trenutku kad sam hteo da se dignem nisam mogo...Shvatio sam o cemu je rec i pokusavao da se probudim ali nikako...Bio sam zarobljen i odjednom sam cuo neki zvuk neko lupanje napolje pored prozora...A krevet moj je odma pored prozora i pogledao sam kroz njega i video da je malo osvetljen taj deo napolju...Odjednom je sletela neka crna ptica na roletnu od spolja i oko nje sam video neko malo naglaseno svetlo zuckasto crveno i odjednom oci su joj dosle nekako do izrazaja i kad se priblizila bio je neki veliki crni gavran stao i strasno me gledao i zevao ja sam sutirao nogom da se uplasi i odleti a on je graknuo nekako jezivo i tu je uso moj otac cuo me da buncam da mumlam i reko mi da se probudim i okrenem se da ne bi opet sanjao i probudio sam se...

Evo dva veoma zanimljiva sna koja sam sanjao ali ovaj put hocu da cujem da neko da komentar tj da vidim tumacenje mi samo pisemo nase sne a niko ih ne tumaci:D

Back