Bajo Pivljanin
Domaćin
- Poruka
- 4.059
Crnogorski i mađarski Crnojevići ?
Можда је Арсеније Црнојевић повео неке рођаке у сеобу?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Crnogorski i mađarski Crnojevići ?
Не знам италијански, можеш ли да ми преведеш шта пише оно код Бара и Улциња?
Charles du Fresne du Cange, "Historia Byzantina", 1680.
![]()
Pa to me je zanimalo - da li može Srbija da dobije grb sa krunom unutar štita ili grb bez krune...
Hvala!
Pa to me je zanimalo - da li može Srbija da dobije grb sa krunom unutar štita ili grb bez krune...
Hvala!
Хм, пар занимљивих слика. У питању су фреске бугарских царева Михајла и Константина Асена - први на рукавима има двоглавог орла, а други на одежди једнакокраки крст са четири, уф, орнамента, врло сличних оним нама добро познатим.
![]()
Бајо, ја бих рекао да су на рукавима цара Михаила Асена насликани једноглави орлови![]()
Можда, ни ја нисам сигуран - на десној руци лакше видим једноглаве, а на левој двоглаве орлове.![]()
Можда, ни ја нисам сигуран - на десној руци лакше видим једноглаве, а на левој двоглаве орлове.![]()
Бајо, ја бих рекао да су на рукавима цара Михаила Асена насликани једноглави орлови![]()
Није важно шта је чије било него зашто је дошло у српски грб и ко га је потурио Србима?.И није важно шта је у грбу него шта значи? Кад то будеш разумео онда ћеш видети да је све једно да ли смо нешто преузели од Византије или Сармантије преко Византије или Славена преко Сармантије па Византије. Увек је преузето од некога, али зашто?.
Misticna drustva sa tajnim znanjem postojala su od pocetka svijeta. To bili prvosvestenici, svestenici i narodni vladari.
Не видим какве везе то има са хералдичким правиклима?.
Karvuna Despotate, Ivanko Terter (cca 1386-1388), bronze follaro/stamenon. Obv. double-headed imperial eagle facing, with wings displayed, small Greek cross above and between the heads. Rev. large Terter monogram inside strong linear circle.
BOSNIA. Stefan II Tomasevic. 11461-1463. AR Denaro (1.15 gm, 12h). Sold For $245
BOSNIA. Stefan II Tomasevic. 11461-1463. AR Denaro (1.15 gm, 12h). STEFAn •CRAGu, crowned and veiled helmet left set on royal coat-of-arms; R and five-rayed star set in six-rayed star on either side of helmet / S GREGO- RI•PAPE, nimbate bishop standing facing, raising hand in benediction and holding crozier. Rengjeo 1136; Jovanovic 247; SMC 2. EF, toned.
Stefan II Tomasevic was the last king of an independent Bosnia; with his deposition in 1463 the area became a part of the Ottoman hegemony.