.apsolut

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • Drugar, a hoćeš li da me naučiš i tu foru sa imenovanjem linkova, k'o što si me naučio ono sa davanjem linka za post?

    (ako je mnogo komplikovano, nemoj, živeću bez toga)
    Ma, šalim se ja malo. Oko transkripcije stranih reči se vode silne polemike. Čak i za mnogo bitnije stvari od jedne Džojsove Nore (Vošington ili Vašington, na primer)
    Druže moj oprosti što sam tek sad poslao zahtev ali ranije nisam primetio da nisam :pivce:
    Koje 3? :)
    Ja sam danas očekivala da mi stigne onaj Dikens, ali nije :( Od Bergmana sam odustala, ionako ga ne bih čitala skoro.
    Mislim da je sva ta mistifikacija odgovora počela sa izbegavanjem da budeš sledeći postavljač pitanja (to je Rada prva uradila, a ja videla od nje), a potom je postalo zanimljivo. :zcepanje:
    "Malo sutra" je Godo. Odgovor na pitanje je Beket.
    Dama koja čeka nekog je statua male sirene u Kopenhagenu, odgovor je Hans Kristijan Andersen.
    A taj što se zove kao Betoven je Ludvig Vitgenštajn.
    A na ovo sad pitanje - Šo. :)
    Hoćeš da ti kažem odgovore na pitanja koja ne možeš da raščivijaš? (jesmo malo bezobrazne, priznajem) :zstidljivko:
    Svake godine. Ranije je bio u sadašnjem Forumu, dok je bio prazan, poslednjih godina je u izložbenom salonu kod konja, ne znam kako se tačno zove, od Meka prema Tvrđavi. Biva u poslednjoj nedelji februara.
    Ja imam samo prvu. Bilo je na sajmu u Beogradu, pa se nadam da će biti i sad kod nas, krajem februara na Svetosavskom.
    Hm...pa, ovako: praviš spisak cele godine i na njega obavezno stavljaš izdavača (obavezno sve, ako ih je više u poslednjih par godina) i cenu na, recimo, Knjižari.com. Takođe, procunjkaš (netom, ali bolje ulicom) i vidiš kako se kreću cene polovnih knjiga. Onda, pred sajam, kad već znaš, makar okvirno, koliko para ćeš imati - preurediš spisak po prioritetima i odabereš one koje ćeš sigurno kupiti (jer su ti preko potrebne, na primer). Ako na spisku imaš više od 3 knjige jednog izdavača, dobro bi bilo da mesec - dva pre sajma regularno kupiš neku knjigu kud njih i tako postaneš član kluba čitalaca (ili obnoviš članstvo, ako treba). To će ti obezbediti veći popust na sajmu, pa će ti ta jedna što si kupio u knjižari doći džabe. Onda, obavezno, gledaš cene kod manjih izdavača - onih na spratu - koji nemaju mnogo svojih izdanja, pa se bave i preprodajom. Kod njih knjige znaju da budu jeftinije nego kod onih koji su ih izdali. I tako...ima svašta još. :)
    Na sajmu je najbolje. Idem već 17 godina (jedino prošle godine nisam bila) i ukačila sam sve fore. Zato i pravim spiskove, jer u protivnom raspem pare bezveze i ostanem bez brda nečega što želim. A i cene dosta spuste (naročito poslednjih dana, a posebno poslednjih sati), pa se dobije više nego inače. Na te spiskove uvek stavim knjižarske cene pre sajma, cene izdavača i cene istih knjiga, ali polovnih. Jedino tako uspem da rasporedim pare, iako odlazim sa sasvim solidnim sumama.
    Dobro je, utešio si me. :D Ja spisak za čitanje nemam, ali za kupovinu obavezno pravim - od sajma do sajma (jer najviše knjiga kupujem na sajmu, preko godine tek nekoliko što se mora i u nekim čudnim okolnostima). Za sad, od sajma, imam već 60ak. z:cry:
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top